• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile baskısı ile boşanma?

Benim anlamadığım kız eşine annem rahatsız ona bakıyorum diyor ama gizliden konuşuyor, eşi demiyor mu madem ailenin öfkesi geçti annene bakabildiğine göre o zaman bende gelip bir geçmiş olsun diyim seni de görürüm, ailenle de aramızda ki mevzuyu halletmiş olurum diye.
Hadi ilk paragraf olmadı konuşulmadı, bu kız eşi ile telefonda görüşebiliyorsa neden eşine beni zorla tutuyorlar al polisleri yanına gel beni çıkar burdan demiyor, dayak yemek, odaya kapatılmak hoşuna gitmediğine göre, kaçmak istemesi lazım.
Konuda oturmayan şeyler var ama neyse.
ailesinin öfkesini dindirmeye çalışıyor o yüzden evden kaçmıyor ailede devamlı eşine karsı kıza tehdıt savuuyorlarlar kızda bu yüzden eşine polis çağır gel beni al diyemmıyor

yok artık daha neler...
bu olaylar nerede yaşanıyor...

adam önce aileye gitsin konuşmaya çalışsın, belki tatlıya bağlanır.
yok olmuyor, kız da adamı seviyor... o zaman mecburen polis zoruyla alacaklar kızı...

çok üzücü bir durum...

size tavsiyem de kızı anlayan biri olarak kendisine yakın olun... buradan aldığınız önerileri belki uygularsınız.
ailede diğer kuzenler bıle kızı suçladı

Evden kaçıp kocasına gitmesini sağlamalısın.
İnsanlık suçu işliyorlar ve sen buna göz yummamalısın.
Al0 183'den bildir. Polise bildir. Yardım getirsinler.
Gizlice bildir. Bunun vebaliyle nasıl yaşayacaksın? Başını nasıl yastığa koyacaksın?
Rezil insanlar. Böyle anne babaya lanet olsun.
Din ayrımı yüzünden bu çile niye.
O din ayrımı bizim ülkemizde var. Yabancılar gayet açık ve saygılılar bu konuda.
Ben bile sorumluluk hissettim.
Eğer yapabileceğim bişey varsa, bana gizliden adres verebilirsen ben ihbar edeyim.
gercekten yapar mısın bunu

Celiskiler dolu bir konu
1 yurt disinda mastir yapmis bir kadin
2 ailesinden gizli evlenmeyi goze alan bir kadin
3 cinsellik yasadik diyebilirdi
4 esine haber verebilirdi
......
Neden kendini o ortamdan kurtarmasın?
Dr gidince pekala söyleye bilirdi . beni zorla evde tutuyorlar diye?
Cevaplamaniz gereken cok soru var konu sahibi
o evden çıkmaya cesaret edemıyor çünkü tehdıt edıyorlar eşine bşy yapılmasından korkuyor

29 yaşına gelmiş master yapmış aklı başında bir genç kadını zorla alıkoyuyorlar , hastaneye muayene ye gidiyor sesini çıkartmıyor, eşiyle gizlice telefonda iletişim kurabiliyor ondan da yardım istemiyor aile sen dahil herkesi öldürmekle tehdit ediyor ama gel gör ki bu aile bu kadını master için yurt dışına yollayabiliyor, kocası desen hasta annesine bakıyor diye bir yalanı yutuyor ama eşinin yanına gelmiyor ,:ukala::ukala::ukala:
İki sezon drama çıkar bu senaryodan :kahve:
Neden dersen hiç bir insan böyle bir duruma gerçekten şahit olup susmaz ,susuyorsa zaten sıkıntı çok daha büyük :işsiz:
ister inanın isetr inanmayın gerceği anlatıyrıum

İlerleyen sayfaları okumadım ama ...

Eşi , eşinin nerde olduğunu bilmiyor mu ?
Aile ziyaretine gitti sanıyorsa ... haber alamadığı için endişeli değil mi ?
Eşini aramanın yollarına çoktan düşmedi mi ?

Ailenizde bu durumdan rahatsız kimse yok mu ? Hani bir insan evladı !
Dayımın kızı demişsiniz , anneniz yani halası müdahele etme hakkını kendinde görmüyor mu ?

İsimsiz bir ihbar yapmak çok mu zor ?

Odaya kilitleyip , aç susuz mu bırakıyorlar yoksa kapıdan yiyecek veriyorlar mı ? Tövbe yarabbim ....

Yani durum bu ise , sessiz kalmanız çok çok çoook yanlış .
Beni de öldürürler demişsiniz .... daha önce cinayetleri mi var ?

Kimse kimseyi öldürmez .

Ve tekrar soruyorum ilk soru kaynamasın , bu adam eşi ile görüşmüyorsa neden aramıyor nerede diye ?

@defne-28
eşi ile görüşüyor telefonda konusuyor onlara ailme durumu haber vereceğim diye gelmiş zaten şu an evlerı falan yok tr deler. aile ile eş görüşme ayarlamaya çalışıyormuş şu anda..
kızda tehdıtlerden korkmuş

cinsellik olmadıysa boşanmaları daha kolay olur diye düşünüyorlar. kızın ruh hastası olduğunu hatalı karar verdiğini düşünüyorlar
Ailede ruh hastaları olduğu doğru da o kişi kuzenin değil. Sevmis evlenmis. O ailenin kızı diye üzerinde mülkiyet sahibi değiller sonuçta.

merhaba arkadaslar,

29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.

bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?

O kadını dövüp odaya tıkan, eşiyle görüşmeye izin vermeyen insan görünümlü mahlukatları allah ıslah etsin.
21. yüzyıldayız, inanılır gibi değil. Evlenmezsin ahlaksız olursun, evlenirsin yine ahlaksız olursun.
Bu çomar sürüsü ailelerden gına geldi.
Ayrıca ne demek boşanmaya ikna edeyim mi? Sizdeki nasıl bir vicdan? Asıl o aileyi ikna etmeye çalışın diyeceğim de o mahluklar laftan anlamaz.
Din, dil, kültür ayrımı yapan, kadına şiddet uygulayan herkes allahından bulsun.

O kadını dövüp odaya tıkan, eşiyle görüşmeye izin vermeyen insan görünümlü mahlukatları allah ıslah etsin.
21. yüzyıldayız, inanılır gibi değil. Evlenmezsin ahlaksız olursun, evlenirsin yine ahlaksız olursun.
Bu çomar sürüsü ailelerden gına geldi.
Ayrıca ne demek boşanmaya ikna edeyim mi? Sizdeki nasıl bir vicdan? Asıl o aileyi ikna etmeye çalışın diyeceğim de o mahluklar laftan anlamaz.
Din, dil, kültür ayrımı yapan, kadına şiddet uygulayan herkes allahından bulsun.
kızın mantıklı olmadığını hatalı karar verdiğini ilerde mutsuz olacağını düşünüyorlar.

kızın mantıklı olmadığını hatalı karar verdiğini ilerde mutsuz olacağını düşünüyorlar.

Hata yaptığında ailenden dayak yemeyi huy edindiysen demek bunu böyle normal karşıladın. Kadın reşit, sevmiş evlenmiş. Hata yaparsa kendi yapacak. Kimse bir kadına vurmayı kendinde hak göremez, kimse bie kadını eve kapatmayı, resmi olarak eşi olan adamla görüştürmemeyi kendinde hak göremez.

Back
X