Aile evi ve sınava hazırlık

Ailemle bağımın, iletişimimin zedelenmesini istemediğim için karşı çıkamıyorum. Size komik gelmesine üzüldüm çünkü ben bunu büyük bir problem olarak hayatımın tam ortasında yaşıyorum. Teşekkür ederim ama hakkımda çıkarımlar yaparak yazdığınız yoruma çok katılamayacağım. Çalışmak isteyen benim. Sıcak ev, hazır yemek işime gelse zaten böyle bir talebim olmazdı.

Sizi anlayabiliyorum. Benim ailem de sizinkiyle benzer ve öyle kolayca rest çekilemiyor maalesef. Umarım bir an önce kurtulursunuz bu müşkül durumdan ❤

Aileniz sizi çok seviyor. Onlar istemediği halde çalışmaya başladınız diye ilişkiniz zedelenmez. Asıl çatışmadan kaçmak ilişkilerinizi uzun vadede çok daha kötü etkiler.

Yarın öbür gün kpss’de başarısız olursanız (ki insanız, hepimizin başına gelebilir) veya başarılı olur da memuriyet hayatından memnun kalmazsanız, en verimli yıllarınızı iş tecrübesi edinmek yerine ailenizin talebiyle evde oturarak harcadığınız için içinizde çok daha büyük bir öfke birikir ve bu duyguların önünü almak şu an yaşadığınız ikilemden çok daha ağırlarını yaşamanıza sebep olur.

Ülkemizde maalesef yetişkinlik çok geç başlıyor. Aile bağlarını kurma şeklimizden, kültürümüzden kaynaklanan bir durum bu. Dışarıdan kocaman kocaman insanlar gibi görünen, sadece boyu uzun tecrübesi kısa, hayata atılamamış, kendi kararlarını alamayan çocuklar olarak devam ediyoruz hayatımıza. Bu kariyerimizi de, evliliklerimizi de, mental sağlığımızı da kötü etkiliyor.

İşin başındasınız. Yaşınız çok genç. Ancak şimdi dizginleri elinize alabilirsiniz. Bu agresifliği eğitimsiz, taşralı bir kıza göstermezdim. Silkelenip baştan düşünün lütfen. Kırdıysam da kusura bakmayın.

milyonlarca insan girdiği için kpss artık çok zor bi sınav. o nedenle gece gündüz odanıza kapanıp çalışmanız lazım. doğal olarak ha aile evi ha başka ev fark etmez. o kısma takılmayın sınavınıza odaklanın ki senelerce aile evine tıkılmak zorunda kalmayın

Olgunluğunuz için teşekkür ederim. Ben de sizi kırdıysam özür dilerim. Elbette bizi dünyaya getirdiler diye sahibimiz olmamalılar. Çok denedim ama başaramadım fakat dediğiniz gibi bunun bir de ya atanamazsamı var. O zaman yine uğraşacak olan ben olacağım. Söylediklerinizi de değerlendireceğim çok haklısınız. Tekrar çok teşekkür ederim.

Evet evet öyle gerçekten biraz sabır gerekiyor

Üniversiteyi aile evinde okudum,herhangi bir baskı yoktu üzerimde ama yine de vize ve final zamank her gün kütüphanede ders çalıştım. Bence kesinlikle en iyi yol bu,evde kafanız başka yerde oluyor,kütüphaneler öyle değil.

Sizin şikayetiniz nedir tam olarak onu anlayamadım ben. Ailenizin yanında olmaktan mı rahatsızsınız, çalışmak isteyip de ailenizin çalışmanıza izin vermemesinden mi rahatsızsınız, evde kalıp sürekli ders çalışmaktan mı rahatsızsınız yoksa hepsinden birden mi rahatsızsınız anlayamadım. Sizin durumunuzda olan belki yüzbinlerce genç var, kendinizi darlayacağınıza sabredip derslerinize çalışıp atanmaya çalışın yapacağınız bir şey yok.

Kütüphane aklımın köşesinde bulunsun. Çok fazla yazan oldu ve ben daha önce deneyimlemedim. Umarım verimli olur. Çok teşekkür ederim

Evde motivasyonum düşüyor her gün 24 saat aynı odada kaldığım için. Motivasyonumu nasıl artırabilirimin peşine düştüm. Kütüphane cevabını çok aldım örneğin. Aklıma da yattı. Deneyeceğim :)

Kütüphanede ders çalışmakla evde çalışmak arasında bir fark yok ki. Sosyalleşmeye gitmiyorsunuz sonuçta kafanızı eğip ders çalışacaksınız. Evde ders çalışmaktan bunalıp kütüphanede aynı dersi çalışınca zevk almayacaksınız ama deneyip kendiniz görün.

Evde çalışma kütüphaneye git

Nasıl yok? Çalışan başka insanları görmek, kütüphanenin verdiği buraya bi amaç için geldim hissi bile yeter. Neden olumsuzluğa yoruyorsunuz ki? Konu sahibi zaten çaresiz hissediyor belli ki.

Nasıl yok? Çalışan başka insanları görmek, kütüphanenin verdiği buraya bi amaç için geldim hissi bile yeter. Neden olumsuzluğa yoruyorsunuz ki? Konu sahibi zaten çaresiz hissediyor belli ki.
Kafasını eğip ders çalışacak hanımefendi etrafı seyredip çalışanları görüp feyz almayacak ki. Amaçsa her yerde amaç, evde çalışınca amaçsız oluyor da kütüphanede mi amaçlı oluyor? Konu sahibi üniversiteyi bitirip ailesinin yanına dönmekten mutsuz, yapacak bir şeyi de yok çaresiz ailesine mahkum derdi o. Ama yapacak bir şey yok yaşı 24, çok büyükmüş gibi aileme mahkum olmak kötü hissettiriyor deyip durmasın bugün 24 yaş 18 yaş demek zaten.

Neden almayalım feyz? Kendimizden insanlar görmek bize iyi gelebilir bunun neresi anormal ki. Lütfen polemik yaratmayın.

Neden almayalım feyz? Kendimizden insanlar görmek bize iyi gelebilir bunun neresi anormal ki. Lütfen polemik yaratmayın.
Tamam madem, gidip kendiniz gibi muhtemelen çoğu da ailesinin yanından kaçıp ders çalışma bahanesiyle dışarıda saatlerce çay kahve goygoy yapan insanları görün. Hayır hiç kütüphanede çalışmasak bilmediğimizden inanacağız da, bilince şu dedikleriniz abes geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…