Aidin Salih hocanın diyetini uygulayanlar

Mebeyh

Dualar eder insan mutlu ömür için....
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
512
216
53
merhaba arkadaşlar gerçek tıp isimli kitabı aldım.. Bu hocanın sağlıklı beslenmeyle ve açlıkla bir çok hastayı tedavi ettiğini duydum.. Ancak alışkanlıklarımla ters Düşüyor.. Mesela yemekten yarım saat önce meyve.. Bende tam tersi.. Bide 2 öğün diyor.. yemekten sonra 5-6 saat hiçbirşey yenmiyor. Su konusu öylesine bayaa Karışık.. Hazır gıdalardan uzak durmamızı söylüyor.. Buna kesinlikle Katılıyorum... Ama yemeden olmuyor.. Ya çubuk kraker ya çikolata ya Bisküvi 3 gün dayansam sonrası kopuyor..
Bu diyeti yapan yada yapanı duyan var mı? Birde açlıklar yapanlar var ama ben emziriyorum oyüzden uygulayamam...

ben hiç duymadım ama öğünler arasını uzun tutmak leptin hormonunun salgılanması gerekliymiş zaten o yüzden bu mantıklı geldi.

yemekten önce meyvenin mantığı neymiş bu arada?

ben hiç duymadım ama öğünler arasını uzun tutmak leptin hormonunun salgılanması gerekliymiş zaten o yüzden bu mantıklı geldi.

yemekten önce meyvenin mantığı neymiş bu arada?

Meyve ve Tatlıları yemekten sonra yediğimizde mide yemekleri sindirmeden meyveyi tatlıyı sindirmeye geçiyormuş ve diğer besinler çürümüş olarak sindirilemeden toksin olarak kana karışıyormuş.. Öyle açıklıyor.. Aslında baştan sona yazdıklarını okuyunca çok mantıklı geliyor.. Efendimizde Yemeğe ilk önce tatlı yiyerek başlarmış ama bu hoca en az yarım saat önce deyince planlayamıyor insan...

merhaba arkadaşlar gerçek tıp isimli kitabı aldım.. Bu hocanın sağlıklı beslenmeyle ve açlıkla bir çok hastayı tedavi ettiğini duydum.. Ancak alışkanlıklarımla ters Düşüyor.. Mesela yemekten yarım saat önce meyve.. Bende tam tersi.. Bide 2 öğün diyor.. yemekten sonra 5-6 saat hiçbirşey yenmiyor. Su konusu öylesine bayaa Karışık.. Hazır gıdalardan uzak durmamızı söylüyor.. Buna kesinlikle Katılıyorum... Ama yemeden olmuyor.. Ya çubuk kraker ya çikolata ya Bisküvi 3 gün dayansam sonrası kopuyor..
Bu diyeti yapan yada yapanı duyan var mı? Birde açlıklar yapanlar var ama ben emziriyorum oyüzden uygulayamam...

söyledigi her seyi uygulamis biri olarak söylüyorum, dogru söyluyor. ozellikle meyve konusunda ve ögün saatleri konusunda cok hakli, ben kendisinin degil de ayni bu tarz beslenmeyi savunan birinin kitabiyla yapmistim o dönem 3 ayda 15 kilo verdim ki herseyden yiyordum ama yeterince ve iki ögün. aclik konusuna gelince kilo vermek icin yapacaksaniz sakin derim yapmayin, yillar önce 2 kere 10 gün yapmis ve 7 ser kilo vermistim bu sürecte, 1 ay icinde geriye aliyorsunuz. ama yok ben saglik icin 2 günl+k yapicam derseniz yapin, vucut temizleniyor. paketli gidaya gelince, almazsaniz yememis olursunuz, cikolata yemezsem sinirlenen halsizlesen ben simdi 10 günde 15 günde bir ariyorum

ben sana başka birşey söylemek istiyorum canım emziriyorum demişsin bence şu anda düşünmen gereken şey bebeğinin sağlığı tabi ki düşünüyorsundur ama emzirirken çok su içersen üstüne bir de günde yarım saat yürüyüş yapabilirsen çok güzel kilo verirsin tabi süt yapsın diye tatlılara saldırma çünkü en güzel süt yapan besin SUDUR.sen bebişini düşün annesi kilolar nasıl olsa verilir sadece biraz dikkat et yeter

söyledigi her seyi uygulamis biri olarak söylüyorum, dogru söyluyor. ozellikle meyve konusunda ve ögün saatleri konusunda cok hakli, ben kendisinin degil de ayni bu tarz beslenmeyi savunan birinin kitabiyla yapmistim o dönem 3 ayda 15 kilo verdim ki herseyden yiyordum ama yeterince ve iki ögün. aclik konusuna gelince kilo vermek icin yapacaksaniz sakin derim yapmayin, yillar önce 2 kere 10 gün yapmis ve 7 ser kilo vermistim bu sürecte, 1 ay icinde geriye aliyorsunuz. ama yok ben saglik icin 2 günl+k yapicam derseniz yapin, vucut temizleniyor. paketli gidaya gelince, almazsaniz yememis olursunuz, cikolata yemezsem sinirlenen halsizlesen ben simdi 10 günde 15 günde bir ariyorum

Merhaba canım ne güzel kilo vermişsin.. Ben aslında 1 senede yavaş yavaş 18 kilo verdim.. Amacım kilo vermek değil Haşimato troidi rahatsızlığım var.. İyileşenleri okudum internette o amaçla niyet ettim... Ama emzirdiğim için açlık yapmak istemiyorum.. Merak ettiğim bu Bağırsak temizleme, Karaciğer temizleme felan var yaptın mı faydası oldu mu?

ben sana başka birşey söylemek istiyorum canım emziriyorum demişsin bence şu anda düşünmen gereken şey bebeğinin sağlığı tabi ki düşünüyorsundur ama emzirirken çok su içersen üstüne bir de günde yarım saat yürüyüş yapabilirsen çok güzel kilo verirsin tabi süt yapsın diye tatlılara saldırma çünkü en güzel süt yapan besin SUDUR.sen bebişini düşün annesi kilolar nasıl olsa verilir sadece biraz dikkat et yeter

Haklısın canım yok zaten öyle.. Ben şuan öyle bir diyet uygulayamıyorum.. Sadece tatlıyı bide hazır gıdaları azalttım tamamen çıkartamadım hayatımdan... Birde 2 öğün yapmaya çalışıyorum okadar.. Spora gelince haftada 2-3 defa yürüyüş yapıyorum.. Su çok önemli cidden.. Bu diyette 2 saat sonra su için diyor.. Oyüzden ben saati beklerken su içmeyi unutuyorum bazen..

Merhaba canım ne güzel kilo vermişsin.. Ben aslında 1 senede yavaş yavaş 18 kilo verdim.. Amacım kilo vermek değil Haşimato troidi rahatsızlığım var.. İyileşenleri okudum internette o amaçla niyet ettim... Ama emzirdiğim için açlık yapmak istemiyorum.. Merak ettiğim bu Bağırsak temizleme, Karaciğer temizleme felan var yaptın mı faydası oldu mu?
yok onlari yapmadim cesaret edemedim acikcasi, verdiklerimi geri aldim ama 2 sene icinde :) yani 12 kilosunu aldim. simdi yeniden yavas yavas vermeye calisiyorum

yok onlari yapmadim cesaret edemedim acikcasi, verdiklerimi geri aldim ama 2 sene icinde :) yani 12 kilosunu aldim. simdi yeniden yavas yavas vermeye calisiyorum
Hımm ben Kalıcı zayıfladım diye okumuştum demek öyle değilmiş... öğrenmiş oldum sağolasın...
Bende cesaret edemiyorum okadar katı yöntemlere.. Umarım Kalıcı olarak veririz kilolarımızı:)))

Hımm ben Kalıcı zayıfladım diye okumuştum demek öyle değilmiş... öğrenmiş oldum sağolasın...
Bende cesaret edemiyorum okadar katı yöntemlere.. Umarım Kalıcı olarak veririz kilolarımızı:)))
2 ögün yemeye devam ederseniz almiyorsunuz kiloyu :) ben abur cubur yiyip uyumaktan kilo aldim

2 ögün yemeye devam ederseniz almiyorsunuz kiloyu :) ben abur cubur yiyip uyumaktan kilo aldim

Anladım bende aşamıyorum abur cubur meselesini 1 hafta dayansam sonraki hafta 2 katı yiyip kendime kızıyorum.. Bir ye bir yeme derken geçiyor günler... Eve almasak aslında yemem ama eşim çocuklar Sağolsun..

Selam aidin hocanın kitabı bende de var açlık yaptım 3 gün şuan da da karaciğer temizliğine başladım ve ben bu kitabı okuduktan sonra yaklaşık 1 aydır şampuan diş macunu parfüm sıvı Sabun kullanmıyorum evdeki bütün bakım ürünlerini saç bakım kremlerini güneş kremlerini şampuanlatı diş macunları aklına ne gelirse hiç tereddüt etmeden çöpe attım bazısına için acıdı ama olsun bu sayede saç dökülmem durdu kabızlık ortadan kalktı

Selam aidin hocanın kitabı bende de var açlık yaptım 3 gün şuan da da karaciğer temizliğine başladım ve ben bu kitabı okuduktan sonra yaklaşık 1 aydır şampuan diş macunu parfüm sıvı Sabun kullanmıyorum evdeki bütün bakım ürünlerini saç bakım kremlerini güneş kremlerini şampuanlatı diş macunları aklına ne gelirse hiç tereddüt etmeden çöpe attım bazısına için acıdı ama olsun bu sayede saç dökülmem durdu kabızlık ortadan kalktı

Harika yaa.. Bende de Kabızlık fena.. Benim birde Haşimato rahatsızlığım var malesef.. aslında açlık yapmayı çok istiyorum ama bebek emZiriyorum erteliyorum..
Ben geniş açılımlı bir bilgilendirme alabilirmiyim sizden? Yani şampuan, deterjanlar vb yerine ne kullanıyorsunuz?
Sizi yormazsam eğer teker teker öğrenebilirmiyim:
Şampuan:
Saç kremi:
Bulaşık deterjanı:
Bulaşık Makine deterjanı;
Çamaşır deterjanı;
Parfüm;
YüZey temizleyici:
Çamaşır suyu:
Diş fırçası: misvak tabii
Macun;?
Yani bunlar gidince yerine ne koyucam diye Tereddüt ediyorum..
Birde hazır gıdaları tamamen hayatınızdan çıkarabildiniz mi?

Harika yaa.. Bende de Kabızlık fena.. Benim birde Haşimato rahatsızlığım var malesef.. aslında açlık yapmayı çok istiyorum ama bebek emZiriyorum erteliyorum..
Ben geniş açılımlı bir bilgilendirme alabilirmiyim sizden? Yani şampuan, deterjanlar vb yerine ne kullanıyorsunuz?
Sizi yormazsam eğer teker teker öğrenebilirmiyim:
Şampuan:
Saç kremi:
Bulaşık deterjanı:
Bulaşık Makine deterjanı;
Çamaşır deterjanı;
Parfüm;
YüZey temizleyici:
Çamaşır suyu:
Diş fırçası: misvak tabii
Macun;?
Yani bunlar gidince yerine ne koyucam diye Tereddüt ediyorum..
Birde hazır gıdaları tamamen hayatınızdan çıkarabildiniz mi?
Canım sırası ile saç kremi badem yağı
Şampuan kendim yaptım tarif yazıcam
Diş fırçası misvak
Diş macunu zencefil tozu ada çayı
Çamaşır deterjanı soda sirke
Sıvı sabun yerine doğal keçi sütü sabun
Yüz köpüğüm yerine dönüşümlü olarak yosun , çikolata , argan sabunu
Bulaşık makinesi kullanmıyorum elde yıkıyorum ona alternatif bulamadım
Çamaşır suyu yerine karbonat limon
Yüzey temizleyici sirke ama nasıl patlatıyor bu arada sireke yi ben yaptım tamamen doğal

Parfüm yerine Gül yağı lavanta yağı
Şampuan tarifi
1 kalıp saç tipine uygun doğal sabun
1 kapak çam terebentin yağı
6 diş sarımsak
Önce sabunu rendeliyoruz üstüne bi bardak su koyup azıcık yumuşayınca sarımsak ve yağı koyuyoruz bi güzel rondodan geçiriyoruz şampuan hazır hem gür hemde 2 ayda 10 cm uzamış dökülmesi Durmuş saçlar

Uygulaması : saçları iyice ıslat fazla köpürmüyo olsun yedir saça masajla durula 2 kez tekrar et aynı işlemi banyodan çıkarken en son bi bardak kadar suya 5 gr lik paket karbonat dök saçına yedir durula tekrar bi bardak suya 3 yemek kaşığı sirke koy saçına dök durulama çık

Ilk zamanlar saçların sert olacak cansızlar dökülecek taramakda güçlük çekeceksin yılma devam et 2 haftada değişimi görünce asla bırakmayacaksın doğal olarak şampuan dan yıpranmış saç ilk defasında adaptasyon sorunu taşıyacak değişime uğrayacak

Hazır gıdaları bıraktınmı diye sormuşsunuz sizce bu deterjanlara alternatif bulan hazır gıdanın yüzüne bakarmı kızımın gelişiminde gerilik vardı boyu uzamıyordu aburcuburu çöpe attık srbze balık ağırlıklı beslendik bi ayda 3 cm uzadı çok şükür hem çocuk artık sadece ev yemeği yiyiyor önceden dışarda cips görünce çıldıran çocuk artık görünce yüzüne bile bakmıyo

Aklıma bu kadar geliyo canım merak ettiğin başka şey olursa cevaplamaya hazırım :KK24:

Aklıma bu kadar geliyo canım merak ettiğin başka şey olursa cevaplamaya hazırım :KK24:

Vallahi harikasın.. paylaşımlar mükemmel ötesi...
Bukadar Köklü Değişimi nekadar sürede yaptın pat diye bir günde mi bir ayda mı?
Bir de merak ettiğim eşin bu süreçte destek mi? Mesela benim eşim tuzlu kraker çikolata almadan duramıyor tabii çocuklarda yiyor bende ya yemiyorum ya çok azıcık yiyorum...
Benim kızlarım; biri 3,5 Yaşında biri 1,5 yaşında.. Evde yardım edenim yok.. Çok hareketliler.. bende bel Fıtığı da var dikkat etmeye çalışıyorum.. Bulaşık makinemiz bir hayat Kurtarıcı.. Olmasa Zulüm olur resmen.. Maşallah sana.. Çok dışarı çıkamıyorum Çocuklardan ama çıkınca aktardan Dediğin malzemeleri Alıp uygulamaya başlıcam inş. Anlattıkların çok güzel gelişmeler maşallah.. Uyguladığın fayda gördüğün şeyleri paylaşırsan duacın olurum☺️

Back
X