Aile içinde karmaşık duygularim

maviyesiltuna maviyesiltuna sen neden sabahlara kadar üşüyorsun ki üzerinden örtüyü çekince, misafir misin sen o evde yedek yorgan battaniye nerede bilmiyor musun, kalk al olsun bitsin. Bunun yüzünden yatak ayrılmaz, sanırım sende de sabır kalmamış hiç bir şeye.

Zor şeyler yaşamışsınız, hele ki eşin en zorunu atlatmış, annen de sanırım hastalığına istinaden ona karşı iyi. Ya da seni hatalı buluyor olabilir. Sen tatilini yap, dön, ama dönünce ne olur yapıcı olmaya çalış. Kötü huylarını eleştirmeden iyi huylarına odaklan ve biraz da bunları ona söyle. Bu tarz inatlaşmaların çözümü bence yapıcılık ve tatlı dil.

Bunlar değişim getirmezse de ben çift terapisine inanıyorum ve çok fayda gören yakınlarım da var. Belki uzmanına göre değişiyordur tabi. Bu terapiye gelmezse boşanma davası açacağını söyle ciddiyetle ve kararlılıkla. Boşanınca o evde kalamayacağını kendi de bilir. Onu hiç eleştirmeden sadece bu konuda karalı ol. Zor günler atlattık sen hatalısın demiyorum ama desteğe ihtiyacımız var, benim de hatalarım var elbet, yardım alalım, diyeceksin. Yoksa devam edemeyeceğini söyleyeceksin. Sen şöylesin bıktım bunu yapma terapiste gidelim falan asla dememelisin. Huyunu suyunu hiç eleştirmeden ikna edebilirsin ancak. Terapist ille devam edin de demiyor ama umut varsa yürütmeniz için destek oluyor.

Muhtemelen çözüm terapist + ev ayırmakta. Terapist de mutlaka bu ihtimali düşünmeye zorlayacaktır sizi.

Tüm ısrarlarına ve yapıcı tavrına rağmen değişim görmezsen ve terapist istemezse boşanma davasını açarsın. Buna rağmen hala terapiye ikna olmazsa, mahkemede de çift terapisi istediğini ama eşinin ne bunu ne boşanmayı kabul ettiğini söylersin. O zaman mahkeme terapi için erteleniyor genellikle diye biliyorum. Tabi eşin yok gitmem derse mahkemede, sen de vazgeçmezsen boşanırsınız.

Sen şu geziye bir çık bakalım, bu arada etraflıca bir düşün döndükten sonra da bir kere daha eşinle konuş. Yok hayır bu iş böyle gitmez diyorsan ve eşin boşanmaya yanaşmıyorsa davayı senin açman lazım.

Sen şu geziye bir çık bakalım, bu arada etraflıca bir düşün döndükten sonra da bir kere daha eşinle konuş. Yok hayır bu iş böyle gitmez diyorsan ve eşin boşanmaya yanaşmıyorsa davayı senin açman lazım.

Çok konuştum eşimle kesinlikle benimle iletişime geçmiyor başkalarıyla geçiyor ama kısıtlı çözemedim hala ama. Sabah yanına gittim konuşmak istediğimi söyledim sınırlı değilim dedim beğenmediğim huyları söyle dedim diyorum ama inatla benim dediğim diyorsun ben emir vaki konuşmalardan nefret ederim dedim KilicBaligi KilicBaligi ben artık yoruldugumu iletişime geçmek istediğimi olmadığını terapistime sorduğunu çift terapisine gidebileceğimizi söyledi ses etmezsen istemediğini anlarım dedim ve ben sağlıklı bir iletişim ve sürekli böyle olmasını istediğimi söyledim ama kabul etmezsen ben bosanacagimi p.ertesi günü avukat bakacagimi dedim çıktım odadan bu sırada 1 kez çift terapisine gittik gereksiz buldu terapisti dediği dediğini yapsan sorun ortadan kalkacak tedavi olurken hep diken diken üstündeydim 1. Eşimin ailesi bilmiyordu 2. Tedaviyi yarım bırakmak istedi bişey olursa ailesine nasıl açıklarım derken abisi aradı verdi veristirdi haklıydı aslinda battaniye ortunuyorum ama yetmiyordu yedekler de annemin odasında bizim odadaki bazan altında ev konusunda guvenemiyorum iletişim yok ilgi yok hep kendi var benim düşüncemin önemi yok tatlı dille de desem sevmek fayda etmiyor

Çok konuştum eşimle kesinlikle benimle iletişime geçmiyor başkalarıyla geçiyor ama kısıtlı çözemedim hala ama. Sabah yanına gittim konuşmak istediğimi söyledim sınırlı değilim dedim beğenmediğim huyları söyle dedim diyorum ama inatla benim dediğim diyorsun ben emir vaki konuşmalardan nefret ederim dedim KilicBaligi KilicBaligi ben artık yoruldugumu iletişime geçmek istediğimi olmadığını terapistime sorduğunu çift terapisine gidebileceğimizi söyledi ses etmezsen istemediğini anlarım dedim ve ben sağlıklı bir iletişim ve sürekli böyle olmasını istediğimi söyledim ama kabul etmezsen ben bosanacagimi p.ertesi günü avukat bakacagimi dedim çıktım odadan bu sırada 1 kez çift terapisine gittik gereksiz buldu terapisti dediği dediğini yapsan sorun ortadan kalkacak tedavi olurken hep diken diken üstündeydim 1. Eşimin ailesi bilmiyordu 2. Tedaviyi yarım bırakmak istedi bişey olursa ailesine nasıl açıklarım derken abisi aradı verdi veristirdi haklıydı aslinda battaniye ortunuyorum ama yetmiyordu yedekler de annemin odasında bizim odadaki bazan altında ev konusunda guvenemiyorum iletişim yok ilgi yok hep kendi var benim düşüncemin önemi yok tatlı dille de desem sevmek fayda etmiyor
Peki siz böle diyince hiçmibişey söylemedi öylece sustumu eşiniz

Canım adam kanser diyosun, biraz daha anlayışlı olmaya çalışsan daha insancıl olur gibi geliyo bana

Bi o kadarda anlatmadigim var canim en başından bu yana boyleydi zaten kalbimi çok kirdi çok incitti beni artık sogudum her kavgacı üstünden ne varsa olucak is mi at yataktan hakaretler dediğini 1.5 sene yaptım ses çıkamadım ben hatalı oldum küstü ben yanastim onda suç yokmuş bendeymis yoruldum be tatlim

Bi o kadarda anlatmadigim var canim en başından bu yana boyleydi zaten kalbimi çok kirdi çok incitti beni artık sogudum her kavgacı üstünden ne varsa olucak is mi at yataktan hakaretler dediğini 1.5 sene yaptım ses çıkamadım ben hatalı oldum küstü ben yanastim onda suç yokmuş bendeymis yoruldum be tatlim
Canım zaten ev sizinmiş, bi süre ayrı kalmak istiyorum de, gitsin ailesinin yanına. O arada sen de ne yapmak isyediğine karar verirsin.

Canım zaten ev sizinmiş, bi süre ayrı kalmak istiyorum de, gitsin ailesinin yanına. O arada sen de ne yapmak isyediğine karar verirsin.

Canım ailesine çok uzak biri bazen evlenme sebebi ailesinden kaçış gibi düşünüyorum git dediğimde sen git derdi kendi evimden beni kovuyor :KK20::KK3:gelip benim dediğimi yapsa zaten üstüne varmam ustelemem gitti bilgisayar aldı kızdığim konu kredi kartı borcunu ödeme o parayla birde karta taksit yap çok üzüldüm ama bagirsam cagirsam iade etmeyecek doğru mu diye sordum biraz değil dedi 1 2 dk düşündüm bir daha böyle yapma dedim hala sinirliyim uyucaz sarılıyor sarılma diyorum sinirliyim kalbini incitmek istemiyorum yok sarılıyor sonra kızdım sarilmadi şimdi aklıma geldi pike rahat ediyorum diyince yatak odası gelirsin diyor istemiyorum yanında uyumak

Suan sinirlerim yatıştı guvenemiyorum bu adama a desem o z anlıyor birde iletişim yok sıfır çok yoruldum
hastaya bakmak zordur. onun psikosunu anlamak daha zordur. hele huysuzsa çift kat zordur.
hastaya bakmışsın iyi olmuş, elbette adamın psikosu sapıtmıştır. filan filan bunlara deyinmiyorum..

şu anda kendini düşünüp karar vermen lazım. kocana boşanma davası açıp ondan kurtulabilirsin.
evden atabilirsin. kendine de minicik bir ev tut. soğan ekmek yersin dertsiz başım dersin...
kimse kusura bakmasın kansermiş öyleymiş böyleymiş iyileşmiş, herşeyi alıp yapmayı bilen adam karısını da iki güzel söz söyler, vefadır bu. sen bana gül gibi baktın koşturdun der insanlık eder bir güzel laf eder..
demiyorsa ayıp... bu adamdan bir cacık olmaz.

Back
X