Doğuma Hazırlık Ahmet'in yanına Enes mi Eren mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

guler100

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
1.133
25
Kızlar bi oğlum olacak Allah nasip ederse. Eşiminde benimde babamızın adı Ahmet. Aslında çift isim koymak istemezdim ama baba adı koyacağız, belki seslenmek zor olur diye iki ismi bir kullanmak istiyoruz.

Enes ismini çok seviyorum. Ahmet Enes derken sanki ağızdan Enes ismi zor çıkıyor.
Ahmet Eren diye seslendiğimizde sanki birden çıkıyor ağızdan. Kararsız kaldık eşim Enes istiyor sanki, bende Eren ismini sırf Ahmet isminle daha kolay söylenir diye istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

Diğer elediğim ise Berat ve Selim idi Ahmetin yanına.

iki isim koydugunuzda ikisinide kullanacakmisiniz?
oglumun adi ahmet emre ama biz emre diyoruz , guya esimin babasinin adi ben ondan çok ahmet emre diyorum :)

ikinciyi tek kullanacaksniz enes,yok ikisinide derim diyorsaniz eren diyorum
ikinci ogluma enesi çok istedim ben ama babamizi ikna edemedim : (

Baba ismi koyulupta söylenmese anlamı olmaz alınabilirler diye söylemek istiyoruz. Ama değidiğiniz gibi gönlümden Enes geçiyor çok güzel bir isim. ilk kızımda da iki isim koymak istedik ama ikisini bir söylemedikten sonra iki isim koymamızın da anlamı yok gibi geliyor. Evet bana da Ahmet Eren daha çok uyuyor gibi geliyor.

Yorumun için teşekürler :)

biz kp le ayni sehirde hatta ulkede yasamiyoruz :)
o yuzden sorun olmuyor, isteeyn ahmet desin bence sorun yok :)
çocuk biliyor sonuçta adinin ahmet emre oldugunu esas olan bu bence

Bence eren benım kayınbabamın adi ahmet bizede kızım ıcın erkek demişlerdi ahmet ege veya ahmet efe düşünmüştük

Evet bizde ilk bebeğimiz erkek olursa Ahmet Efe istemiştik kız olunca kalmıştı. Şimdi de Efe her ismin sonuna koyuluyor moda oldu diye vazgeçtik. :)

Teşekkürler arkadaşlar bende öyle düşünüyorum hala. Sizlerin fikirleriyle daha bi emin oldum

X