• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evi ve yıllardır bana yüklenen sorumluluklar

Şu an şartlar gereği ve çocuğun menfaati için bir süre daha beraber yaşamak zorundasınız gibi görünüyor.
Haftada bir yardımcı almayı kabul ettirin.

Gece vardiyasında kimseye emanet falan edilmez bu devirde çocuk, zor biliyorum ama az daha sıkın dişinizi.
Bütün bunların farkındayım 🥲. Sadece içimi dökmek istedim.

Merhaba ;

bütün çocukluğum, genç kızlığım ve hayatım ev temizlemekle geçti .küçücükken duvar silerdim, koltuk yıkardım, koskoca halıları tek başıma yıkardım,mutfak dolapları, elde yatak yorgan yıkama. Hiç bitmezdi komşular acırdı halime . Annem olsun öğrensin derdi . Öyle ki örneğin köye misafirliğe gideriz herkes kahvaltısını yapar çekilir ben bulaşık yıkarım , evi süpürürüm . Annemin gözünde bunlar çok önemlidir bunları bilen yapan kızlar iyi yerlere gelin olurlar . Maddi durumumuz çok iyi ama asla halılar yıkamaya verilmez çünkü ben varım . Belimde 18 yaşımda 3 tane fıtık vardı .

Ailemin gözünde birine aşık olup evlenmek çok ayıp ve ahlaksızca .görücü usulü evlendirdiler beni hayatım boyunca hiç Karşı cinle muhatap olmamışım , ilgi görmememişim. Nişanlanınca gördüğüm ilgi hoşuma gitti .kötü olan şeyleri bile sineye çektim niye böyle yaptım bilmiyorum ama küçüktüm tecrübesizdim . Evlendim hergün kendi evimin temizliğini yapar sonra gider anneme yardım ederdim . Evliliğim çok kötü geçti ben ne yaptım biliyor musunuz? Kocam bana eziyet ettikçe evi temizledim, yemek yaptım . Böyle yaparak yaranırım sandım .

Sonra boşandım . Kızım var bir tane . Ailemin yanına geldim . Destek oldular evlerini açtılar ailemle yaşıyorum . Üniversite mezunuyum bi iş buldum ,çalışmaya başladım . Artık yoruldum. Çok yoruldum hemde . Sabah 6.30 da uyanırım işe giderim akşam işten gelirim çocuğum okuldan gelene kadar ev işi yaparım . Sonra çocuğum gelir . Yemegi , kıyafeti ,ödevi saat gece 22:00 olur . 24:00 a kadar evi temizlerim bulaşık çamaşır aklınıza ne gelirse . Duş alır yatarım . Ertesi gün gene aynı . Mesela babam tuvalete girer asla sifona basmaz . Ben arkasından girer temizlerim. Babam ayak tırnaklarını hiç kesmez oturur bana uzatır o sigara içerken ben keserim . Saçlarını bana kestirir . Kuaföre gitmez ben varım çünkü .

Yaptığımın işin sorumluluğun haddi hesabı yok. Kimse elini işe değmez . Kız kardeşim evli eşiyle gelir . Yemeklerini yerler giderler ben sofrayı toplarım . Mesela annemi hastaneye götürdüm. Kız kardeşim telefonla arayıp talimat verir ama gelmez yardım etmez . Kimse evde en ufak şeyi bile yapmaz .

Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . Eve geldim 2 gün önce temizlediğim ev almış başını gidiyor . Akşam saat 17:00 a kadar evi temizledim .pazar gününe iş kalmasın dinleneyim diye . Bi kalktım . Mutfağa çaydanlık devirmişler nasıl olsa ben kalkınca temizlerim diye dokunmamışlar . Cinnet geçirdim bağırdım çağırdım . Bıktım artık yeter , keşke hiç doğmasaydım bıktım diye . Babam ne var sanki temizlenir diyor .Kız kardeşim sesten rahatsız olup gitti . Ne kadar kolay söylemesi . Ayrı eve çıksam çocuğum küçük vardiyalı çalışıyorum bakacak kimseyi bulamam güvenemem de. Ayrılsam bile peşimi bırakmazlar . Gene hem kendi evimi temizlerim hemde annemin evini .
Az önce annem yemeğe gel dedi . Defol git senin yemeğini istemiyorum diye bağırdım . Ben hiç bi iş istemiyorum şuram ağrıyor buram ağrıyor hastayım zaten, huzur evine giderim başına kalmam dedi . Bende zaten git huzur evine bıktım ömür boyu bakmam kimseye dedim . Ve bütün bu düşüncelerimde samimiyim ne hasta bakacak halim kaldı , ne ev temizleyecek halim . Bıktım artık . Eşşek gibi çalışmaktan dayanamıyorum . Herkes boşandın geldin ailen çocuğuna bakıyor maddi manevi destek oluyor diyor ama ben bittim .🥹🥹🥹🥹

Anlatacak kimsem yok , hiç arkadaşım yok , dostum yok . Kimsem yok .o yüzden buraya yazdım 🥲🥲🥹🥹🥹
Korkunç. Artık bir bardak bile kaldırmayın. Para biriktirin. Ayrı eve çıkın bakıcı bulun.

İsyan etmekte geç bile kalmışsınız. Bana kalırsa artık alttan almayın ve temizlik yapmayı bırakın. Herkes ne yiyorsa yesin, kendi odasını temizlesin. Kardeşiniz de bir zahmet yediklerini toplasın, anne babanız da aynı şekilde. Artık kendi dağıttığınız dışında temizlik yapmayın. Annenizin duygu sömürüsüne de gelmeyin.
Ayrıca görücü usulü olayı bile tek başına yeterli benim gözümde aileden soğumak için. Hayatınız bambaşka olabilirmiş ama sağ olsunlar bakın nasıl olmuş.

Hadi anne baba zihniyeti o yaştan sonra değişmez öyle gelmiş öyle gidecekler diyelim de kız kardeşinize pes yani! Hiç mi empati, acıma duygusu beslemiyor bir de karnını doyurmaya geliyormuş. Anne babama pervane oluyor bir yandan da çalışıyor. Yükünü hafifleteyim yardımcı olayım demek yerine o da sizden geçiniyor pes dedim yazık

Siz o kadar bakıyorsunuz acaba aileniz hasta olsanız önünüze bi kap çorba koyacaklar mı. Ona göre çok verici olmayın yavaş yavaş sınırları koyun. Kendi işlerini kendileri görsünler ya da kardeşinizden istesinler. Kardeşiniz yemeğe gelince sen de sofrayı kur falan deyin mesela. Yavaş yavaş alıştırın herkesi

Şoka girdim çok üzüldüm sizin için…Siz çok taviz vermişsiniz :( çay dökülüyor kalkınca siz temizlersiniz diye bekliyorlar???????? Bu nasıl bir şey ! Babanızın ayak tırnağını niye siz kesiyorsunuz babanız engelli mi? Alzheimer mı? 90 yaşında mı? Ne ben anlamadım??? Neden böyle bir şey yapıyorsunuz? O evde çalışıyorsanız maddi katkınız vardır zaten bi de niye kendinizi paralayıp duruyorsunuz anlamadım yani.Siz de yapmayın bakalım..Kız kardeşiniz yapsın biraz da …Anneniz yapsın.Bu kadar acımasızlık olur mu

Tamam ev alamAz mısın 2 3 sene sonrası için rahat rahat yaşarsınız servis vs yok mu

İsyan etmekte geç bile kalmışsınız. Bana kalırsa artık alttan almayın ve temizlik yapmayı bırakın. Herkes ne yiyorsa yesin, kendi odasını temizlesin. Kardeşiniz de bir zahmet yediklerini toplasın, anne babanız da aynı şekilde. Artık kendi dağıttığınız dışında temizlik yapmayın. Annenizin duygu sömürüsüne de gelmeyin.
Ayrıca görücü usulü olayı bile tek başına yeterli benim gözümde aileden soğumak için. Hayatınız bambaşka olabilirmiş ama sağ olsunlar bakın nasıl olmuş.
görücü usulünde bana sordular . Kabul ediyormuaun diye bende tamam dedim . Hala sen kendin istedin diyorlar . Başka bi seçeneğim yoktu . Güzel olur sandım . Bira önce annem kı kardeşinin evi ayrı o istediğini yapar dedi . Bende benim suçum bu evde yaşamak mı dedim . Heryerim ağrıyor diye ambulans çağırdı gitti . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Anne babaya bile

görücü usulünde bana sordular . Kabul ediyormuaun diye bende tamam dedim . Hala sen kendin istedin diyorlar . Başka bi seçeneğim yoktu . Güzel olur sandım . Bira önce annem kı kardeşinin evi ayrı o istediğini yapar dedi . Bende benim suçum bu evde yaşamak mı dedim . Heryerim ağrıyor diye ambulans çağırdı gitti . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin . Anne babaya bile
Kurban rolünden çıkman lazım

Şoka girdim çok üzüldüm sizin için…Siz çok taviz vermişsiniz :( çay dökülüyor kalkınca siz temizlersiniz diye bekliyorlar???????? Bu nasıl bir şey ! Babanızın ayak tırnağını niye siz kesiyorsunuz babanız engelli mi? Alzheimer mı? 90 yaşında mı? Ne ben anlamadım??? Neden böyle bir şey yapıyorsunuz? O evde çalışıyorsanız maddi katkınız vardır zaten bi de niye kendinizi paralayıp duruyorsunuz anlamadım yani.Siz de yapmayın bakalım..Kız kardeşiniz yapsın biraz da …Anneniz yapsın.Bu kadar acımasızlık olur mu
Babam hasta engelli değil . Eli ayağı tutuyor .belki benden bile sağlıklı . Bana tırnaklarını keserken ben tırnaklarım uzun ölürsem senin suratına tükürürler diyor. Kesmedim tırnaklarını diye .kendimi paralamak zorunda kalıyorum. Çünkü tuvaletten sonra sifona bile basmıyorlar . Ben yapmazsam kimse yapmıyor . Kırk yıl o pislik orda kalsın kimse elini değmiyor 🥹🥹. Bel fıtığından hastaneye yatmak zorunda kaldım . 3 hafta yattım geldiğimde ev çöpten farksızdı . Ahır gibiydi umurlarında olmamış kimse dokunmamış. Şimdi annemle konuştum sende yapma boşver diyor

Kurban rolünden çıkman lazım
Çıkamıyorum ki .çocuğumun bir ihtiyacı olduğunda işten izin alıp gelemiyorum. Sürekli anneme babam kardeşime işim düşüyor . Sürekli muhtacım . Ben kendime güvensem çabalasam ertesi gün bişey oluyor ben gene yardım almak zorunda kalıyorum

Siz o kadar bakıyorsunuz acaba aileniz hasta olsanız önünüze bi kap çorba koyacaklar mı. Ona göre çok verici olmayın yavaş yavaş sınırları koyun. Kendi işlerini kendileri görsünler ya da kardeşinizden istesinler. Kardeşiniz yemeğe gelince sen de sofrayı kur falan deyin mesela. Yavaş yavaş alıştırın herkesi
Hasta olsam hep yanımda olurlar ona bişey diyemem ama ben çok yoruldum. Annemle bu konuyu konuştum kardeşinin evi ayrı ona bişey diyemeyiz dedi .gene benim dediğim gibi . Ben bu evde yaşıyorum mecburum zihniyeti

Çıkamıyorum ki .çocuğumun bir ihtiyacı olduğunda işten izin alıp gelemiyorum. Sürekli anneme babam kardeşime işim düşüyor . Sürekli muhtacım . Ben kendime güvensem çabalasam ertesi gün bişey oluyor ben gene yardım almak zorunda kalıyorum
Tamam geleceğe yönelik plan yap boşuna çalışma ev al örneğin 2 seneye evden çıkıcam de. Atanmaya çalış mesleğin ne? Ailenin durumu iyiyse işten çık ders çalış. Plan yap rastgele yaşama 363736363 kere ev al dedim hiçbir şey demedin mesela. Tek boşanan sen değilsin

Hadi anne baba zihniyeti o yaştan sonra değişmez öyle gelmiş öyle gidecekler diyelim de kız kardeşinize pes yani! Hiç mi empati, acıma duygusu beslemiyor bir de karnını doyurmaya geliyormuş. Anne babama pervane oluyor bir yandan da çalışıyor. Yükünü hafifleteyim yardımcı olayım demek yerine o da sizden geçiniyor pes dedim yazık
Aksine çocuğumun okulundan aradılar acil gelmeniz gerek diye bende kardeşimden istedim köpek gibi azarladı beni🥹🥹. Gitti yardıma ama azarınıda çekti . Okulun ilk günü servis olmuyor mesela biz götürüyoruz okula çocuğu onda yardım istedim yaptı ama gene bagırdı . Her seferinde izin vermiyorlar iş yerimden .böyle böyle mecbur kalmadıkça bişey istemiyorum. Ama hepte işim düşüyor

Aksine çocuğumun okulundan aradılar acil gelmeniz gerek diye bende kardeşimden istedim köpek gibi azarladı beni🥹🥹. Gitti yardıma ama azarınıda çekti . Okulun ilk günü servis olmuyor mesela biz götürüyoruz okula çocuğu onda yardım istedim yaptı ama gene bagırdı . Her seferinde izin vermiyorlar iş yerimden .böyle böyle mecbur kalmadıkça bişey istemiyorum. Ama hepte işim düşüyor
Babanız baya eski zihniyet. Sifonu bile çekmiyor sizin çekmenizi bekliyormuş. Evin kızıdır o arkamı toplayacak modunda maalesef. Kız arkadaşım anlatırdı, kız daha küçükken babası yatağından kaldırır işe gideceğim ütümü yap diye kızın başında dururmuş. Evde hiçbir şeye elini sürmez kızından beklermiş. Kız kardeşinizde biraz anlayış olsa çalıştığınızı bildiği için arada o da evi toplamaya gelmeliydi. Onun da anne babası. Yemeğe gelmeyi biliyor. Her şeyle siz mücadele ediyorsunuz

Tamam geleceğe yönelik plan yap boşuna çalışma ev al örneğin 2 seneye evden çıkıcam de. Atanmaya çalış mesleğin ne? Ailenin durumu iyiyse işten çık ders çalış. Plan yap rastgele yaşama 363736363 kere ev al dedim hiçbir şey demedin mesela. Tek boşanan sen değilsin
Ev aldım var . Aile evinde kalıp para biriktirip aldım üstelik . Maaşım iyi 50k . Sorun maddiyat değil . Vakit ? Çocuğumun bana ihtiyacı olsa işyerinden izin alamıyorum . Gece çalışıyorum gündüz yanında olamıyorum. Şuan istesem ayrı eve çıkarım . Ama ben gece vardiyasına gidince çocuk ne olacak gece 02:00 da geliyorum eve . Yada gündüz çalışırken sabah okula nasıl gidecek. Hastalansa günlerce ateşi oluyor . Bana günlerce çocuğumun başında durayım diye işten izin vermezler . Bu seferde Hersey sarpa saracak

Ev aldım var . Aile evinde kalıp para biriktirip aldım üstelik . Maaşım iyi 50k . Sorun maddiyat değil . Vakit ? Çocuğumun bana ihtiyacı olsa işyerinden izin alamıyorum . Gece çalışıyorum gündüz yanında olamıyorum. Şuan istesem ayrı eve çıkarım . Ama ben gece vardiyasına gidince çocuk ne olacak gece 02:00 da geliyorum eve . Yada gündüz çalışırken sabah okula nasıl gidecek. Hastalansa günlerce ateşi oluyor . Bana günlerce çocuğumun başında durayım diye işten izin vermezler . Bu seferde Hersey sarpa saracak
Sorun maddiyat değilse kpss çalış daha rahat olur ya da vardiyasız işe gir. 2 seneye evden çık

Babanız baya eski zihniyet. Sifonu bile çekmiyor sizin çekmenizi bekliyormuş. Evin kızıdır o arkamı toplayacak modunda maalesef. Kız arkadaşım anlatırdı, kız daha küçükken babası yatağından kaldırır işe gideceğim ütümü yap diye kızın başında dururmuş. Evde hiçbir şeye elini sürmez kızından beklermiş. Kız kardeşinizde biraz anlayış olsa çalıştığınızı bildiği için arada o da evi toplamaya gelmeliydi. Onun da anne babası. Yemeğe gelmeyi biliyor. Her şeyle siz mücadele ediyorsunuz
Babam tam olarak o zihniyet . Kız kardeşim rahatından başka hiçbişey düşünmez annemin kızı

Anneniz gençliğinde bile en ağır işleri küçücük kızına yaptırmış. Turp gibidir o. En fazla astımı filan vardır habire tüttürdüğü için. Acımayın artık. Gözünü açmasın diye bencil ana eve hapseder ayıplarla günahlarla işe koşturur, bencil kaynana çocuk ister ki gidemesin, temizlik ister, yemek ister, kendi misafirini kalabalığını habire gelinin üstüne atmaya çalışır. Asla boş bırakmaz bu iki kadın türü.
Doktora bir dahakine beraber gidince doktora deyin ki, hareketsiz, sürekli kahve içiyor. Sizin çözümünüz ufak ufak el ayak çekmek. Birikim yapmak. Kızınız büyüyünce basıp gitmek. Kız kardeşinize sinir oldum. Ben olsam bol bol misafirliğe gidip kendime hizmet ettirirdim. Burası da senin evin hadi kalk çay, yemek koy diye.

Babam tam olarak o zihniyet . Kız kardeşim rahatından başka hiçbişey düşünmez annemin kızı
Bir evde abla fedakarsa kardeş bile ablaya sorumluluk yükleyebiliyor maalesef böyle çok örnek gördüm. Aile en başından aradaki dengeyi ayarlamalıydı. Yemeğe geldiği zamanlarda sofrayı kurdurun, evin şurasını da sen temizle bütün gün işteyim diyerek yavaş yavaş iş yaptırmaya çalışın derim ben

Sorun maddiyat değilse kpss çalış daha rahat olur ya da vardiyasız işe gir. 2 seneye evden çık
32 yaşındayım zaten . KPSS ye çalışacak ne enerjim var nede kafam kaldı . Artık okudugum yazıları bile iki kere okuyorum anlamak için . Bi ehliyet aldım koca kitabı ezberledim . Sınırda geçtim . Vardiyasız bir iş buldum fakat zorunlu mesaileri var akşam eve gelmem 21:00 ı buluyor . Bu işyerimden çıkarsam daha iyisini bu sektörde bulamıyorum. Kariyer alanında yolumu çoktan çizdim . Basit bi sektörde çalışmıyorum. Burda tecrübe edinmem 5 yılımı aldı. KPSS de başarılı olacağımı düşünmüyorum kapasitem yok

Back
X