- Konu Sahibi sakardeniz
-
genellikle kendiliğinden gelişir fikir alış verişi toplanmaları
özellikle randevulaşıp ayarlanan toplantılar beni her zaman gerer
çünkü herkes hazırlanıp bilenip gelir
şunu derse bunu derim, öyle olursa şöyle yaparım gibi
genelde de bi uzlaşmaya varılmaz her kafadan bi ses çıkar öyle durumlarda zaten
o sebeple bir araya gelip fikir almak yerine ayrı ayrı fikir alış verişi bana daha sağlıklı geliyor.
biz iki kişiyiz zaten.ailede anne babalarda bi sıkıntı varsa,tatile çıkılıcaksa,izinler ne zamn kullanlıcak,düğün hediyesi doğum hediyesi v.b konularda oturup ciddi anlamda istişare ederiz.böyle yapmak hoşuma gidiyor onun bana benim ona olan saygımızı arttırıyor.
ailemden uzaktayım
ama önemli bir karar alınacağı zaman mutlaka istişare yaparız
toplantı tarzında da olabilir ayrı ayrıda olabilir
ben çocukluğumdan bu yana öyle alıştım. evimize birşey alınacaksa başka soyut bir karar verilecekse. annem ve babam kardeşimle beni oturtup karşılarına (çocuk olmamıza rağmen) sanki büyümüş birer birey gibi fikrimizi alırlardı. evlendim eşimlede aynı şeyi yapıyoruz. çocuklarımız olduğundada aynı şeyi yapıcam. hatta eşimin ailesinde pek yoktu ama geçenlerde k. validem eve yapılacak bir tadilat için akşam yemeğinde hazır hepimiz bir aradayken fikrinizi almak istiyorum dedi. ki bizim avimiz ayrı. çok mutlu oldum demek ki onlara da aşılamışım bunu. Bu benim hayatımda önem verdiğim şeylerden bir tanesi. aileysek herşeyi ortak karar alıyorsak birlikte göğüsleyeceğiz demektir.
Biz eşimle genellikle normalden biraz erken yatıp sarılarak konuşur karar alırız. Toplantımız yatakta oluyor yani. Ama çok çok kritik bir karar varsa ortada birlikte yemeğe de çıkarız. Mesela benim işimle ilgili çok kritik bir kararın eşiğindeyim. Salı için ikimiz de izin aldık, dışarı çıkıp konuşacağız. Dışarıyı tercih etme nedenimiz evde bebeğime bakan annemle veya kayınvalidemle birlikte yaşıyor olmamız ve evde yalnız kalamamamız. Oğlumu ilgilendiren bir durum varsa onun keyifli ve sakin olduğu bir anda onu kucağımıza oturtup konuşuruz onunla; henüz iki yaşında ama giderek artan şekilde kararlarımıza dahil ediyoruz onu da. En azından onun öyle hissetmesini sağlıyoruz.
Anne baba ailemde ise genelde spontan gelişirdi ve genellikle akşam yemeğine denk gelirdi ama kararlar mutlaka istişare ile alınırdı. Eşimin ailesinde de var bu. O nedenle mesela kayınvalidemle geliş gidişleri hakkında vs konuşmakta zorlanmıyorum. Telefon açıp dilediğimi söyleyebiliyorum, o da öyle.
henüz nişanlıyım ama ilerisi için projelerimizden bir tanesi. uygular mıyız bilmiyorum. ama nişanlımdan her hafta, haftalık yemek mönüsü çıkarması isteğimde hala kararlıyım ve o da bunu yapacağına hala inanıyor. bunu haftalık toplantımız da belirleyebilirizhoş bir fikir, birbirimizi anlamak dinlemek ve kritik yapmak açısından. benim gibi sevgi dili kaliteli zaman olan bir insan için elzem!
kendi ailemde görmedim pek toplanıp karar alma olayını ama zorla da hiç bir zaman bir şey yaptırmadılar bana.
eşimle ben ise her şeyi birbirimize danışarak yaparız.ama hadi gel oturalım konuşalım şeklinde değil de spontan gelişir genelde.
çocuğum olursa ben de daha küçükten onun fikirlerini almak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?