- Konu Sahibi sakardeniz
-
3 kişilik ailemizde hep beraber oturup karar alıyoruz.
En ufak birşey için bile mutlaka oğlumuzun fikrini soruyoruz.
Ben çok kararsız kaldığım kendimle ilgili birkaç konuda kızkardeşlerimi arayıp
fikir istiyorum.
biz çekirdek aileyiz. bir zamnlar denedik ama devamı gelmedi. oğlumun çok hoşuna gidiyodu. dinlenmesi, fikirlerine karşılık bulması, değer verilmesi. hoş yine değer veriyoruz ama bunun resmi bir havada yapılması onada erkeksi bir hava katıyor, ciddileşiyordu. ama sonra unuttuk. aldığımız kararları uygulayamadığımızdan birbirimizn yüzüne bakamaz olduk
Aksam yemeginde konusulur, hep beraber salonda otururken konusulur
Ama "aksam saat 8 de herkes evde olsun, toplanti yapicaz" gibi birsey hic olmamistir
merhabalar
eşinizle ve ailenizle düzenli toplantılar yapıyor musunuz?
aile içinde bir karar almak için bir meclis kurabiliyor musunuz?
biz şimdidlik 2 kişilik bir aileyiz :) ama en az ayda 1 istişare toplantısı yaparız istek ve arzularımızı eşimle birbirimize bildiririz herkese tavsiye ederim insan söylemek istediklerini ifade ediyor inşallah çoğalırsak minik üyelerimizde bu toplantılarda olacak HZ. Muhammed'in(sas) dediği gibi;istişare eden hayat bulur.
hayır bu gbı toplantıları hıc yapmadık bn hep aıleme sormadan kararlarımı verdım cunkı anneme bırsey sorsam baban bılır derdı babam olacak sahısda gece yarısından once eve gelmez ayık bulamazdımkı sorayım sonra bırsey yapınca neden yaptn bıze sordunmu olurdu cogu zmn ertelenırdı ısteklerım babaya (!) ulasılamadgı ıcın
cok dertlıyım bu konuda ya
annemde babamda sagolsun habersiz bişey asla yapmazlar bende yapmam... bekarım üniversitedeyken bile önemli bişey oldugunda telden arayıp anlatıp sorarlardı yine anlaşırdık...birşeye karar verdiklerinde ya da nasıl yapsak diye hep sorarız birbrimize ve bu durumdan çok mutluyum bu toplantı anlamında olmadı hiçbir zaman ama habersiz de bişey yapmadık çok şükür..
merhabalar
eşinizle ve ailenizle düzenli toplantılar yapıyor musunuz?
aile içinde bir karar almak için bir meclis kurabiliyor musunuz?
ayda 1-2 kez düzeninde eşimle muhasebe veya sohbet için yeni bir yöntem geliştirdik paylaşayım...
yemek odası ve tv olmayan kısımda yer sofrası kuruyorum oturuyoruz cay demliyoruz...
ondan sonra herşeyi zımbalar kaldırır kalem kagıt yazar cizer paylaşır...
bağrışırız hararet oluyo ama masadan anlaşmış kalkıyoruz..
evlenince mecburen birbirinden haberdar olmalıyız bu şekilde çözdük yer sofrasında...:)
:) hehe süpermiş ya helal size güldüm ama bence güzel bi anlaşma.bende denemek isterim inşallah dur bakalım ne sonuc alıcam.genelde bizimkide hararetli geçer.
ayda 1-2 kez düzeninde eşimle muhasebe veya sohbet için yeni bir yöntem geliştirdik paylaşayım...
yemek odası ve tv olmayan kısımda yer sofrası kuruyorum oturuyoruz cay demliyoruz...
ondan sonra herşeyi zımbalar kaldırır kalem kagıt yazar cizer paylaşır...
bağrışırız hararet oluyo ama masadan anlaşmış kalkıyoruz..
evlenince mecburen birbirinden haberdar olmalıyız bu şekilde çözdük yer sofrasında...:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?