Aile bu mu?

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
96
Diğer
konuyu eşinin ailesimi kendi ailesimi nereye açacağımı bilemedim buraya açtım.bazen kendimi böyle kötü hissetmeme neden oluyorlar işte. ben anlayamadım.ben mi biryerde hata yaptım ve bunları yaşıyorum.dün yigenimin dogumgunuydu ve abim aradı davet etti.zaten boyle aılevi toplantılar olacagı zaman onun gergınlıgı baslar ben de gunler oncesınden.eşim başlar ben gelemem yorgunum gec gelıyorum bılmem ne...annemler bı taraftan kocan da gelsın...senı alsın senı bıraksın...neyse soyedım esıme dedım dogumgunune gıdelım bıldıgım cevabı da verdı sagolsun.yorgun olurum ben bıde gece gelırım sen gıt ama babanlarla ıstersen dedı.aslında doguda..saat on bucukta geldı gece o satten sonra kalkıp gıtmemız mumkun olmazdı zaten.işten geç çıkıyor bazen musterı olunca...bide haftasonu..bellıydı yanı gece gelecegı...neyse.babamları aradım bende annem actı gel dedım burda sosyete pazarı var gezelım beraber hem bırseyler bakarızz cocuga sonrada sıze gıderız.hemen yok yok yok gelmem ben pa<zar falan gezemem.iyi dedım neyse o zaman ben geleyım sızın oraya aksam babam benı bırakırmı eve gerı dedım yok yok bırakamaz.araba musaıt degıl yok bılmem ne.babamında sesı gelıyor ordan yok yok bırakamam diye..tamam neyse dedım kapattım bende.ama oyle kotu oldum kı...aıle ye bak...telefonu acar acmaz hemen gel der cagırır.ama bırakırmısın deyınce yok bırakamam.oyle kotu oldum kı...yanı bu kadar ınsan ıcın de..ve hepsı bos aslında...butun gecede aklımdan cıkmadı.ewın uzak yakın bıyer olsa neyse..annem soylyor bunları..ewım arabayla evlerıne on dakıka.esım de zaten babanla gıdeceksın ıste donuste senı bırakırlar..arada kalmaktan yoruldum...ewet sonuc olarak gitmedim.ve inanınkı kimseyle konusmak bile gelmiyor su an ıcımden.artık gercekten kıme nasıl davranacagımı bılmıyorum.saygıda kusur etmedım bır gun bıle.ve bunlarımı hakedıyorum ben.yoruldum gercekten.sımdı soyleyın nasıl davranayım ben artık.
iyiki varsın kk..

Eşiniz neden ailenize gitmek istemiyor ki? Çok ayıp bence..
Ama siz kendiniz gitmek istiyorsanız 10 dakikalık yol için beni o bıraksın şu alsın diye hesaplamayın atlayın bir dolmuşa gidin..
10 dakikalık yol için yalvarmayın hiç kimseye..

caım gecenın bı yarısı taksıyle gıdıcem desem yok olmaz dıycekler...ama bırakamayız dıyorlar bide sorun bu.esım aıleme gıtmek ıstemıyor degıl.sadece ısten cıktıgı zmangec saatte evde olmak ıstıyr.ama ızınlı oldugu zman ıstedıgım yere gıder zaten.bu huyunu bıldıgım ıcın fazla baskı yapmakta ıstemıyorum.genelde her ızın gunu aılem de gecer.ama boyle aıle toplantıları genelde haftasonuna gelır ve esımde hafta sonu cok yogun calısır.ıste o zmanlardada ben gıderım genelde.ondada eve gerı donusum sorun olur ıste boyle.

canım nasıl gidip gelmen konusunda bi öneride bulunamicam sana fakat yaşadıklarını seni üzen bu olayları eşinle paylaşma sakın yarın birgün senin ailen böle diye karşına çıkar bu anlattıkların..
başımıza geliyo gelmiyo değil benden en iyi öneri bu sana..

kimseye muhtaç olma tatlım ehliyet al, taksiye bin ama kimseye muhtaç olma hayat bana bu yaşımda bunu öğretti bana

dogru haklısın cnm.ehlıyetım var ama soforlugum trafıge cıkmaya yeterlı degıldi.ama artık bu konuda elımden gelen herseyı yapıcam.artık arabada ben de kalıcak.ve ben onlara dıycem gelın sızı ewınıze bırakayım dıye..
sadece ben degıstırebılırım benım yasadıklarımı ...karsımdakıler asla degısmez.

niye üzüyosun ki kendini sende cvpını verseydin hiç olmazsa darıldığını anlasalardı yada 10dakka için kimseye minnet etmeye değmez inan bin otobüse git milletin kaprisini çekeceğine

dogru.anlatmıyorum ama soruyo sen neden gıtmedın.ne oldu.bırsey demesemde yuzume herseyı yansıtan bırıyım ben herseyı anlıyor.hatta bugun tam kapıdan cıkarken,ızın gunumde evden cıkmayalım dedı .yanı bu demek oluyor ki,annenlere gitmeyelım.her ızın gununde gıttıgımz ıcın..anlıyor ıste.o da tahmın edıyor bılıyor.yansıyor ılıskılerımıze bu da.

bu öneriye kesinlikle katılıyorum

ayrıca eşin de haklı
benim eşim de aynı şekilde çalıştığı için hakverdim

Zaten hayat çok zor...
Çoğu insanın çalışma koşulları saatleri malesef insanlık dışı.
Hal böyle olunca herkes evinde bir parça dinlenmek istiyor...
Siz orta yol bulmaya çalışmışsınız ama olmamış..
Tabi iyi olurdu babanız bırakıverseydi gece Sizi o da olmamış.
Eşinizi ben gelip alayım deseymiş olurmuş o da olmamış...
Sizin yerinizde olsam abim telefonda davet ettiğinde, eşim çok geç çıkıyor gece beni al diyemem bu yüzden ben başka zaman telafi ederim inşallah falan derdim herhalde.
Aslında genelde böyle önemli günlerde araba trafiği olur illa herkes yerine yerleştirilir ama herkes yoğundu herhalde Sizi bırakacak kimse olmamış...
Bence önemli olan Siz yuvanızda huzurlu olun inşallah...

Heee iyi eşinizde bir sorun olmadığına sevindim...
Ayrıca adamın her izin gününde ailenize gitmek zorunda değilsiniz bence önce bu kuralı değiştirin!
Yazık adama da ya..
İnsan evinde de olmak ister...
Sizi sürekli kendi ailesine götürmek istese hoşunuza gider miydi?
Ailenize gittiğinizde de geç saatlere kadar oturmayın bence..
Gidin 2 saat görünüp gönüllerini alın,evinize dönün..
Hem gece yarısı dışarıda olmamış olursunuz hem de herkes mutlu olur..

teşekkür ederim.ewet kalabalık olur ,araba olur ama beni bırakmak sorun olur.evin uzak derler.çamur derler..abimlede yasadım bunu dah once rıca ettım yıne boyle bı gunde,gelıp alamam ben senı dedı acık acık.hıc bırakmadılar degıl.bıraktıklarıda oldu ama hep boyle sorun oluyor yani.ama ben olsam,ya dunyanın bır ucu olsun ısterse evladımla bırarada olmak ıcın herseyı goze alırım sen gel yeter ben ıstedıgın zman gotururum senı.sen canını sıkma derım.am benım annem ne dıyor boswer gelme.sırf getırecekler benı dıye.once gel gel ,sonra bırakın deyınce boswer gelme..

10 Dakikalik yol icinmi bu yapilanlar ?

Pardon ama yürüseydiniz, hos oda olmadi taksidemi yok ?!

Aile ile küs olmaktan daha iyidir...

selam herkese hayırlı seneler.
bende buna benzer bi konudan muzdaribim arkadaşlar bende 2.5 yıllık evliyim 1.5 yaşında bi kızımız var bizde hep aileme gitmek istdiğimde tartışıyoruz daha önceden aileme çok uzaktım 2 vesaitle gitmek zorunda kaldığımdan eşim beni bırakırdı şimdi 3ay önce aileme tek vesaitlik bi yere taşındım yakınım sayılır ama yinede eşim bırakıyor akşamları da gelip alıyor yemek çay v.s. kalkıyoruz zaten ertesi gün iş olduğundan fazla oturmuyorumda eşim ben onlardan çok memnunm çok sık gitmekten çekiniyorum sen git ben akşamları seni alırım diyor çoğu zaman aslında sık dediğimizde hafta 1 gn veya başka bir durum olduğunda 2 gün en fazla bu.mesela pazartesi annemdeydim yarında annem istanbul dışından geldiğinden oraya gideyim diyorum o da sen git ben alırım seni diyor bende aileme anneme açıklayamıyorum istenmediklerini düşünürler diye üzülüyorum aralarında kalıyorum eşim ve ailemin.ailemde eşim gelicek diye nezih bir sofra kurup bzi özellikle de onu iyi ağırlamaya özen gösteriyorlar. napıcağımı şaşırıyorum çoğu zaman huzursuzluk çıkıyor ve hep tartışmayla sonuçlanıyor benim ağlamalarımda cabası sizler ne düşünüyorsunuz?

bu arada şunu unuttum her pazar değişmeyen bir kuralımızda her pazar onun ailesine gitmek zorunda oluşumuz hiç yanlız kalmayıp her pazar onlara gidip gec saatlere kadar oturuyoruz bende laf etmıyo değilim ama ben gitmek istemediğimden değil pazar günü 2 saatte olsa bize bana ve kızımıza vakit ayır sonra onlara gidelim diyorum ama çoğu zaman atlıyor bu durumu.yani işin içine hakkaten aileller girince işler ters gitmeye başlıyor.onun ailesi bizi ve özellikle çocuğu görmek istiyorlar.aynı şekilde benim ailemde beni ve kızımızı.her defasında ya onlara ya da bize giderken tartışma yaşıyoruz.ben gidelim ama 2 saat bize ayır diyorum o da sık gitmeyelim diye tutturuyor.napıcağıı şaşırıyorum.siz ne dersiniz ?

ne mi yapacaksın canım kararından dönmeyeceksin eğer o hafta gitmek istemiyosan buna karar ver ve asla vazgeçme

aynı şeyleri banada 7 sene yaptılar yatana kadar onun ailesiyle bereberdik konuştum olmadı onun istediğini yaptım kendime yediremedim beni anlamdı ve sonunda patladım ve artık her şeyden önce ben ve kızmz düşünüyo artık ben istemezsem gitmiyoz tel bile çıkmıyom bazen ve bişey diyemiyo çünkü gözümü kararttım ve kararımdan dönmedim ne derse desin gitmiycem dediysem gitmedim her türlü rezilliğe razı oldum baktı olmuyo o vazgeçti şimdi benim istediğim zaman görüşüyo

Ne benim ne de eşimin ailesinden birinin gel,git - yap,et demesine izin vermem...bize uygunsa olur o gelmeler gitmeler...annenin gelemem,baban götüremez demesi de bence eşinin gelmesi konusunda bi baskı içten içe..çoğu bunu düşünmeden yapıyor ama bir aileye müdahale bu bence..izin verme derim her iki tarafada..

canim benim yorumumda su esin zaten gec geliyormus annengilde bunu biliyorlar esinle vakit gecirmeni istemislerdir buyuk bir ihtimal kocan yalniz kalacak sen gidince essiz gitmekde bence pek iyi degil ne biliyim...herkesin esiyle geldigini dusunursek bence problem degil bu saka yollu laf diyebilirsin...anne neden beni birakin dedigimde yok olmaz diye konustun diyebilirsin...amaaan kocanla iyi olda gerisi bos...esinde gidiyormusda ailene ktu bir insan degil yani ne yapsin bir arkadasin yazdigi gibi bazan insanlik disi calistiriyorlar ekmek parasi kazanmak zor...birakin dinlensin...ama seni cok iyi anliyorum insan kendi ailesindede probleblem yasiyabiliyor...

ailenizin yaptığı hoş değil bence ne olursa olsun...
yalnız siz de şu konuda hatalısınız,her izin gününü sizin ailenizle geçirmek zorunda değil ki eşiniz,eğer hep böyle olursa gerçekten gitmek istemeyecektir bir süre sonra.yazık belli ki yoruluyor ve evinde dinlenmek istiyor,siz ailenize gitmeye zorluyorsanız o da zamanla orayı eziyet çektiği bir yer olarak görmeye başlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…