- Konu Sahibi yenigelinben
-
Siz ne demeye çalışıyosunuz bilmiyorum ama din zaten ahlaklı olmak ve yaşamaktır.dinimizi unuttuğmz ve unuttrdğmz yüzünden çocuklar bu haldeler
Çok konuştum arkadaşlar inanın o evli kadının neler çekebileceğini bile anlattım ama nedense o hep kadını suçluyor kadına hakaretler ediyor ne yapıcağımı bilmiyorum
Merhaba kızlar,
Bana yardım edin ne olur çok yakın bir akrabamın evli biriyle beraber olduğunu öğrendim dinimizce bunu ailesine söylesem mi söylemesem mi?ne olur yardım edin
Siz ne demeye çalışıyosunuz bilmiyorum ama din zaten ahlaklı olmak ve yaşamaktır.dinimizi unuttuğmz ve unuttrdğmz yüzünden çocuklar bu haldeler
Merhaba kızlar,
Bana yardım edin ne olur çok yakın bir akrabamın evli biriyle beraber olduğunu öğrendim dinimizce bunu ailesine söylesem mi söylemesem mi?ne olur yardım edin
Hemen beğendim zaten o kadar yorum arasında parladı yorumun ama beğenirken fark etmemişim sen olduğunu kuşum
Siz kendi açınızdan korkuyorsunuz ki o kıza üzülmüyorsunuz. Kendinize yazılacak günahlardan korkuyorsunuz. Bu da dini kısmı oluyor konunun. Dinen ne yapmanız lazım bilemem o kadar uzman değilim o konularda ama benim başıma gelse önce insan olarak ne yapmam lazım onu düşünürüm. Güzelce uyarırdım ha benim için çok değerliyse belki kendimi kaybeder kızar bağırır, tehdit de ederdim ama kendim için değil o kız için üzülürdüm. Siz elinizden geleni yaptıysanız arkanıza yaslanma vaktidir, daha ötesinde ne yapabilirsiniz ki? İnsanların (hele ki 30 yaşında bir kadının) kendi aklı fikri var, başına neler geleceğini de biliyordur umarım..
Bir de bir dipnot: Yukarıda lila05 arkadaşa dinimizin unutulduğunu söylemişsiniz ama zannetmiyorum, din bir insanı terbiye etmek için yeterli gelmiyor çoğu zaman insanlar buyrukların olmadığı noktada çok rahat sapabiliyorlar sağa sola, yanlış yönlere
Annesine söylemeyi düşünüyorum aslında ama annesine bişey olur diye korkuyorum
tatlim simdi burda herkez sus karisma diyorda ama o aldatilan kadin kendileri olsaydi neden söylemedin derlerdi :)
sana basta o kizla konus derdim ama konusmusun fakat sunuda bilsin yuva yikanin yuvasi olmaz..!
nezamandan beri görüsüyormuski?
Din unutulduğu için insanlar kötü olmaz hanımefendi. Bu kurduğunuz cümlenin ucu İslam dinine mensup olmayan herkese dokunuyor farkındaysanız. Bu durumda 'ateistler ahlaksızdır' gibi bir kanı çıkıyor ortaya.
Kötülük, iyilik, ahlak gibi kavramlar dinle beraber ortaya çıkmadı. Bunlar zaten insanlık var olduğundan beri var. Sizin gibi düşünenlerin önyargılı davranışları yüzünden 'ateistler mutlak kötüdür, dindarlar mutlak iyidir' gibi bir düşünce hakim toplumda. Önyargılarınızdan bir an önce kurtulmanızı tavsiye ederim.
Ben size din muhabbeti yapmadım sizde yapmayın önyargım sadece beni ilgilendirir ben burda atestlerede laf söylemedm ztn her birey kendinden sorumludur siZde öyle olmaya çalışın bnce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?