Ahhh! Şimdiki aklım olsaydı...

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Günaydın Kızlar!

İyi ki varsınız, şu sıkıntılı günlerimde sizlerde olmasanız halim nice olurdu?

Ne mi? Eşim tabi ki ne olacak ya...

Dün laf arasında kırıcı şeyler söyledi, söylediklerine canım sıkılınca çok darıldım sana dedim geçtim odaya uzandım. Yanıma geldi ama söyledikleri çok sinirimi bozuğu için sırnaşsa da yüz vermedim.

O ara uyuya kalmışım, oda dışarıya çıkmış. Mesaj attım insan karısına böyle şeyler söyler mi? diye...

Cevap yok tabii, kapı duvar eve geldi surat beş karış, ardından da ben çıktım. Geldim odada oturuyor yanına gittim. Konuşmaya çalıştım yine surat yine surat.

Ben hep böyle yapıyormuşum, yanımda rahat olamıyormuş efendim. Ben sana darılamaz mıyım? Bir dediğini yanlış anlayamaz mıyım? Sen o sırada yanlış anladın desen, açıklama yapsan gönlümü almaya çalışsan ne olur sanki? Neden uzatıyorsun? dedim.

Bıktım huysuzluğundan ya. Zaten içimde ona karşı bir kin var bu hareketleri nefretimi körüklüyor.

Yatağa gittik sohbet ediyoruz insan gibi. Bir arkadaşım var evliliği sıkıntılı ondan bahsediyordum işte böyle olmak lazım diyor bana. Kadın kısmını boş bırakmamak lazımmış, içki, kumar, karı, kız olunca lüzumsuz şeylere takılmıyormuş kadınlar dedi sonra kalktı gitti bende bir şey demedim.

Banyonun tavanı su akıtıyor bir senedir hala yaptıracak. Pencere kolları kırık hala yaptıracak. Efendim ne gerek varmış zaten birkaç yıl sonra annesinin memleketine gidince bana ev yapacakmış sıfırdan.

Yani önümüzdeki 5 yıl kızlar kırık kollu pencereler bana ben onlara bakacağım. Gel de delirme ya...

Aslında ben elimdeki hazinenin farkında değilmişim ne hayat yaşatacakmış bana. Hepsi YALAN gerçek olsaydı bu evde yaşatmazdı beni.

Ameliyat oldum çapraz bağdan bir gün olsun yardımcı olmadı eve yardıma bir kadın çağıralım diyorum mendebur suratı besbeter oluyor.

Canlar size sorum;

Bu tür durumlarda ya bu deve ya bu diyar. Bende çalışan insanım neticede acaba;

-Bu adamı bu şekilde kabul edip evimle ilgili konularda ondan yardım istemeden kendim bir şeyleri yapmaya çalışsam, buna müdara etmesem yani, önü sonu düzelir mi? Düzelmese bile en azından beklentilerimi sıfırlayıp daha mutlu olabilir miyim?

-İçimdeki bu nefret ne zaman geçecek ne yapmam lazım bunun için?

-Birde küsme huyu var bunun ve bende çok sabırsızım asla gelemem küslüğe birde her ne kadar içimde çok büyük kızgınlıklar olsa da dayanamıyorum inanın. Bu tür durumlarda nasıl hareket etmem lazım?

-Bundan sonrası içinde ailesiyle ilgili olarak şöyle bir karar aldım;

Annesini aramıyorum ve aramayacağım artık bıktım peşlerinde dolanmaktan. Haftaya annesine gidecek tek başına bende git dedim kalsın birkaç gün. Ben istemiyorum oralara gitmek artık. Kendi anası babasıdır ne hali varsa görsün. Bu tutum doğru mudur sizce?

Şu saf kıza bir akıl verin ne olur. Huzursuzum sürekli...

Son düzenleme:
Kızlar boş geçmeyin ne olur ne yapacağım bilmiyorum. Buna da şükür demek istemiyorum çünkü ne kadınlar var eşinin canına okuyan ama onlar çok daha mutlular

Ne biliyim esasen kötü alışkanlıkları yok buna binaen payıma düşen bu mu desem?

Ama ailesine karşı hep yalnız bırakıyor beni. Onların yanında eşim ailesinin yanında ve ben hepsinin karşısındayım sanki insan karısına sahip çıkmaz mı? Düşündükçe kafasına sürahiyi indiresim geliyor o kadar sinirleniyorum

Vakti zamanında söyledikleri aklıma geliyor kinle doluyorum. Annesinin yanına gitsin bir süre bende rahatlarım inşallah.

Acaba bir gün bana yaptıkları için utanacak mı?

Ailesi için aldığınız karar ne kadar doğru bilemiyorum, ama aranızda sorunlar oluyorsa sürekli, doğru bir karar.
Evinizde 5 yıl boyunca hala yaşayacaksanız, çok haklısınız! Ben olsaydım bende çok rahatsızlık duyardım.
Çalışan bir boyanmışsiniz, maaşıniz var, eşinize yardım ediyorsanız, bir ay yapmayı ver ve ev için bu parayı kulan.
Madem yapmıyorsun, ben yaparım ozaman de!

Erkekler sanırım bazen çok hayalcı oluyor, bir sürü hikaye uydurup, hiç birinide gerçekleştirmiyor,
Ben çok dinledim yıllardır, kulağa çok hoş geliyor, ama inanmakta pek saftirilik oluyormuş. .

Çok tartışıyorsaniz, bir gün susmayı dene ve onu dinle, belk o oda böylece seni dinlemeyi öğrenir.
Ben seni dinledim, şimdi sözümü kesmeden, sen beni dinleyeceksin de.

Evden çıkıp giden erkekleride hiç anlamiyorum, içinde bir patlamamı yaşıyorlarda, kendilerini hemen dışarı atıyorlar.
Bence çıkıp gitmesini bir kere engellemeye çalış, belki gerçekleri duymaktan kaçıyordur..
Yinede herzaman sakin ol, herzaman sakinsen zaten, ozaman biraz dişini Gözter..

Ah arkadaşım sende bilirsin karşındaki anlamak, dinlemek istemedikten sonra ne anlatırsan, nasıl anlatırsan anlat olmuyor...

Bir insan aynı anda birisini çok sevip bir o kadar da nefret edebiliyormuş anladım eşimin sayesinde.

Annesinin yanına gidecek ya ne yalan söyliyim bende rahat edeceğim biraz bununda farkında sinir oluyor...

Vakti zamanında söyledikleri aklıma geliyor kinle doluyorum. Annesinin yanına gitsin bir süre bende rahatlarım inşallah.

Acaba bir gün bana yaptıkları için utanacak mı?

İşte bunu yapmayın. ..
Zamanında olanlar, zamanında kalsın. .
Seni anliyorum, en ufak şeyde benimde aklıma geliyor ama,
Bu zamanında olanların bize zarar verip, beynini karimcalamaktan başka bir yararı olmaz.
Herşeyi gom gitsin

İçini rahat tutmaya çalış..
Bir birinizi dinlemeyi ögrenmeye çalışın,
Onun isteklerini dinle ve sonra kendi isteklerini anlat..
Ortak bir nokta bulmaya çalışın. .

Mesela sen çokmu beklentilisin? Bu yüzdenmi hayal kırıklığı yaşıyorsun?
Ozaman çok beklentili olma.
O senikendisi ile eşit bulsun ama sende onu kendinle eşit tutmaya çalış..

Yalan söyleme bence, biraz uzak, kendimle kalmak istiyorum..
Enerjimi toplamak istiyorum desen?

Gerci bazı erkekler anlamıyor dimi doğru, dürüstlükten?
Seninki öğle biri ise, hasta numarasi yap gitsin
Canim sen mutlaka git, ben idRe ederim de ve keyfine bakıp dinlen.

Ne kadar zamandır evlisiniz?

Ben unutmaya hazırım esasen ama eşimde iş yok.

Benim yüzüme uluorta senden soğudum dedi annesi. Eşimde hala beni tutup annesinin olduğu şehire götürme peşinde.

Neden eltimle hayal kurmuyor ki?

O çok iyiydi hani? Bana sıra gelince laf dedirtmiyordu eltim için.

O evlenirken bir dediğini iki etmedi kaynanam madem öyle onunla gelecek hayali kursun.

Beni muhatap almaz ne planı varsa oğluyla yapar.

O kadar kızgınım ki hakkımı helal etmiyorum onlara...

inan evlilikte bazı şeyleri görmemezlikten geleceksin fazla
ayrıntıya takılmayacaksın ,mükemelliği aramıyacaksın, zamana bırakmakta fayda var

Görüşmeme konusunda sana hak veriyorum arkadaşım çünkü eşinin ailesinden canı yananlardanım bende. Senin gibi karar aldım bir süre konuşup, görüşmeyeceğim gerçi onların istediğide bu beni görmediklerine onlarda çok mutlu olucaklar biliyorum. Bu yüzden sana yapılanlar canını benim gibi çok yaktıysa görüşmemek en iyisi. Eşinin küsme huyuna gelince o seninle konuşmuyorsa sende onu takma ve konuşma bu yöntemi denedin mi bilmiyorum ama yani o yokmuş gibi davran ona empati kurmayı öğret. Senin yaşadığın duyguları o da yaşasın. Evle ilgili konularda da hiç kendin yaptırmaya kalkma bozulan kırılan şeyi daha da çok sen kır ve boz bak bakalım o zamanda yaptırtmayacakmı.

Yaptıkları çıkmıyor aklımdan. Evlendiğimiz gün balayı için uzun yola çıkacağız diye gelinliğimi kaynanamın evinde bırakmıştık. Evlendikten sonra istedim. Onun için dünyanın rezilliğini çıkardı.

Anasıda çöp torbasına sarıp göndermişti.

Bir gün tartışıyorduk, gelinliğin için o kadar huzursuzluk çıkardın ben bu evden gidince tek başına giyersin dedi bana. İçimden neler geçiyor Allah ım.

Ne yüzsüz insanlara düştüm ben böyle...

Dün eşimle konuşmaya çalıştım. Beni ailenin yaşadığı yere götürmeye çalışıyorsun ama beni sevmiyorlar endişelerim var dedim.

Önce annesinin beni sevdiğini söyledi. Bende eşime yurt dışında olduğu dönem nereden baksan bir yıl boyunca annesinin beni hiç aramadığını, ilgilenmediğini söyledim. Madem seviyor neden böyle şeyler oldu dedim.

Bana o kadar kırıcı şeyler söyledi ki. Annesine sitem etmiştim nişanlıyken annesi beni ona şikayet edince oda annesine beni aramamasını söylemiş az bile yaptı sana dedi ;(

Ben eşimi tam 5 yıl bekledim, işe girince evlenmek istedim çünkü benim o dönem uzun sürecek bir eğitimim vardı ayrıca eşimin annesi bana eltimin eşime birilerini düşündüğünü söylemişti biz nişanlıyken ve bu olay beni endişelendirmişti eşimi seviyordum çünkü

Ben acele etmişim kızlar konuşurken işimle alay etti benim. Tek kelime etmedim o kadar incindim ki. Onca fedakarlık boşunaymış meğer.

Çok kırgınım. Oda anladı beni ne kadar üzdüğünü. Artık eşimin yüzüne bakmak istemiyorum. Onunla konuşmak istemiyorum. Bundan sonra ne yapmam, nasıl davranmam lazım ;(

Artık bişe yapma zamana bırak,empati kur o sana nasılsa sende öyle davran,tartışmadan laftan sözden uzak dur,çünkü emin ol yine haksız suçlu sayılacak biri varsa oda sen olursun başka çaresi yok,onlara sorsak zaten itten pişmanlar evlendikleri için ama zannediyolarki tek pişmanlığı hayat dersini onlar aldı,düşüncesizler ve çok bencil oluyor erkekler..takma düşünme bayanız bizz düşün düşün....hasta olunca emin ol beklentileri gerçekleşmesin 1 gün 2 gün 3. Gün dışarlarda alır soluğu kendine bak gerisini o düşünsün yapacak bişe yok yaniii...eşin çok saygısız...

erkeklerin çoğunun anlayışı kıttır canım kırıcı konuşmaktan çekinmezler asla kendilerini haksız görmezler hatayı hep kadında ararlar boşver canım tartışmaya girme çok kendini üzme sabrın varsa iyilikle konuşmaya çalış Allah akıl fikir versin erkek milletine

Ondan istemek yerine sen yap, ya da onu yok sayarak bir arkadaşının eşini tanıdığın bir komşuyu çağır bu işlerde sana yardımcı olması için. Olmaz mı ? O zaman erkekliği harekete geçer belki biraz da utanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…