Aile kıyafett

nslhn024

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
334
189
18
Herkesee merhabalar fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdi ben biraz muhafazakar bir ailrde doğdum büyüdüm ama çok fazlaa değildii baskıcı değillerdi sadece fazla korumacılardı ben acık bir insanım zorla örttürme gibi bi durum yok ailemizde bunu belirtyim ona göre düşünürsünüz. Ben dar giymeyi acık giymeyi seviyorum bu yüzden ailemle catıştğım babamla kavgalar ettim neyse üniversitedede gayet rahattım istediğimii giydim ettim çokta mutluydum şimdi ailemin yanındayım ve yine başladıı bu kıyafet mevzusu. Allah var içimden gelmiyo sade bol kıyafetlerr benden her şeyi istesinler ama bunu istemesinler zaafım bu çünkü onun dışında onlara karlı saygısızlığım en ufak bi şeyim yok sonuna geliyimm ben burda onların yanında olduğum sürece bu sorun devam edicek hep derdinde çokmu demeyin psikolojik baskıda hissedyorum kendimi kendim gibi davranamıyorum sıkılıyorum bunalıyotum ne yapmalıyımm biraz para birikimii yaptıktan sonraa evi terkedip gitsemmi ya da onlara ısrarlaa böyle oldugumuu gösterek söyleyerek sürekli üzyimmi akıl verin üçüncü fikir olarakk siz ailenizin istediği gibi olun demeyinn öyle olsa buraya sorun diye yazıp çözüm istemezdim şimdiden teşekkürler

Ben olsam asla kendimden taviz vermezdim. Bol giyinince bu sefer de uzun diyecekler . Uzun giyeceksiniz e ruj sürme diyecekler.Yani istekler hiç bitmeyecek:)
Maddi durumunuzda el vermiyor madem onlara ben böyleyim demeyi bilmelisiniz.
Acilen bir işe başlamanızı da şiddetle öneriyorum.

Şuan kpss ye hazırlanıyorum öğretmenim atanırsam gideceğim ama atanamazsam yazın işe gircrm yaşadığım şehirde

gereksiz triplenmişsiniz. oturup sınava çalışıp tamamen kurtulmak varken sizin iki öneriniz de kendinizi rezil eder.

Bence duymazdan gelin. Çatışsanız da konuşsanız da bir şey değişmez aileniz israr edecektir. Duymazdan gelerek bezdirmek daha iyi :)

size karışmaya hakları yok

kaç yaşına gelmiş insansınız ne giyeceğinize siz karar verebilirsiniz

asla taviz vermeyin derim

Bu kadar zaman bir şekilde yürütmüşsünüz ailenizle olan iliskilerinizi.
Kaçıp gitmek felan çok akıllıca bir davranis gelmedi bana..
Kendi yaşamınızı kurmak istiyorsanız kariyere odaklanin..Kendi ayaklarınız üzerinde durdugunuz ve ayrı bir yasantiniz olduğu vakit kimse size karışamaz..

Kendinizi mutlu edecek şekilde giyinmeniz onları üzüyorsa bırakın üzülsünler. Müdehale etmelerine izin vermeyin. Duymamayı öğrenin bazı şeyleri. Hem bu konuda hemde başka konularda çok işinize yarar.

istediğini giy. ben de kıyafet baskısı görüyorum annemden genelde. ve nefret ediyorum bu durumdan. ama karıştırmıyorum yani.

İnsanların seçimlerine saygı duymuyor, kimin ne giyeceğine karışma hakkı buluyorlarsa kendilerinde, bırakın üzülsünler.
Aileniz olmaları bir şeyi değiştirmez. Ben nasıl anneme babama "şunu giy bunu giyme" demiyorsam onlar da diyemez, bu kadar basit.
Kaçıp gitmek çözüm değil, size saygı duymayı öğrenmeleri lazım. Sınavınıza çalışın, bu konu yüzünden kavga etmemeye ve eleştirilerini de kafaya takmamaya çalışın. Para kazanmaya başlayınca daha da net durursunuz zaten.

İşe başladığımda gitsemmi pekii çünkü bu durum değişmeyecrkk hiç ben öyke giycem onlarr laf etcekler felan

İştee anne baba olarak karışmayalımmı başı boşmuu bırakalım diyolar bu seferr sankii liseli kızım anlamıyorlar biraz geleneksel düşünüyorlar

istediğini giy. ben de kıyafet baskısı görüyorum annemden genelde. ve nefret ediyorum bu durumdan. ama karıştırmıyorum yani.
Benim annemde öylee ama anneme kabul ettirebiliyorum babam nuh diyo peygamber demiyo damardan giriyo brni gectim Allahtandamı korkmuyorsun vb şeyler diyerek vicdan yaptryolar nasıl başa çıkıcam bilmiyorum

Aynen dediğiniz gibi yapıyorum duymuyorum ama işte babam diyo beni gectimm aileyi sülaleyi gectim Allahtandamı kotkmuyosun utanmıyosun biraz edep diyerek bi baskı hissediyorum kötü hissediyorum ee Allahın istediği gibi giyince allah var mutlu değilimm dışım öyle ama içim acık saçıklara özeniyo

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama aileyi de kirmamak gerektiğini düşünüyorum. Onlarla gittiğiniz yerlerde biraz daha dikkat edebilirsiniz bence. Benim eşimin ailesi de bazı giyim durumlarından hoşlanmaz. Ben yine aile içinde ve sosyal hayatımda kendime göre giyinirim ama onlarla, onların çevresinde bir yerlere gittiğim de daha dikkatli olurum. Hoşlanmıyorlarsa da gıcık etmeye gerek yok bence. Huzur herşeyden önemli.

Bi arladasim vardi. Ailesi kapan dedikce kiz acildida acildi. Sonra birisi cikti karsisina evlenmeden kapandi. Evlendiler. 4 yil sonra bosandilar ve kiz tekrar açildi. :)
Demek o ki, sizi buyuten aileye hayir diyorsaniz sevgilinize esinizede hayir demeniz gerekiyor. Bir koca sozu bir aileyi es gecmemeli.

Ne bol ne coook dar.Bence kendine en yakışanı en oturanı giy..Kendinden taviz ver demiyorum daracık, küçücük beli açık kıyafetler hoş durmuyor bence bu benim fikrim basitlestiriyor bir hanimefendiyi..Kapalıyım bazen açık bayanlara özeniyorum hakikaten çok hanim hanimcik giyinenler var.Tabiri caizse kapalıyım diye dolaşanlardan daha usturuplular..

basta sunu soyliim, acik kiyafet seviyorum derken ailenizin yaninda giydiginiz bu acik kiyafet tam olarak nedir, bilmiyoruz. yani mini etek midir bu. dekolte midir? nedir?

bu kiyafet konusunu neden bukadar abartir bazilari, hic anlamam. nedir yani, ailenizin yaninda kalcalarinizi kafif kapatan hos bi gomlek giymek cok mu zor. yada nebilim, dekoltesi olmayan bi kazak giymek cok buyuk bir sorun mu.
sahsen kayinvalidem ve kayinpederimin yaninda gayet kapali giyiyorum mesela. yasli insanlar, zaten inceleyip duruyorlar, ne diye onlara laf vereyim. yine soylemeye kalkarlarsa bisey (ki kalkti kayinpederim) sinirimi gayet net cizdim ve susturdum. okadarda uzun boylu degil.
kendi ailemin yaninda gundelik kiyafetlerimi giyebiliyorum, ama mesela kalabalik misafirlerimiz oldugunda biraz daha dikkat ediyorum. e cay getir gotur, egil, arkani ona don buna don, ne gerek var daracik seylerle orami burami milletin agzina sokmaya.

disarida, ofiste, arkadas ortamlarimda, nebilim her yerde istedigim kiyafeti zaten giyiyorum. ailemin yaninda onlara olan saygim ve sevgimden dikkat etmek hic zoruma gitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…