Hamile olduğumu öğrenirsem ben de bırakıcam inşallah ama ya öğrenene kadar içtiklerimizO bebise acimiyomusun hic ben gunde 2 paket sigara ictimi bilirim ama hamile oldugumu ogrendigimde direk biraktim.anaa yuregi bu ana baska seye benzemez
Bnce brak cnm smdıdenn yazık günahHamile olduğumu öğrenirsem ben de bırakıcam inşallah ama ya öğrenene kadar içtiklerimizilk bir kaç haftada (haberimiz yokken) sigara kullanımı etkiliyor mu acaba hamileliği?
kesinlikle aynısını düşünüyorum, bir de insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, bu yüzden hep hamileliğinde sigara içtiğini gördüğüm arkadaşlarımı yargılamamaya çalıştım, umarım çok zorlanmam, öyle bir bağımlılık ki bu sigara, bilmeyen anlayamaz.Minicik bebeği zehirliyorsun ne biçim annesin gibi yorum yapanlar ya sigara içen ama henüz anne adayı olmamış ya da hiç sigara kullanmamış Kişiler bence çünkü sigara ciddi bir bağımlılık ve en ufak bir stres bile tetikleyici olabiliyor bende ilk altı ay sayarak günde beş tane içtim ama gelin bana sorun nasıl içtim bir tane içiyorsam ciğerim parçalınıyordu üzüntüden vicdan azabından ama bir yandan stres bağımlılık bırakamıyordum da Allah altıncı aydan sonra sabrını verdi bıraktım çünkü vicdan azabım artık taşıyamacağım kadar ağır geldi sizde Allah’a sığının inşallah bırakırsınız..
ben de öyle düşünürdüm ama kendi başına gelince farklı, henüz hamile olmamama rağmen strese giriyorum düşündükçe,Sigara mı bebeğin mi? Ya gerçekten tahammül edemediğim en nefret ettiğim olay şu ki hamileyken bir kadının sigara ve ya alkol alması.
Deniyorum canım, o vicdan azabı beni bitirir yoksa.Bnce brak cnm smdıdenn yazık günah
evet eşimle de konuştum şimdiden balkon dışında bir yerde içilmeyecek, mutfakta içiyoruz şuan.Bebeğiniz için içmeyin.Ayrıca eşiniz de yardımcı olsun sigara ha diyince bırakılan bir şey değil bağımlılık sonuçta. Siz sigara içmesenizde evde içiyor pasif içici olup yine bebeğe zarar geliyor.Tavır yapmayıp yapıcı olsun
yeni konu açıp kalabalık mı etseydimBayılıyorsunuz konu hortlatmaya
aynen öyle, kronik bronşitle doğan çocuk biliyorum iş arkadaşımın kızıBir video vardı anne sigara içerken karındaki bebek nasıl nefessiz kalıyor diye. O videoyu bulup izlemenizi öneririm. ay gördüm onu canım bebek strese girip yüzünü kapatıyordu
Ben de tiryakiyim ama hamilelik çok ayrı. Çocuk normal doğabiliyor ama ilerde akciğer hastalıkları sıkıntısı çıkıyor.
Şansınız varmış, şimdi sigaraya ek olarak doğal olmayan işlenmiş hormonlu gdo lu gıdalar türedi, bunların yanına sigara da eklenirse Allah korusun tehlikeli yani, eskiden annelerimizin yedikleri doğaldı en azından.Etkilemez diye biliyorum , benim annem bana hamileyken 9 ay içmişEski insanlar işte bilinçsizler maalesef bu konuda.Ama çok şükür ne astım ne bronşit var sigaradan dolaylı hiçbir rahatsızlığım olmadı bu zamana kadar
Artısı da var tabii sigradan tiksiniyorum
Hamilesin içme. Bu senin tercihine kalmış bir olay değil. Madem sigara içecektin hamile kalmasaydın. Ayrıca kocana da şöyle onun hamile olmaması bebeği etkilemeyeceği anlamına gelmiyor.eşimle evleneli 1 sene olacak ve 7 aylık hamileyim. 2 senedir tanışıyoruz. 1 buçuk sene önce ikimizde zor da olsa bırakmıştık. fakat o 2-3 ay önce içmeye başladı ve bende öyle. bir süre gizli içtim daha sonrasında söyledim. kesinlikle içmemi istemiyor. hamilelikte de sonrasında da. fakat şuan bırakmak istemiyorum. evde gözümün önünde içtiğinde çok kötü oluyorum. ve daha sonra kavga ediyoruz. sürekli tavır halinde bana karşı. ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum. içmeme tahammülü yok. akıl verin nolur ....
Yanlış biliyorsunuz. Sizi etkileyip etkilemediğini bile bilemezsiniz. Belki allah korusun on sene sonra, beş sene sonra bir hastalığınız çıkacak. Belki şu an bile o sigaralar yüzünden sorun yaşıyorsunuz ama farkında değilsiniz. O nikotin vücuda giriyor ve vücuda giren herşey bebeği etkiler. Insan basit bir ağrı kesiciyi bile kullanmıyor, sürdüğü kreme dikkat ediyor hamileyken. Insanlari yanlis yonlendirmemek lazim. Hele de bir bebegin vebali soz konusu.Etkilemez diye biliyorum , benim annem bana hamileyken 9 ay içmişEski insanlar işte bilinçsizler maalesef bu konuda.Ama çok şükür ne astım ne bronşit var sigaradan dolaylı hiçbir rahatsızlığım olmadı bu zamana kadar
Artısı da var tabii sigradan tiksiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?