• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evi ve yıllardır bana yüklenen sorumluluklar

Bir Üniversite öğrencisi kıza evini açardım ben olsam.
sorumluluk sahibi, güvenilir biri olursa neden olmasın
o kızın okulu bitene kadar çocuk da zaten büyür zamanla tek kalır

ama işte öyle birini bulmak da bir mesele, yine de niyet etmek aramak, çözüm bulmayı istemek de birşeydir.

Ben sana hizmet etmek zorunda mıyım de bağır çağır kabullenme yapacak bir şey yok, çocuk kaç yaşında diye sormuştum ev vs alamaz mısın şimdiden iş değiştiremez misin ayak tırnaklarını da mı çocuğun kirletiyor
Ev fiyatlarından haberiniz var mı? Kiraya çıkması bile maddi olarak zorlayabilir.

Ev fiyatlarından haberiniz var mı? Kiraya çıkması bile maddi olarak zorlayabilir.
1.5 milyona 1+1 evler var kredi çekse kiraya verse 2 3 senede öder ne yapacak bir yerden başlayacak alan alıyor valla. Zaten evi de varmış

1.5 milyona 1+1 evler var kredi çekse kiraya verse 2 3 senede öder ne yapacak bir yerden başlayacak alan alıyor valla. Zaten evi de varmış
Şu anda alıp da taşınsın sandım. Evi de olduğunu bilmiyordum.

Babam hasta engelli değil . Eli ayağı tutuyor .belki benden bile sağlıklı . Bana tırnaklarını keserken ben tırnaklarım uzun ölürsem senin suratına tükürürler diyor. Kesmedim tırnaklarını diye .kendimi paralamak zorunda kalıyorum. Çünkü tuvaletten sonra sifona bile basmıyorlar . Ben yapmazsam kimse yapmıyor . Kırk yıl o pislik orda kalsın kimse elini değmiyor 🥹🥹. Bel fıtığından hastaneye yatmak zorunda kaldım . 3 hafta yattım geldiğimde ev çöpten farksızdı . Ahır gibiydi umurlarında olmamış kimse dokunmamış. Şimdi annemle konuştum sende yapma boşver diyor
Sen de bana değil ne pis adammış diye senin ayıplarlar elin ayağın tutuyo sigara içmeyi biliyorsun deseydin…Çıldırıcam..Sana zulmediyorlar…Yapma ne olur….

Mutfağa çaydanlık devirmişler nasıl olsa ben kalkınca temizlerim diye dokunmamışlar .
Ee yuh ama. Lütfen gidip temizledim demeyin! Tırnak kesmek, sifon çekmeyen babanın arkasından banyo temizlemek nedir?! Hadi babanız hasta olur, yapamaz tırnak kesilir. Ama adam sırf keyfi olarak kesmiyor ve sigarasını içerken size tırnak kestiriyor öyle mi?
Kusura bakmayın ama sizi zayıf bulmuşlar sömürdükçe sömürmüşler, köle gibi sizi kullanmışlar, kullanmaya da devam ediyorlar. Kız kardeşinize neden yapamıyorlar mesela? Onu daha çok sevdikleri için değil. Kız kardeşiniz buna izin vermiyor. Kendisini köle gibi kullandırtmıyor. O yüzden de ona daha çok saygı duyuluyor. Kendinize saygınız olsun lütfen ya!
Yapmayın. Bu çıldırma bir milat olsun mesela. Haftada bir gün eve yardımcı alın. Parasını da aileniz ödesin. Ödemiyorlar da demeyin. Kadını ayarlayın çağırın, annenize söyleyin kadının parasını ver diye vermeye öyle öyle alışsınlar. Kimsenin de tırnağını, saçını kesmeyin. Alın bir robot süpürge o süpürsün her gün evi. Geri kalanıyla da herkes kendince ilgilensin.
Haa bana kalırsa 1 gün bile beklemeden çıkın o evden. Kimse bakmıyorsa ailenize yakın bir yerden ev tutun. Vardiyalarda veya hastalık durumunda torunları ile ilgilensinler. Siz yeterince onlara bakmışsınız. Bi zahmet kendileri artık baksınlar, size destek olsunlar. Çıkarsanız da o eve temizlik için gitmeyin. Ne halleri varsa görsünler, çöp ev gibi yaşasınlar.
Ayy fenalık geldi konuyu ve yorumlarınızı okurken. O kadar kabullenmişsiniz ve kendinizden, hayatınızdan vazgeçmişsiniz ki. Sizi omuzlarınızdan tutup silkeleyesim geldi. Siz kendinizi kurban olarak görmekten vazgeçmeden olmaz bu iş. Siz önce kendinizi değiştireceksiniz sonra ailenizi kendine getirteceksiniz.

Ben bagırıp çağırınca babam bi pazar günümüz var zehir ettin dedi çıktı gitti . Koz kardeşim yeter başım ağrıdı dedi oda gitti . Annemde odama geldi yemeğe çağırdı yok yere huzursuzluk çıkardın dedi . Onada ben bağırdım . Ben zaten hastayım diye acıtasyona başladı onuda odadan kovdum . Şimdi annem ambulans çağıracakmış ölüyorum ben diyor .
Çocuğum burda rahat diye evden ayrılmak istemiyorsun da, yani şimdi bu yukarıda anlattığın ortam gerçekten iyi mi sence çocuğun için?
Cesaretini topla, git kendine küçük bi daire tut. Kızına da okul saatleri dışı için bi bakıcı tut. Çalışan birçok kadinin çocuğuna bakıcı bakiyo, seninkinin ayrı bi özelliği yok yani. Bi kamera koyarsın tamam işte. Emin ol kafayı yemiş bi anneye sahip olmaktansa böylesi daha iyi çocuğun için. Çünkü sen bu ortamda illa ki eninde sonunda kafayı yiceksin.
Sana yorumlarda ev al filan diyenler de hangi kafayi yaşıyor hiç anlamadım. Bu kafayla seni baya kaziklarlar, hiç girme kredi mredi olaylarına. Kirala küçük bi daire, azıcık aşım ağrısız başım. Kendini toparladıktan sonra bakarsın sonraki adımına.daha çok gençsin. Anlıyorum çok şey yaşamışsın küçükken filan ama bundan sonra yaşadıkların senin sorumluluğunda. Artık kocaman kadın ve bir annesin. Mecburen güçlü olman zorundasın.

Babanizin ayak tirnaklarini eli ayagi tutuyorsa ki sigara ictigine gore eli tutuyor kendi kessin o kesmiyorsa annen kessin kim keserse kessin kesmeyin. Sac bas tras etmeyin bu artik kullanmaya dönmüş. Evi ayirabilirseniz cocugunuzu gerekirse sabahtan annenize birakin aksam alin. Yani en kotu krese verin size böyle yapiyorlar ona yapmayacaklari ne belli. Siz elinizi eteginizi çekin bakalim onlar zaten sizinle beraber yasamak , cocuga bakmak isticekler mi

sorumluluk sahibi, güvenilir biri olursa neden olmasın
o kızın okulu bitene kadar çocuk da zaten büyür zamanla tek kalır

ama işte öyle birini bulmak da bir mesele, yine de niyet etmek aramak, çözüm bulmayı istemek de birşeydir.
Var yaa. Ben gençleri seviyorum açıkçası. Erkek kardeşim benim üniversiteli mesela. O kadar düzgün bir çocuklu maşallah. Öyle yine bir dönem iki kız öğrenci vardı arkadaşımızın kafesinde garsonluk yapıyorlardı üniversiteden sonra. Birgün iftara davet etmiştim. Allah'ım nasıl tatlı kizlardi. Geçim kaygıları da çoktu. Böyle bir teklif olsa seve seve kabul ederlerdi diye düşünüyorum. Yurtta kalıyorlardı. Yemekler hep bozuk çıkıyormuş vs baya üzülmüştüm o dönem

Babanizin ayak tirnaklarini eli ayagi tutuyorsa ki sigara ictigine gore eli tutuyor kendi kessin o kesmiyorsa annen kessin kim keserse kessin kesmeyin. Sac bas tras etmeyin bu artik kullanmaya dönmüş. Evi ayirabilirseniz cocugunuzu gerekirse sabahtan annenize birakin aksam alin. Yani en kotu krese verin size böyle yapiyorlar ona yapmayacaklari ne belli. Siz elinizi eteginizi çekin bakalim onlar zaten sizinle beraber yasamak , cocuga bakmak isticekler mi
Konu sahibi mevcut durum korkunç olsa bile hep o kaosta büyüdüğü için kurban psikolojisine girmis. Bu yaşta hala babasının ayak tirnagini kesmeyi redtmemesi normal değil

Kazancım yeter ama çocuğum çok küçük , ben işte olduğum zaman okula gitmek için servise binemez tek başına . Gece vardiyasında olduğumda evde tek başına kalamaz . Birini bulsam güvenemem . Çok profesyonel bir bakıcı tutmaya param yetmez 🥲. Koca evinde çocuk var diye ezildim aile evindede aynı. Bu benim kaderim sanırım .
Yakınlarda bi ev tut annenin evini de temizleme yi birak kizinla bi düzen kur lütfen babanin tirnaklarini kesmende olay koptu zaten annende kendine köle yetiştirmiş korkunç

Konu sahibi mevcut durum korkunç olsa bile hep o kaosta büyüdüğü için kurban psikolojisine girmis. Bu yaşta hala babasının ayak tirnagini kesmeyi redtmemesi normal değil
Farkindaligi arttikca çıkacaktır ki bunu farketmeye de başlamış. Suan elini ayagini kucuk cocugu bagliyor ve çok hakli bir sebep. Ama elbet o da buyuyecek çocuk 9 yasina geldiginde en azindan servisten inip eve tek basina girebildigi yasa geldiginde kimseye eyvallah etmeden devam eder inşallah

1 hafta gece ,1haffa gündüz şeklinde . Eğer ayrı eve çıkarsam kızıma bakmazlar . Üstelik bu sefer hem kendi evimde temizlik yaparım hem anne evinde. Benim peşimi bırakacaklarını sanmam
Canim benim. Ya kizin kac yasinda kendini idare edebilecek yasta olsaydi keske 👀 bir komşudan rica ederdin ara ara kontrol ederdi eline de telefon verirdin yani annenlerle ömür gecmez ki kizina da üzüldüm simdi evin de varmış arabanı da alirsin zamanla inşallah yoksa kizin biraz daha buyudugunde kizinla inşallah arkadas gibi yer içer gezersin umarim ailenin çöplük te yasamasi kendi tercihi lütfen kendine artik sorumluluk yükleme rabbim sizi tez zamanda kurtarır inşallah

QUOTE="borntofight, post: 80354163, member: 566609"]
ana yorumlarda ev al filan diyenler de hangi kafayi yaşıyor hiç anlamadım.
[/QUOTE]
Birincisi kadın çocuğumu nasıl bakıcıya bırakırım dememiş, gece vardiyası olduğunu, gece 2de işten çıktığını, gece kimi bulabileceğini söylemiş. Ki sonuna kadar haklı. Gece çocuğu nasıl kime emanet edecek
İkincisi kadının zaten evi var, almış ama çıkamıyor

QUOTE="borntofight, post: 80354163, member: 566609"]
ana yorumlarda ev al filan diyenler de hangi kafayi yaşıyor hiç anlamadım.
Birincisi kadın çocuğumu nasıl bakıcıya bırakırım dememiş, gece vardiyası olduğunu, gece 2de işten çıktığını, gece kimi bulabileceğini söylemiş. Ki sonuna kadar haklı. Gece çocuğu nasıl kime emanet edecek
İkincisi kadının zaten evi var, almış ama çıkamıyor
[/QUOTE]
O zaman evi varsa kiraya versin o kira geliri ile eve temizlikçi yardımcı kadın tutsun iş yapmaktan kurtulsun olmuyormu oda ?

valla kendisi hem diyor çok üstüne düşüyorlar, hem diyor evi ayırsam bakmazlar diye

söylediği şeylerde bazı tuhaflıklar var madem çok üstüne düşüyorlar neden okula birinin gitmesi gerektiğinde bağrış çağrış oluyor?

(burada bişey daha diyecem bu çalışan annelerin hepsi mi rahat çalışan memur vs. arkadaş? illa "okula gel, çocuğu al" vs. denildiğinde herkes koşa koşa gidiyor mu? memleketinde olmayan polis eşi hemşire bir anne mesela nasıl gidecek pardon da anlamadım ben? -evet benim etrafımdakiler hep bırakıyor işi rahat rahat gidiyor her yere ne yalan söyleyim, zira bizde özelde çalışıp anne olan yok ehehee, özelde çalışanlar hep çocuksuz, neyse)

bilemiyorum umarım bakarlar tabi.
bakarlarsa zaten hemen taşınsa keşke
Hayır tabikide memur olsada kim zırt diye çıkıp okula gidebilir mesela nöbette yanımdaki ablayı aradılar okuldan ve biz il dışındaydık değil nöbeti bırakmak 4 saat uzaktaydık şimdi bu kadın nasıl gelsin hemde 24 saat, ee çocuksa herkesin çocuk hasta oluyolar illaki herkesin sıkıştığı nokta oluyor. Bizde nöbeti bırakmak demek ekibin off olması demek yani imkansıza yakın.
O yüzden çocuklarda çevrede bunu biliyor böyle büyüyor. Konu sahibi yine iyi 1 hafta gündüz zaten çocuk okulda durumu iyimiş özele verse akşama kadar okulda olur diğer haftada ailesini ikna eder gece 2yse 2 alır çocuğu evine geçer.
Yani olmayacak şeyler değil, çocukta bi süre sonra alışır. Böyle kendini deli deli yapınca ne değişecek.
Otursun 1+1 evde minimal yaşam 1 saatte temizliğini yapsın bitti gitti.
Bazı insanlar vardır ya yaşamında mutsuz stresli gelir derdini anlatır sende yol gösterirsin dertlenirsin, sonra bi bakarsın amaç sadece dert kusmak rahatlamakmış çıkış kapısı aramak değilmiş. İşte bu vibe tam anlamıyla konu sahibi.

D Doymayanbayan
Ben ev alsin diyenler oldugu icin yazdim bunu, evi oldugunu ilerki sayfalarda yazdiysa bilemiyorum. Benim okudugum sayfalarda ev al diyen birkac kisi gordugum icin bunu yazdim. Evi varsa ve cikamiyosa sizin dediginize gore, demek ki hakliymisim ev alma demekte 😅 Cunku kadinin problemi ev degil, cesaret...
Cocuk konusunda da, biliyorum gece calistigini ve milyon tane kisi var bulabilecegi. Ki akil verenler de olmus o konuda. Ama kendisi guvenmedigi icin birakmadigini soyluyor. Gunduz olsa da guvenecegini sanmiyorum. Ama piskopat ailesinin evinde yasamasindan bence daha iyidir cocuk icin bu durum. Illa ki bulunur birisi. Bastan direk olmaz diyip kestirip atmasa belki de hem kendi hem cocugu cok rahat edecek.
Sen niye bu kadar tetiklendin yorumumdan anlamadim da neyse 😅

D Doymayanbayan
Ben ev alsin diyenler oldugu icin yazdim bunu, evi oldugunu ilerki sayfalarda yazdiysa bilemiyorum. Benim okudugum sayfalarda ev al diyen birkac kisi gordugum icin bunu yazdim. Evi varsa ve cikamiyosa sizin dediginize gore, demek ki hakliymisim ev alma demekte 😅 Cunku kadinin problemi ev degil, cesaret...
Cocuk konusunda da, biliyorum gece calistigini ve milyon tane kisi var bulabilecegi. Ki akil verenler de olmus o konuda. Ama kendisi guvenmedigi icin birakmadigini soyluyor. Gunduz olsa da guvenecegini sanmiyorum. Ama piskopat ailesinin evinde yasamasindan bence daha iyidir cocuk icin bu durum. Illa ki bulunur birisi. Bastan direk olmaz diyip kestirip atmasa belki de hem kendi hem cocugu cok rahat edecek.
Sen niye bu kadar tetiklendin yorumumdan anlamadim da neyse 😅
Yok Yok tetiklenmedim yorumlar karıştı saçma alıntı yaptı birisi kadının evi var demiş bende soru sormak istedim aslında evi varsa kiraya verip eve yardımcı tutsa olmazmi diye

Back
X