Merhaba ;
bütün çocukluğum, genç kızlığım ve hayatım ev temizlemekle geçti .küçücükken duvar silerdim, koltuk yıkardım, koskoca halıları tek başıma yıkardım,mutfak dolapları, elde yatak yorgan yıkama. Hiç bitmezdi komşular acırdı halime . Annem olsun öğrensin derdi . Öyle ki örneğin köye misafirliğe gideriz herkes kahvaltısını yapar çekilir ben bulaşık yıkarım , evi süpürürüm . Annemin gözünde bunlar çok önemlidir bunları bilen yapan kızlar iyi yerlere gelin olurlar . Maddi durumumuz çok iyi ama asla halılar yıkamaya verilmez çünkü ben varım . Belimde 18 yaşımda 3 tane fıtık vardı .
Ailemin gözünde birine aşık olup evlenmek çok ayıp ve ahlaksızca .görücü usulü evlendirdiler beni hayatım boyunca hiç Karşı cinle muhatap olmamışım , ilgi görmememişim. Nişanlanınca gördüğüm ilgi hoşuma gitti .kötü olan şeyleri bile sineye çektim niye böyle yaptım bilmiyorum ama küçüktüm tecrübesizdim . Evlendim hergün kendi evimin temizliğini yapar sonra gider anneme yardım ederdim . Evliliğim çok kötü geçti ben ne yaptım biliyor musunuz? Kocam bana eziyet ettikçe evi temizledim, yemek yaptım . Böyle yaparak yaranırım sandım .
Sonra boşandım . Kızım var bir tane . Ailemin yanına geldim . Destek oldular evlerini açtılar ailemle yaşıyorum . Üniversite mezunuyum bi iş buldum ,çalışmaya başladım . Artık yoruldum. Çok yoruldum hemde . Sabah 6.30 da uyanırım işe giderim akşam işten gelirim çocuğum okuldan gelene kadar ev işi yaparım . Sonra çocuğum gelir . Yemegi , kıyafeti ,ödevi saat gece 22:00 olur . 24:00 a kadar evi temizlerim bulaşık çamaşır aklınıza ne gelirse . Duş alır yatarım . Ertesi gün gene aynı . Mesela babam tuvalete girer asla sifona basmaz . Ben arkasından girer temizlerim. Babam ayak tırnaklarını hiç kesmez oturur bana uzatır o sigara içerken ben keserim . Saçlarını bana kestirir . Kuaföre gitmez ben varım çünkü .
Yaptığımın işin sorumluluğun haddi hesabı yok. Kimse elini işe değmez . Kız kardeşim evli eşiyle gelir . Yemeklerini yerler giderler ben sofrayı toplarım . Mesela annemi hastaneye götürdüm. Kız kardeşim telefonla arayıp talimat verir ama gelmez yardım etmez . Kimse evde en ufak şeyi bile yapmaz .
Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . Eve geldim 2 gün önce temizlediğim ev almış başını gidiyor . Akşam saat 17:00 a kadar evi temizledim .pazar gününe iş kalmasın dinleneyim diye . Bi kalktım . Mutfağa çaydanlık devirmişler nasıl olsa ben kalkınca temizlerim diye dokunmamışlar . Cinnet geçirdim bağırdım çağırdım . Bıktım artık yeter , keşke hiç doğmasaydım bıktım diye . Babam ne var sanki temizlenir diyor .Kız kardeşim sesten rahatsız olup gitti . Ne kadar kolay söylemesi . Ayrı eve çıksam çocuğum küçük vardiyalı çalışıyorum bakacak kimseyi bulamam güvenemem de. Ayrılsam bile peşimi bırakmazlar . Gene hem kendi evimi temizlerim hemde annemin evini .
Az önce annem yemeğe gel dedi . Defol git senin yemeğini istemiyorum diye bağırdım . Ben hiç bi iş istemiyorum şuram ağrıyor buram ağrıyor hastayım zaten, huzur evine giderim başına kalmam dedi . Bende zaten git huzur evine bıktım ömür boyu bakmam kimseye dedim . Ve bütün bu düşüncelerimde samimiyim ne hasta bakacak halim kaldı , ne ev temizleyecek halim . Bıktım artık . Eşşek gibi çalışmaktan dayanamıyorum . Herkes boşandın geldin ailen çocuğuna bakıyor maddi manevi destek oluyor diyor ama ben bittim .

Anlatacak kimsem yok , hiç arkadaşım yok , dostum yok . Kimsem yok .o yüzden buraya yazdım