Aile apartmanı!!!

Hayırlı akşamlar.
Başlıkta belirttim gibi aile apartmanı
Ramazan bayramından sonra tasincagm. Kayın babam müstakil evinin üzerine bi kat daha cıktı 2 katli ev toplamda 4 daire var. Alt katta kv karşısında eltim ust katta da ben ve eltim olucaz.
Çok tedirginliklerim var endişelerim var eltimgil kv de ile akrabalr aynı köyden ikisi ama.ben yabancıyım. Memleketm farklı hiç istemiyorum.tasinmak hiç de istemiyorum vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama içime sinmiyor oraya gitmek.
Bazen dışlandığımi bile farkediyorum orada nasıl olacak tamamen yerleşirsem bilmiyrm 2 yıllık evliyim artik hayatımın geri kalanı o evde nasıl.gecer.nasil sürer bilmiyorum..aile apartmanında kalanlar yazabilirler mi...
Valla canim etkilemek istemem ama gercekten cok zor olur diye dusunuyorum. Benim iki mahallemde uzak oturuyorlar yine de eltim sagolsun surekli kiyaslama kv de kiyaslama zor yani Insallah senin oyle olmaz

ah ahh.iste eslerin bu kafada olmasi cok kotu.vazgecme ihtimali yok belli ki.eltilere ve kayinvalideye sinir koymanizi da kabul etmez muhtemelen.iliskinizin bozulacagi kesin zaten de.eltilerle durduk yere kavga cikarip sizi asla cagirmamalari evinize asla adim atmamalarini saglayabilir misiniz acaba.cok zor durum.insallah bir aksilik cikar da o apartmana tasinamazsiniz hicbir zaman diye dua edebilirim ancak.

Allah razi olsun insaAllah bi aksilik olurda tasinamayim... artik dualara kaldi rabbim kalbine nakşetsinn de gitmeyelm

I
Valla canim etkilemek istemem ama gercekten cok zor olur diye dusunuyorum. Benim iki mahallemde uzak oturuyorlar yine de eltim sagolsun surekli kiyaslama kv de kiyaslama zor yani Insallah senin oyle olmaz

InsaAllah ⚘⚘😞😞

Ben ilk evlendigimde 2 ay sonra tayin ile başka bir ile gittik. Önce hep memleketime tayin olurum inşallah diye düşünüyordum. Eşimin de benim de ailelerimiz aynı yerde. Sonra annem kızım hayırlı olanı işte belki şuan orda olmanız sizin için daha hayırlı demişti. Evet belki uzagiz ama ozleyince görüşüyoruz. O daha tatlı oluyor. Yakın olsak belki şimdiki kadar sakin bir hayatımız olmayacaktı.

Denge kurmak kolay birşey değil. Ben eşinizin o dengeyi kurabilecegini zannetmiyorum. Gitmek zorunda kalırsanız oturun eşinizle bir anlaşma imzalayin. Sinirlarinizi çizin inşallah yaşamazsınız ama eğer ki bir sorun yaşanırsa en azından esinize sunacağıniz bir belge olur.

Ben ilk evlendigimde 2 ay sonra tayin ile başka bir ile gittik. Önce hep memleketime tayin olurum inşallah diye düşünüyordum. Eşimin de benim de ailelerimiz aynı yerde. Sonra annem kızım hayırlı olanı işte belki şuan orda olmanız sizin için daha hayırlı demişti. Evet belki uzagiz ama ozleyince görüşüyoruz. O daha tatlı oluyor. Yakın olsak belki şimdiki kadar sakin bir hayatımız olmayacaktı.

Denge kurmak kolay birşey değil. Ben eşinizin o dengeyi kurabilecegini zannetmiyorum. Gitmek zorunda kalırsanız oturun eşinizle bir anlaşma imzalayin. Sinirlarinizi çizin inşallah yaşamazsınız ama eğer ki bir sorun yaşanırsa en azından esinize sunacağıniz bir belge olur.

Evet mantikli. InsaAllahh sagolunn

zor olabilir tabii kişisine göre değişir..
mecbursanız da uzak durmayı ve kafanıza takmamayı öğrenmeniz gerekiyor

Bence ön yargılı olmayın gitmeden şuanki ilişkileriniz nasıl eltilerinizle eğer dedikoducu tarzda birileri değilse iyi bile anlaşabilirsin belki bizim de aile apartmanı eltimle birbirimizi tanıyana kadar biraz kavgalarımız oldu ama şimdi çok iyiyiz Allah razı olsun doğum yaptım eve gelince yatağımı yaptı bebeğimi yıkadık mutfağıma girdi çamaşırlarımı astı ömrümce unutmam bu iyiliğini tabi kişiden kişiye değişir anlaşıp anlaşmamazlık mesela karşı komşum 4 kat eltiler birlikte oturuyor çatı katında kv biz sanıyorduk iyi anlaşıyorlar şuan hepsi şehrin ayrı bir ucuna taşındılar hepsi birbiriyle küs semtleri o kadar uzak ki birbirine kv dede oğullarında sırayla geziyor apartmanın hepsinde kiracılar oturuyor iyi anlaşan çok nadir oluyor inşallah sizin için hayırlı olur

Hayırlı akşamlar.
Ramazan bayramından sonra tasincagm. Kayın babam müstakil evinin üzerine bi kat daha cıktı 2 katli ev toplamda 4 daire var. Alt katta kv karşısında eltim ust katta da ben ve eltim olucaz.
Çok tedirginliklerim var endişelerim var eltimgil kv de ile akrabalr aynı köyden ikisi ama.ben yabancıyım. Memleketm farklı hiç istemiyorum.tasinmak hiç de istemiyorum vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama içime sinmiyor oraya gitmek.
Bazen dışlandığımi bile farkediyorum orada nasıl olacak tamamen yerleşirsem bilmiyrm 2 yıllık evliyim artik hayatımın geri kalanı o evde nasıl.gecer.nasil sürer bilmiyorum..aile apartmanında kalanlar yazabilirler mi...
Bende kayinvalidemim koylusuyum ama merak etme dıştan olanı daha çok tutuyorlar (:

Bence ön yargılı olmayın gitmeden şuanki ilişkileriniz nasıl eltilerinizle eğer dedikoducu tarzda birileri değilse iyi bile anlaşabilirsin belki bizim de aile apartmanı eltimle birbirimizi tanıyana kadar biraz kavgalarımız oldu ama şimdi çok iyiyiz Allah razı olsun doğum yaptım eve gelince yatağımı yaptı bebeğimi yıkadık mutfağıma girdi çamaşırlarımı astı ömrümce unutmam bu iyiliğini tabi kişiden kişiye değişir anlaşıp anlaşmamazlık mesela karşı komşum 4 kat eltiler birlikte oturuyor çatı katında kv biz sanıyorduk iyi anlaşıyorlar şuan hepsi şehrin ayrı bir ucuna taşındılar hepsi birbiriyle küs semtleri o kadar uzak ki birbirine kv dede oğullarında sırayla geziyor apartmanın hepsinde kiracılar oturuyor iyi anlaşan çok nadir oluyor inşallah sizin için hayırlı olur

Evet iyi anlasan cok nadirrr. Bilmiyorm icim isınmıyor onlara karsı.

Hayırlı akşamlar.
Neden herkes olumsuz yazmis bilmiyorum...
Guzelim hersey sanada bagli, karsi tarafa bagli oldugu gibi..eltilerini ve kv tanimiyorum..
Ama sen iyi oldugun surece karsi taraftakilerde insansa hersey iyi olabilir diye umut ediyorum..
Birlikten kuvvet dogar diye dusunuyorum..
Ben aile apartmanindayim ve cok kalabaligiz..
Ilk katta kayinvalimde kayinpeder ve bekar gorumcem.
Ilk katta esimin amcasi ve karisi veeee kayinvalidemin kayinvalidesi 😄
2nci katta biz
3ncu katta eltim kayinim ve 3 cocuklari..
Cok iyi anlasiyor ve her konuda tam destek saliyoruz inan..

Bence gideceksiniz o eve

Zira ev yapılırken iki yıllık süreçte hiç sesinizi çıkarmamışsınız bir ay sonra bitecek eve biz kirada kalalım demek mantıklı değil

Gidince kurallarınız net olsun örneğin eşiniz eve gelmeden bir annesine uğramasın

Her pazar toplu kahvaltı vs olmasın

Kv evi temizlemek apartman yıkamak gibi konularda sizden çekinsinler madem siz yabancısınız gerekirse ben bilmem benim yaptığım iş sizinkini tutmaz vs deyin

Bir de ileride çocuğunuz olursa kurallarını koyun örneğin o Eltiye bu kuzene yok babaanneye vs aklına esince gitmesin

zor evet ama mesafeni koyarsan onları takmam sallamam keyfime bakarım dersen sorun olmaz bende altta kv üstte eltim oturuyoruz bir sene öncesine kadar aramız iyidi ama şuan bazı sebeplerden dolayı herkese mesafemi koydum kafam çok rahat

Ahh bu imar barışı ve kaçak katların legalleşmesi.😒

Ayrıca istemediğiniz evde zorla oturmak zorunda değilsiniz.

Kirada otuyoruz kaynbabmda bütün oğullarını yanına alıyor ben hiç ıstemiyroum çok tartıştık eşimle ama kabul ettiremedim ev varken neden ödeyim kira diyor. Benim huzurumun mutluluğumn paradan daha önemli olduğunu anlatamdim bir türlü..zerre kadar istegimm yok taşınmaya...
Çok zor olacak ama aynı apartmanda olsan bile devamlı mıç mıc her dakika yanlarında olma mesafeli ol canım her istediklerinde evine dalamasinlar mesela seni çok iyi anlıyorum benim de iki eltim akraba onlar kv ile aynı mahallede ben uzagim senin de dediğin gibi herşey de dıslanırım ama çok şükür diyorum iyiki dıslanıyorum valla 😅 eşinle şartlarını iyi konuş tamam tasinalim ama böyle böyle para biriktirelim ve benim her dakika onlarla olmamı istersen gecinemeyiz sık muhabbet tez ayrılık felan gibisinden

Kira ödemek istemiyorsa orayı kiraya versin siz gene yerinizde oturun tabi Kabul ederse eşiniz Allah yardımcın olsun kardeşim

Bizde çok üzüldük. Bi olay anlatayım. İki elti birbirine girmiş. Sırasıyla aşağıya anneme inmişler. Biri diğeri için saymış, diğeri bunun için saymış. Bağıra bağıra. Annem fenalaşmış hemen acile götürmüşler, dil altı hapı vs verilmiş. Ablam dayanamamış yeter gidin kavganızı yukarda yapın annem sizin yüzünüzden kaç kere acillik oldu demiş. Taktılar mı hayır. Yine devam ettiler. Kocaman sıfır daire ev verdi babam, düğünlerini yaptı. Eşyalarını aldı. O kadar çok takı taktı. Onlar da anama taktı. Allah topunun birden belasını versin.
Ne biçim insanlarmış Allahım ne zor evlat büyütmek :(

Gitme bunun icin ailenin destegine ihtiyacin yok cunku coxugun yok... cok xok bi kavga eder gider siginma evinde kalirsin artik ne olacaksa.. huzur herseyden onemli.. hic de huzurun olmayacak o evde.. ayeica eger calismiyirsan gir bir ise calis parani biriktir bu sayede gelmiyorsun diye rahatlikla seni bosayacak zihnuyette adami sen kolaylikla bosarsin. O zamn demwzsin ailem destek degil bana diye... sen restini cekmezsen daha cok baskalarinij dedigiyle yasar gidersin.. senin hayatini hep baskalari yonetir.. niye rest cekemiyorsun yani.. ne alaka kendi gelip senin ailenle yasar mi hayir seni neden zorluyo

Back
X