Aile Bütçesi Hakkında Lütfen Yardım

kozmopolit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
414
128
63
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, daha önceki konularda da bahsetmiştim bizim nişanlımla bütçemiz bir.
Bu ay çok masrafımız oldu ortak bütçeyi 1500 tl kadar aştık. Nişanlım tutturdu altınlardan bozduralım onu ödeyelim diye ama ben kesinlikle altınları bozdurmak istemiyorum, ev alıcaz ve çok ihtiyacımız var onlara. Kredi ile kirayı tamamen ödememiz şart tabii onun dışında da 2 kredi kartı var diyorum ki onları bu ay en azından minimumunu ödesek sıkıntı olur mu? Ne kadar faiz işler ve nişanlım takibe gireriz bir daha ev için de kredi çekemeyiz diyo bilenler varsa yardımcı olabilir mi.. Şimdiden teşekkürler

Niye o kadar aştınız ki
Altınlara dokunma, dediğin gibi onlara çok ihtiyaç olcak.
Kredi kartından ödeyebilirsiniz, en mantıklısı o gibi duruyor. Faiz tutarını da bankadan öğrenebilirsiniz.

Niye o kadar aştınız ki
Altınlara dokunma, dediğin gibi onlara çok ihtiyaç olcak.
Kredi kartından ödeyebilirsiniz, en mantıklısı o gibi duruyor. Faiz tutarını da bankadan öğrenebilirsiniz.
Maaş kartımızdan eksi para çekmeyi düşündük ama minimum ödemek daha mantıklı geldi bana, takibe düşme olayı ne kadar geçerli?

Maaş kartımızdan eksi para çekmeyi düşündük ama minimum ödemek daha mantıklı geldi bana, takibe düşme olayı ne kadar geçerli?
Takibe düşme hakkında bilgim yok canım.
Ama ben kartımla alışveriş yaptığımda bir ay ödemezsem kartım nakit çekime kapatılıyordu. Asgarisini yatırdığın sürece sorun olmaz.

Üç ay boyunca asgari değil hiçbir şekilde bankaya ödeme yapmazsanız kara listeye girer ve takibe alınırsınız. Nişanlınızın dediği şey kredi puanınız. Bir piramit düşümün en üstte en az riskli müşteriler bulunur bunlar kartlarını zamanında ödeyenler ve borcuna sadık olanlar faiz işletmeyenler, ortada az güvenilir olanlar ve en altta güvenilmezler. Sizin ödeme performansınıza göre kredi notunuz şekillenir. Bankalar kredi vereceği zaman da bu nota bakarlar. Ama bir ay asgari ödeme yapmanız bu notu etkilemez korkmayın.

Kredi kartlarının asgarisini ödeyebilirsiniz,takibe girmek o kadar kolay mı 1 ayda girilmez hemen takibe.

bazı bankalarda ekstre ödemenizi bir ay sonraya atma hakkınız oluyo.. arasıra mesaj gelir bize belki öyle bişey de yapabilirsiniz.. ama bu sebepten dolayı ev kredisi vermezler diye bişey yok.. şimdi herkese her türlü krediyi rahatça veriyorlar...

Evliliğimiz boyunca para ve ödemeler konusunda yaptığımız en mantıklı olay ; altınlara hatta çeyreklere bile dokunmamaktı. Kayınvalidem sakladı bize hiç vermedi, Allah bin kere razı olsun. Çok fazla şıkıntı çektik,bizde olsa harcamıştık ama unuttuk bir kenarda. Bebek olunca da araba aldık altınlarla. Sakın ha borç ödeyecem diye bozdurmayın, kredinin minimumu ödeyin bence de. 2 maaş olunca bir şekilde halledilir

Peki, çok yardımcı oldu çok teşekkürler :)

Bu işleri bilmem ama size tavsiyem su kredi kartlarinizi bir iptal etmeniz. Bakin nasil hayatiniz düzene giriyor.. Karta güvenip de harcama yapmazsiniz hic olmazsa. Evet, altinlari bozup odeyin borclarinizi ve kredi kartlarinizi da iptal ettirin...

Mi
Minumum tutarı öderseniz sorun olmuyor,ödemezseniz sorun oluyor

Asgarisini öderseniz takibe girmiyorsunuz diye biliyorum.
Tabiki zamanında ödemek sartı kaydıyla.
Kolaylıklar dilerim

2 kredi kartımız var demişsiniz. Sizin yerinizde olsam teke düşürürdüm. Biz öyle yaptık ta kurtulduk gereksiz borçlardan. Asgari tutarı yatırmanız kara listeye girmenize neden olmaz. Ama harcamalarınıza dikkat edin de bir sonraki ay kapatın tamamını.

Asgarisini ödediğiniz takdirde takibe girmezsiniz.Ancak nacizane tavsiyem mümkünse kredi kartı harcamalarınızı da min seviyeye çekerek,borçsuz yağınızda kavrulmaya çalışın.

Ayrıca faiz orası % 2,5 civarıdır.Ayrıca o ayki harcamalarınıza da faiz gelecek.Sakın nakit çekmeyin kredi kartından.Kredi kartı bir kısır döngüdür ve bir zaman sonra anlamadan bataklığa saplanıyorsunuz.

yeni düzenlemelere göre
k.kartını asgari ödeme miktarı
toplam borcun %20 si kadfardır
ve kalan %80 için
ortalama aylık 4.5 faiz işler

bu da demek oluyor ki
1500 tl lik bir borcun
asgari ödemesi olan
300 tl yi yatırırsan
kalan 1200 tl ye aylık ortalama 80 tl fgaiz ödersin
bu bakımdan hesaplandığında
senin 1500 tl lik bozduracağın altının aylık getrisi 80 tl yapmayacaktır

fazi ödemektense borcunu kapatmak
alternatif maliyetini düşürecektir

k.kartı müteselsil devam eden bir borçtur
asgari ödemelerini yapsan dahi
borcun süreklilik arzeder

ihtiyaç kredisi çekerek bu borcu kapatmak bile daha mantıklı olacaktır
nitekim ortalama tik faizleri
1.10 larda
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…