• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskısı , Kapanma baskısı

canım en yakın sosyal hizmetlere karakola ne bılıyım bu tarz bı yere gt bu yasadıklarını anlat gerekırse senı korumaya alırlar ama bu sekılde yasanmaz hersey ıcınde kalır ve sureklı baskı dusunemıyorum bıle

Karakol, sosyal hizmetler... Abartı bir yönlendirme olmuş gibi sanki.

Konu sahibi; Canım kapanmak istemiyorsan ailene karşı sessiz kalmayıp ve açıkca istemediğini söylemelisin. Zorla kapanmanın ne sana ne de ailene bir hayrı olmaz. Ben de tesettürlüyüm ama kapan diye kimse zorlamadı, tesettürün önemi tatlı dille anlatıldı ve kendi isteğinle kapandım. Ayrıca ailenin islam hakkında pek bilgisi yok sanırım.
Dinde zorlama yoktur.

Yapman gereken 4 yıl daha sabredip iyi bir yeri kazanmak,artık istediğin yere gidebilirsin kat sayı kalktığı için,annen seni sınavlara hazırladığına göre okumuş birisi heralde ama kafa yapısını değiştirmemiş demekki bu kadar baskı ve hakaret yaptığına göre,ablanda mı kapalı peki?
evet ablamda kapalı

Karakol, sosyal hizmetler... Abartı bir yönlendirme olmuş gibi sanki.

Konu sahibi; Canım kapanmak istemiyorsan ailene karşı sessiz kalmayıp ve açıkca istemediğini söylemelisin. Zorla kapanmanın ne sana ne de ailene bir hayrı olmaz. Ben de tesettürlüyüm ama kapan diye kimse zorlamadı, tesettürün önemi tatlı dille anlatıldı ve kendi isteğinle kapandım. Ayrıca ailenin islam hakkında pek bilgisi yok sanırım.
Dinde zorlama yoktur.
haklısınız sanırım bıraz sert tepkı verdım :) okuyunca sınırlerıme hakım olamadım bırden

eger yınede cıkmazda oldugunu dusunursen o evde yasayamayacagını dusunursen bunları deneyebılırsın. sakın 4 yıl bklerım unıversıtede ıstedgımı yaparım deme gercekten hıc hos olmaz ınsanlar kendını kaybedıyo bı sekılde bı anlık bosluk butun bı hayatı karartır sakın unutma ya aılene kulaklarını kapayacaksın yada onlarla konusup ne olursa olsun kapanmayacagını soylersın senın acık olman degıl utanc kaynagı aılenın bu tutumu bence
yinede çok teşekkür ederim :)

:KK39:OKULUNU BITIR VE KENDI AYAKLARININ UZERINDE DUR! Bak surda az kalmis liseden sonra universite. Ben inaniyorum sen yaparsin. Eline diplomayi aldinmi kimse tutamaz seni

ALLAH kahretsın boyle ailelerı ya...ne guzel puan almışsın kalkıp ımam hatıbemı verıyorlar senı???? nereye gıdıyoruz Ülke olarak Yarabbım.....ne guzel bır meslek sahıbı olacakken hayatını elınden alıyorlar varmı boyle bırşey ya...zorla kapandırıyorlar....herşeye karışıyorlar....erkenden evlendırılıyorlar......sonrada evden kaçan,mutsuz olan,basına kötu seyler gelmış bı suru genç kızlarımız oluyo ortalıkta.....
ah be ablacım ne desemm......ALLAH ailenı ıslah etsın dıcemde zor bu kafayla....bı oğretmenın felan yok muydu ailenle göruşecek???? yazık olmasın sana ya....

Kıza imam hatip yazdırmışlar. 18 yaşına gelse nolacak seçeceği bölümler zaten belli. Ya ilahiyat ya din öğretmenliği bildiğim kadarıyla. Bu kız belki doktor olsa, mühendis olsa çok güzel işler çıkartacak. Ailelerin dini görüşüne saygı duyuyorum, çocuklarına dini öğretmeleri de çok güzel bişey hatta, ama bu kadarı çok fazla. O zaman hepimiz imam hatipe gidip oradan bişeyler yapmaya çalışsaydık. Herkesin yeteneği, iyi olduğu konu başka, kendine özgüdür. Ailenin tutumu çok yanlış. Senin için bir çıkar yol bulmaya çalışıyorum, ah ya keşke liseyi yazdirmasaydin öyle. Değiştirseydin tercihleri gizlice. Bi iki kızar küser sonra hayırlısı böyle derlerdi. Geçti mi tercih zamanı?

O eskiden idi artık her alan tercoh edilebiliyor. Ihl den mezun pek çok tip psikoloji hukuk ogrencisi var. Ve meslek derslerinin yani sira diğer dersleri de gördükleri icin biraz ağır olsada topluma çok faydalı olacak insanlar yetişiyor.

ALLAH kahretsın boyle ailelerı ya...ne guzel puan almışsın kalkıp ımam hatıbemı verıyorlar senı???? nereye gıdıyoruz Ülke olarak Yarabbım.....ne guzel bır meslek sahıbı olacakken hayatını elınden alıyorlar varmı boyle bırşey ya...zorla kapandırıyorlar....herşeye karışıyorlar....erkenden evlendırılıyorlar......sonrada evden kaçan,mutsuz olan,basına kötu seyler gelmış bı suru genç kızlarımız oluyo ortalıkta.....
ah be ablacım ne desemm......ALLAH ailenı ıslah etsın dıcemde zor bu kafayla....bı oğretmenın felan yok muydu ailenle göruşecek???? yazık olmasın sana ya....
Babam saten öğreten

baban öğretmen mı ay ınanmıyorum ya....bu çağda bu zınhıneyette bır oğretmen
eger artık secım sansın yoksa ımam hatıpten baska bolum secme sansın olursa unıversıtede ( sanırım yenı sıstemde var) kımseyı dınleme o zaman gelınce çok çalış guzel bır bolum tuttur.başarılı bır oğrencısın sen emınım onuda başarırsın

Birde bana sor . Ailemden nefret ettiğim için kendimden nefret ediyorum .

en iyi yapacağın şey lisede derslerine sıkı sıkı asılmak,çok iyi çalışıp üniversite sınavında başarılı olmak.Üniversiteyi okuyup iş sahibi olup kendi kararlarını verebilecek hakka sahip olmak

böyle aileri uyarmaktan gına geldi artık yobazlıktan başka ir şey değil. Canım benim senin yapman gereken tek şey derslerine fazlaca çalışıp güzel bi üniversite kazanmaya bak hayatını kurtar yazdıklarından anlaşılıyor ki yoksa sana huzur vermeyecekler. Ailen sonuçta daha fazla bir şey diyemiyorum

Öncelikle puanın için seni tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim.

Canım şunu bir kere unutma, tarzları nasıl olursa olsun ailen kesinlikle senin iyiliğini istiyor. Anlattıkların gerçekten çok rahatsız edici ne kadar bunaldığını anlayabiliyorum ama ailen senden kesinlikle nefret etmiyor.

Sana bir şey olacağını bilseler canlarını verirler senin için inan.

Komşuların senin ne kadar hanım hanımcık bir kız olduğunu düşünüyorlar çünkü ailenin baskısına rağmen onlara saygısızlık yapmıyorsun. Bu nedenle her ne kadar yüzüne söylenmese de etrafındaki insanlar tarafından takdir ediliyorsun buna inan.

İmam Hatip okumak kötü bir şey değil. Sonuçta din bilim okuyorsun, bu senin illede hoca olacağın anlamına gelmez ki. Benim ilahiyat okuyan açık arkadaşlarım vardı. Mesele bakış açısı ve tercih.

Yaşın küçük, maalesef ailemizi seçme şansımız yok. Reşit olana kadar ailenin kararlarına saygı duyman gerekiyor. Bence mücadele etmektense içinde bulunduğun durumu lehine çevirmeye çalış ve kendini üzme. Ablanla konuş sık sık. Ona içinde bulunduğun durumu anlat. Eminim sana yardımcı olacaktır.

Back
X