Aile kıyafett

Benim kastettiğim acıklıkk dar kot pantolonn kısa kollu uzun kollu bluzz hepsii o ben bunlarıı giyerken rahattım biri karşınca bendee ters tepiyo inat oluyo büyütüyorım süreklii yanii giyimim böyle bu kadarr kısa monta bile karşıyolar ya mont montt kısası uzunumu olurr anlatamıyorum buna kadar dikkat eden bir ailee ben mini etek giysem tamam dicem ama bukadarına karışmaları normalmi benmi çok abartıyorum

Kısa ve zayıfımm gögüslerim bile yok sadece biraz kalçam var o kadar hepsi :)
Canim sende yerine gore giyinirsin buyuklerin yaninda kalcayi kapatan uzun hirka ceket filan giyersin... disarda gene normal goyersin... kac yasindan insan nasil giyiceni biliyorsundur zaten... ornegin kis ayinda askiliyla disari cikcak halin yok

Abartmiyorsun ailen bir nevi tesettur gibi giyinmeni istiyo belli butun ustler uzun butun pantolonlar bol filan bir nevi kapalilar gibi giyinmeni istiyo... ama tabi zorla olacak birsey degil gonlunden gelse kendin de istesen neyse

Canim sende yerine gore giyinirsin buyuklerin yaninda kalcayi kapatan uzun hirka ceket filan giyersin... disarda gene normal goyersin... kac yasindan insan nasil giyiceni biliyorsundur zaten... ornegin kis ayinda askiliyla disari cikcak halin yok
24 yaşındayım ben tabiki yerinee göre uzun giyniyorum ama ailemin derdii onların olmadığıı yerlerde de aynı şekilde giymem için diretyolar genele yayılsın istyolar bende istemyorum baska şey istesinlet seve seve yaparum ama bunu yapamıyorum allah yukarda

Abartmiyorsun ailen bir nevi tesettur gibi giyinmeni istiyo belli butun ustler uzun butun pantolonlar bol filan bir nevi kapalilar gibi giyinmeni istiyo... ama tabi zorla olacak birsey degil gonlunden gelse kendin de istesen neyse
Evett iişte kırmadan dökmedenn nasıl kabulettirebilirim

Evett iişte kırmadan dökmedenn nasıl kabulettirebilirim
Ailen oyle dusunuyo insanlarin dusuncelerini degistirmek kolay degil hele inanc konusunda... ailen de belli ki inanclari dogrultusunda boyle dusunuyorlar... bence atanana kadar idare et... atanip gidince rahat edersin

aynen öylelerr dediğiniz gibii pekii kaçıp gitsemm atanamama gibi bi ihtimalde var her zaman çok fazlaalar değilmii benim en acığım sıfır kollu mini eteğimm de yok
Kaçıp gitsem nedir?
Ayrı eve çıksam param yetmiyor diyorsunuz evet belirli yaşam standartınız varsa yetmez asgari ücret.
Ailem benim de dekolte ve sıfır kol giymemi istemezdi. Evlenmeden önce 10yıl ayrı yaşadım ailemden (üniversite, lisansüstü, çalışma hayatı). Ben de onların yanındayken giymedim. Ya içselleştirdiğimden ya da olgunlaştığımdan bilemiyorum şu an da sıfır kol ve dekolteden hoşlanmıyorum. Özel yemekler dışında dekolte giymiyorum.
Kot pantolon üzere tshirt, mevsimine göre kalçayı kapatan hırka ve gömleğe karışıyorlar mı? Bol giyimden kasıt nedir? Kadın giyim yazınca bulduklarım bunlar bunlara olmaz mı deniyor?

Eklentiler

• 75C144ED-3193-4BEC-96DC-749B03686329.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 28
  • D72969FA-4990-4D6C-81FF-72DBA8D8A26C.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 0CB03D65-310E-435D-B552-EC3B4BB325DB.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 29
üniversite mezunusunuz .kaçıp gitme gibi bi çözüm yolu bulmanız çok garip geldi

Lütfen kusura bakmayın ve yanlış da anlamayın ama kaçıp gitmek bir kıyafet için sizce çözüm mü?

Seni çok iyi anlıyorum inan. Benim ailem de istemezdi çok açık giyinmemi falan. Babam anneme söylenir, annem bana dil dökerdi. Şuan evliyim mesela. Yırtık kot falan giyiyorum bazen, mini eteği vs çok giyemiyorum çocuğum var çünkü zor oluyor çocukla, şort falan arada sırada bin de bir giyerim ama genelde standarttır giyimim. Annem sıfır kol giymemi istemez. Hala giyindiğim zaman hoşuna gitmese de ses çıkarmıyor. Şifon gömleklerim falan var. Benim dolabımda oldukça fazla dar jean bulunuyor. Peki nasıl alıştılar? Yavaş yavaş, kırmadan dökmeden. Zamanla gözleri alıştı kabullendiler.

Özel zamanlar hariç dekolte falan giymem mesela. Diz üstü elbisem çoktur ama ancak özel günlerde giyebiliyorum. Normal zamanlarda giyen çocuklu arkadaşım çok ama ben yapamıyorum.

Kendinden az taviz vererek zamanla tabularını yıkabilirsin. Öyle arkadaşım da çok var çevremde. Mini bir etek giymek mi istiyorsun. Diz hizasında bir etekle başla ya da son birkaç senedir diz altı etekler moda mesela. Öyle öyle yavaş yavaş daha kısalarını giyinmeye başla. Alışacaklardır. Fakat ailene sırtını dönme.

Kendine, "Ben açık giyiniyorum diye ailem beni bırakır mı," veya "Bir hata yapsam beni terk ederler mi," diye sor. Belki kıyametler kopar ama sırtlarını dönmezler diye düşünüyorum.

asla taviz vermeyin diyenlere hayret ettim..ne demek haklari yok uzerlerinde.
allah askina anne babaniz ve gayette haklari var uzerinizde.
Kacip gidecek kadar onemlimi allah askina ne giyindiginizin.Onlarin yanimda olabildigince onlari uzemeyecek kiyafetler giyseniz ne olur.
bi gorumcem var evlendikten sonra acildi baya kapali idi.
ama normal bi acilma dehil baya bi acildi..sort askili giyiyor babasinin yaninda.
babasi oyle uzuluyorki en azindan yanimda giymese diyor ama biseyde diyemiyor.Ben dogru bulmuyorum.Nasilki onemli biri ile bulusuncaa giydigimiz kiyafet onemliyse anne babamizin yanindada eger onlar onemsiyorsa tabi bence saygi anlaminda duzgun giyinilmeli.
onlar sizin kotululugunuzu istemiyor emin olun

Maalesef bizim millet kendi hayallerini evlatlarinin uzerinde yasamakta bir dunya markasi.. kimse evladim nasil yasamak istiyor diye sormuyor, onu giyemezsin, oraya gidemezsin gibi anlamsiz kurallar koyuyorlar.. ben kesinlikle kendinizden taviz vermemenizi oneririm, bu hayat sizin neticede.. ama kacip gitmek yerine en azindan asgari ucretle bir ise baslayip 1+1 bir yer kiralayabilirsiniz bence..

allah askina anne babaniz ve gayette haklari var uzerinizde.

kıyafet konusunda kimsenin kimse üzerinde hakkı yoktur. kız böbreğini satışa çıkarsa, kötü yola düşse vs anlarım da... alt tarafı sıfır kol filan giyiyor yani bunun hakla ne alakası var.

Tabikide öylre benim lafım yok buna onlarım yanındaa düzgünüm zaten benim sıkıntım onların yanında olmadığım zamanlarda da bana karışmaları okul iş arkadaşlarla buluşma vs onlarlayken dikkatliyim ama onlar yokken içimden hiç gelmiyo giydipim kıyafetlerr çok acık değil sadece dar kot blus kısa montt bunlarada laf edyolarr nasıl başedebilirim

Peki geçinebilirmiyim

E bunlar açıksa kapalı ne oluyor ? Tesettüre mi girmenizi istiyorlar?
Başını kapamıyosun ona bi şey demiyoruzz ama biraz uzun bol giysenn ne olur diyolar aynen başını kapama ama tesettürlü gibi giy diyolarr ee zatenn tesettürlü gibi giysem başımıda örterimm o kadarını yapabilmişim bu mantığı değiştremyorum değişmezlerde biliyorum en kötü kaçarım diyorum büyük bi kavgada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…