Aile içi tacizden nasıl emin olunur?

Ah yavrum. Alti yasinda bir melek daha, anlayamaz ki kuzucuk karsi tarafin kokusmuslugunu! Allah'ım, koru rabbim su aciz, günahsız yavruları, bu pislikler dokunamasin!

3 yaşında bir oglum var, önceki sayfalarda yeğenine tecavüz eden bir amcadan bahsedilmiş. Aman Yarabbi, çocuğumun her an ensesinde olmakla ne kadar iyi yapiyormusum, bir kere daha anladım!

sen o tacizi ispatlayacaksin diye o cocugu sakin bir daha onunla yanyana yalniz birakma. sakin sakin sakin. bak bir kere daha soyluyorum sakin.cocuk suan yasadigini cozumleyemiyor. ama ilerde ne anlama geldigini hatirlayacak. bu olay bir kere daha yasanamaz aksi halde cocugun su ani da etkilenecek. ki etkilenmediginin garantisi yok. bak lutfen cocugunu yanindan a yir ma. ve suphw duydugun kisiye gelecek olursak. bu sahis seninle ayni evde yasayan biri mi?

Hanımefendi sizin kızınız zaten pedagoga gitmiyor muydu? Eğer devam ediyorsa zaten pedagog bunu anlardı. Yok eğer devam etmiyorsa o pedagoga tekrar götürün. Kızınızı daha iyi tanır. Bir de şüphelendiğiniz kişinin diğer çocuklarla arası nasıl? Hiç garip bir tavrını gördünüz mü yada hakkında bir şeyler duydunuz mu? Çocuğunuzun o olaydan sonraki tavırları nasıl? 6 yaşındaki çocuk illa ki bir şeylerin ters gittiğini hisseder. Bir de şüphelendiğiniz kişinin çevresinde sizin çoçuğunuzun yaşına yakın çocuk var mı?

Kücükken ben de tacize ugradim hem de ailemizi görüstügü biri tarafindan. Sonra o kisinin evlendigi kadinla aramda bir samimiyet oldu ama anlatmadim. Bu durumu hic kimse bilmiyor hayatimda..

şu an ruhsal problemler yaşayan çoğumuz aynı dertten muzdaribizdir.
birine yapılabilecek en buyuk kötuluk onun beden sınırını ihlal etmek. cinayetten daha kötu.
çok uzuldum sizin için...
ne diyelim ilahi adalet tecelli etsin.

6 yaş çozumleyemez. anlayamaz. anlamlandiramaz. oyle bir kavrami yok cunku. yasadigini anlatabilir sadece o da sorulursa.

Kücükken ben de tacize ugradim hem de ailemizi görüstügü biri tarafindan. Sonra o kisinin evlendigi kadinla aramda bir samimiyet oldu ama anlatmadim. Bu durumu hic kimse bilmiyor hayatimda..
Ne yazık ki çoğu kadın bunu yasiyo seni çok iyi anlyrm aynısını yasadim

Sanırım olayın şoku ve üzüntüsüyle sağlıklı karar veremiyorsunuz. Kamera araştırmanızın başka bir açıklaması olamaz çünkü. Gerçekten şok oldum nasıl aynı ortama sokup tekrarlamasına izin verirsiniz. Bir an önce bu fikirden vazgeçip sağlıklı düşünüp bir pedagog a götürün çocuğu Allah yardımcınız olsun

Zaten dile getirilmese de ben toplumda çoğu kişinin buna maruz kaldığını düşünüyorum

[/
Adamı ıfsa etmediğin gibi bir de esıyle arkadas mı oldun, hıc yakıstıramadım sana.
Bu tip insanlar toplum ıcıne karışıp evlenip saygı kazanırken sen Yasadıgın travma ile kalmıssın bir de baska ısın yokmus gibi karısı ile arkadas olmussun.
Sinirlendim.

İSPATLAMAK DEĞİL EMİN OLMAK İÇİN YA ŞU DURUMDA AÇIKLAMA YAPMA DURUMUNDA BIRAKMAYIN BENİ.EĞER BU ŞAHIŞ REZİL EDİLECEKSE EMİN OLMAM ŞART YA DA BÜYÜK OLAY ÇIKARIP İLİŞİK KESİLECEK AMA VARSA BÖYLE BİR DURUM ÜSTÜ KAPANMIŞ OLACAK BANA DOKUNMAYAN YILAN BAŞKASINA DOKUNACAK

Yahu kadın burada bir soru soruyor hemen dedektifçilik oynuyorlar yok eski konuda şöyleymiş yok kimmiş? Kocasıymış bunun ne önemi var ? Nasıl bir yol izleneceğini yazın bilginiz varsa zaten çok hassas ve iğrenç bir durum tc sine kadar soracaksınız hayret bir şey

Karisinin ne sucu var ki? Bu arada adam aldatti bosandilar. Kime ne anlatabilirdim ki? Bir de kac sene gecmis aradan.

Zaman geçirmeden 183 aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal destek hattını arayın ve ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi alın.Kişi ismi şimdi vermek istemiyorsanız bile, çocuğun davranış ve verdiği tepkilerden dolayı istismara uğramış olabileceğinden şüphe duyduğunuzu, böyle bir durumda ne yapılması gerektiği konusunda yardım istediğinizi söyleyin. Onlar size gereken ne ise yardımcı olacaklardır.

Emin. Olmak için pedagog a götürün.
Tekrardan aynı şeyi çocuğa yaşatmaya hakkınız yok

Karisinin ne sucu var ki? Bu arada adam aldatti bosandilar. Kime ne anlatabilirdim ki? Bir de kac sene gecmis aradan.
Karısı suclu diyen kim?
Neden dogru anlamak yerine gereksiz savunmaya gecersinız bosandılar falan diye..

Kadın bu dunyada kı en ıyı insanda olabilir, sen arkadas olmayacaktın

Belkı senden sonra baskalarinı da taciz etti adam onların ne sucu var peki?
Kadına suclu diyen var sanki.

6 yaş çozumleyemez. anlayamaz. anlamlandiramaz. oyle bir kavrami yok cunku. yasadigini anlatabilir sadece o da sorulursa.
Anlamaz ama hisseder. Ben çocuk gelişimci değilim ama mesleğinden dolayı böyle vakalarla karşılaştım. Tabii ki çok net anlatamıyorlar ama bu durumun normal olmadığının bilincinde oluyor birçoğu. O yüzden hissederler dedim. Rutinin dışında bir durum olduğu için çocuklar anlamlandıramasalar bile hissediyorlar dediğim gibi. Doğru sorularla da cevap ortaya çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…