• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile evi ve yıllardır bana yüklenen sorumluluklar

D Doymayanbayan
Ben ev alsin diyenler oldugu icin yazdim bunu, evi oldugunu ilerki sayfalarda yazdiysa bilemiyorum. Benim okudugum sayfalarda ev al diyen birkac kisi gordugum icin bunu yazdim. Evi varsa ve cikamiyosa sizin dediginize gore, demek ki hakliymisim ev alma demekte 😅 Cunku kadinin problemi ev degil, cesaret...
Cocuk konusunda da, biliyorum gece calistigini ve milyon tane kisi var bulabilecegi. Ki akil verenler de olmus o konuda. Ama kendisi guvenmedigi icin birakmadigini soyluyor. Gunduz olsa da guvenecegini sanmiyorum. Ama piskopat ailesinin evinde yasamasindan bence daha iyidir cocuk icin bu durum. Illa ki bulunur birisi. Bastan direk olmaz diyip kestirip atmasa belki de hem kendi hem cocugu cok rahat edecek.
Sen niye bu kadar tetiklendin yorumumdan anlamadim da neyse 😅
Evet haklısınız en baştan evi olduğu belli değil. Ben sadece sorduklarınıza cevap verdim bi kasıt yoktu yanlış anlamayın lütfen

İşte anlayın telefonumun azizliği ben evi var diyen arkadaşa sormak istedim evim var demedi konu sahibi onu anlamadım ben kiraya zemin kata çık demiştim ama evi varmış oda arkadaşı falan bulup cikamazmi çocuk geceleri uyuyor yani bu çözüm olmazsa kirayada verip yardımcı tutmayacaksa depresyona girecek o zaman

İşini bırakma çalış kenara altın at döviz at hisse senedi at ( bu daha riskli tabi ) ama bir yatırım yap. Çocuğun için iki üç sene daha dayanmaya çalış. Eve gelince mutfağı temizlersen başka şeye elini sürme. Yani ortak sorumluluk alın kimsenin hizmetçisi olmayın. Çocuğunuza ve kendinizi aynı saatlerde kurs ayarlayın. Böylece hem çocuğunuz hem siz gelişirsiniz. Atıyorum çocuğunuz 9-12 dans kursuna gider 10 - 11 yabancı dil öğrenirsiniz. Evde kendinizi çürütmeyin.

2-3 yıl sonra ayrı eve çıktığınızda belli bir birikiminiz ve şuan ki işinizden olsanız bile o kadar kalifiyeli bir çalışan olun ki anında iş bulabilin

Çocuğunuz kaç yaşında göremedim?
Şimdi gördüm 6 yaşındaymış, çocuğun gelişim durumuna göre 10 yaşından sonra bence evde yalnız kalıp sizi bekleyebilir. Bu süre dolana kadar da siz haftada bir temizlikçi tutun. Sifon konusuna hiç girmiyorum ne münasebet artık ya. Gerekirse havalimanındaki gibi sensörlü olsun kişi hareket edince otomatik çalışsın. Halıları yıkamaya siz gönderin. Babanıza da ben yapamıyorum artık deyip çekilin tırnaklarıyla ölürse de ölür ne pismiş rahmetli derler ki doğru! Bokunu bile temizlemeyen bir adama denmesi gerektiği gibi.. sizi incitecek bir durum yok bunda.

Ev işlerini yapmanızı bir derece anlıyorum da babanız için yaptıklarınızı aklım almıyor. Siz gelmeden önce kim temizliyordu? Bu ne iğrençliktir ya. Çocuğunuzun yerinde olsam annemin dedemden sonra tuvaleti temizlemesi benim onurumu kırardı. Nasıl başladı bu gerçekten?

Merhaba ;

bütün çocukluğum, genç kızlığım ve hayatım ev temizlemekle geçti .küçücükken duvar silerdim, koltuk yıkardım, koskoca halıları tek başıma yıkardım,mutfak dolapları, elde yatak yorgan yıkama. Hiç bitmezdi komşular acırdı halime . Annem olsun öğrensin derdi . Öyle ki örneğin köye misafirliğe gideriz herkes kahvaltısını yapar çekilir ben bulaşık yıkarım , evi süpürürüm . Annemin gözünde bunlar çok önemlidir bunları bilen yapan kızlar iyi yerlere gelin olurlar . Maddi durumumuz çok iyi ama asla halılar yıkamaya verilmez çünkü ben varım . Belimde 18 yaşımda 3 tane fıtık vardı .

Ailemin gözünde birine aşık olup evlenmek çok ayıp ve ahlaksızca .görücü usulü evlendirdiler beni hayatım boyunca hiç Karşı cinle muhatap olmamışım , ilgi görmememişim. Nişanlanınca gördüğüm ilgi hoşuma gitti .kötü olan şeyleri bile sineye çektim niye böyle yaptım bilmiyorum ama küçüktüm tecrübesizdim . Evlendim hergün kendi evimin temizliğini yapar sonra gider anneme yardım ederdim . Evliliğim çok kötü geçti ben ne yaptım biliyor musunuz? Kocam bana eziyet ettikçe evi temizledim, yemek yaptım . Böyle yaparak yaranırım sandım .

Sonra boşandım . Kızım var bir tane . Ailemin yanına geldim . Destek oldular evlerini açtılar ailemle yaşıyorum . Üniversite mezunuyum bi iş buldum ,çalışmaya başladım . Artık yoruldum. Çok yoruldum hemde . Sabah 6.30 da uyanırım işe giderim akşam işten gelirim çocuğum okuldan gelene kadar ev işi yaparım . Sonra çocuğum gelir . Yemegi , kıyafeti ,ödevi saat gece 22:00 olur . 24:00 a kadar evi temizlerim bulaşık çamaşır aklınıza ne gelirse . Duş alır yatarım . Ertesi gün gene aynı . Mesela babam tuvalete girer asla sifona basmaz . Ben arkasından girer temizlerim. Babam ayak tırnaklarını hiç kesmez oturur bana uzatır o sigara içerken ben keserim . Saçlarını bana kestirir . Kuaföre gitmez ben varım çünkü .

Yaptığımın işin sorumluluğun haddi hesabı yok. Kimse elini işe değmez . Kız kardeşim evli eşiyle gelir . Yemeklerini yerler giderler ben sofrayı toplarım . Mesela annemi hastaneye götürdüm. Kız kardeşim telefonla arayıp talimat verir ama gelmez yardım etmez . Kimse evde en ufak şeyi bile yapmaz .

Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . Eve geldim 2 gün önce temizlediğim ev almış başını gidiyor . Akşam saat 17:00 a kadar evi temizledim .pazar gününe iş kalmasın dinleneyim diye . Bi kalktım . Mutfağa çaydanlık devirmişler nasıl olsa ben kalkınca temizlerim diye dokunmamışlar . Cinnet geçirdim bağırdım çağırdım . Bıktım artık yeter , keşke hiç doğmasaydım bıktım diye . Babam ne var sanki temizlenir diyor .Kız kardeşim sesten rahatsız olup gitti . Ne kadar kolay söylemesi . Ayrı eve çıksam çocuğum küçük vardiyalı çalışıyorum bakacak kimseyi bulamam güvenemem de. Ayrılsam bile peşimi bırakmazlar . Gene hem kendi evimi temizlerim hemde annemin evini .
Az önce annem yemeğe gel dedi . Defol git senin yemeğini istemiyorum diye bağırdım . Ben hiç bi iş istemiyorum şuram ağrıyor buram ağrıyor hastayım zaten, huzur evine giderim başına kalmam dedi . Bende zaten git huzur evine bıktım ömür boyu bakmam kimseye dedim . Ve bütün bu düşüncelerimde samimiyim ne hasta bakacak halim kaldı , ne ev temizleyecek halim . Bıktım artık . Eşşek gibi çalışmaktan dayanamıyorum . Herkes boşandın geldin ailen çocuğuna bakıyor maddi manevi destek oluyor diyor ama ben bittim .🥹🥹🥹🥹

Anlatacak kimsem yok , hiç arkadaşım yok , dostum yok . Kimsem yok .o yüzden buraya yazdım 🥲🥲🥹🥹🥹
Tükenmişsiniz , daha doğrusu çok fazla iş yapmaktan yaşınızdan erken tükenmişsiniz ve hiç bişeye tahammülünüz kalmamış biraz yalnız kalın

Merhaba ;

bütün çocukluğum, genç kızlığım ve hayatım ev temizlemekle geçti .küçücükken duvar silerdim, koltuk yıkardım, koskoca halıları tek başıma yıkardım,mutfak dolapları, elde yatak yorgan yıkama. Hiç bitmezdi komşular acırdı halime . Annem olsun öğrensin derdi . Öyle ki örneğin köye misafirliğe gideriz herkes kahvaltısını yapar çekilir ben bulaşık yıkarım , evi süpürürüm . Annemin gözünde bunlar çok önemlidir bunları bilen yapan kızlar iyi yerlere gelin olurlar . Maddi durumumuz çok iyi ama asla halılar yıkamaya verilmez çünkü ben varım . Belimde 18 yaşımda 3 tane fıtık vardı .

Ailemin gözünde birine aşık olup evlenmek çok ayıp ve ahlaksızca .görücü usulü evlendirdiler beni hayatım boyunca hiç Karşı cinle muhatap olmamışım , ilgi görmememişim. Nişanlanınca gördüğüm ilgi hoşuma gitti .kötü olan şeyleri bile sineye çektim niye böyle yaptım bilmiyorum ama küçüktüm tecrübesizdim . Evlendim hergün kendi evimin temizliğini yapar sonra gider anneme yardım ederdim . Evliliğim çok kötü geçti ben ne yaptım biliyor musunuz? Kocam bana eziyet ettikçe evi temizledim, yemek yaptım . Böyle yaparak yaranırım sandım .

Sonra boşandım . Kızım var bir tane . Ailemin yanına geldim . Destek oldular evlerini açtılar ailemle yaşıyorum . Üniversite mezunuyum bi iş buldum ,çalışmaya başladım . Artık yoruldum. Çok yoruldum hemde . Sabah 6.30 da uyanırım işe giderim akşam işten gelirim çocuğum okuldan gelene kadar ev işi yaparım . Sonra çocuğum gelir . Yemegi , kıyafeti ,ödevi saat gece 22:00 olur . 24:00 a kadar evi temizlerim bulaşık çamaşır aklınıza ne gelirse . Duş alır yatarım . Ertesi gün gene aynı . Mesela babam tuvalete girer asla sifona basmaz . Ben arkasından girer temizlerim. Babam ayak tırnaklarını hiç kesmez oturur bana uzatır o sigara içerken ben keserim . Saçlarını bana kestirir . Kuaföre gitmez ben varım çünkü .

Yaptığımın işin sorumluluğun haddi hesabı yok. Kimse elini işe değmez . Kız kardeşim evli eşiyle gelir . Yemeklerini yerler giderler ben sofrayı toplarım . Mesela annemi hastaneye götürdüm. Kız kardeşim telefonla arayıp talimat verir ama gelmez yardım etmez . Kimse evde en ufak şeyi bile yapmaz .

Dün işyerinden izin verdiler git dinlen işler yoğunlaşacak diye . Eve geldim 2 gün önce temizlediğim ev almış başını gidiyor . Akşam saat 17:00 a kadar evi temizledim .pazar gününe iş kalmasın dinleneyim diye . Bi kalktım . Mutfağa çaydanlık devirmişler nasıl olsa ben kalkınca temizlerim diye dokunmamışlar . Cinnet geçirdim bağırdım çağırdım . Bıktım artık yeter , keşke hiç doğmasaydım bıktım diye . Babam ne var sanki temizlenir diyor .Kız kardeşim sesten rahatsız olup gitti . Ne kadar kolay söylemesi . Ayrı eve çıksam çocuğum küçük vardiyalı çalışıyorum bakacak kimseyi bulamam güvenemem de. Ayrılsam bile peşimi bırakmazlar . Gene hem kendi evimi temizlerim hemde annemin evini .
Az önce annem yemeğe gel dedi . Defol git senin yemeğini istemiyorum diye bağırdım . Ben hiç bi iş istemiyorum şuram ağrıyor buram ağrıyor hastayım zaten, huzur evine giderim başına kalmam dedi . Bende zaten git huzur evine bıktım ömür boyu bakmam kimseye dedim . Ve bütün bu düşüncelerimde samimiyim ne hasta bakacak halim kaldı , ne ev temizleyecek halim . Bıktım artık . Eşşek gibi çalışmaktan dayanamıyorum . Herkes boşandın geldin ailen çocuğuna bakıyor maddi manevi destek oluyor diyor ama ben bittim .🥹🥹🥹🥹

Anlatacak kimsem yok , hiç arkadaşım yok , dostum yok . Kimsem yok .o yüzden buraya yazdım 🥲🥲🥹🥹🥹
O kadar benzer ki yaşadıklarımız, bizde baba yoktu ama annem temizliğe takıktı. Koca salon halıları , tüller , yorganlar yıkanır, ev her gün elden geçerdi. 16 yaşımda dışarıda çalışmaya başladım, sabah iş saatinden önce kalkar evde yapılacakları hallederdim, akşam gelince yine devam, yıllarca sürdü böyle. Yaptığım tek mantıklı hareket evlenmemek oldu, annemin ölümüne kadar yani 33 yaşıma kadar böyle sürdü, değiştiremezsiniz, yaşam şekilleri ve size biçtikleri rol bu. Çocuğunuz biraz ele avuca gelene kadar idare etmeniz lazım, biraz sesinizi yükseltmeniz iyi olmuş, böyle devam edin, belki biraz durulurlar. Allahım kolaylıklar versin, hiç düşünmüyorlar bu temizlikler işler ne için, o kadar titiz annem 2 metre toprakta yatıyor, düzenli olsun, temiz olsun diye yırtındığı evini kardeşlerim daha kırkı çıkmadan dağıttılar gitti, ah insanoğlu ne boş şeylere zehir ediyorlar ömürlerimizi 😔

okurken ben yoruldum üzüldüm haline.
YAPMAYIN !!! illaki siz yapmayınca biri işin ucundan tutacak. Çay mı dökülmüş bırakın ellemeyin illaki bir tanesi temizleyecek.Çamaşırlar mı kirli illaki çamaşır yıkayacaklar.Evi b*k mu götürüyo,götürsün.
Çocuk büyüyünce çıkın evden. Böyle hayat geçmez.

Back
X