Ahmaga verilecek cevap susmaktir!

canim yaa kayinvalidelerimiz ayni kisi olmasin! sen benimkini anlatmissin burada....

yaa vallahi benim sinir oldugum seylerin hepsini biliyor ve ustume gelir aynen dedigin gibi....

ama oglunun yaninda az yapar.....

bazen de dayanamaz.....

ben de senin gibi yapicam kardesim allah razi olsun belki ise yarar kendisini iyice kaybeder de esimden bulur cezasini cunku ben 3 senelik evliyim beni tuketti... arada kufur bile etmistir bana yani o derece....

allah yardımcın olsun canım. benimki öle küfür falan etmedi ne yalan söliyim ama öle bi zamanda öle bi şekilde laf ederki cvp versen sen suçlu çıkarsın yani. bilir bide o lafın sana dokunacağını ama çevredeki diğer kişiler bişi anlamaz. gayet sakin ol o hariç herkese dünya tatlısı ol. onada kötü davranma ama dikkat et hıh falan surat atma göz atma falan olmasın bişimi sordu sana soruyosa direkt cevap ver. ki saygısız durumunada düşmeyesin.

benimki benimde ne cadoloz olduğumu bilir bide ailem var sonuçta eşimde öle küfür falan ettirmez. ama eltimin anne babası yok daha önce kızın gırtlağına sarılmış.

allah seninde yardımcın olsun insanın eşine olan aşkını bile öldürüyo bunlar. bak bugünde görümcem sinemaya çağırdı normalde ben hadiii gidelim derim duraksadım biraz eşime demedim bişey oda dedi anladım ben seni ayrı yerlerde otururuz merak etme diye. gidemedik gerçi ama olsun eşim anladı sonuçta

he bu arada herzamanda aynı olma bazende konuş. normal şekilde bigün öyle bigün böyle bırak onun kafası karışsın :).

Son düzenleme:
diyelim kv geline fena takık.
ve onu rahatsız etmek canını sıkmak vs. istiyor.
laf sokuyor mesela, aşağılayıcı şeyler söylüyor ama güya tatlı eleştiri yapar gibi.
kimse anlamasın bi tek gelin delirsin diye.
nerden gelip girdi oğluyla arasına görsün bakalım.
öyle kolay değil anasının kucağından oğlunu almak.

kv bişey yaptı yada söyledi, eh gelin şaşırdı rahatsız oldu. ne yapacağını bilemedi.
kv diyor ki,
-ooo başardım galiba.. dur bi de şunu yapayım.
bak gene sinir içinde çok gerildi suratından belli.
aman ne güzel, çatlasın sinirinden. oh oh..
sesi de çıkmadı hala, karşılık falan vermiyor pek de sabırlıymış.
dur bak ben daha neler yapıcam.

kv söyler söyler söyler, gelin susar susar susar...

en nihayet karşılık gelir.
ooohhh. dayanamadı sonunda... bana, hem de bana karşı geldi.
evvet. şimdi mağdur olma zamanı.
oğlum görsün bakalım şirret karısı masum anacığına neler söylüyor.
oysa ben anneyim çocuklarımın iyiliği için söylüyorum ne söylüyorsam.
zaten safım. ben ne anlarım laf sokmaktan falan.
ayyy konuş gelin konuş. oğlum da duysun. herkesler duysun.
biricik torunumu bile çok görüyorlar dostlar, ben nerelere gideyim.

kv. artık sahne almıştır. hayatının oyununu oynamaktadır ve ondan mutlusu yoktur.
hele oğluşu da geline bir iki ayar çektiyse.. tadından yenmez.
sonunda gelin arızaya bağlar, artık iflah olmaz. hata üstüne hata yapar.
kocası bile -bu kız ne kadar asabi ne kadar geçimsizmiş,
bu ne hep kavga hep hır gür, hiç tanımamışım ben bu kızı- der.
gerisi malum.

ama şöyle de olabilir,
kv. konuşur gelin susar
kv. konuşur konuşur konuşur ... gelin susar susar susar...

kv der ki,
o kadar laf ettim tık yok.
anlamıyor mu acaba. çok mu saf çok mu kurnaz bu kız ne ayak.
hala surat bile asmadı allallaaa..
ay sinir oldum ne bu yaw daha ne yapayım.
kız iki laf da sen et bari ortalık şenlensin.
ay kız sustukça ben deliricem. yahu duvarmısın mübarek.
kendim çalıp kendim oynuyorum sıkıldııım ben yaaa.
aa aaa bi de gülüyor hiçbişey yokmuş gibi.
bu ne rahatlık ayol, ben burda kudururken kızdaki keyfe bak.
şimdi çatlıycam.

kv arızara bağlar, artık iflah olmaz. hata üstüne hata yapar.
gülermisin ağlarmısın durumuna düşer ve kendini yer.
oğluşu bile -kim bu- der gibi bakar anacığına.

aklıma geldi annemin hep anlattığı bi hikaye vardı. onu anlatıyım size.
kadının birinin çok kavgacı bi komşusu varmış kadınla beraber evden çıkarmış çeşmeye su almaya yolda başlarmış kadına saymaya. kadıda cvbını verirmiş. kavga gürültü eve dönermiş. sonra evde sinir küpü bigün eşi demiş sen dur bakıyım ver şu kıyafetlerini bana . adam giymiş karışının kıyafetlerini. çıkmış su için evden komşuda çıkmış karşı yoldan başlamış bağırarak saydırmaya adam cevap vermemiş. kadın bağır bağır söylen söylen ok adamda tık yoluna devam etmiş. sonunda kadın zana diyorum ne cevap vermiyon demiş ama adamda yine cevap yok. kadında sinirinden hasetinden olduğu yerde çatlayıp yere yığılmış. :)) tabi okadarından allah korusun buda hikayesi

Kayinvalidenizin niyeti nedir bilemem, fiziksel özelliginize laf ettigini yazmissiniz, bunu tasvip edemem.
Ama ben herzaman sayginin esas oolduguna inananlardanim.
Saygisiz bir insanla muhattap olmama secenegim varsa, muhattap oolmamayi secerim.
Ama yok mutlaka birsekilde muhattap olacagim biri ise, asla saygi sinirlarini asmam.
Ben insanlarin, saygisizlik etmekle, fikrini, kendini, haklarini korumak kavramlarini hep karistirdiklarini düsünüyorum / görüyorum.
Size karsi yapilan bir haksizlik, saygisizlik, ihlal varsa buna, o sahsin esinizin annesi oldugunu unutmadan müdahale edin.
En nihayetinde baktiniz olmuyor, iletisiminizi asgari düzeye cekin. ( tabi esiniz istisna)
Ama asla ahmak! oldugunu dile getirerek yada böyle düsünerek harekete gecmeyin.

Ne kadar iyi KV olursa olsun laf sokmayanı yok galiba benim KV çok yaşlı ve bakıma muhtaç olduğu için 4 aydır bende kalıyor ve ben kendim gönüllü olarak bakmak istedim ona ve banada bir zararı yok ama en güzel lafı ikide bir başkalarının yanında - Bana mecbur bakacak ona aslan gibi oğlumu verdim diyor defalarca hem ona hem yanındakilere mecbur olmadığımı sadece Allah rızası için baktığımı söylüyorum ama genede üzülmeden edemiyorum.

allah yardımcın olsun canım. benimki öle küfür falan etmedi ne yalan söliyim ama öle bi zamanda öle bi şekilde laf ederki cvp versen sen suçlu çıkarsın yani. bilir bide o lafın sana dokunacağını ama çevredeki diğer kişiler bişi anlamaz. gayet sakin ol o hariç herkese dünya tatlısı ol. onada kötü davranma ama dikkat et hıh falan surat atma göz atma falan olmasın bişimi sordu sana soruyosa direkt cevap ver. ki saygısız durumunada düşmeyesin.

benimki benimde ne cadoloz olduğumu bilir bide ailem var sonuçta eşimde öle küfür falan ettirmez. ama eltimin anne babası yok daha önce kızın gırtlağına sarılmış.

allah seninde yardımcın olsun insanın eşine olan aşkını bile öldürüyo bunlar. bak bugünde görümcem sinemaya çağırdı normalde ben hadiii gidelim derim duraksadım biraz eşime demedim bişey oda dedi anladım ben seni ayrı yerlerde otururuz merak etme diye. gidemedik gerçi ama olsun eşim anladı sonuçta

he bu arada herzamanda aynı olma bazende konuş. normal şekilde bigün öyle bigün böyle bırak onun kafası karışsın :).

canim benim yaa eltine uzuldum simdi...

dunya tatlisi olma isini sevdim:) psikolojik bunalima girmistim artik dertlerden kendime bakamaz olmustum ama artik toparladim...

ve senin gibi yukarda bana yorum yapan degerli arkadaslarima buradan cok cok tesekkur ediyorum hakkinizi odeyemem...

ben de dertli olan hanimlarin actigi topiklere yorum yapmaya yardimci olmaya calisiyorum hakikaten icim ferahladi
yasayan bilir
insanlar derdime derman oldular buradaki hanimlar...

cok cok sagolun...

evet bu arada dediklerini yapicam insallah canim aynen kaydettim kafama cok sagol..

Ne kadar iyi KV olursa olsun laf sokmayanı yok galiba benim KV çok yaşlı ve bakıma muhtaç olduğu için 4 aydır bende kalıyor ve ben kendim gönüllü olarak bakmak istedim ona ve banada bir zararı yok ama en güzel lafı ikide bir başkalarının yanında - Bana mecbur bakacak ona aslan gibi oğlumu verdim diyor defalarca hem ona hem yanındakilere mecbur olmadığımı sadece Allah rızası için baktığımı söylüyorum ama genede üzülmeden edemiyorum.

canim senin aldigin sevabin haddi hesabi yok...

allah razi olsun senden/...
inanki yasli diye kayinvalidesine bakip da dayak kufur yiyenlere sahidim....

he he deyip gulup gec mubarek kardesim

canini sikma hic...colugun cocugun onlarda olmazsa esinden allah sana nice bereketler verecektir...bunu unutma...

Kayinvalidenizin niyeti nedir bilemem, fiziksel özelliginize laf ettigini yazmissiniz, bunu tasvip edemem.
Ama ben herzaman sayginin esas oolduguna inananlardanim.
Saygisiz bir insanla muhattap olmama secenegim varsa, muhattap oolmamayi secerim.
Ama yok mutlaka birsekilde muhattap olacagim biri ise, asla saygi sinirlarini asmam.
Ben insanlarin, saygisizlik etmekle, fikrini, kendini, haklarini korumak kavramlarini hep karistirdiklarini düsünüyorum / görüyorum.
Size karsi yapilan bir haksizlik, saygisizlik, ihlal varsa buna, o sahsin esinizin annesi oldugunu unutmadan müdahale edin.
En nihayetinde baktiniz olmuyor, iletisiminizi asgari düzeye cekin. ( tabi esiniz istisna)
Ama asla ahmak! oldugunu dile getirerek yada böyle düsünerek harekete gecmeyin.

senin de bogazina sarilip seni de kirsaydi inanki daha beterini derdin...

ben ahmak diyorum az bile...

ama en iyisi dememek...

yorumlarin icin cok tesekkurler kardesim... haklisin ahmak diyerek ben de ayni pozisyona dusmemeliyim...

laf sokuyor mesela, aşağılayıcı şeyler söylüyor ama güya tatlı eleştiri yapar gibi.

kv bişey yaptı yada söyledi, eh gelin şaşırdı rahatsız oldu. ne yapacağını bilemedi.
kv diyor ki,

kv. artık sahne almıştır. hayatının oyununu oynamaktadır ve ondan mutlusu yoktur.
gerisi malum.

ama şöyle de olabilir,
kv. konuşur gelin susar

kv der ki,
şimdi çatlıycam.

yaa arkadasim Allah senden razi olsun!
kac kere okudum su yazdiklarini bi bilsen!

tamam kardesim bundan sonra aynen boyle!

kv diyor ki,

gerisi malum.

ama şöyle de olabilir,
kv. konuşur gelin susar

kv der ki,
şimdi çatlıycam.

çok iyi döktürmüşsünnnn:9::9:
hala gülüyorum :) ayyy konuş gelin konuş. oğlum da duysun. herkesler duysun.
biricik torunumu bile çok görüyorlar dostlar, ben nerelere gideyim.:9::9::9::9:

Geçen banada aynısı oldu.Hamile olduğum için eşim menemen etmek istedi.Hem işten geliyosun hem yemekle uğraşcaksın diye..Neyse kvdemde bize gelmiş.Eve gelir gelmez baktım ki kv,eşim evdeler.Tabi içeri girdim nasılsın anne filan şu bu derken hooop sen bizim gelini görüyomusun dedi.Anlamadım ne demek istediğini.Nasıl anne anlamadım dedim.Muftaktaki gelini dedi ne yemekler ediyor bi gör bak demezmiii..sen mi bunu bana dedin La ilahaillallah..Hiç bozuntuya vermeden..Eşim olmazsa nerden böyle gelini bulabilirdim.Temizlik ediyor yemek ediyor.Herşeyime yardımcı oluyor diye saymaya başladım :D kadın bozuldu tabi sesi çıkmadı ..Bana taş attı ama bu hamile halimle bişey demiyorum yine :)

ne söylerse söylesin duyma gül geç canım sinirlensende bunu belli etme sen umursamaz davranırsan kaynana da bir söyler üç söyler sonra susar:31:

ne yalan söyleyeyim ben de sorarım.şu anda yeğenim ayrı yaşıyor ona da soruyorum,ne yiyip içiyorsun,ne yemek yapıyorsun diye.evlatlar da uzak olunca merak edilir:34:

anneme de,babama da soruyorum....

yanlız sadece yeme içme konusunda rahatsız olduğunu sanmıyorum arkadaşın..
bellki devamlı laf sokuyor..boyun kısa ne demek yaa..
bunu da savunablir misiniz???

Böyle durumlarda cevap hakkı eşine düşer..
Ona sormuş açmısın tok musun ? diye.

eşin diyemedi mi? niye aç olayım anne, çalışıyorum çok şükür iyiyiz eşim bana, ben de ona iyi bakıyorum sen meraklanma, sen kendine iyi bak yeter........desin..

senin cevap vermen gerekmiyor bu durumda..

eşin muhatap olsun o dert etsin annesinin sorularını boşver.

cevap yazan arkadaslarima tesekkur ediyorum. konusunca kotu olunur susunca ezilinir demekki ikisini de yapmicaz... yerine gore davranicaz... yapabilirsek tabii...ben o kadar becerikli degilim napiim... allahim yardim et...

sonuna kadar haklısın arkadaşım..
sanırım ayını yolla vurmak gerek karşıdakini, incitmeden, tartışma ortamı yaratmadan,
iğneli ama gülümseyen bir şekilde.. kısa ve öz konuşmak çözüm diye düşünüyorum..

yoksa ne susmak fayda nede sert cevap vermek
prensibimiz bu olmalı evet :52:
iğneli,gülümsemeyle net ve kısa cevaplar..
bence başarabliriz :)

Son düzenleme:
su an cok sinirliyim arkadaslar

ellerim titriyor hatta sinirden....

tam sinirli hallerimden kafamdaki sorunlardan uzaklasayim derken bugun bir hadise yasadim yine...

telefonda kv ile konustuk...

sonra ogluna sen napiyosun iyimisin oralarda ne yiyip ne iciyorsun iyi bakiyor mu sana minvalinde cok kirici laflar sarfetti hanfendi...

ben simdi ne yapayim...

bunu yuzyuze iken de yapiyor...

boyun kisa soylesin boylesin gibi pekcok laflar sokuyor....

ne yapayim diye dusundum ve

SIMDI SIZLERE SORUYORUM!

CEVAP VERMEMEK YOLUNU DENEYEN VAR MI

ONU BOYLE SINIR ETMEK ISTIYORUM!

BENI YINE SINIR EDECEK BILIYORUM!

arkadaslar kv den muzdarip olup sonra cevap vermeme yolunu secerek kv yi sinir eden bizzat denemis ve bana onerebilecek biri var mi aranizda varsa nolur bir seyler yazabilir mi bunaldim artik...

cevap vermek sorun degil de, tas atinca üstüne daha cok sicriyor bunu bilesin :50::50::50:

ben kendimden anlatayim, bi ara böyle bi konusmada kv olacak sahis, oglunu övüyor her zamanki gibi ama duyunca benimden vurulmusa döndüm.. iste bi komususuyla taksitli esya almaktan konusurken demiski; benim oglum tek basina calisiyo, taksitle de her seyini ödedi vs vs vs :53::53::53: ben duyunca sok oldum, peki dedim benim calistigim???? ne dese begenirsin, sen daha dün girdin ise demez mi... bnen de deidmki, sirf maddi sorunlar yüzünden okulumu biraktim ise girdim ben, 3 senedir evliyim iki senedir calisiyorum ben dedim ki kendi de essek gibi biliyor.. ama acayip sinirlendim, esim olcak aptal da yanimizda agzini acip tek kelime etmiyor.. ona da kizdim o arada.. sen niye bir sey dmeiyorsun diye... zaten o laftan sonra gitmedim bi daha.. az bi zaman gecti, esim tutturdu isten cik diye, daha o zamanda ehliyete yeni baslamisim, para lazim, esimin kazandigi kit kanagat kiraya felan gidiyor.. iste cikarsam ehliyetim kalacak bunu biliyorum ve almanyada ehliyetin yoksa is de bulamiyorsun :50::50: tabi o zaman cevabini verip oturtunca, bakti olmuyo, oglunu doldurdu, ben isten cikinca para kazanamayacagim ve evde sözüm gecmeyecek... sonra maddi sIkIntIya düsecegiz, tekrar birlige cikip onlara muhtac olacagiz.. yeni evlendigimde almanca kursuna gidiyordum, buraya ynei gelen herkesin gitmesi mecburi, o zamanlar bile cebimde tek kurus yoktu 5 euro param yoktu, bi yerde basima bi is gelse telefon acacak otobüse binecek param yoktu, isten cikarsam o eski günlerime tekrar dönecegim... eee simdi sen düsün bi tatlim... ben bu kadinin cevabin verdim vermesine ama sonra noldu??? yine geldi döndü dolasti pislik beni buldu :50::50::50:

yanlız sadece yeme içme konusunda rahatsız olduğunu sanmıyorum arkadaşın..
bellki devamlı laf sokuyor..boyun kısa ne demek yaa..
bunu da savunablir misiniz???

asıl konu yeme içmeyi sorması olmuş.olan konuşmanın sonrasında konu açılmış.:34:

boy konusu ise önceden olan bir durum.burada da konu sahibi hatalı.kaynana boyun kısa dediğinde cevabını verseydi içine dert olmayacaktı:34:

cevap vermek sorun degil de, tas atinca üstüne daha cok sicriyor bunu bilesin :50::50::50:

ben kendimden anlatayim, bi ara böyle bi konusmada kv olacak sahis, oglunu övüyor her zamanki gibi ama duyunca benimden vurulmusa döndüm.. iste bi komususuyla taksitli esya almaktan konusurken demiski; benim oglum tek basina calisiyo, taksitle de her seyini ödedi vs vs vs :53::53::53: ben duyunca sok oldum, peki dedim benim calistigim???? ne dese begenirsin, sen daha dün girdin ise demez mi... bnen de deidmki, sirf maddi sorunlar yüzünden okulumu biraktim ise girdim ben, 3 senedir evliyim iki senedir calisiyorum ben dedim ki kendi de essek gibi biliyor.. ama acayip sinirlendim, esim olcak aptal da yanimizda agzini acip tek kelime etmiyor.. ona da kizdim o arada.. sen niye bir sey dmeiyorsun diye... zaten o laftan sonra gitmedim bi daha.. az bi zaman gecti, esim tutturdu isten cik diye, daha o zamanda ehliyete yeni baslamisim, para lazim, esimin kazandigi kit kanagat kiraya felan gidiyor.. iste cikarsam ehliyetim kalacak bunu biliyorum ve almanyada ehliyetin yoksa is de bulamiyorsun :50::50: tabi o zaman cevabini verip oturtunca, bakti olmuyo, oglunu doldurdu, ben isten cikinca para kazanamayacagim ve evde sözüm gecmeyecek... sonra maddi sIkIntIya düsecegiz, tekrar birlige cikip onlara muhtac olacagiz.. yeni evlendigimde almanca kursuna gidiyordum, buraya ynei gelen herkesin gitmesi mecburi, o zamanlar bile cebimde tek kurus yoktu 5 euro param yoktu, bi yerde basima bi is gelse telefon acacak otobüse binecek param yoktu, isten cikarsam o eski günlerime tekrar dönecegim... eee simdi sen düsün bi tatlim... ben bu kadinin cevabin verdim vermesine ama sonra noldu??? yine geldi döndü dolasti pislik beni buldu :50::50::50:

sakin ha isten cikma canim sakin ama sakin sadece bunu soyluyorum sana seninki de benim kv gibi... aman deyim birlik oturmaya yanasma canim...

benim eltimle birlik oturuyorlar disariya iyi geciniyor gibi gosterirler ama birbirlerini yedikleri cok olmustur hala da oluyor yani kac kere yakaladim canim.. aman bosver sen esini ikna et tatli dille... sakin ha sakin isten ayrilma bile bile kendini dertlere atarsin...

asıl konu yeme içmeyi sorması olmuş.olan konuşmanın sonrasında konu açılmış.:34:

boy konusu ise önceden olan bir durum.burada da konu sahibi hatalı.kaynana boyun kısa dediğinde cevabını verseydi içine dert olmayacaktı:34:

canim her zaman kavga esnasinda soyler.. ailemle boyumla kasim gozumle hep dalga gecer...

sonrasi oncesi yok yani..

sizin yorumlariniza katiliyorum haklisiniz.. sinirimden ahmak demistim... ama ben de bir ananin babanin evladiyim.. arkamda kimsem yok diye iyice kirici olmaya yuklenmeye basladi o yuzden artik boyle dedim...

Geçen banada aynısı oldu.Hamile olduğum için eşim menemen etmek istedi.Hem işten geliyosun hem yemekle uğraşcaksın diye..Neyse kvdemde bize gelmiş.Eve gelir gelmez baktım ki kv,eşim evdeler.Tabi içeri girdim nasılsın anne filan şu bu derken hooop sen bizim gelini görüyomusun dedi.Anlamadım ne demek istediğini.Nasıl anne anlamadım dedim.Muftaktaki gelini dedi ne yemekler ediyor bi gör bak demezmiii..sen mi bunu bana dedin La ilahaillallah..Hiç bozuntuya vermeden..Eşim olmazsa nerden böyle gelini bulabilirdim.Temizlik ediyor yemek ediyor.Herşeyime yardımcı oluyor diye saymaya başladım :D kadın bozuldu tabi sesi çıkmadı ..Bana taş attı ama bu hamile halimle bişey demiyorum yine :)

oh iyi yapmissin icimin yaglari eridi canim... oturuo kalmistir sen oyle deyince...

Back
X