ah tutar mı diyenler okusun.... sır kapısı gibi.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ally
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ılahi adalet çok ilginç birşey gerçekten.
Kusursuz işleyen bir sistem.
Allah büyük,herşeyi görüyor...

Bildiğim kadarıyla bir hadiste sevgili peygamberimiz "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" her şey insan oğlu için imtihan dünyası ben bu kadıncağız için şu dilekte bulunuyorum inşallah yaşadığından bir ders almıştır.doğru yolu bulur inşallah kibir kadar kötü şey yok bence ne oldum dememeli ne olacağım demeli selametle kalın arkadaşlar.

bende erkek arkadasımla tartıstım o benım gercekten kalbımı kırdı bende o ankı yurek sızısıyla allahından bul dedım ıcten yurekten :kızgın: ama noldu yunus polis görevdeyken kaza yapmış aramız bozuk sormadım ne halde ama gelin bana sorun acısını ama hakettı Çok üzgünüm çoook

bende erkek arkadasımla tartıstım o benım gercekten kalbımı kırdı bende o ankı yurek sızısıyla allahından bul dedım ıcten yurekten :kızgın: ama noldu yunus polis görevdeyken kaza yapmış aramız bozuk sormadım ne halde ama gelin bana sorun acısını ama hakettı Çok üzgünüm çoook

insanlık sende kalsın arkadaşım boşver arasaydın keşke benneyaptımki

haketmiş diyecem ama ikiz bebekleri varmış ya, allah onların yüzü suyu hürmetine rızıklarını versin bu olay bayanada ders olur inşallah

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım bayanların beni anlayacağını umuyorum ve yardımınızı istiyorum belki çok tanıdık bi sorun ama işte..3 yıldır sözlüydüm biriyle üniversitede başlamıştı o mezun olunca doğru düzgün bir iş bulamadı ve psikolojisi çok bozuldu ailesiyle tartıştı benimle ara vermek istedi..ama sonradan öğrendim ki dersanede çalışmaya başlamıştı ordaki rehberlikçiyle berabermiş..bi boşlukta ona sığındım dedi ve gitti...çok kötüyüm yardım edin..

Övülmekten hoşlanmak kadar aptallık düşünülemez . İnsanlar bugün öwer , yarın söwerler . Niyetimiz ALLAH rızası olsun .

Bişr-i Hafi

hayatta beddua etmem,etsemde tövbe ederim ama hayatımda bir kere gerçekten çok içten birisine beddua ettim ve tuttu.ilk çalıştığım işte patronum benim saflığımdan yaralanıp iş telefonunu benim üstüme aldırdı,ben işten çıktıktan sonrada faturaları ödememiş,bende araştırdığımda lütfen borcu ödeyin dedim,tamam öderim dedi,bende güvendim ve üstüne düşmedim.adam meğer ödememiş ve benim 8 sene önceki 130 tl lik borç 1500 tl civarında olmuş,taksit yaptırıp iyi kötü ödedim ama çok beddua ettim,sonra duydumki adam hapise girmiş,aile düzeni bozulmuş,işi yokolmuş falan.hiç ama hiç üzülmedim,kimbilir benim gibi kaç kişiyi daha kandırmıştır.

sonradan görmeler mutlaka yaptigi sacmaliklarin cezasini cekiyolar
bizimde bir akrabamiz var hep kendi damadinin zenginligine övünürdü ama ne övünme tam bi sonradan görme edasiyla herkesi kücümserdi kimseyi begenmezdi benim gelecegim garanti diye hava atardi kendince
sonra o zengin damat aniden batti sonrasinda heryeri dolandirip yurtdisina kacti simdi bizimkisi dimdizlak 3 kurusa muhtac ne yazikki

Arkadaşlar dün yaşadığım bir olay beni çok etkiledi burada sizlerle paylaşmak istedim. Hani bazen burada başlıklar açılıyor ya ah tutar mı adalet yerini bulur mu diye işte mazlumun ahının çıktığı örnek bir olay.... Benim mah.den bir kız arkadaşım vardı çokda severdim yediğimiz içtiğimiz birdir... Ama arkadaşım çok hırslıydı ve kendini övmeyi severdi oldum olası.... Birde subayla evlenme takıntısı vardı kendisinin istediği oldu ve astsubay sevgilisiyle evlendi ama çocuğu tongaya düşürdü birazda... Neyse evlendikten sonra birde ikiz çocukları oldu kız o kadar değişti ki konuşmasından yürüyüşüne kadar bizi beğenmez oldu hatta öz kardeşini bile üstelik hava atmak için attığı yalanlarda cabası... Eşi doğuda görev yapıyordu ve doğuyu hep aşağılardı kendiside doğulu olduğu halde..Birde İzmirde büyüdüğü için kendini İzmirliyim diye tanıtırdı herkese neyse bu arkadaşın kardeşi kalmaya ablasına gidiyo kız diyo ki abla buraya geldim geleli çaya doymuyorum ablasıda diyoki doymazsın tabi çay bedava su bedava :1shok: neyse bu orda iyice zıvanadan çıkıyo eşinin arkadaşı namaz kılıyo diye herkese şaşırarak anlatıyo ve dalga geçiyo( bu arkadaş evlenmeden önce cuma günleri Yasin okurdu) hatta kardeşi namaz kılarken kalk kız diye vuruyo :1shok: ve daha neler neler... neyse sonra bu kardeşini sepetliyo kayınvalidem gelcek diye kızın tam gideceği gün eniştesi erken geliyo ve diyoki beni işten attılar :1shok: üstelik sebebide belli değil kız o kadar gururluki kardeşinin yanında bile ağlamıyo gözleri dolduğu halde ve bunu duyduğundada ilk cümlesi şu olmuş "Allahım nasıl olur ne namaz bilirim ne kuran bilirim kıyafetinde en açığını giyinirim " hala daha dersini almamış ve şimdi o bedava çayımı içiyosun dediği kardeşine muhtaç iki çocukla baba evine döndü... Çok şaşkınım çokk ne oldum değil ne olcam demeli gerçektende...

^^neydım ne oldum ne olacagım^^

annemın bı arkdsı hep der

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım bayanların beni anlayacağını umuyorum ve yardımınızı istiyorum belki çok tanıdık bi sorun ama işte..3 yıldır sözlüydüm biriyle üniversitede başlamıştı o mezun olunca doğru düzgün bir iş bulamadı ve psikolojisi çok bozuldu ailesiyle tartıştı benimle ara vermek istedi..ama sonradan öğrendim ki dersanede çalışmaya başlamıştı ordaki rehberlikçiyle berabermiş..bi boşlukta ona sığındım dedi ve gitti...çok kötüyüm yardım edin..

bosver gtsın dıcem ama bunu bralara yansıttıgına göre kendını cok caresız ve kararsız hıssedıyorsun. Ama yıne de dıorum bosver gtsın... Sıgındıgı lımanda kalsın kı ordada kalmıcak emın ol...senın ahını aldı o bı kere dıkıs tutturamıcak emın ol...

Evet kızlar ne oldum değil ne olcam demeli ve kimseyi küçük görüp horlamamak lazım dünya hali bu kimin kime muhtac olacağı hiç belli olmuyo.... :1no2:

Allah isterse güzel olan herşey kötü küötü olan herşey iyi olacaktır.
Allah'ım çok büyüksün sen bizi yanılgılara düşürme...

ayni o kisilikte benim bi teyze kizi var,,,durumlari hic iyi deyildi...simdi evlendi almanyaya geldi kimseyi beyenmiyo hor görüyo..burnu havada kibirinden havasindan yanina yaklasilmiyo....gösteris yapmayada bayilir..onunda sonunu cok merak ediyorum ,,,

ben şunu anlamıyorum..neden kendini yüksek göstermek ister ki bazı insanlar..neysen o..bazen babası zengin diye oldukça ukala davranan insanlar oluyor, diğer insanları aşağılayıcı davranıyor, ya da eşi yüksek mertebeli bir işe sahipse eşinin üzerinden insanları aşağılayıcı davranan insanlar var..

ya da bunun terside anormal bence.. yani durumu iyi iken gidip işi gücü olmayan birine aşık olup illada ben bunla yaparım diye diretmek...kendini ben yapabilirim seviyesinde tutmak...

ben bunlar için hasta diyorum...bence kişilik bozuklukları var bu insanların..

insan ne ise o olmalı..kendiyle bile övünmemeli çoğu defa..ama ne yazıkki toplumuzun %60 lık kısmı bu insanlarla dolu..

Back
X