aile meclisi kuruyor musunuz? aile toplantısı yapanlar var mı?

sakardeniz

işten çıkan ev hanımı
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
3.554
22
358
Afyon
merhabalar

eşinizle ve ailenizle düzenli toplantılar yapıyor musunuz?

aile içinde bir karar almak için bir meclis kurabiliyor musunuz?

genellikle kendiliğinden gelişir fikir alış verişi toplanmaları
özellikle randevulaşıp ayarlanan toplantılar beni her zaman gerer
çünkü herkes hazırlanıp bilenip gelir
şunu derse bunu derim, öyle olursa şöyle yaparım gibi
genelde de bi uzlaşmaya varılmaz her kafadan bi ses çıkar öyle durumlarda zaten
o sebeple bir araya gelip fikir almak yerine ayrı ayrı fikir alış verişi bana daha sağlıklı geliyor.

biz iki kişiyiz zaten.ailede anne babalarda bi sıkıntı varsa,tatile çıkılıcaksa,izinler ne zamn kullanlıcak,düğün hediyesi doğum hediyesi v.b konularda oturup ciddi anlamda istişare ederiz.böyle yapmak hoşuma gidiyor onun bana benim ona olan saygımızı arttırıyor.

ailemden uzaktayım
ama önemli bir karar alınacağı zaman mutlaka istişare yaparız
toplantı tarzında da olabilir ayrı ayrıda olabilir

merhabalar

aile bildiğimiz gibi en küçük toplumdur. demokrasi ve saygı bence ailede başlamalı. fikir alışverişi yapmak, bazı önemli kararlarda fikir paylaşımı yapmak çok önemli bence. ayaküstü alınan kararlar genelde pek çözüm getirmiyor ailede.

hem birliğimizin, bütünlüğümüzün daha olgunlaşması için, birbirimizi, kendimizi ve ailemizi daha geliştirebiliriz düşüncesindeyim. hem fikirlerimizi düzgünce ve kırmadan söyleme fırsatı olmalı.

haftanın değerlendirilmesini yapabiliyor muyuz? daha mutlu, huzurlu, başarılı ve sağlıklı bir evlilik ve aile için biraraya geliyor muyuz?

sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

aile toplantısı yapıp, faydalı olduğunu farkedenlerden de birikimlerinden istiyorum.

şimdiden teşekkür ederim. faydalı paylaşımlar diliyorum.

ben çocukluğumdan bu yana öyle alıştım. evimize birşey alınacaksa başka soyut bir karar verilecekse. annem ve babam kardeşimle beni oturtup karşılarına (çocuk olmamıza rağmen) sanki büyümüş birer birey gibi fikrimizi alırlardı. evlendim eşimlede aynı şeyi yapıyoruz. çocuklarımız olduğundada aynı şeyi yapıcam. hatta eşimin ailesinde pek yoktu ama geçenlerde k. validem eve yapılacak bir tadilat için akşam yemeğinde hazır hepimiz bir aradayken fikrinizi almak istiyorum dedi. ki bizim avimiz ayrı. çok mutlu oldum demek ki onlara da aşılamışım bunu. Bu benim hayatımda önem verdiğim şeylerden bir tanesi. aileysek herşeyi ortak karar alıyorsak birlikte göğüsleyeceğiz demektir.

teşekkürler fikriniz için.
hiç bu yönüyle düşünmemiştim.

biz de henüz iki kişiyiz. elimizden geldiğince bu paylaşımı yapmaya çalışıyoruz.
evet saygıyı ve bağları kuvvetlendirdiğini düşünüyorum.
teşekkürler.

ailemden uzaktayım
ama önemli bir karar alınacağı zaman mutlaka istişare yaparız
toplantı tarzında da olabilir ayrı ayrıda olabilir

ne güzel. teşekkür ederim yorumun için.

işte alışkanlık haline getirmek çok önemli. bunu edinmeyi çok istiyorum.

çocuklar o evin ferdiyse fikirlerini dile getirebilecekleri bir ortam çok sağlıklı geliyor bana. hem çocukların işisel gelişiminde önemli olduğu kanısındayım.

aileysek herşeyi ortak karar alıyorsak birlikte göğüsleyeceğiz demektir bu sözü çok beğendim.

teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Biz eşimle genellikle normalden biraz erken yatıp sarılarak konuşur karar alırız. Toplantımız yatakta oluyor yani. Ama çok çok kritik bir karar varsa ortada birlikte yemeğe de çıkarız. Mesela benim işimle ilgili çok kritik bir kararın eşiğindeyim. Salı için ikimiz de izin aldık, dışarı çıkıp konuşacağız. Dışarıyı tercih etme nedenimiz evde bebeğime bakan annemle veya kayınvalidemle birlikte yaşıyor olmamız ve evde yalnız kalamamamız. Oğlumu ilgilendiren bir durum varsa onun keyifli ve sakin olduğu bir anda onu kucağımıza oturtup konuşuruz onunla; henüz iki yaşında ama giderek artan şekilde kararlarımıza dahil ediyoruz onu da. En azından onun öyle hissetmesini sağlıyoruz.
Anne baba ailemde ise genelde spontan gelişirdi ve genellikle akşam yemeğine denk gelirdi ama kararlar mutlaka istişare ile alınırdı. Eşimin ailesinde de var bu. O nedenle mesela kayınvalidemle geliş gidişleri hakkında vs konuşmakta zorlanmıyorum. Telefon açıp dilediğimi söyleyebiliyorum, o da öyle.

henüz nişanlıyım ama ilerisi için projelerimizden bir tanesi. uygular mıyız bilmiyorum. ama nişanlımdan her hafta, haftalık yemek mönüsü çıkarması isteğimde hala kararlıyım ve o da bunu yapacağına hala inanıyor. bunu haftalık toplantımız da belirleyebiliriz hoş bir fikir, birbirimizi anlamak dinlemek ve kritik yapmak açısından. benim gibi sevgi dili kaliteli zaman olan bir insan için elzem!

evet. gerçekten güzel fikirler. hayatı daha kolaylaştırıyormuş gibi geliyor bana. istişareyle alınan bir kararda insanın içine siniyor. daha huzurlu olunuyor.

bu niyetle çıktıysanız yola bir şekilde projenize uyarsınız büyük ihtimalle.
haftalık mönü de güzel fikir, genelde kendim planlıyordum, bunu da dikkate alacağım.
teşekkürler.

yemeği yapan yiyor da yemek yapılan kişi her zaman yemiyor. o sebepten onun belirlemesi daha iyi olur diye düşündüm. hem olmamış, ben bunu sevmiyorum vs deme hakkı kalmıyor :)

kendi ailemde görmedim pek toplanıp karar alma olayını ama zorla da hiç bir zaman bir şey yaptırmadılar bana.

eşimle ben ise her şeyi birbirimize danışarak yaparız.ama hadi gel oturalım konuşalım şeklinde değil de spontan gelişir genelde.
çocuğum olursa ben de daha küçükten onun fikirlerini almak istiyorum.

fikrinin sorulması kimin hoşuna gitmez ki. hem geliştirici de oluyor.

teşekkürler.

biz genelikle pazar geceleri eşimle konuşuyoruz. haftayı nasıl değerlendirdiğimiz, birbirimizden beklentilerimiz, gideceğimiz gezmelerden kabul edeceğimiz misafire kadar konuşuyoruz.
konuşmakla, dinlemekle birbirimize fırsatlar tanımış oluyoruz.

şu misafirlik olayını konuşmak lazım aslında.gitmemiz gereken akrabalar var ama hep erteliyoruz

biraz daha bu konuda yoğunlaşıp, alışkanlık ve düzen içinde sürdürmek istiyorum. daha ilerideki yıllarımız için biraz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

3 kişilik ailemizde hep beraber oturup karar alıyoruz.
En ufak birşey için bile mutlaka oğlumuzun fikrini soruyoruz.

Ben çok kararsız kaldığım kendimle ilgili birkaç konuda kızkardeşlerimi arayıp
fikir istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…