ah'ım niye tutmuyor?

Kimsenin hakkı kimse de kalmaz belki dünya da değil de öbür tarafta hesaplaşırsınız sabretmek lazım ama çok zor anlıyorum sizi

İnsanlar evlilik öncesi birbirini tanımak için görüşüp anlaşamayıp ayrılabilirler. Bu çok normal kimse de size niye ayrıldın niye evlenmedin diyemez. Kaldı ki evlendikten sonra birbirini tanıyamadığını anlayıp ayrılan çiftler var, hayat bu bazen yanlış kişiye güveniriz bazen doğru kişiye. Yani öncelikle sizin biriyle görüşüp ayrılmanızı hayati bir mesele olarak görüp kendinizi harap etmeniz hata. Siz bu kişiyle kendi rızanızla görüşmüşsünüz bu yüzden kullanıldım diye düşünmeniz yanlış. O size yalan söylemiştir orası başka bir mevzu ama sizin güveninizi yalanlarıyla kazanmış sonra da ayrılmışsınız zaten.

Aslında yazdıklarınızı düşünerek biraz farklı bir bakış açısıyla da bakmanıza yardımcı olmak istiyorum. Evlilik iki tarafa da büyük sorumluluklar yükleyen bir mesele. Sizin de anlattığınıza göre bu kişinin eşinde aradığı özellikler sizde olmamasına, sizinle evlenmeyeceği belli olmasına rağmen size ümit vermiş aynı zamanda başkasıyla evlilik hazırlığı yapmış. Yani hem ne istediğini bilmeyen bir dengesiz hem de iki yüzlü yalancı bir insan. Bu adamdan bu kadar erken kurtulduğunuza şükrederek kendi hayatınıza devam etmelisiniz. Burada aslında ev hanımı olacak bir eş istemesine rağmen meslek sahibi ve çalışan kadınlarla evlenip karısına hayatı zehir eden eş müsveddelerinin çektirdilerini okuyoruz her gün.
Allah sizin gönlünüze göre bir eş nasip eder zamanı geldiğinde. Ama siz bu kişiyle yaşananları geride bırakıp hayatınıza devam etmezseniz size karşı iki yüzlü davranarak vaktinizi çaldığı yetmezmiş gibi o kendi hayatını yaşarken hala sizin değerli vaktinizi çalıyor olacak. Ona beddua etmeyi boşverin Allah'a havale edin. Bedduaya harcadığınız zamanı kendiniz için hayırlı dualar ederek harcayın. :)

Arkadaslar su ah olayinin surekli pesini takip etmeseniz.
Inanciniz varsa Allaha havale etseniz.
Belki bu tarafda degil oteki tarafta cikicak.
Ahiniz ciksa da simdiki hayatiniza sihirli degnek mi degicek?

Amanın ne kadar ağir olmuş kardesiniz için e peki neyapti kardeşiniz

2 sene ağladı zırladı çok zordu gerçekten o süreç şimdi psikoloğuyla evli :) ve çok mutlu bir evliliği çok yakışıklı bir oğlu var. düğüne iki ay kala hiç sebep yokken ayrılan vatandaş 2 çocuklu ve her gün arıyor kardeşim bugün tamam dese çocukları siler gelirim diyen bir karaktersiz. Şimdi şükür ediyor iyi ki olmamış iyi ki beni terk etmiş diye

Taşa elini atsa altın kesiliyor :)
Demek ki enerji akışını sağlayamıyorsun! Ben bi beddua ederim dağlar yerinden... ehem...
Ya kendi kendine eziyet etme aşk biter, unutursun ama saplantı için tedavi şart bi doktora gidip yardım al.
Napsın adam sevmediği mutlu olmadığı bi kadınla. Evlenmiş çocuğu olmuş bile artık hala psikopat gibi takip etme adamı.

Ah etmeyin, hayatınıza devam edin. Elbet devam etmenin bir yolu vardır. Düşünmeyi, onu araştırmayı bırakın.

Belki de Allah bu benden istemesin diye herseyi veriyor? Bu imtihana sabretmek size guzel nimetler verecektir insallah

Ne yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz.
Kin, öfke bunlar çok büyük ve gereksiz yükler. Bir insanın felaketi nasıl mutlu edebilir ki sizi? Kötülük bu.

Aklını öfke ile meşgul eden kişiler kadere teslim edemediğindendir. Allah,nefsin kibirlenmesin,gurura kapılma diye haksız yere seni ağlatanların cezasını verirken senin görmeni istemez. Sen aklından çıkar ki kader işini görsün.

Sen kendi hayatına geleceğine bak . Bir insana verebileceğin en büyük zarar onun bıraktığı yerde yerinde saymak hatta geriye düşmek değil , daha mutlu huzurlu olmaktır. Çalışmıyorsanız işe girin çalışın , çalışıyorsanız mesleğinizde yükselmeye bakın. Kuaföre gidin güzelleşin , sosyalleşin, kendinize bakın , kilo fazlanız varsa diyet yapın .... bu liste uzar gider. tüm enerjinizi tutmayan beddualara harcamak yerine , kendinize yatırım yapın derim

Günahsız karısı ve melek sabi nin hatri olabilir mi?içiniz kötü lütfen bedua nin sonuçlarının kimi etkileyeceğini de düşünün.

Canım haklı bile olsan beddua etme.Herkes eninde sonunda hakettiğini buluyor ama yavaş yavaş.Ne mutlu insanlar bin beter hallere düşüyor.Hayat mevsimler gibi.Yazın sıcağında güneşlenenlere bakma.Onların karda donacakları gün de geliyor.(Bu döngüyü çeşitli nedenlerden hepimiz de yaşıyoruz.)

Ayrıca hayatımıza giren hiç bir insanın tesadüf olduğuna inanmıyorum.Bazen farketmediğimiz yönlerimize ayna olurlar.Onda sinir olduğun şey,belki sende olan ve değiştirmen gereken şeydir.Hem belki de o insanın görevi sana bir şeyler öğretmekti.Farkettirmekti.Sor kendine:Bu insanla ilişkimde neler öğrendim?Hangi hatalarım beni buna itti?Bir dahaki sefere neyi doğru yaparsam bu acıları yaşamam?Dersi aldığın ve kendini düzelttiğin an aniden çıkarlar hayatından.Bunu çok gördüm kendimde.

Son olarak o insana bir mektup yazmanı tavsiye ederim.Hiç göndermeyip yırtıp atacağın bir mektup.Ne varsa içinde,öfke,nefret,incinmişlik,hayaller...Yaz ve boşalt o kötü enerjiyi.O kağıdı yaktığında o da,o enerjide yok oluyor.En azından ben de çok işe yarayan bir yöntem bu.Yoksa kazanda kaynar gibi o enerji farklı şekiller ala ala seni de bozar...

Ayyy mucize ya çok sevindim kardeşiniz adina maşallah

beddua edersin geri döner...
sadece Allaha havale edersiniz...
ben hep havale ettim.
sustum duymazlıktan geldim.. Allah büyük..
ben tüm dertlerimi Rabbime anlatmak istiyorum..
Allah yardimcin olsun inş.

Birşeyi merak ettim benim eşim de dahil derken eşiniz başkasinimi seviyor yanliş anlamis olabilirm kusura bakmayin

adamin işleri yolunda.kirdigi yerden kırılsın istiyorum.buyuk bedduaalrim ve haksiz yere ettiğim bedduam yok ki.huzur birakmadi huzuru kaçsın istiyorum
Bak derler ki “öfkeye sırt dayamak, karşındakine atmak için elinde kızgın kömür tutmaya benzer. Sen daha önce yanarsın..”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…