ahh bu sigara...

SSpl33

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
27
3
6
26
eşimle evleneli 1 sene olacak ve 7 aylık hamileyim. 2 senedir tanışıyoruz. 1 buçuk sene önce ikimizde zor da olsa bırakmıştık. fakat o 2-3 ay önce içmeye başladı ve bende öyle. bir süre gizli içtim daha sonrasında söyledim. kesinlikle içmemi istemiyor. hamilelikte de sonrasında da. fakat şuan bırakmak istemiyorum. evde gözümün önünde içtiğinde çok kötü oluyorum. ve daha sonra kavga ediyoruz. sürekli tavır halinde bana karşı. ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum. içmeme tahammülü yok. akıl verin nolur ....

Hamilelikte bırakmalısın çok tehlikeli olabilir bebeğin için. Bence karnındaki yavruyu sağlığını düşün vazgeçiceksin eminim

O bebise acimiyomusun hic ben gunde 2 paket sigara ictimi bilirim ama hamile oldugumu ogrendigimde direk biraktim.anaa yuregi bu ana baska seye benzemez

Sigara bağımlısı arkadaşıma doktoru bebeğin aşırı strese girmemesi için günde sadece bir tane içmesini söylemişti..bebek sağlıklı doğdu ama sonradan bebeğine haksızlık yaptığını düşünüp üzüldü keşke hamileykende içmeseydim deyip ağladığı bile oldu artık hiç içmiyor.

Eşinize "sen içince canım çekiyor evde içme" deyin..oda saygı gösteriversin sizin içmenizi istemiyorsa.

Nikotin bandı yada sakızı deneyin kararlı olun.tütün parçasına hayır diyemeyecek kadar iradesiz olduğunuzu sanmıyorum sadece biraz gayret.

Öğretmenin sigara içerken öğrencisine sigara içmeyin demesi gibi...
Doktorun sigara elinde hastaya zararlı demesi gibi...
Anne babanın sigara içerken çocuğuna sigara içmeme diye nasihat etmesi gibi...
Bari gözünün önünde içmesin söylede

Sigarayi seviyorum birakmayi dusunmuyorum ama hamile kaldigim gun kesinlikle birakirim

Esinde ayri antikaymus kusura bakma.. madem oyke gitsin balkonda icsin.. sen birak bir an once.. dunyaya gelmeye kendi bile karar vermemis bi canli.. secimlerini kendi yapamiyor bile.. sizler onu yavas yavas zehirliyosunuz! Yapmayin bunu.. dunya yeterince kotu zaten ve nelere ne pisliklere maruz kalacak belli degil.. bari birakin dunyada en huzur buldugu yerde, anne rahminde son haftalarini guzel gecirsin.. ona bunu yapmaya hakkiniz yok!

Haaa sizi hamileyken sigara içmek değil, Eşinizinin sigara içmenize tahammül etmemesi rahatsız ediyor...... ALLAH akıl versin diyorum

Yani esinizi sigara içmenize nasil ikna edebileceğinizi bize mi soruyorsunuz ? Hamilesiniz bebeginize acimiyor musunuz?
Ve bir de icmek istediginizi söylüyorsunuz birakmak icin cabaniz yok.
Ben de içiyordum ve cok seviyordum icmeyi hamile iken bıraktım emziriyorum diyr hâla agzima sürmüyorum.

Kesinlikle icmemelisin aksi taktirde çok üzüleceksin

bende hamilelik öncesi içiyordum , hamilelikte eşimle birlikte bıraktım.sen içersen ben de içerim diyerek eşime de bıraktırdım. şimdi maalesef eşim başlamış yeniden ama benim yanımda içirtmiyorum hatta evde balkonda bile içtiğinde dırdır ediyorum. birlikte bıraktık niye oyunbozanlık yapıyorsun ben de içeyim mi bunu mu istiyorsun falan diye... umarım bebek geldiğinde bırakır tamamen eşim ve ben de bir daha başlamam, hem gerginliğe sebep olup hem de dünyanın parasını götüren o tuzağa.

bu arada bebeklerde doğduğunda bir sıkıntı olmasa da davranış bozukluğu , otizm ,dikkat eksikliği vs gibi problemlerde artış oluyormuş sigara içen anne bebeklerinde. hani sağda solda hamile iken sigara içtim ama bebeğim sağlıklı doğdu diyenler muhakkak vardır onları örnek alma boş yere...

Sigarayi birakamayacaksaniz çocuk yapmayın arkadaş ne suçu var o bebenin ya.Ona bişey olursa dogunca hiç mi vicdan azabi duymucan.Sırf çocuğum var demek için çocuk yapmayın!..

ben mi anlamadım

yıllarca sigara içmediniz ikiniz de sonra eşiniz siz hamileyken başladı hem de karşınızda içiyor siz de başladınız

bence sigaradan farklı bir sıkıntınız var ikinizin de

bebeği istemiyor muydunuz yoksa ekonomik vs kaygılarınız mı var

yani olağan olan hamile iken bırakmak eşlerin de bırakamıyorsa bile hamile karısından uzak yerde içmesidir

siz hamilelikte sigaraya dönmüşsünüz

bir psikolojik destek gerekiyor olabilir ikinize de

Benim annem bana hamileyken çok içermiş, küçükkende kül yeme ihtiyacı hissederdim. büyüdüm sigara kullanıyorum.bence benim gibi bi çocuğunuz olsun istemezsiniz

Sigarayı severek içenlerdenim. Hamile olduğumu öğrendiğim anda içilen ortamda dahi bulunmadım. Doğum yaptığım gün içtim ve emzirme süresince günde sadece 1 tane içtim. Emzirme bitince aynen devam.. hamileyken içme,yazık bebeğine.

Evet keşke içmeseniz ama eşinizin yaptığı hata en basta. Düzgünce konusmayi deneyin evde yaninizda icmesin sizde günden güne azaltarak bırakmayi deneyin bu söylenenleri düşünüpte strese girmeyin bence kimse kimsenin cocugunu kendisinden daha iyi dusunemez o yuzden o sizin cocugunuz onun iyiligini en cok siz dusunursunuz ama asla icmiycem dedikce daha cok icme istegi gelir bu yuzden azaltarak birakmanizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…