- Konu Sahibi merveeeeeeeee717
Ne kadar dramatize etmişsiniz. Allah'ın emri mi konserve domates yapmak? Siz de yapmasaydınız, siz de gezseydiniz. Kazanın başına mı zincirlediler sizi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar dramatize etmişsiniz. Allah'ın emri mi konserve domates yapmak? Siz de yapmasaydınız, siz de gezseydiniz. Kazanın başına mı zincirlediler sizi?
Çok dert ettin vicdanmı yapıyorsun burada anlamadım.
Yapacağın tek şey kv ye birkaç kavanoz vermek bukadar.
Gerisini evine götür çok fazlaysa arkadaşlarına dağıt yada daha sonraya sakla.
Bu arada ben olsam kimseye vermezdim bukadar. Sadece kv ye verirdim[/QUOTE
Öyle yapacağım büyük ihtimal zatenBen olsaydım k.valideye verirdim o kadar.
Çok dert ettin vicdanmı yapıyorsun burada anlamadım.
Yapacağın tek şey kv ye birkaç kavanoz vermek bukadar.
Gerisini evine götür çok fazlaysa arkadaşlarına dağıt yada daha sonraya sakla.
Bu arada ben olsam kimseye vermezdim bukadar. Sadece kv ye verirdim
Biz ne ara bu kadar kötü ve bencil bir millet olduk yahu? Sizin tenzih ederek genel söylüyorum, hani misafirperverdik? Hani hoşgörülü bir millettik? Hani paylaştıkça hayat güzeldi? Verilen fikirlere bakar mısınız? Ne ara bu kadar bencil olduk ve ayrıştık? Yemeğini düşman cepheyle paylaşan dedelerin torunu sizler misiniz? Yazıklar olsun.
Evet siz çalışırken onlar gezdi, evet siz yaptınız fakat 40 kat yabancıda olsa bizim örf adetimizdir, karşı tarafa daha çok yedirilir, içirilir. Eminim tutupta sizden yaptıklarınızın yarısını istememişlerdir, göz hakkı denen bir şey vardır. Yahu yazdıkça çıldırıyorum ne ara bu kadar kalplerimiz karardı? Laflarım sizden çok, size verme diye akıl verenleredir.
Kurban bayramından yeni çıktık yahu, kurban kestik paylaştık, bu zihniyette olup kurban kesmiyorsunuzdur umarım, etleri verirken içiniz gidiyordur, aman canım oda çalışıp kurban kesseydi falan diyorsunuzdur, ben çalıştım kurban paramı biriktirdim falanda diyorsunuzdur.
Benim fikrim, 60 kavanoz çıktıysa mesela %20sini en az 10 - 15 kavanuzunu ayırın ailenize, kalanı size fazlasıyla yeter elbet. Varsın az yiyin fakat emeğe mala bu kadar değer vermeyin.
Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Burada görümcesinden kayınvalidesinden yani bir kadından şikayet edenler var ya işte o şikayet ettiğiniz insanlar bu konuya verme canım diyen kişilerdir.
Kızlar hiç uzatmayacagim evime geldim bayramlaşmaya gitmiştik KV tarafına köyde oturdukları için kisliklarimi yapmanın en mantıklı olduğu yer burasıydı tabiki :)
KV kendi tarafından akarabalri da geldi onlarlarda kisliklarini burada yapacaklarmış neyse tamm dedik birlikte başlayalım bir baktım bunlar yan çizdi biz eşimle birlikte yaptık ilk gün tabi ki aldığımız şeyler fazla gelince bozulmasın diye diğerlerini de kendime yapmak zorunda kaldım eşim yardım etti.
Sorun şu ki önüne gelen bir tane bana ver iki tane bana ver önüne gelen istemeye başladı gecenin 1 ine kdr yapmışım bir de bana kalmış görümce kişisi de o kdr kişiye mutfak ya yemek hazırlıyorum diye bir surat görmeniz lazım beton resmen bnde isim bitince çıktım gezdim umursamadan eşim de gezdirdi sağolsun bn kisliklarimi hazırlarken bunlar gezdi bir de akşam ben bu kdr işle uğraşırken yemek beklediler tabi ki yapmadim.
Sorun şu ki bayramım bildiğin rezil oldu sinirden daha çok yiprandim eşim verme boşver diyor annesine bile vermemi istemedi ama ben hazirladiklarimdan verip vermeme konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım ?
Güncelleme : kızlar evime geldim yazmışım şimdi farkettim daha koydeyiz yanlış olmasın :)
He bir de bu KV tarafı ben bu kisliklarimi yaparken çıkıp gezdiler akşam gec geldiler devamlı
Ben kavonoz derdinde değilim ki canım ben zaten buraya gelirken KV vericem kendi yaptığından diye geldim ama ayrı olarak yapmak isteyen onlardı onlarda ayrı yapalım biz kendimize herkese yapmış olalım dendi bende okeyledim daha sonra baktım etrafta kimse yok kaldım tek başıma kazan yak kozle et domates yapsam bu kdr canım acimazdi. Ki zaten yaptığım ne varsa çıkarttım Mutfaga koydum 4 5 kavonoz birden benim dediğim yaptığımın yarısını vermekti millet linç etti yoksa 10 kavonoz versem ne yazar Bana 2 yıl yeter..
Hala kimse anlamadı ama ben kavonoz derdinde değilim.
Ben dün çıkıp gezdigimde akşam yemeğim sürat laf kalmadı gerçi eşim hepsine cevap verdi ama suratları hepsinin asık KV dahil neymiş oğlunu alıp goturmusum aksine oğlu geziyor farkında değil.... Şimdi 3 gün daha buradayım ve gorumcemin ciddi bir şekilde tartisicaz az kaldı benim sinirim artık oynamaya başladı kimsenin suratini çekemem ben onlar gezdi diye sürat asmiyorum geldiklerinde yemek beklediler hem kazanın başında duracakmisim hemde 15 kişilik yemek bunun suratını çekince insan vermek istemiyor haliyle
Ben olsam isteyene şu cevabı verirdim: "karınca & cırcır böceği misali, gezmeyip yapsaydınız kışlıklarınızı... Bu kışlıklar anca bana yeter kusura bakmayın... " der konuyu kapatırdım.
Hem deliler gibi uğraşacağım, hem de "al canım 1 kavanoz sana, bir kavanoz sana" diye dağıtacağım.
Yok öyle bir dünya...
Zaten eşin de senden yana ise (öküzlük yapmamış Allah'tan ki öyleleri de var) hiç taviz verme derim.
Bi daha akıllı olsunlar da oturup kendileri yapsınlar bi zahmet.
Çünkü onları hazırlamak kolay değil, ben bu sene yapamadım malesef.
Lafı geçmişken bi kavanozda ben istesem...![]()
Ben seni anladım... Ben de olsam aynı düşünürdüm.
Uğraşmışım o kadar, biraz da gezmek benim de hakkım olurdu yani.
Dediğin gibi onlar gezerken nasıl sen tepki vermediysen, sen gezerken de onlar tepki vermeyip idare edecekler.
Görümceni de çok takma kafana.
Surat yapıyorsa yapsın, umursama bırak hiç tartışmaya da girme, görmezden gel.
Ne kendin üzül, ne de sinirlerini zıplat...
Kız ben öyle biri değilim ki köy bir linç etmeye çalışmış da yine yardım etmediler onu bunu geçtim kendime kdr yapsam bir günde bitirirdim zaten bu kdr sorun olmazdı resmen kullanildim bir anda birde yemek istediler onun suratını yaptılar ya o yüzden yoksa ben elimde ne varsa herkesle paylaşırım Allah'a şükür ufak tefek para pul derdinde değilim eve gidince de yapicam kendime yapıyorum sonuçta ve severek d eyapiyorum çünkü kışın yemesi çok zevkli
Yokkız ne atması atacaksam niye yapayım hiç yapmazdım ziyan olmasınlar diye yaptım zaten :)Atarım yine vermem![]()
Canim bence kv ver. Sonucta onun evinde yaptin onun icinde olsa bi iki tane vermelisin. Ben olsam verirdim hem bak benim evimde yaptida bitane bile vermedi dedirtme.
Şuan girmiyorum zaten umursamiyorum eşim alıyor beni çıkıyor bakkala bile gitse beni götürüyor arabayı alıp çekip gidiyorum sinirlendigimde eşim de farketti artık sesini çıkarmıyor ama insanı zorluyor işte :)
Burada bile içinden geleni yazıyorsun da bencillikle, paylaşımcı olmamakla suçlanıyorsun.
Kardeşim oradan kendine yetecek kadarını al, kv ver. Hatta fazlasını da kendi tarafından birilerine dağıt ama o malzeme alınıp da işi tek kişinin başına yıkan BELEŞÇİ tayfaya verme! Bu kadar basit..
Kıçlarını kırıp 1 güncük yardım etselerdi. Sen kendine yapsan 60 kavanoz mu yapacaktın sanki. Resmen gelin köle yapar muamelesi yapmışlar. Kullandırma kendini.
İyi ki eşin ne kadar yorulduğunu biliyormuş. Gerisini salla..
5 kavanoz verdiysen daha ne vercen bosver afiyetle kendin ye :)Yokkız ne atması atacaksam niye yapayım hiç yapmazdım ziyan olmasınlar diye yaptım zaten :)
Kuzum burada kiler de bunu anlamıyor sanki hiç vermemisim gibi davranıyorlar aksine kazandan çıktığı kavonoza koyduğum gibi mutfaga 5 er kavonoz bıraktım iki kazandan da benim dediğim yarısını vereyim mi diye düşündüm sadece
Aynen sorun bu işte ya ben kendime kdr yapıp kendime olandan herkese verecektim zaten 75 kilo biberden bahsediyorum kendime niye yapayım o kdr 20 kilo yeterdi bana..
Birde yemek beklemeleri tabi ki yapmadim eşim de birşey demedi la ben 24 yaşındayım 75 kilo biberi bir arada görmedim işin nekdr büyük geldiğini babana birde siz sorun resmen oldum ya .
Burada bile içinden geleni yazıyorsun da bencillikle, paylaşımcı olmamakla suçlanıyorsun.
Kardeşim oradan kendine yetecek kadarını al, kv ver. Hatta fazlasını da kendi tarafından birilerine dağıt ama o malzeme alınıp da işi tek kişinin başına yıkan BELEŞÇİ tayfaya verme! Bu kadar basit..
Kıçlarını kırıp 1 güncük yardım etselerdi. Sen kendine yapsan 60 kavanoz mu yapacaktın sanki. Resmen gelin köle yapar muamelesi yapmışlar. Kullandırma kendini.
İyi ki eşin ne kadar yorulduğunu biliyormuş. Gerisini salla..