İşte belki sizde evlendikten sonra biraz durulmuşlardır eminim bende evlensem acık sacık giysem ya az laf edrrler ya da hiç etmezler ben evlenene kadsr böyle kaçak göçek yaşamak pek istemiyorum kendi evimden gizli çıkıp gizli gelmekk aman bugunde laf edilcekmi ağır laflara maruz kalcakmıyım diyee düşünmekten yaptığıö seylerdende zevk alamıyorum evlenmeyide düşünmüyorum öyle yakın zamanda evlenebileceğim bi adayda yok bişmiyorum ukte kalıyo bazı şeylerr şu yaşta giymek istyorum 30 35 yaşlarımda özgür olurum belki ama o zmaan kendi ruh halim zevkim bedenim istermi öyle kıyafetii bilrmyorumLütfen kusura bakmayın ve yanlış da anlamayın ama kaçıp gitmek bir kıyafet için sizce çözüm mü?
Seni çok iyi anlıyorum inan. Benim ailem de istemezdi çok açık giyinmemi falan. Babam anneme söylenir, annem bana dil dökerdi. Şuan evliyim mesela. Yırtık kot falan giyiyorum bazen, mini eteği vs çok giyemiyorum çocuğum var çünkü zor oluyor çocukla, şort falan arada sırada bin de bir giyerim ama genelde standarttır giyimim. Annem sıfır kol giymemi istemez. Hala giyindiğim zaman hoşuna gitmese de ses çıkarmıyor. Şifon gömleklerim falan var. Benim dolabımda oldukça fazla dar jean bulunuyor. Peki nasıl alıştılar? Yavaş yavaş, kırmadan dökmeden. Zamanla gözleri alıştı kabullendiler.
Özel zamanlar hariç dekolte falan giymem mesela. Diz üstü elbisem çoktur ama ancak özel günlerde giyebiliyorum. Normal zamanlarda giyen çocuklu arkadaşım çok ama ben yapamıyorum.
Kendinden az taviz vererek zamanla tabularını yıkabilirsin. Öyle arkadaşım da çok var çevremde. Mini bir etek giymek mi istiyorsun. Diz hizasında bir etekle başla ya da son birkaç senedir diz altı etekler moda mesela. Öyle öyle yavaş yavaş daha kısalarını giyinmeye başla. Alışacaklardır. Fakat ailene sırtını dönme.
Kendine, "Ben açık giyiniyorum diye ailem beni bırakır mı," veya "Bir hata yapsam beni terk ederler mi," diye sor. Belki kıyametler kopar ama sırtlarını dönmezler diye düşünüyorum.
Bendee böyle düşünüyorumm dışıö öyle olsa ne fatketcekk her an fırsatt kolluycam özüme dönmek için kimi ne için kandırıyımm diyorum kendi krndime ve evett dediğiniz gibii baskı altımdayım istemedipim kişilik istemediğim bi hayata zorlanıyorum nr kadar ailrmde olsalar her koyun kendi bacagından asılır nereye kadar baskıyla tutucaklar ahh ahh beni anlayan nadir insanlardansınızKendimden taviz vermem , kiyafetimden , gorunusumden asla taviz vermem ve evet asil sizinki dert , bence kv gorumce vs dense bir kadinin baski altinda hissetmesi ve olmadigi bir insana donusturulmek istenmesi cok buyuk dert
Oldugunuz gibi kalin , sakin geri adim atmayin , ya alisacaklar ya kabullenecekler ama asla kendinizi baska kaliba sokmaya calismayin
Baska ne yapabilitimkii atanamazsam işe girip çalılıcam işe giderken gelirken yine aynı lafları duyucam sizce napimm değişseler zaten çare aramazdımüniversite mezunusunuz .kaçıp gitme gibi bi çözüm yolu bulmanız çok garip geldi
Evett olmaz diyolarr babam şahsenn pantolon üstünee tunik gibi bi şey giy diyo yani bildiğiniz tesettür giyimi gibi ee ben acığımm yani bilmiyorum ben yakıştır ıyorum içimden gelmiyo öyle kapalıı gibi giymek öyle giymeye hevesim olsa başımı da kapatırım zatenKaçıp gitsem nedir?
Ayrı eve çıksam param yetmiyor diyorsunuz evet belirli yaşam standartınız varsa yetmez asgari ücret.
Ailem benim de dekolte ve sıfır kol giymemi istemezdi. Evlenmeden önce 10yıl ayrı yaşadım ailemden (üniversite, lisansüstü, çalışma hayatı). Ben de onların yanındayken giymedim. Ya içselleştirdiğimden ya da olgunlaştığımdan bilemiyorum şu an da sıfır kol ve dekolteden hoşlanmıyorum. Özel yemekler dışında dekolte giymiyorum.
Kot pantolon üzere tshirt, mevsimine göre kalçayı kapatan hırka ve gömleğe karışıyorlar mı? Bol giyimden kasıt nedir? Kadın giyim yazınca bulduklarım bunlar bunlara olmaz mı deniyor?
Başını kapamıyosun ona bi şey demiyoruzz ama biraz uzun bol giysenn ne olur diyolar aynen başını kapama ama tesettürlü gibi giy diyolarr ee zatenn tesettürlü gibi giysem başımıda örterimm o kadarını yapabilmişim bu mantığı değiştremyorum değişmezlerde biliyorum en kötü kaçarım diyorum büyük bi kavgada
Herkes şanslı değil iştee atanamadığımıı farzedyorum evlenemediğimi farzedyorum en güzel yaşlarımın baskı altında gecsin istemyorum ve maalesef ailem bunu kabullenebilecek düzeyde değillerCanım kaçma olayı biraz arabesk değil mi :) Benim ailemde her şeyime ama her şeyime karışırdı, iş buldum, evlendim öyle ayrıldım yanlarından. Bence sen bir süre ayıya dayı de, atanmaya odaklan sonra ver elini özgürlük :)
Bak şu an maaşım yattı mesela, benden özgürü yok:) Sen kafayı kpss ye tak şimdi tamam mı:)
Herkes şanslı değil iştee atanamadığımıı farzedyorum evlenemediğimi farzedyorum en güzel yaşlarımın baskı altında gecsin istemyorum ve maalesef ailem bunu kabullenebilecek düzeyde değiller
Aynen çalışıyorum zayen tek çıkış yolum o gibi gözüküyorrCanım şansla ne alakası var, çalışman gerekiyor kpss ye. Ben de kpss ile yerleşemedim torpilim yoktu, sonra bankaya girdim, yeter ki ekonomik özgürlüğüm olsun diye. Benim ailem de modern görünen tutucu insanlar. Evlenene kadar babam akşam karanlık bastıktan sonra eve gelene kadar 100 kere arardı, eşimle bile nişanlıyken kısıtlı görüşebildim. Kıyafet meselesi idare edilir bir süre, çarşafa gir demiyorlar sonuçta, bence önceliğin atanmak olsun şu an.
Yok canım evlenmeden önce zaten giyinmeye başlamıştım. Kıyafet için evlenilmez zaten. Bir de etrafımda 30 yaş üstü çok insan var. Bizden daha bakımlılar inan. Elbette istediğini özgürce giyinebilmelisin. Yavaş yavaş alıştır diyorum. Gözlerine çok sokmadan alttan alttan yap zamanla alışacaklardır.İşte belki sizde evlendikten sonra biraz durulmuşlardır eminim bende evlensem acık sacık giysem ya az laf edrrler ya da hiç etmezler ben evlenene kadsr böyle kaçak göçek yaşamak pek istemiyorum kendi evimden gizli çıkıp gizli gelmekk aman bugunde laf edilcekmi ağır laflara maruz kalcakmıyım diyee düşünmekten yaptığıö seylerdende zevk alamıyorum evlenmeyide düşünmüyorum öyle yakın zamanda evlenebileceğim bi adayda yok bişmiyorum ukte kalıyo bazı şeylerr şu yaşta giymek istyorum 30 35 yaşlarımda özgür olurum belki ama o zmaan kendi ruh halim zevkim bedenim istermi öyle kıyafetii bilrmyorum
Peki geçinebilirmiyim
Iyide bunlar zaten basi açık her kadının giydiği gayet normal kıyafetler.Dardan kastımm notmal dar paça kot pantolon üstümee normal kısa bluzz uzun kollu ya da kısa kollu heosi bu kadarr
Siz yapilan her yoruma saygili olmak zorundasiniz, homurdanmak ne demek? Kadin dekolte bile giymiyormus, kot pantolon giyiyormus. Ona bile ses cikariyorlarmis. Ne demek yani; diyelim ki siz dekolte giymiyorsunuz, anne babaniz size zorla dekolte giydirtmeye calissa aaa onlar benim annem babam onlari kirmamaliyim der misiniz? Bu konunun ondan farki yok. Bu kadin yetiskin bir kadin, hayati boyunca anne babasinin istedigi gibi mi giyinecek?Konunuzu actiginizda okudum, Yorum yazdım tekrar sildim, şu ana kadar aklımdaydınız, siz ve yorum yapanlar, sırf içimde tutmak istemediğimden konunuzu aradım.
Anne baba nın yerini değerini ben size anlatacak değilim, lakin kıymetlerini onlar hayattayken bilmek gerekiyor.
Anne baba ahı almayın derim, mutlaka onları üzmeyecek şekilde de çok şık giyinebilirsiniz. İnanın değmez onları üzmeye, sanmıyorum ki aileniz sizin kötü olmanızı istesin. Lütfen anne babanıza merhamet edin, onların kalplerini kırmayın, herdaim kazanan siz olursunuz.
Kendine karıştırma diyenlere de ne münasebet diye söylenmek homurdanmak istiyorum, şu kısacık ömrümüzde anne babamızdan daha yakın, bizi karşılıksız seven başka kim var acaba ??
Anne-baba her inançta kutsaldır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?