Aile ile tatile eşlerin bakış açısı

herkes esın doldurusa gelmıs demısde ben oyle dusunmuyorum cunku adam cok ılımlı konusmus
dıyorkı ozledım yoklugunu aradım sana ıhtıyac duydum bu kısa ayrılık tatıl ıcın gıdısın bıle bana koydu zor geldı demıs aslında ne desın adam
sız cok mutlu olmussunuz ama o yoklugunuzda cok mutsuz olmus bunu da yasamadan ogrenemezdınız ben olsam esımın bu yaklasımına kıyamam sana ya sen benı mı ozledın der sarılırdım kavga etmek yerıne .
Evet tam dediğiniz gibi aslında bana bu kadar bağlı olması çok hoşuma gidiyor ama annesinin evliliğinden örnek verince kayışlar koptu benden en nefret ettiğim şey

Eşler birbirinden ayrı vakit geçirebilmeli, hepi topu 5 gün zaten.

Ama ben eşinizin ilk başta ki sözlerinden sonra konu nasıl tartışmayla bitmiş anlamadım. Gayet ılımlı konuşmuş, özledim demiş. Sizde yine ayrı tatil yapmanın normal olduğunu düzgün bir dille konuşabilirdiniz bence.

Konularınızdan bildiğim eşiniz size karşı gayet anlayışlı ve ılımlı biri, biraz daha politik yaklasmaliydiniz.

Eşim ailesiyle gitse ben evde kalsam bozulurdum,kişisel olarak hissim bu.. ama bu sene ben eşimden ayrı defalarca tatil yaptım o fırsat buldukça yanımıza geldi,demekki o sorun etmiyor.. En son annem,kardeşim,çocuklar ve yardımcımızla teknedeydik. Ailemle tatil yapmış oluyorum yani.. Ailem yanımda diye eşim çok daha rahattı.. Bunun yanında bu sene öncesi eşim neredeyse her yıl kendi grubuyla 2-3 günde olsa tatile gider. Bende hiç kısıtlamam.. her ilişki farklıdır

Eşler birbirinden ayrı vakit geçirebilmeli, hepi topu 5 gün zaten.

Ama ben eşinizin ilk başta ko sözlerinden sonra konu tartışmayla bitmiş anlamadım. Gayet ılımlı konuşmuş, özledim demiş. Sizde yine ayrı tatil yapmanın normal olduğunu düzgün bir dille konuşabilirdiniz bence.

Konularınızdan bildiğim eşiniz size karşı gayet anlayışlı ve ılımlı biri, biraz daha politik yaklasmaliydiniz.
İlk basta güzelce konuşuyorduk aslında bak sende babanla gittin vakit geçirdin çoktandır istiyodun ne güzel oldu ben senin adına çok sevindim arada böyle birbriimizi özlemek bağımızı kuvvetlendirir hayatım dedim. Annem annesiyle hic tatile gitmedi ben böyle görmedim diyince sinirlendim işte

Evet tam dediğiniz gibi aslında bana bu kadar bağlı olması çok hoşuma gidiyor ama annesinin evliliğinden örnek verince kayışlar koptu benden en nefret ettiğim şey
aslında onun demek ıstedıgı o degıl o eslerın uzun sure ayrı kalmasına alıskın degılım oyle ortamda buyumedım demek ıstemıs yasadıgı yalnızlıgı anlatmak ıcın o cumleden ornek vermıs annesının evlılıgını ornek verdıgınden degıl o an oyle bır tepkı vermıssınız kı adama ne dese yanlıs anlamaya musaıtmıssınız bıraz sakın olun gercekten cıkısınız cok sert olmus adam sızı ozledıgı ıcın oyle konusmus suc mu ozlemedı suc mu sızınle ayrı kalmak ıstememesı
aksam geldıgınde sarılın barısın hadı :)

Konudan bagimsiz ama merak ettim o annesine gittiginde annesi kizmiyo mu dasmeer neden gelmedi diye. Ben yapsam direkt saygisizlik olur da adı. Nasil yapiyosaniz ben de öyle yapcam😅
Geçenlerde doldurmus bayagi
Diyor sade anne olsa yine iyi
Koyde iki elti iki abi kaynana kaynata yaşıyorlar
İkikatli ev tarimla uğrasiyorlar
Gecen de patladi yanimda
Onyargilisin vsvs he dedim aynen oyle :)
ben mutsuz olduğum yerde durursam daha cok hircinlasirim
Buyuk kavga cikartirim orada da
Mecburi durumlarda gidyorum
Sikligi azaltiyorum yani
Ancak dırdır ediyor esim oraya gitmektense onun dirdirini dinliyorum :)
bakalim nerede patlar 🤷

aslında onun demek ıstedıgı o degıl o eslerın uzun sure ayrı kalmasına alıskın degılım oyle ortamda buyumedım demek ıstemıs yasadıgı yalnızlıgı anlatmak ıcın o cumleden ornek vermıs annesının evlılıgını ornek verdıgınden degıl o an oyle bır tepkı vermıssınız kı adama ne dese yanlıs anlamaya musaıtmıssınız bıraz sakın olun gercekten cıkısınız cok sert olmus adam sızı ozledıgı ıcın oyle konusmus suc mu ozlemedı suc mu sızınle ayrı kalmak ıstememesı
aksam geldıgınde sarılın barısın hadı :)
Evet biraz sert çıktım sanırım sabah uyanınca beni kahvaltıya götürdü gönlümü almaya çalıştı ben sert cıkmama rağmen, akşam sarılayım bi ozaman🤭😁

Aslinda ikiniz de kendinizce haklisiniz. Ben bugüne kadar hic gitmedim ayri öyle ama o halde bile esim hep söyler örnek vererek ben olsam istemezdim falan diye. Evlenince erkekler daha bi cocuklasiyo mu noluyo anlamadim😅 biraz da aileden ne görduyse onu uyguluyo ama sunu kaciriyo ne siz kaynananizin devrinde yasiyosunuz ne de o.. artik her sey degisti eskiden kadin maalesef izinsiz doktora bile gidemiyomus simdi öyle mi..
Ama ılımlı konusmus özlemiştir tamam diyin gecin bi dahakine de önce tamam diyip sonra sorun cikarmasin ilgi bekleyen cocuk gibi😁

Geçenlerde doldurmus bayagi
Diyor sade anne olsa yine iyi
Koyde iki elti iki abi kaynana kaynata yaşıyorlar
İkikatli ev tarimla uğrasiyorlar
Gecen de patladi yanimda
Onyargilisin vsvs he dedim aynen oyle :)
ben mutsuz olduğum yerde durursam daha cok hircinlasirim
Buyuk kavga cikartirim orada da
Mecburi durumlarda gidyorum
Sikligi azaltiyorum yani
Ancak dırdır ediyor esim oraya gitmektense onun dirdirini dinliyorum :)
bakalim nerede patlar 🤷
Ben de sizin gibiyim özgürlük kırmızı noktamdır. En iyisini yapiyosunuz kimse icin kendinden taviz vermeye degmez önce kendin bunu bilir bunu söylerim👍

İlk basta güzelce konuşuyorduk aslında bak sende babanla gittin vakit geçirdin çoktandır istiyodun ne güzel oldu ben senin adına çok sevindim arada böyle birbriimizi özlemek bağımızı kuvvetlendirir hayatım dedim. Annem annesiyle hic tatile gitmedi ben böyle görmedim diyince sinirlendim işte
Ben onu bu tarz ayrı tatillere alışık değilim olarak algıladım.
Çok mu iyi niyetliyim :)

Siz yine gitmek isterseniz gidersiniz, aynı düşünmek zorunda değilsiniz her konuda eşinizle.

Aslinda ikiniz de kendinizce haklisiniz. Ben bugüne kadar hic gitmedim ayri öyle ama o halde bile esim hep söyler örnek vererek ben olsam istemezdim falan diye. Evlenince erkekler daha bi cocuklasiyo mu noluyo anlamadim😅 biraz da aileden ne görduyse onu uyguluyo ama sunu kaciriyo ne siz kaynananizin devrinde yasiyosunuz ne de o.. artik her sey degisti eskiden kadin maalesef izinsiz doktora bile gidemiyomus simdi öyle mi..
Ama ılımlı konusmus özlemiştir tamam diyin gecin bi dahakine de önce tamam diyip sonra sorun cikarmasin ilgi bekleyen cocuk gibi😁
Şimdi Allah var bana gram sesini yükseltmez hep sakince güzel güzel konuşur. Ama bazen erkeklerinde bizim onlar için yaptigimiz fedakarliklari gorup böyle şeyleri bize çok görmemeleri lazım

Benim eşimde de böyle birşey var ama biz her iki aileyle de aynı şehirde olduğumuz için sorun yaşamadık.
Bir de aile yanına eşle gitmek ayrı yalnız gitmek ayrı güzel bence yani birbirinden bağımsız şeyler, ne kadar da olsa yalnız olunca bir tik daha rahat oluyor aileler bence.
Tavrınız hem doğru hem net bana göre, böyle devam derim.

Net annesi doldurmuş. Her evliliğin dinamiği farklıdır. Ayrıca evlendik diye anne babayı atmıyoruz. Onlar haaala bizim canımız ve istediğimiz zaman görebiliriz. Evlenince gobeklerimiz bağlanmıyor, asla taviz verme.
Kayinvalidem sık gitmediğim için bana kendi düşüncelerini başkaları söylüyormuş gibi söylerdi. Neymiş komşular diyormuş ki, senin gelinin neden hic gelmiyor. Bide bunu esimin yaninda soylerdi, komşular kendi hayatlarına baksın deyip konuyu kapatırdım. Esimin yüzüne bakardı ona desyek versin diye ama tek kelime etmezdi. Edemez çünkü evlendim diye her dakikayı annesinde geçirmek zorunda değilim :işsiz:

Ayrı ayrı tatile bende gitmezdim
Ama gelmiyorsa sizde ailenizle vakit geçirmek istemişsiniz saygı duyması gerekirdi

Ben de sizin gibiyim özgürlük kırmızı noktamdır. En iyisini yapiyosunuz kimse icin kendinden taviz vermeye degmez önce kendin bunu bilir bunu söylerim👍
sanki bana orda altın tepsi sunuyorlar
İsleri başından aşkın
Gidecem orda hizmetçilik yapacam
Kimse benim gulyuzume hasret degil
Eve hizmetci ariyorlar
Köydeki kadinlari tarlaya beni eve sürecekler
Bende buna razi olacam
Bastan kimse böyle demiyor
Benim calisan sehir kadini oldugumu bildikleri halde evlenince artik bizim gelinimizsin mantigindalar
Alsaydin ozaman bu şartlara uyan gelin
İnsani enayi sanıyorlar
Kimse kusra bakmasin alnimda enayi yazmiyor
Ben kimseye hizmet etmeye gelmedim bu dunyaya

Back
X