• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evi ve yıllardır bana yüklenen sorumluluklar

32 yaşındayım zaten . KPSS ye çalışacak ne enerjim var nede kafam kaldı . Artık okudugum yazıları bile iki kere okuyorum anlamak için . Bi ehliyet aldım koca kitabı ezberledim . Sınırda geçtim . Vardiyasız bir iş buldum fakat zorunlu mesaileri var akşam eve gelmem 21:00 ı buluyor . Bu işyerimden çıkarsam daha iyisini bu sektörde bulamıyorum. Kariyer alanında yolumu çoktan çizdim . Basit bi sektörde çalışmıyorum. Burda tecrübe edinmem 5 yılımı aldı. KPSS de başarılı olacağımı düşünmüyorum kapasitem yok
Tamam o zaman ailene köle olmaya devam et ne denir her şeye olmaaz olmaz

Anneniz gençliğinde bile en ağır işleri küçücük kızına yaptırmış. Turp gibidir o. En fazla astımı filan vardır habire tüttürdüğü için. Acımayın artık. Gözünü açmasın diye bencil ana eve hapseder ayıplarla günahlarla işe koşturur, bencil kaynana çocuk ister ki gidemesin, temizlik ister, yemek ister, kendi misafirini kalabalığını habire gelinin üstüne atmaya çalışır. Asla boş bırakmaz bu iki kadın türü.
Doktora bir dahakine beraber gidince doktora deyin ki, hareketsiz, sürekli kahve içiyor. Sizin çözümünüz ufak ufak el ayak çekmek. Birikim yapmak. Kızınız büyüyünce basıp gitmek. Kız kardeşinize sinir oldum. Ben olsam bol bol misafirliğe gidip kendime hizmet ettirirdim. Burası da senin evin hadi kalk çay, yemek koy diye.
Maalesef ki annem çok sağlıklı bir kadın değil son 6 senedir birçok hastalıkla uğraşıyor . Ama hala sigara sigara içiyor . Üstelik bıraktı ve kendini zorlaya zorlaya geri başladı . Çünkü kahve sigarasız gitmez . Eğer doktora beraber gidip sigara içtiğini söylersem kesinlikle tokadı çarpar . O sadece kız kardeşime hizmet eder aç kalmasın diye . Ölecek olsa hasta yatağından kalkar onun yemeğini hazırlar .

32 yaşındayım zaten . KPSS ye çalışacak ne enerjim var nede kafam kaldı . Artık okudugum yazıları bile iki kere okuyorum anlamak için . Bi ehliyet aldım koca kitabı ezberledim . Sınırda geçtim . Vardiyasız bir iş buldum fakat zorunlu mesaileri var akşam eve gelmem 21:00 ı buluyor . Bu işyerimden çıkarsam daha iyisini bu sektörde bulamıyorum. Kariyer alanında yolumu çoktan çizdim . Basit bi sektörde çalışmıyorum. Burda tecrübe edinmem 5 yılımı aldı. KPSS de başarılı olacağımı düşünmüyorum kapasitem yok
Yapacağın en iyi şey ailene yakın bi yerde ev tutmak, gece vardiyası olduğunda kızını bırakacaksın 2de mi bitiyor o saatte alıcan. Tam olarak nasıl çalışma düzenin? Bir hafta gündüz bir hafta gece şeklinde mi? Çocuk devlet okulunda mı onun saatleri nasıl?
Yani hemen enseyi karartma illa bi çözüm bulunur, 32 yaşında sinir hastası olursun kızınada iyi gelmez bu durum.
Torunlarına karşı iyilerse bakarlar sen vardiyadayken sende en azından haftasonunda mesain bitince kendi düzeninde olursun

Tamam o zaman ailene köle olmaya devam et ne denir her şeye olmaaz olmaz

Yapacağın en iyi şey ailene yakın bi yerde ev tutmak, gece vardiyası olduğunda kızını bırakacaksın 2de mi bitiyor o saatte alıcan. Tam olarak nasıl çalışma düzenin? Bir hafta gündüz bir hafta gece şeklinde mi? Çocuk devlet okulunda mı onun saatleri nasıl?
Yani hemen enseyi karartma illa bi çözüm bulunur, 32 yaşında sinir hastası olursun kızınada iyi gelmez bu durum.
Torunlarına karşı iyilerse bakarlar sen vardiyadayken sende en azından haftasonunda mesain bitince kendi düzeninde olursun
1 hafta gece ,1haffa gündüz şeklinde . Eğer ayrı eve çıkarsam kızıma bakmazlar . Üstelik bu sefer hem kendi evimde temizlik yaparım hem anne evinde. Benim peşimi bırakacaklarını sanmam

1 hafta gece ,1haffa gündüz şeklinde . Eğer ayrı eve çıkarsam kızıma bakmazlar . Üstelik bu sefer hem kendi evimde temizlik yaparım hem anne evinde. Benim peşimi bırakacaklarını sanmam
Yapmıcaksın bu kadar basit

Yapmıcaksın bu kadar basit
Yemin ederim yapmazsam belediye evi mühürler . 3 hafta hastanede yattım bel fıtığından . Eve geldiğimden yerlerden çöp topladım. Biraz önce annemle konuştum sende yapma diyor . Ee yaşanacak alanımız kalmıyor .

Tamam saatler nasıl? Siz kurban rolunden çıkıp bi silkelenin önce, kötü ayrılmayın her şey bitince söyleyin. Sizin tek çözümünüz bu, peşimi bırakmazlar diye bir şey yok. Farz edin ki hiç yoklar o zaman ne yapacaktınız?

Tamam saatler nasıl? Siz kurban rolunden çıkıp bi silkelenin önce, kötü ayrılmayın her şey bitince söyleyin. Sizin tek çözümünüz bu, peşimi bırakmazlar diye bir şey yok. Farz edin ki hiç yoklar o zaman ne yapacaktınız?
08:00-17:30. 18:00-02:00 saatler . Üstelik Hersey bitince söyleyin demişsiniz bu şekilde daha da cephe alırlar . Hiç olmasalardı kızım bu kadar konforlu bi ortamda büyümezdi . Kızımın üstüne titriyorlar .

Yemin ederim yapmazsam belediye evi mühürler . 3 hafta hastanede yattım bel fıtığından . Eve geldiğimden yerlerden çöp topladım. Biraz önce annemle konuştum sende yapma diyor . Ee yaşanacak alanımız kalmıyor .
Mühürlesin sana ne artık annen alışmış yakında taharetini de sen yap tam olsun

08:00-17:30. 18:00-02:00 saatler . Üstelik Hersey bitince söyleyin demişsiniz bu şekilde daha da cephe alırlar . Hiç olmasalardı kızım bu kadar konforlu bi ortamda büyümezdi . Kızımın üstüne titriyorlar .
Tamam işte saatler çok zor saatler değil ki, ayrıca kızının üstüne titriyolarsa evi ayırınca neden yok saysınlar. Böyle hizmetçilik yapmak yerine bi plan kurup hayatınızı düzene koyacaksın, ailenle kötü olmadan konuşacaksın zaten çocuk büyük artık.
Kızının konforlu olduğunu sanıyosun ama değil sen bu ortamda bu şekilde olmaya devam ettikce kızında benzer olacak. Sinir hastası bir anne ile sağlıklı büyümeyecek, bıraksan yapmasan ev leş oluyor diyosun yine sağlıklı ortam olmayacak. Sen mecburen düzenini değişeceksin, böyle ağlayıp sızlanıp geri oturuyosan diyecek bir şey yok.

Maaşım iyi demişsiniz, hastanelik olana kadar iş yapmayın en azından haftada bir yardımcı alabilirsiniz, halı koltuk yıkamaya verin vs. kızınızın konforu için bir süre daha berabersiniz madem kendinize kolaylaştırın en azından.

Konuşmaktan anlayan bir aile yok ki karşınızda ne diyecek anneniz sen de yapma diyip çıkmış işin içinden.

Maalesef ki annem çok sağlıklı bir kadın değil son 6 senedir birçok hastalıkla uğraşıyor . Ama hala sigara sigara içiyor . Üstelik bıraktı ve kendini zorlaya zorlaya geri başladı . Çünkü kahve sigarasız gitmez . Eğer doktora beraber gidip sigara içtiğini söylersem kesinlikle tokadı çarpar . O sadece kız kardeşime hizmet eder aç kalmasın diye . Ölecek olsa hasta yatağından kalkar onun yemeğini hazırlar .
Çok sinmişsiniz maalesef. Babaannem de çok sigara içer halam her defasında söylüyor doktora, sonra bak anne doktor da içme diyor, der. Ne var bunda? Hastalıklarının sebebinin altında hareketsizlik, kahve ve sigara var. Yarın öbür gün yerde kalsa siz işi mi bırakacaksınız? Çocuğunuz kendi idame ettirene kadar ufak ufak ayağınızı uzatın, sonra da kimse umrunuzda olmasın. Basın gidin kızı baksın.

Ev aldım var . Aile evinde kalıp para biriktirip aldım üstelik . Maaşım iyi 50k . Sorun maddiyat değil . Vakit ? Çocuğumun bana ihtiyacı olsa işyerinden izin alamıyorum . Gece çalışıyorum gündüz yanında olamıyorum. Şuan istesem ayrı eve çıkarım . Ama ben gece vardiyasına gidince çocuk ne olacak gece 02:00 da geliyorum eve . Yada gündüz çalışırken sabah okula nasıl gidecek. Hastalansa günlerce ateşi oluyor . Bana günlerce çocuğumun başında durayım diye işten izin vermezler . Bu seferde Hersey sarpa saracak
Valla su şartlara gayet de sizin olmadığınız saatlere bakıcı ayarlayabilirsiniz. Evinize geçin. Siz kurban psikolojisine girmissiniz . Evliyken bile annennizin evini trmizlemissiniz. Lütfen ayrı eve gectikten sonra trmizlemeyin. Çöllerinde bogulsunlar. En kötüsü de kızınız şuan sizden bunu öğreniyor ya sizin ayniniz olup sonurulecek birileri tarafından. Ya da tam tersi iz olup sizden soğuyacak. Her türlü radikal kararlar almalısınız. Şikayet edip her çözümü redded tek olmaz o iş.

Valla su şartlara gayet de sizin olmadığınız saatlere bakıcı ayarlayabilirsiniz. Evinize geçin. Siz kurban psikolojisine girmissiniz . Evliyken bile annennizin evini trmizlemissiniz. Lütfen ayrı eve gectikten sonra trmizlemeyin. Çöllerinde bogulsunlar. En kötüsü de kızınız şuan sizden bunu öğreniyor ya sizin ayniniz olup sonurulecek birileri tarafından. Ya da tam tersi iz olup sizden soğuyacak. Her türlü radikal kararlar almalısınız. Şikayet edip her çözümü redded tek olmaz o iş.
18.00 02.00 arasına bakıcı ayarlaması çok ciddi şekilde zor

türkiyede bakıcı dediğimiz kişiler mahalledeki teyzeler
kimse de karısını o saatte başka eve göndermez, o saatte başkasının evine de çocuk bırakılmaz
ayrıca hadi aynı apartmanda karşı komşu filan buldu diyelim, öyle olabilir anca

1 hafta 18.00 02.00 çalışacak kadın , bakıcı 17de gelecek çocuğun ödevini yemeğini halledecek uyutacak
kadın dönünce gece 03.00 te kendi evine gidecek (!) imkansız da hadi buldu bunu

08:00-17:30 çalıştığı hafta da bakıcı 7de gelecek (bu kadın evden çıkarken) çocuğu okula gönderecek, çocuk 2de filan gelecek, bakıcı gelecek, bu kadın 18-18.30 gibi eve gelene kadar evde duracak...ya da çocuğu kendi evinde eyleyecek.
üstelik "Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . " dediğine göre c.tesi de çalışıyor

bu bakıcı için 2 kat mesai demek. (normal çalışan annelere göre)

kısacası bu şartlar altında o bakıcı (varsa öyle biri?) artık 25-30 filan da değil 40 bin filan ister artık muhtemelen...aldığı 50 bin geriye bişey kalmıyor. kendisi de neden 50 bin alıyor zaten yüksek ihtmalle gece mesaisinden dolayı normal mesaili iş yapsa o da 25-30 alacaktır tahminen.

kendisinin evi varmış, eve çıkması sorun değil bu bakımdan ama çocuğa kim bakacak? bakıcıya ben de ihtimal veremiyorum kimse kusura bakmasın.

8-5 çalışan anneler bulamıyor makul bakıcı, bu şekilde gece vardiyasıyla imkansız.

anca belki şöyle olur işyerinde kendisi gibi boşanmış kadın çalışan filan varsa eve çıkmk isteyen, ev arkadaşı olurlar, bunlar birbirini idare debilir.

kimse de karısını o saatte başka eve göndermez, o saatte başkasının evine de çocuk bırakılmaz

1 hafta 18.00 02.00 çalışacak kadın , bakıcı 17de gelecek çocuğun ödevini yemeğini halledecek uyutacak

08:00-17:30 çalıştığı hafta da bakıcı 7de gelecek (bu kadın evden çıkarken) çocuğu okula gönderecek, çocuk 2de filan gelecek, bakıcı gelecek, bu kadın 18-18.30 gibi eve gelene kadar evde duracak...ya da çocuğu kendi evinde eyleyecek.
üstelik "Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . " dediğine göre c.tesi de çalışıyor

kısacası bu şartlar altında o bakıcı (varsa öyle biri?) artık 25-30 filan da değil 40 bin filan ister artık muhtemelen...aldığı 50 bin geriye bişey kalmıyor. kendisi de neden 50 bin alıyor zaten yüksek ihtmalle gece mesaisinden dolayı normal mesaili iş yapsa o da 25-30 alacaktır tahminen.

kendisinin evi varmış, eve çıkması sorun değil bu bakımdan ama çocuğa kim bakacak? bakıcıya ben de ihtimal veremiyorum kimse kusura bakmasın.

8-5 çalışan anneler bulamıyor makul bakıcı, bu şekilde gece vardiyasıyla imkansız.

anca belki şöyle olur işyerinde kendisi gibi boşanmış kadın çalışan filan varsa eve çıkmk isteyen, ev arkadaşı olurlar, bunlar birbirini idare debilir.
Konu sahibi ailesinin torunlarına çok düşkün olduğunu söylüyor, bu kadar torun seven aile gece vardiyasında çocuğada bakabilir, gündüz ve haftasonlarıda kafası rahat olur kendi düzeninde. Babasının ayak tırnaklarını kesene kadar aksiyon alsaydı bu duruma düşmezdi.

doktor ne yapsın anneniz kendini öldürmek istiyorsa, onun bileceği iş.

ancak kız kardeşinize hizmet ederken size köle İsaura muamelesi yapılıyorsa evde demek siz tamamen sinmiş ve alıştırmış olduğunuz için. bu kadar ezdireseydiniz anneniz de ezemezdi.

evde temizlik yapacağınıza alın çocuğunuzu dışarı çıkın
hiçbir şey yapamıyorsanız uçurtma uçurun.

çocuğunuz bu sene okuma öğreniyor
1. sınıf çocukları gördükleri her levhayı her reklamı okumak için çıldırır, tek tek harf kodlyarak bile olsa. yeğenim "poğaça"yı düzgün okuduğu gün deliler gibi sokaklarda koşturmuştuk onunla evet poğaçaaa diye...
hava kararıncaya kadar yürüyün her gördüğünü okusun o bile bişey

kızınıza evde tek kalması için güvenli bir ortam oluşturup bir an evvel evinize taşınmaya bakın, böyle hayat geçmez
şu anda henüz erken, evet, ama ne kadar çabuk yaparsanız bunu herkesi için o kadar iyi bir hedef koyarsanız kendizie "şu kadar ay kaldı" diye diye motive olursunuz.

Konu sahibi ailesinin torunlarına çok düşkün olduğunu söylüyor, bu kadar torun seven aile gece vardiyasında çocuğada bakabilir, gündüz ve haftasonlarıda kafası rahat olur kendi düzeninde. Babasının ayak tırnaklarını kesene kadar aksiyon alsaydı bu duruma düşmezdi.
valla kendisi hem diyor çok üstüne düşüyorlar, hem diyor evi ayırsam bakmazlar diye

söylediği şeylerde bazı tuhaflıklar var madem çok üstüne düşüyorlar neden okula birinin gitmesi gerektiğinde bağrış çağrış oluyor?

(burada bişey daha diyecem bu çalışan annelerin hepsi mi rahat çalışan memur vs. arkadaş? illa "okula gel, çocuğu al" vs. denildiğinde herkes koşa koşa gidiyor mu? memleketinde olmayan polis eşi hemşire bir anne mesela nasıl gidecek pardon da anlamadım ben? -evet benim etrafımdakiler hep bırakıyor işi rahat rahat gidiyor her yere ne yalan söyleyim, zira bizde özelde çalışıp anne olan yok ehehee, özelde çalışanlar hep çocuksuz, neyse)

bilemiyorum umarım bakarlar tabi.
bakarlarsa zaten hemen taşınsa keşke

yapmayi biraksan ne olur?
fil hikayesi var ya kucukken ipinden cekerlermis ne zaman kacmak istese canini acıtırlarmis. artik buyuyup kimse canini acitamayacak - hatta istedigi herkesi ezecek caga gelince de beynindeki öğrenilmiş caresizlikten dolayi kacamazmis o küçücük ipten.
sizinki de böyledir belki. "eeeh yetti be yaşayın b.k icinde" deseniz belki duzen bir sekilde devam eder sizsiz

Bir Üniversite öğrencisi kıza evini açardım ben olsam.

Back
X