Aidiyet hissim yok.

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.043
138
Ruhunun bu döneme ait olmadığını düşünen var mı? Varsa yalnız olmadığımı bilmek beni bir nebze rahatlatır mı bilmiyorum ama bende aidiyet hissi hiç yok. Ne bu döneme ne de bu topraklara...

Garip bir durumdayım. Sanki 90'lardan alınıp da direkt 2019'a ışınlanmış, aradaki dönemleri yaşamamışçasına sersemlemiş gibiyim.

Geçmişe özlemim çığ gibi. Ailemdeki bireylerin daha genç hallerini, çocukluğumu, gençliğimi, kaybettiğim yakınlarımı, eskinin insani ilişkilerini, değerlerini, her şeyini özlüyorum. Yaş aldıkça, yeni bir yıl daha gördükçe mutsuzluğum katlanıyor gibi.

Eski bir şarkı duysam bir kötü oluyorum. Mesela, Nilüfer'in şu şarkısını dinledikçe paramparça oluyorum.

Bir de bu topraklara yabancılığım var ki apayrı bir boyut bu.

Offf, çok mutsuzum.

Ben 1800lerden bugüne ışınlanmış gibi hissediyorum bazen

Senin yine 90larmış :D

Modern sanat, kıyafetler, müzik, ahlak değerleri çirkin geliyor bana

Mesela Victorian kıyafet bulayım hiç kaçırmam, çekinmeden de giyiyorum :rolleyes:

Medieval dönem müzikleri falan çok severim :KK200:

Bende bir de ülke aidiyet hissi kalmadı pek

O da garip hissettiriyor

Mesela önceden Türkiyeyi özlerdim, aa Türküm vs coşkusu vardı

O da kalmadı

Oraya gidince bi' garip hissediyorum ama başka bi' yere de ait değilim

Acayip

Bende 1930 lu yıllarda dogdum sanki su an yasım da 90 gbi =) mimari, sanat, moda gbi konularda zevkim hep eskiden yanadır. Artık ailem bile dalga geciyor eski ise sunsea sever gbi =) hatta reenkarnasyonu bile arastırmıstım bu sebeple. Yalnız değilsin yani...

Ben 1800lerden bugüne ışınlanmış gibi hissediyorum bazen

Senin yine 90larmış :KK70:

Modern sanat, kıyafetler, müzik, ahlak değerleri çirkin geliyor bana

Mesela Victorian kıyafet bulayım hiç kaçırmam, çekinmeden de giyiyorum :rolleyes:

Medieval dönem müzikleri falan çok severim :KK200:

nerede buluyorsun o kıyafetleri? :KK55:

nerede buluyorsun o kıyafetleri? :KK55:

Sever misin? :rolleyes:
Ben küçüklüğümdür bayılırım ya büstiyer, pelerin, biraz gotik, barok, victorian falan dönemlerini
Genelde çok ünlü bi site var a ile başlıyor alışveriş sitesi
Oradan alıyorum, çok ucuza geliyor
Böyle biraz kenarda köşede kalmış ikinci el satan gibi dükkanlar var onlarda olabiliyor şanslıysanız

Sever misin? :rolleyes:
Ben küçüklüğümdür bayılırım ya büstiyer, pelerin, biraz gotik, barok, victorian falan dönemlerini
Genelde çok ünlü bi site var a ile başlıyor alışveriş sitesi
Oradan alıyorum, çok ucuza geliyor
Böyle biraz kenarda köşede kalmış ikinci el satan gibi dükkanlar var onlarda olabiliyor şanslıysanız

sitenın ismini yolla lüüütfffeeen :D severim

Son cumlen var ya , hah iste o benim , esimle surekli soyleriz birbirimize yanlis yerde dogmusuz diye
Bende aidiyet duygusu zaten hic olmadi , kimseye , hicbir topraga vs vs ama yasadigim zamana uyum saglayabiliyorum en azindan , o da olmasaydi hayat cidden cok zor olurdu

Ruhunun bu döneme ait olmadığını düşünen var mı? Varsa yalnız olmadığımı bilmek beni bir nebze rahatlatır mı bilmiyorum ama bende aidiyet hissi hiç yok. Ne bu döneme ne de bu topraklara...

Garip bir durumdayım. Sanki 90'lardan alınıp da direkt 2019'a ışınlanmış, aradaki dönemleri yaşamamışçasına sersemlemiş gibiyim.

Geçmişe özlemim çığ gibi. Ailemdeki bireylerin daha genç hallerini, çocukluğumu, gençliğimi, kaybettiğim yakınlarımı, eskinin insani ilişkilerini, değerlerini, her şeyini özlüyorum. Yaş aldıkça, yeni bir yıl daha gördükçe mutsuzluğum katlanıyor gibi.

Eski bir şarkı duysam bir kötü oluyorum. Mesela, Nilüfer'in şu şarkısını dinledikçe paramparça oluyorum.

Bir de bu topraklara yabancılığım var ki apayrı bir boyut bu.

Offf, çok mutsuzum.

Ben ben varim.90 larda cocuktm hangi ara buyudum ne ara coluk cocuga karistm sanki o kisim kopuk.bide memleket disina gelin gttim.suan ne bulundugum sehire ait hissediom nede kendi memleketime ait hissediorum.ozellikle sehir olarak aidiyet hissi hic yok .bazen psikolojik bi sorunmu bu acaba diyorum ne dersiniz😕

Böyle hissetmeniz geçmişin mükemmel olmasından değil, bugününüzün sizin için anlamsız olmasından kaynaklanıyor sanırım.

Aşk, aile, iş vb konularında haytınızdaki eksiklikleriniz her ne ise bulup üzerine gitmenizi tavsiye ederim.
Zaman akıp gidiyor ve geçmişin özlemiyle bugünlerinizi kaçırmayın derim. Sonra gelecekte kaçan bu günlerinize de üzülürsünüz.

Benim yıllarım 60ler kesinlikle
Vintage tutkunuyum zaten
Seviyorum o dönemi filmleri müzikleri
Çok renkli yıllarmış
O dönem genç olmayı isterdim

Ben de kendimi bir yere ait hissetmiyorum. Ama enteresan bir şekilde gittiğim her yere de çabuk uyum sağlarım. Öyle özlem duygusu da pek olusmaz içinde. Yani belirli bir yere dair diyeyim. Bu iyi bir şey mi kötü mü onu da bilmiyorum.

Yorumu okuyunca cıldırdım aynı ben bu ben.Hemen yorum yapmak istedim.80lerin sonlarında doğup 90larda cocuk olmayı öyle cok isterdim ki.Günümüz sarkıları anlamsız hic de sevmem.Eski şarkılar,diziler,filmler,duygular her sey ama her sey daha anlamlı.Teknolojinin böyle gelişmesi,her seyin kolay ulasılabilir olması,insanların böyle yüzgöz olması,samimiyetin bitmesi beni bu dönemden daha da uzaklastırıyor.Tek bir şansım olsa 90larda cocuk 2000lerin basında genc olmak isterdim.Benim gibi birilerinin olması öyle mutlu etti ki.Herkesin cocuk cocuk hareketlerinden,bu cağdan,sosyal medyadan (kullanmıyorum hicbirini) nefret ediyorum.Hatta forum kültürü cocuklugumdan kalma o yüzden burayı seviyorum :) Eski fotolara bakıp,eski sarkılarda anlam buluyorum.Eski kıyafetler eskiden yasanan olaylardan konusmak beni mutlu ediyor

Büyüdükçe sorunlarımız büyüdü
Sorumluluklarımız arttı
O zamanların çocukluğunu özlüyorsunuzdur
O hesapsız kitapsız anı yaşama duygusunu
Ama geçer :)

Yabancılık çekmek başka, başka bir zamana ait hissetmek başka, aidiyet yoksunluğu ise diğer ikisinden de başka. Her biri için söylenecekler çok başka olur. Başka bir zamana ait hissetmene yapacak bir şey yok, en azından şimdilik... Yabancılık çekiyorsan ise senin için doğru yeri bulman için seyahat etmen lazım. Bol bol gez, bu problemi ancak bu şekilde çözebilirsin.

Vhalla bende daha 2005 2006 nin bir yerlerindeyim baslarindayim yani 😁 2000li yillar ama birbirine hic benzemiyo anam bunlar alakalari yok

Back
X