• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile bağımlılığını hayırlı evlat olmak sanıp yuva dağıtan eşim

Onceadalet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
415
301
33
39
Herkese iyi akşamlar
Eşimle evlenmeden önce yıllarca ailesine olan düşkünlüğü yüzünden tartışmaktan evlenememiştik defalarca ayrıldık birleştik ve bana sözler verdiğinden 3 yıl kadar önce evlendik .Evliliğin ilk yılı kabus gibiydi.Benim aileme yakın oturmayı kabul etmişti(yılda sadece 3 kere görüştüler)bunun intikamını çok acı ödetti.İlk haftadan odaları ayırdı.Hiç konuşmadı.Her gün tartışma çıkardı.Beni yok saydı.Yaptığım yemekte, temizlikte beni aşağıladı.Kendisi yaptı ama burnumdan getirerek.Ailesi 6 ay kadar bulunduğumuz şehirde yaşadığından her haftasonu gidip kaldık.Daha 1 aylık evliyken her gün oraya gitmeye ya da geç saatlere kadar gelmemeye başladı.En sonunda evleri ayırdık.Psikiyatriste gittik yine çözüm olmadı.Sen kızsın ben erkeğim diyen,benim ailem evlenmeden önce ev ev üstüne olmaz dediği için nefret eden,şimdi birleşirse ailesiyle aynı binada oturacağını söyleyen,2 gün görüşürüz 3.gün bize ayırırız dediğim için olursa çocuk sevemeyekler mi diyen,benim ailem kız tarafı old için yakın taşınmasını istemeyen,yıllarca biriktirdiği parayı babasına verip onun üstüne daire aldıran,benim aileme en ufak rahatsızlığını belli edersen boşarım diyen ve bir sürü kızın erkek tarafına yakın yaşadığını söyleyen sürekli takıntısı devam eden bu insanla sırf yaşım ilerlediğinden evliliği devam ettiremeyeceğim.İçim yangın yeri gibi nolur beni rahatlatın kızlar.Ben kamuda çalışıyorum kendime ait dairem var.Ailem arkamda ama kendime olan güvenimi kaybettim sanki kızlar...

Öncelikle psikolojik destek alıyorsun

Bu adamı def ediyorsun.
Allah'tan bebek memek yok

Sonra yoluna bakiyorsun

Bende evliyim .
Aynı sorunları yaşadım ama tanışma sürenmiş kısaydı pekte yüzünü ogrenmedim

Şuan çocuğum var
Affedecek tahammül edecek yanlarım kalmadi.
Olursa olur diceksin her şeyin var neye muhtaçsın.
Seni rezil ezik hissetttirmwsine mı.

Kabul etme.
Birde kendi koşul koymuş

Erkeksiz de yaşaniyor bazen evli bile olsan erkeksiz yasayabiliyorsun
Günümüzde erkek sayılı..

Olsun, üzülmeyin, denemişsiniz, inanmayı tercih etmişsiniz olmamış. Zaten olacakları öngörmüşsünüz ama aşk insanın gözünü kör edebiliyor. Güçlü durun. Daha fazla kandırılmamaya çalışın. Kendi isteklerinize odaklanın. Belki de evlenmeseydiniz hep içinizde kalacaktı, hiç unutamayacak acı çekecektiniz, acabalarınız keşkeleriniz olacaktı. Boşanmış olmak dünyanın sonu değil.

Herkese iyi akşamlar
Eşimle evlenmeden önce yıllarca ailesine olan düşkünlüğü yüzünden tartışmaktan evlenememiştik defalarca ayrıldık birleştik ve bana sözler verdiğinden 3 yıl kadar önce evlendik .Evliliğin ilk yılı kabus gibiydi.Benim aileme yakın oturmayı kabul etmişti(yılda sadece 3 kere görüştüler)bunun intikamını çok acı ödetti.İlk haftadan odaları ayırdı.Hiç konuşmadı.Her gün tartışma çıkardı.Beni yok saydı.Yaptığım yemekte, temizlikte beni aşağıladı.Kendisi yaptı ama burnumdan getirerek.Ailesi 6 ay kadar bulunduğumuz şehirde yaşadığından her haftasonu gidip kaldık.Daha 1 aylık evliyken her gün oraya gitmeye ya da geç saatlere kadar gelmemeye başladı.En sonunda evleri ayırdık.Psikiyatriste gittik yine çözüm olmadı.Sen kızsın ben erkeğim diyen,benim ailem evlenmeden önce ev ev üstüne olmaz dediği için nefret eden,şimdi birleşirse ailesiyle aynı binada oturacağını söyleyen,2 gün görüşürüz 3.gün bize ayırırız dediğim için olursa çocuk sevemeyekler mi diyen,benim ailem kız tarafı old için yakın taşınmasını istemeyen,yıllarca biriktirdiği parayı babasına verip onun üstüne daire aldıran,benim aileme en ufak rahatsızlığını belli edersen boşarım diyen ve bir sürü kızın erkek tarafına yakın yaşadığını söyleyen sürekli takıntısı devam eden bu insanla sırf yaşım ilerlediğinden evliliği devam ettiremeyeceğim.İçim yangın yeri gibi nolur beni rahatlatın kızlar.Ben kamuda çalışıyorum kendime ait dairem var.Ailem arkamda ama kendime olan güvenimi kaybettim sanki kızlar...
Kendinize gelin işiniz var gücünüz var neyi bekliyorsunuz ortada yuvamı kalmis yapmayın lütfen

Bu baskının onda birini kendi ailenizden görseydiniz -haklı olarak- yollarınızı ayırırdınız değil mi?

Eşinizin ne özelliği var da özsaygınız için verdiğiniz kararda yüreğiniz yangın yeri?

Mutluluk, tek bir insan üzerinden tanımlanamaz.

Belki sizin mutluluğunuz, yollarınızı ayırmaktan geçiyordur.

Ailesine olan duskunlugu yuzunden senelerce evlenememıssınız adamla, ne oldugu bastan bellıymıs. Bile bile lades demıssınız, muhtemelen duzeltırım sandınız.
Oh be kurtuldum deme vaktinizde de, ozguvenın gıttı diyorsunuz.
Acaba artık kendinize deger mi verseniz?

Yaşın geçiyor diye mecburen evli kalma düşüncesini ilk kez duydum. Mutluysan evli kalırsın, hayatın zehir gibi geçiyorsa boşanırsın. Kaldı ki muhtaç değilsin, ailen arkanda, mesleğin var. Bu eziyeti çektiğin hata.

Bırak o koşsun peşinden birazda. Erkekleri bu kadar ‘vazgeçilmez statüsü’ne koymayın yahu. Kimse vazgeçilmez değildir. Yol ver gitsin.

Yaşında ne var ki. 33 yazıyor profilde. Toplumun bu baskısı ve saçma bakış açısı yüzünden çoğu insanlar yanlış evlilik yapıyor. Bırak gitsin sende hayatını yaşa mis gibi işin de var hem. Üzülme bile sevin.
Evet toplum yok mu bir şey diye diye yanlış evlilk tercih ettim

Back
X