Ahlaksızlık diz boyu !

Apartman arası kuytu bahçe köşelerinin sevgi gösterisi için uygun yerler olmadığı görüşündeyim. Bir de ahlak inanış farkı vs diyenlere de bir sorum var o zaman neden biz birşey söyleyince veya bakınca utanıyorlar? Madem bu masum bir sevgi gösterisi...
Sevgiyi ifade etmenin özel yerleri vardır. Ben de bizim evin önünde- basamaklarda bile oturanlar var- oturanları görmek istemiyorum, uyarıyorum. Özgürlüğün sınırlarını bilmiyoruz malesef!.. Birbirini seven ve bunu birbirine gösterebilen gençleri (ben de bunun içindeyim) gördükçe ben de seviniyorum ama kızı kuytu köşeye çeken toy delikanlıların sevgi gösterdiğini! hiç düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Ben de illa ki toplumsal ve dini değerleri "bağnazlık yobazlık" olarak görenler çıkıyor derim...

toplumsal ve dini değerleri hiç bir zaman bağnazlık olarak görmedim.

davranışlar görecelidir.
konu sahibinin hiç hoşuna gitmediği şey, benim için kıyameti koparılacak bir olay değil.
şu var ki, konu sahibi güzelce söylese, uyarılarımı tekrarlaştırdım ancak dinlemiyorlar tarzı, yumuşak başlı konuşsa bu kimsenin gözüne batmazdı.
kaldı ki olayda izlemek de var.

size soruyorum o zaman
lütfen yanlış anlamayın beni.

çocukların öpüşmesi kötü birşey de
onları da dikizleyip izleyemek iyi bir şey mi?

Alkışmı beklerdin ?????

çok şey bekliyorum farkındayım.

Bende ne zaman ab denecek diye bekliyordum. Nedense her insanın aynı fikirde olmak zorunda olmadığı ortaya atılınca arkasından gelir Avrupada hayat çok güzel ya, hep Amerikanın oyunu bunlar, ya sev ya terket vs.

Ahlak değerlerinize asla saçmalık demedim buarada herkesin aynı ahlaki değerlere uyması gerektiği uyulmaması halinde tüm toplumun rahatsız olacağı fikrine saçmalık dedim.

Son düzenleme:

sorun asmak kesmek değil tabiki ortadaki sorun çok daha büyük biz zamanında büyüklerimizin yanında bacak bacak üstüne atmaya çekinirdik şimdi durum sokaklarda sevişmeye kadar geldi o zaman bunun adını birde sizden duyalım şimdi özgürlükmü diyeceksiniz hayır ahlaksızlık saygısızlık hatta çok daha öte birşey

O çift şu an büyük ihtimal oturmuş çaylarını yudumlarken birbirlerine aşk dolu mesajlar atıyor bizler de burda birbirimizle didişiyoruz, dağılalım bence

kadınları tekme tokat döveceklerine, tecavüz edeceklerine, canavarca öldürceklerine madem kızın da gönlü var o zaman öpüşüp koklaşsınlar. sizde görmeyin çevirin kafanızı herkesin kendi hayatı.

fetva değil küçük bir ahlak elden gidiyor hatırlatması buda dinen görev değilmi

canım arkadaşım, her şeyin dine dayatılmasından ziyade anlaşılır ifadelerle anlatılması insanlar için daha iyidir emin ol..
çünkü din bastırılmış bir psikoloji artık günümüzde.
ve toplumumuzda dinden haberi olmayıp, dinden fetva verenlerin sayısı o kadar çoğaldı ki.
insan mantıklı bir açıklama bekliyor, -doğal olarak-

Gene herkes birbirini yemeye başladı
Neyse size bir olay anlatim gerçi çoğu kişinin başına gelmiştir ama ben küçük şehirde yaşadığım için böylesini ilk defa görmüştüm:)

Sevgilimle ilk zamanlarımız cafeye gittik herzaman ki yerimize geçtik tam karşımızda bir çift
Aramızda bir adımlık mesafe okadar yakın yani.
İlk oturduğumuzda bunlar kıpkırmızıydı
Bize tip tip bakıyorlar kalkın der gibi.
Hani çocuk desem değiller 25-30 yaşlarında varlar hatta kadın daha büyük duruyordu.
Bir iki dk geçmeden bunlar yiyişmeye başladı
Biz aynen şöyle
Öpüşmeyi bilseler bari birbirlerinin yüzünü yalıyordular
Sevgilimle şoktayız bakış atıyorum tık yok öksürüyorum tık yok cuk cuk cuk yapıyorum gene tık yok
Hatta elleşmeyede başladılar resmen koltukta yatıyordular
Sonra sesli bir şekilde ayy iğrenç dedim kız az doğruldu o ara garson geldi
Birşeyler söyledi bunlara bunlar defolup gittiler

Geçen sene işten eve gelirken sağanak şekilde yağmur yağıyor. Bir araba evimizin yoluna çekmiş iki kişi sevişiyorlar resmen ve çıplaklar akılları sıra hava yağmurlu yaa kim görecek, insanın dikkatini çekiyor ister istemez, sizce ne yapmalıydım kızımı koluma takıp gel kızım bak bu yanlış bir hareket sen sakın yapmamı demeliyim ???? İnsanların özel hayatı değilmi bu normal karşılayayım evimin yolunu tutmalıyım.

Türkiyede bu kadar aç erkek varken biz hala bunu normal karşılayalım haklısınız.....

tarihi asla günümüzle yorumlamamak gerek..o zamanın şartları öyleymiş canım, elbette saygı da kusur etmemeliyiz burada hem fikirim, ama ufacık bir öpücükten "ahlaksız" damgası vurmak yersiz. Ahlaksızlık tanımı kişiden kişiye farklılık gösterir, lakin konu sahibenin polisi devreye sokacak hale gelmesi çoook saçma! ahlak bekçisi olmayalım ama gençlerimize de haddi ve hududu düzgün bir şekilde anlatmak gerek. bu asmayla, dövmeyle ve ya kınayarak değil...

Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama bizim
okulun bahçesi çok büyük bir alanda ve arka bahçe ön bahçe olarak ikiye ayrılıyor.
Arka bahçe diye nitelendirilen tarafta ormanlık var .
Karşısında da Emniyet Müdürlüğü .
Bizim öğrencileri polisler kaç kez o şekillerde yakalamışlar , ilk kez sözlü olarak
uyarmışlar isimlerini almışlar.Bir daha tekrarlanırsa
ailelerine haber vereceklerini bildirmişler.
Okul müdürümüze de aynen böyle ilettiler.
Yani polisler karışabiliyormuş demek ki...

Burada bahsedilen sadece öpüşmek ise sorun olmayabilir zira
büyük metropellerde her köşe başında bunlara rastlamak mümkün.
Herkes o kadar alışmış ki kafasını çevirip umursamadan yoluna devam ediyor.
Ancak ahlak kurallarını etkileyecek boyutta ise Ahlak polisleri devreye girer.
Ahlak Büro Amirliği bunun için var.

Eşinin uyarmasına rağmen devam etmeleri hoş değil

Gizlendiklerini zannediyorlarmış ama gizlenememişler işte başka yer bulsunlar

Çok rahatsız oluyorsanız yanlarına gidin biz rahatsız oluyoruz başka yere gider misiniz deyin diyeceğim ama

Bu sefer de sanane yaa diyebilirler

O değilde çok merak ediyorum şu "ne yapmışlar ki" diye bu tür ahlaksızlıkları koruyan şahsı mhteremler kendi evlatlarını da sevgilileri ile sokak ortasında öpüşüp koklaşırken görünce aynı tepkiyi mi veriyorlar? Evet serde gençlik var kanları deli akıyor ama bu buldukları köşede yiyişmelerini mi gerektiriyor? Nişanlı olursun belki kaçamak öpüşler olur o da evin barkın varken sokakta fantazimi yapıyorsun diye sorarlar yani Şimdi din Allah kuran hadis diyeceğim yobaz olacağım... ama ben bir öğretmenim ve daha geçen hafta çalıştığım yerde lise 3 öğrencisi uzun süredir " ne yapamışlar ki" dedikleri genç tarafından hamile bırakılmış ve aldırmaktan korktu diye de hastanelik edene kadar dövülmüş... ama haklısınız ne yapıyorlar ki bu gün öpüşüp yarın çocuk yaparlar....:44:

1- Konulara dini karıştırmak, dini yorumlar yapmak yasaktır.
2- Polemik, hakaret, tartışmak, konu dışı mesaj vb. yasaktır.

benim öne sürmek istediğim din değil aslında ama düşünülünce din ile ahlak zaten bir bütün değilmidir islamiyet konusunda yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum müslümansak peygamberin dediğide bizi ilgilendirmeli değilmi sadece anlatmak istediğim bundan ibaret mantık tamda burda işte ahlak artı din eşittir saygılı düzgün toplum

özgürlüklerine karışamayız yaparlar yapalar napalım

bırakın savaşacaklarına sevişsin gençler.öpüşmekten kimseye zarar gelmez.namus bekçiliğinden de kimseye fayda gelmez.bi de kendini alo fetva hattı zannedenler var onlara zaten bişey demiyorum.sokakta öpüşmek yasak değil.ahlaksızlık da değil ki gençler akıllarınca uluorta yapmamaya çalışıp apartman köşelerine gizlenmişler.hey gidi hey ergenlik işte

konu sahibi masum bir öpücükten bahsetse halklısınız tabi aslında aynı fikirdeyiz bilmem farkındamısız

Ben de kocamı her alanda öperim, ister mahalle arası olsun ister cafe.
Özellikle metrobüse güderken merdivenlerde sarılırım yapışmam.

İsteyen ahlaksız damgası vursun isteyen başka bir damga.

Şu var ki, evime geldiğimde ne ben beni damgalayanları düşünüyorum ne de kocam.
Biz mutlu muyuz? mutluyuz.

ahlaksız damgasını vuran ne yapıyor peki?
işte böyle sizin gibi etrafına söyleyip hem kendini geriyor hem de etrafındakileri.

ben yine öpüşüyorum kocamla, sizin gibiler yine gergin.

aradaki farkı görebildiyseniz ne mutlu.
görmemeye devam edecekseniz, hayatınız boyunca böyle gerilin.
en ufak bir şeyden bile gerilin, bütün gününüzü zehir edin kendinize, sinir olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…