Ah tutar mı?

arinna82

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
63
7
298
Samsun
Bunu çok merak ediyorum.ah tutarmi.bundan 3 yil önce nişanliydim evlilik hayelleri kuruyordum nişanlim yurt disindaydi biz severek nişanlanmiştik ve cok seviyorduk herkes hayretle bakardi bize öyle bir sevgiydi ama gün geldi o canini veren nişanlim sudan sebeblerden beni terketti.düşünün artik ne acilarla resmen enkaz etti beni gitti artik kimseye inanmiyorum korkuyorum 6 ay boyunca agladim onurum gururum heryimi yikmis gitmişti .ona hiç bir zman hakkimi helal etmicem genc kizlarimiz bu konuda dikkatli olsunlar.can veren insanlar bir anda seytana dönebiliyor ah ettim ........

Beni ve ailemi üzen insanlar için çok sinirli bir anımda kötü bir beddua etmiştim bende.

Ama daha sonra düşündüm ki,herşeyin doğrusunu bilen haklıyı haksızı ayırt eden Allah.

Elbette ki dedim herkes ektiğini biçer.

En iyisi Allah'a havale etmek arkadaşım.

seni anlıyorum arkadaşım ,benzer durumu bende yaşadım ve şundan emin ol hayallerini yıkan ,keyfi bir şekilde seni ortada bırakıp giden bu kişiye eğer ki haklıysan ahın kesinlikle geçer.
çünkü peygamberimizde demişki; 'mazlumun duası hedefini bulan ok gibidir'. yani ahın tutar o yerını bulur. ben ettım aynısını bulmuş seneler sonra geldi helallik istedi verdim helalilk ama gene beni kırdı allaha havale ettım.hesabını allaha bıraktım .sende allaha bırak.hayata dön zaman geçiyor gidenın ardından ağlamakla sadece göz yaşı dökmekle kendıne edersin...
a.s. :1hug:

ben ah'in tuttuguna kesinlikle inaniyorum. zamaninda nefret ettigim insanlar oldu, huzurumu bozduklari ve beni asiri derecede uzdukleri icin. her gun kahrolmak neyse onu yasadim resmen ama Allah'a sigindim, "eger ben haksizsam bunu bana goster, beni yalniz birakma, ama eger onlar haksizsa acim karsiliksiz kalmasin" diye dua ettim bi cok kere...simdi cok sukur cok mutluyum, huzurumda yerinde, onlar da surunuyor...ben takdir-i ilah diyorum, beddua degil...

kimsenin ahı kimsede kalmaz...ben çok inanırım bi insanın hakkını yiyen ahını alan hakettiğini bulur..

ah dilden ziyade kalpten geçiyo bu yüzdenki mutlaka tutar kimsenin ahı yerde kalmaz allah herkesin gönlünde ne varsa onu versin diceksin emin ol herkes etiğini biçer ..
ama sen kendini bırakıp üzülme güçlü ol ki sinirlerin yıpranmasın daha neler gösterecek hayat, şansın bol olsun cnm...

bitanem cidden çok üzüldüm yaşadığın şeye..
ah tutmaz mı,tutar tabii ki..
sen beddua etmesen, ah etmesen bile tutar inan.
Allah çok büyük.

tutar bence.özellikle gecç bir kızın ahı tutar.insanın canı yandığı zaman candan yürekten sesleniyor allaha yalvarıyor yada ah ediyor.ee ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

yaşadığın olayı bende anlıyorum çünkü şu an aynı durumda benim

ha ben çok severek nişanlanmamıştım. Nişanlandım ve herşeyim ortadayken nişanlım sudan sebeplerle ayrılmak istedi. Sonrasında da ailesine söylemediğim şeyleri söyledi diye göstermiş, yapmadığım şeyleri yaptı, yaptığım şeyleri de yapmadı demiş. İlk öncesinde helallik istedi vermiştim ama şimdi günahımı bile çok görürürm ona hakkım kesinlikle helal değil. Ah diyorum ama ilk önce Allah diyorum. İçimin nasıl yandığını ancak böyle şeyleri yaşayanlar bilir, kahrımdan ölüyorum Allah görmüyor mu??

Haklıyı haksızı elbet o görüp biliyor. Bu dünya da da öte dünyada da alacağım olsun

Canım çok üzüldüm başta yaşadıklarına:teselli:.Ah tutar tabiki hem sen ah etmesen bile sonuçta Allah görüyor çektiklerini

Ah tutar mı bilemiyorum?
Rabbim herkesi özelliklede mazlumu koruyor ,
yanlışı yapan gün geliyor aynı şeyle karşılaşıyor.

İnançlarımızda olmasa zaten adaleti kendimiz sağlamak isteriz değil mi?,

İNŞALLAH BENIM AHIMDA TUTAR DONMESİNİ İSTEMİYORUM ARTIK. BANA BİR ÖZÜR BORCU VAR AİLEMIN YANINDA BENİ ÇOK KÜÇÜK DURUMA DÜŞÜRDÜ ÖMRÜM BOYUNCA BU YAŞADIMI UNUTMUCAM BENİMLE AYNI KADERİ YAŞAYAN ARKADAŞLARIM GECMISI BOSVERIN İLERİ BAKIN ALLAH A HAVALE EDELİM ÇÜNKÜ ŞÜPHESİZ O BİZİ BİZDEN DAHA İYİ BİLİR..ŞİMDİ İLERİYE BAKIYORUM BOS GECEN ZAMANIMA ACIYORUM.DUSUNUYORUMDA NEE KADAR SAFMISIM SEVGI GOZUMU KOR ETMIS GÖRMEMİŞ DUYMAMISIM. HERSEYDEN VAZGECMİŞİM SUAN 26 YASINDAYIM ÜZERİMDE EVLİLİK BASKISI OTURAMIYORUM KİMSEYLE HEMEN EVLENMİYORMUSUN LAFI CANIMI YAKIYOR.BENDE İSTERDİM YUA KURMAYI BENDE İSTERDİM OLMADI ARTIK BİR DUAM BİLE KALMADI.HEPİNİZİ ÖPÜYORUM....[:enbuyukkk:

ah derken senin beddua etmen değilde...allah seni bildiği gibi yapsın gibibir söz söyleman..evet yaşadıkların çok zor cnm benim..sen niyetini iyi tut allah daha hayırlı ve kıymetini bilen biriyle karşılaştırsın ..yinde şükretmelisin ki evlenip seni ter etmemiş..

6 ay sonra anlatmak istiyorum ben bu olaydan ders çikardim .okadar büyük bir boşluga düştümki nette gezinirken bazi medyumlarin sitelerine girdim sonra orda nişanlilari kavuşturmak diye bişeyler yaziyordu ismini vermeyi cok isterdim ama yasak biliyorum.o medyum la msn canli görüştük ve bana size büyü yapmişler dedi pek çok bazi şeyleri atti tuttu sanirim sarlatanin biri büyüyü bozacani herşeyin yoluna gireni söyledi ve ben inandim çunku cok güçsüzdüm benim bi nevi o halimden faydalandi arkadaslar .ben para talep etti 2 milyar veremicemi soyleyince 1.5 milyar istedi veremicemi soyleyince dedi bana sadece malzeme parasini gonder kanim kaynadi siz birlesin vb sozlerle kandirdi beni simdi olsa inanmazdim ama dedim gibi o halimi kullandi resmen donucek yine mutlu olucaniz felan sonra bana 7 tane muska gonderdi biseyler bi tarifler felanuzerinizdeki buyu kalksin diye yaptim 3 dedi 6 ay gecti hic birsey olmadi .ustelik ne tlf cikti ne msn o medyum allah in dan bulur dilerim ve ustelik en son aradimda kendisi cikti tlf na bana dediki ben kiziyim kendisi yok gelince arar felan fistik iste.sonra aramadim lanet olsun dedim artikdiyecegim dikkatli olun arkadaslar bu insanlarin dini kullanarak bizlerin gucsuz anlarindan faydalanmak istemelerini engelleyelim prim vermeyelim benim yaptim cok yanlisti ama icim yaniyordu .oan yaptim yanlisgi anlayamadim kendisi hala nette medyumum diye dolaniyor bi bayan hoca ustelik kasi gozu alinmis karacarsafli yazik .cok uzun oldu sanirim bu bana bir ders oldu istiyorumki sizlerede ibret olsun ......

Cok haklısın canım insanlar bu tarz kişilere inanmamalı fakat caresiz insan her seyden medet umabiliyor ...bu şarlatanalr da para kaznıyor tabi...kafamçokkarıştı

kıslar gerçekten yaşayan anlar en güzeli allaha havale etmek unutmayınki kimsenin ahı kimsede kalmaz herkez iyiliği unutuyor kıskançlık fesatlık olmasa keşke her gece yastığa başımı koyduğumda dua ediyorum allahım sen benim içime kıskançlık ve fesatlık sokma die

Bende bırı yuzunden cok sıkıntılı anlar yasadım, tek basına annesının babasının olmadıgı yerde bır tek ben vardım yanı ona yaptıgım ıyılıgın haddı hesabı yoktu; ama su an ah etmesem de Allah ondan cıkarıcak bılıyoum ama ıcım bazen oyle acıyor kı ıcımden gecıo dua ama gecenlerde bı arkadasım dedı kı ayrıldıgımızı bılmıyordu, ogrenınce sen ona en buyuk cezayı sevgınden mahrum ederek vermıssın dedı, bı daha kımse onu senın sevdıgın gıbı sevmeyecek; ama o sevgıyı sende ogrendı bu yuzden acısını hep cekecek dedı bunu dıyen bır erkektı, sanırım en buyuk ceza buydu, bır daha bole temız yurek sevmeyecek

"alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste....." insanın kalbi kırıldığında diliyle değil yüreğiyle ah eder.ve hiçbiri ahirete kalmadan bu dünyada insanın önüne gelir.sen yeter ki kendini bırakma..dimdik ayakta dur.yıkılmadığını herkese göster,yıkmak isteyenlere inat..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…