- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
- Konu Sahibi Thinkerwoman
-
bunun doğru olduğunu savunan arkadaşlar peygamberimizin kıyametin alametleri hakkındaki hadislerini bir okusunlar bence insanların hayvanlar gibi sokakta sevişmeleri kıyamet alametidir deniliyor buna ne dersiniz
Herhalde konu sahibi masumane bir öpücükten bahsetmiyor..
Sevişmek de ayıp değil o halde parkta gençler özgürce sevişsin..
Mesele insanları rahatsız edecek şekilde ulu orta yerde yapılması..
Sen o kızın annesi olsaydın ve o çocuk kızını teşhir eder gibi milletin gözü önünde öpüşerek tatmin olsaydı hala ahlaksızlık der miydin?
cevabbb veremedik.....
bunun doğru olduğunu savunan arkadaşlar peygamberimizin kıyametin alametleri hakkındaki hadislerini bir okusunlar bence insanların hayvanlar gibi sokakta sevişmeleri kıyamet alametidir deniliyor buna ne dersiniz
Sen o kızın annesi olsaydın ve o çocuk kızını teşhir eder gibi milletin gözü önünde öpüşerek tatmin olsaydı hala ahlaksızlık değil der miydin?
katılıyorum
onu yapma evladım bu ayıp, şu yasak, öyle yapılmaz denile denile bastırılmış bir toplum olduk.
anneye evde boyun eğiyor ama başkalarına neler yapıyorlar
halbuki o ayıp bu günah diyeceğine, doğru yolla anlatsaydı bu şekilde olmazdı.
insanlara yasak dersen mıknatıs gibi çekilirler yasağa doğru
ama güzel bir dille, sakıncalarını anlatırsan, oturur düşünür.
bu yüzden kaybettik, bu yüzden gençlerimiz bastırıldı
şimdi de bu yüzden bu haldeyiz.
Oturup izlenmedği sürece iki insanın öpüşmesi nasıl rahatsız edebilecek kadar etkileyebilir ki?
Mesela benim oturduğum semtte de mahalle kültürü var, cam baca kapalı olsada gecenin körüne kadar camdan cama sohbet eden ev kadınlarıyla birarada yaşıyorum. Gündüzleri de sokakla cam arasında anne-çocuk bağırışlarını dinlemek zorunda kalıyorum ne yaparsam yapayım - sokağımızdaki tüm çocukların ismini ezberledim sırf bu yüzden. Bu durum sınavlarım yüzünden sabahlamışta olsam, baş ağrısından geberiyor da olsam değişmiyor, sistematik olarak uluorta rahatsız ediliyorum ama aklı başında hiç kimse milletin hayat stilini düzeltip daha görgülü davranmalarını sağlamak için sokağa polis çağırt vs. demez kalkıp.
Bunu diyemezken kalkıp öpüşen çiftler bizimle aynı ahlak anlayışında değiller diye rahatsız olup ahlak anlayışını düzeltecek yaptırım beklemek saçmalık.
bende size kınamayla ilgili hadisi okumanızı tavsiye ederim, ayrıca dinimizde oturup dikizlemekte günahtır bunu da araştırın..
yine her konuda olduğu gibi bu konuda da fetva verenlerimiz eksik olmuyor derim ben.
Dini yorum yasak.bunun doğru olduğunu savunan arkadaşlar peygamberimizin kıyametin alametleri hakkındaki hadislerini bir okusunlar bence insanların hayvanlar gibi sokakta sevişmeleri kıyamet alametidir deniliyor buna ne dersiniz
yine her konuda olduğu gibi bu konuda da fetva verenlerimiz eksik olmuyor derim ben.
evet canım özellikle çocukları ahlaklı yapacaz diye olur olmadık şeyleri hatta dini bile yalan yanlış argümanlarla çocuğun kafasına sokarak,özellikle erkek çocukları karşı cinsten bir arkadaşıyla duygusal bir yakınlaşma içine girdiği zaman kendine güvensizliğinden kızarıp bozarıyor ama aynı 'dini' terbiyeyi almış çocuk sokakta gördüğü kadına laf atarak çok da rahat bir biçimde taciz edebiliyorsa işte asıl orada bir ahlaksızlık var demektir.
ahlak güzelliği kınamak dikizlemek gibi günahlardan önce gelir millet öyle gözüne soka soka bak biz bi iş beceriyoruz derse tabiki gözüne çarpar konu sahibinin evinin önünde yaşanıyor bunlar bağcımı suçlu üzümü çalanmı
Anneleri babaları yok mu acaba bu gençlerin? Elbette insan rahatsız olur çoluk çocuk var bu mahallede..
Gerçi şimdi sana namus bekçisi misin diyenler çıkacak ama...
Demiştim ilk mesajımda yine çıktı bu konu da çıkmaza gitti yine..İyi geceler siz çocuklarınızı özgür yetiştirin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?