• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile baskısı ile boşanma?

Ben TR de yasamiyorum, yasam dicem ki bilgileri bana ver, ben aricam polisi diye. Cildiriyorum burda, nasil bir insansiniz siz, kusura bakmayin banlanmayi falanda göze aldim. Bosanmaya ihna etmelimiyim diyorsunuz. ALLAH RIZASI ICIN ARAYIN POLISI KURTARSINLAR KIZI

merhaba arkadaslar,

29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.

bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?

yok artık daha neler...
bu olaylar nerede yaşanıyor...

adam önce aileye gitsin konuşmaya çalışsın, belki tatlıya bağlanır.
yok olmuyor, kız da adamı seviyor... o zaman mecburen polis zoruyla alacaklar kızı...

çok üzücü bir durum...

size tavsiyem de kızı anlayan biri olarak kendisine yakın olun... buradan aldığınız önerileri belki uygularsınız.

Defne polisi ara ve şu şu adreste çığlık sesleri geliyor,bir kızı darbediyorlar çok rahatsız oluyoruz komsusuyuz lütfen gelin desen

Demez demez! Kocaman kadinin dayak yemesine susuyor baksana, bide bosanmaya ikna etmelimiyim diye soruyor. Cildircam burda. Aklim almiyor. Benim akrabam yapsa bunu gider kendi elimle cikaririm kizi ordan.

Evden kaçıp kocasına gitmesini sağlamalısın.
İnsanlık suçu işliyorlar ve sen buna göz yummamalısın.
Al0 183'den bildir. Polise bildir. Yardım getirsinler.
Gizlice bildir. Bunun vebaliyle nasıl yaşayacaksın? Başını nasıl yastığa koyacaksın?
Rezil insanlar. Böyle anne babaya lanet olsun.
Din ayrımı yüzünden bu çile niye.
O din ayrımı bizim ülkemizde var. Yabancılar gayet açık ve saygılılar bu konuda.
Ben bile sorumluluk hissettim.
Eğer yapabileceğim bişey varsa, bana gizliden adres verebilirsen ben ihbar edeyim.

Celiskiler dolu bir konu
1 yurt disinda mastir yapmis bir kadin
2 ailesinden gizli evlenmeyi goze alan bir kadin
3 cinsellik yasadik diyebilirdi
4 esine haber verebilirdi
......
Neden kendini o ortamdan kurtarmasın?
Dr gidince pekala söyleye bilirdi . beni zorla evde tutuyorlar diye?
Cevaplamaniz gereken cok soru var konu sahibi

Beni de oldürürler diye yazmissiniz 2sefer kimi oldurdulerde sizide öldürecekler birini öldürmek o kadar kolay bişey mi sizin aradığınızı nerden bilecekler hem arayın yazık günah kıza ya gerçi polis aranıncada kız yok öyle bir şey diyecek gibi yoksa eşine neden söylemesin yapılacak bişey olali kızın eşine söyleseniz benim söylediğinden haberleri olmasin diye

29 yaşına gelmiş master yapmış aklı başında bir genç kadını zorla alıkoyuyorlar , hastaneye muayene ye gidiyor sesini çıkartmıyor, eşiyle gizlice telefonda iletişim kurabiliyor ondan da yardım istemiyor aile sen dahil herkesi öldürmekle tehdit ediyor ama gel gör ki bu aile bu kadını master için yurt dışına yollayabiliyor, kocası desen hasta annesine bakıyor diye bir yalanı yutuyor ama eşinin yanına gelmiyor ,:ukala::ukala::ukala:
İki sezon drama çıkar bu senaryodan :kahve:
Neden dersen hiç bir insan böyle bir duruma gerçekten şahit olup susmaz ,susuyorsa zaten sıkıntı çok daha büyük :işsiz:

İlerleyen sayfaları okumadım ama ...

Eşi , eşinin nerde olduğunu bilmiyor mu ?
Aile ziyaretine gitti sanıyorsa ... haber alamadığı için endişeli değil mi ?
Eşini aramanın yollarına çoktan düşmedi mi ?

Ailenizde bu durumdan rahatsız kimse yok mu ? Hani bir insan evladı !
Dayımın kızı demişsiniz , anneniz yani halası müdahele etme hakkını kendinde görmüyor mu ?

İsimsiz bir ihbar yapmak çok mu zor ?

Odaya kilitleyip , aç susuz mu bırakıyorlar yoksa kapıdan yiyecek veriyorlar mı ? Tövbe yarabbim ....

Yani durum bu ise , sessiz kalmanız çok çok çoook yanlış .
Beni de öldürürler demişsiniz .... daha önce cinayetleri mi var ?

Kimse kimseyi öldürmez .

Ve tekrar soruyorum ilk soru kaynamasın , bu adam eşi ile görüşmüyorsa neden aramıyor nerede diye ?

@defne-28

adamın resmi nikahlı kocası!
cinsellik yaşasa günah olmaz merak etmesinler.
kadına nasıl bir eziyettir bu.
kocası polise haber vermeli kesinlikle.

Sikayet edin ailesini. Evli bir kadini alikoyuyorlar. Kacirmislar bir nevi. Cinsellik gectiyse nolurmus? Bosayip baskasiyla mi evlendiriceklermis? Namuslari mi gitmis oluyormus? Pes dogrusu ya. Dogurduk diye de bu kadar karisilmaz.

cinsellik olmadıysa boşanmaları daha kolay olur diye düşünüyorlar. kızın ruh hastası olduğunu hatalı karar verdiğini düşünüyorlar

Hatalı matalı

Kız evlenmiş

Ayrıca da yurt dışında Master yapan kız birden evlenme kararı verince ruh hastası ilan edilmiş

Kız sağlıklı da ailesini bilemeyeceğim

merhaba arkadaslar,

29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.

bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?
polise neden şikayet etmiyosun neden boşansın ki sakın öyle bişey deme karışma ama polise şikayet et bence

Cinsellik olup olmaması şu durumda hiç önemli değil. O kızcağızın yerine kendimi koydukça delirecek gibi oluyorum. Canım benim kimbilir ne durumda, bu yasal olarak suçtur. Lütfen müdahale edin, elimden bir şey gelse hemen şu an ben arayacağım polisi o derece elim ayağım titredi.
bu akşam eşi ile görüşmek istiyorlar ama nıyetlerını çözemedım

Onlar istediğini düşünsün onalr mı karar verecek kimle evlendiğine. Yurt dışında master yapmış kadın da evde kuzu kuzu oturuyor. Ben olsam ailemin yanına adım atmam. Gittiysem de yakarım o evi içindekilerle birlikte yine kurtulurum. Doktora götürdüler diyorsun, normal bir insan kurtulurdu ellerinden. Kuzen de pasif demek.
evet kız çok pasif hatası da orada zaten

Defne,peki ailesinin karşı çıktığı bir evlilik yapan ve düşüncelerini az çok bilen kuzenin,yalnız başına ailesine neden geldi.Ya ne olursa olsun eşiyle gelmeliydi,ya da telefonla evlendiğini söyleyip öfkelerinin azalmasını beklemeliydi...
hiç bilmiyorum

Böyle vahşi bir dayiyi görünce adam tabi müslüman olmak istemez.artik olan olmuş itidalli olması gerekir.Kızı eve kapatmak filan çok korkunç.yalniz kuzeniniz bu aileye ragmen nasıl kafasına göre evlenmiş ve bunu bildirmiş çok cesaretli geldi bana.
bir anda karar vermiş ailede kesin caydırmaya çalışıyor

Back
X