aile mi yoksa eş mi fikirlerinizi bekliyorum

enderun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
105
9
33
merhabalar.. eşimle 2 yıllık beraberliğimizi geçen hafta resmileştirdik ve mükemmel bir düğünle evlendik.. eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için bazı adetler gelenekler çatıştı düğünden sonra da takılan takılardan dolayı kavga ettik.. çok büyük bir tartışma oldu ve işe aileler de dahil oldu.. ailem geldi eşyalarımı topladı ve memlekete geri döndüm.. şimdi de eşim seni seviyorum istiyorum hiçbir şey önemli değil sadece sen kendin gel eşyalarını bile getirme sıfırdan başlayalım herşeye diyor.. ailemde dönersen evlatlıktan reddederiz diyor.. ne yapacağımı bilmiyorum.. iki tarafta benim parçam eşimi de ailemi de çok seviyorum.. sizce ne yapmalıyım?

merhabalar.. Eşimle 2 yıllık beraberliğimizi geçen hafta resmileştirdik ve mükemmel bir düğünle evlendik.. Eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için bazı adetler gelenekler çatıştı düğünden sonra da takılan takılardan dolayı kavga ettik.. çok büyük bir tartışma oldu ve işe aileler de dahil oldu.. Ailem geldi eşyalarımı topladı ve memlekete geri döndüm.. şimdi de eşim seni seviyorum istiyorum hiçbir şey önemli değil sadece sen kendin gel eşyalarını bile getirme sıfırdan başlayalım herşeye diyor.. Ailemde dönersen evlatlıktan reddederiz diyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Iki tarafta benim parçam eşimi de ailemi de çok seviyorum.. Sizce ne yapmalıyım?

çok üzüldüm canım daha çok yenisin.bence 2 tarafı da idare etmelisin ne geçti bilmiyorum ama eşinde çok fazla suç aramıosan idare edebilirsin ama ailen haklıysa kesinlikle aileni de bırakma derim erkek milletine fazla da güven olmuo.aileni ezdirma yani.hiç bir ailede evladının yuvasını yıkmak istemez.inş.düzelir tatlım.

tabıkı aıle onemlı.ama daha cok yenı evlısın hemen oyle ayrılmak kolay mı....yuvalar kolay kurulmuyo
olayı bıraz acsanda yardımcı olsak....ne var bukadar senı göndermek ıstemıyor gerıye ailen

merhabalar,

hiç bir aile kızının yada oğlunun yuvası bozulsun istemez. iş bu raddeye geldiyse mutlaka bir sebep vardır. daha net yazarsan sorunu ve geçenleri. ona göre yorumlar yapılacaktır.

Bir takı olayı yeni gelini evini bırakıp babaevine döndürecek kadar nasıl büyük bir sorun yaratmış olabilir ki ? Eşiniz gitmenize nasıl izin verdi ? Sizi o noktaya getirdiğine göre demek aşılamayacak bir sorun çıkmış, çözüm bulunamamış, kalpler kırılmış. Böyle bir durumda ben ailemin yanında olurdum ve dönmezdim.

Size bu kadar büyük konuştuklarına göre belli ki aileniz çok kırgın.
.Eşiniz gerçekten sizden vazgeçemiyorsa ailenizi ikna etsin.
Ailenizi ezip gitmeyin derim..

Kesinlikle aile diyorum
Yarın birgün eşinle anlaşamazsan senin yaralarını saracak olan yine ailendir
Binlerce Ous var, boşver

valla kimse kusura bakmasın ama ben ailelerin bir evliliğe bu kadar müdahil olmasına anlam veremiyorum.. istemiyorlarsa kendileri görüşmezler ama ne demek eşyalarınızı toplayıp gelmek.. çok afedersiniz ama oyuncak bebek misiniz siz? sizin duygularınız, aklınız, mantığınız yok mu? bundan boşanıp başkasıyla evlendiğinizde aynı şeyin olmayacağının garantisi var mı? aileler arasında ki olay ne kadar büyük olursa olsun, sizin eşinizle sorununuz yoksa ailenizi ikna edin ve geri dönün.. 20 sene sonra yanınızda bir tek eşiniz kalacak :34:

Şimdi ben eşimle ailesi yüzünden koskoca bir yıl savaşmışım.
Eşiyim ben nasıl ailesine karşı bu kadar pasif olur söz konusu benken diye kendimi yırtmışım..

Bencillik edip kız ailesi diye aile diyemem asla.
Haklı kimse o derim..

Bunu da anlattığın kadarıyla anlayamadım.
Çok yeni evlisin. Bir haftalık evli kızını apar topar hiç bir aile alıp götürmez basit sebepten diye düşünüyorum.
Tartışmalar, çatışmalar herkeste yaşanıyor.
Neler oldu detay olarak?
Küfür, hakaret m edildi?
Eşin sana sahip çıkmadı mı?
Seni üzmelerine, ezmelerine izin mi verdi?
Ailen yok mu sayıldı?

Bunlar çok önemli..
Sorun sadece aileler arasında yaşandıysa eğer. Ailesiyle görüşmezsin, eşin özür diler.
Aileni ikna eder. Çok seviyorsa yapar bunu, zor gelmez.

Bir seçim yapman gerekiyorsa haklıyı seç diyorum..

düğünü ikimiz yapacağız ailelerden destek almayacağız diye konuştuk.. eşyalarımızı ortak aldık(mobilya, beyaz eşya) ama tabii kız çeyizi ayrı bir masraf ve yüklü hepsini ailem yaptı memleketteki düğünü falan da herşeyiyle ailem yaptı biz eşimin tarafındaki düğünü beraber yaptık.. nişandan iki hafta önce çeyizler geldiğinde iki aile arasında sıkıntı oldu oda mezhep farklılığından dolayı eşim beni kabul etmiyorsunuz diye başlattı tartışmayı ve yüzüğü attı sonra da onun ailesi olmaz falan deyip ikna etti biz barıştık tekrar.. annem de düğün öncesi böyle şeyler yapıyor ben güvenmiyorum bizim tarafın takılarını ben alıcam, bende kalsın dedi ve bileziklerim dışında kalan takıları aldı. Düğünden iki gün sonrada takılan takılara bakalım deyincede eşim takıların eksik olduğunu görünce evde kavga çıktı beni evden kovdu. madem ailen bana güvenmeyip takıları bırakmıyor kızlarını nasıl bıraktılar dedi. ya kalan bilezikleri de yollarsın dedi yada kendin eşyanı toplar çıkar gidersin evden dedi. Sonra arayıp ailesine haber vermiş evden çık git dedim bitti artık diye bende ondan sonra ailemi aradım onlarda geldiler herşeyi toplayıp çıktık evden. Şimdi de işte hiçbir şey istemiyorum o kızgınlıkla söyledim diyor ama ailemin yüzünü görmek istemiyor asla onlara gitmem diyor ailem de reddederiz seni diyor. Durum böyle yani kızlar. Sevmesem düşünmem asla ama çok da seviyorum. ne yapcam ben?

düğünü ikimiz yapacağız ailelerden destek almayacağız diye konuştuk.. eşyalarımızı ortak aldık(mobilya, beyaz eşya) ama tabii kız çeyizi ayrı bir masraf ve yüklü hepsini ailem yaptı memleketteki düğünü falan da herşeyiyle ailem yaptı biz eşimin tarafındaki düğünü beraber yaptık.. nişandan iki hafta önce çeyizler geldiğinde iki aile arasında sıkıntı oldu oda mezhep farklılığından dolayı eşim beni kabul etmiyorsunuz diye başlattı tartışmayı ve yüzüğü attı sonra da onun ailesi olmaz falan deyip ikna etti biz barıştık tekrar.. annem de düğün öncesi böyle şeyler yapıyor ben güvenmiyorum bizim tarafın takılarını ben alıcam, bende kalsın dedi ve bileziklerim dışında kalan takıları aldı. Düğünden iki gün sonrada takılan takılara bakalım deyincede eşim takıların eksik olduğunu görünce evde kavga çıktı beni evden kovdu. madem ailen bana güvenmeyip takıları bırakmıyor kızlarını nasıl bıraktılar dedi. ya kalan bilezikleri de yollarsın dedi yada kendin eşyanı toplar çıkar gidersin evden dedi. Sonra arayıp ailesine haber vermiş evden çık git dedim bitti artık diye bende ondan sonra ailemi aradım onlarda geldiler herşeyi toplayıp çıktık evden. Şimdi de işte hiçbir şey istemiyorum o kızgınlıkla söyledim diyor ama ailemin yüzünü görmek istemiyor asla onlara gitmem diyor ailem de reddederiz seni diyor. Durum böyle yani kızlar. Sevmesem düşünmem asla ama çok da seviyorum. ne yapcam ben?

çok zor bir durum ama aile herşeyin başında gelir olmaması gereken şeyler yapmış belki annen eşinin tavrını ölçmek için böyle bir şeye girişmiştir tavrıda ortada zaten. kol kırılır yen içinde kalır. sen barışırsın yarın birgün en ufacık bir kavganız olur daha sonra eşin sana sende ailen gibisin falan der çok zoruna gider çünkü insanın zoruna gidiyor. yaşayan bilir . yinede düşünmen gereken bir konu

evlendıkten sonra artık tek aıle es oluyor bunu bılır bunu solerım ama es senın ıcın cefakar olabılecekse senı 1 gun bıle ezdırmeyıp bırakıp gıtmeyecek omur boyu sahıplenecek bır esse cehennemın dıbıne bıle gıdılır ve es tercıh edılır...edılmelı...
Ama es sunepe aıle agzına bakan bır adamsa 1 dk bıle dusunme "AILE BİR DAHA BULUNMAZ AMA EŞ DOLU... " eger eş iyiyse zaten ailede mani olmaz ama tek konu takı yuzunden bozulduysa esını sec maddıya elde edılır calısıp kazanılıp hersey olur ama manevıyattaysa sorun 1 sn dusunme aılenı sec

Aile herseyden önce gelir tamm Esin Can'ın herseyin ama gelip oturup ailenden özür dileyip gönüllerini alması gerekir hem yarın öbür gün bunu yada benzer bir olayı oldugunda arkam önemli anne baba destegi lazım kendini anne babanın yerine koy düğünün ertesi kızın böyle bir durum da olsa tepkini düşün şu yazdıklarını okuyunca eşin bana hiç güven vermedi yaşamak başka bişey iyi düşün önemli olan kızgın anında kendini frenlemek herne olursa olsun eşini kapıya koymak ta neyin nesi özür dilet ailenden seni seviyor gercekten istiyorsa zaten ailenin gönlünü alır

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhabalar.. Eşimle 2 yıllık beraberliğimizi geçen hafta resmileştirdik ve mükemmel bir düğünle evlendik.. Eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için bazı adetler gelenekler çatıştı düğünden sonra da takılan takılardan dolayı kavga ettik.. çok büyük bir tartışma oldu ve işe aileler de dahil oldu.. Ailem geldi eşyalarımı topladı ve memlekete geri döndüm.. şimdi de eşim seni seviyorum istiyorum hiçbir şey önemli değil sadece sen kendin gel eşyalarını bile getirme sıfırdan başlayalım herşeye diyor.. Ailemde dönersen evlatlıktan reddederiz diyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Iki tarafta benim parçam eşimi de ailemi de çok seviyorum.. Sizce ne yapmalıyım?

owww çok sert.........
Bence eşinle ayrı ailenle ayrı konuş onları senin açından bakmaya ikna et.........sonra hep beraber konuşun anlaşılmayacak birşey yok....birde ben bu altın davasını hiç anlamıyorum. Sevgiden önemli ne vardır ki.....

owww çok sert.........
Bence eşinle ayrı ailenle ayrı konuş onları senin açından bakmaya ikna et.........sonra hep beraber konuşun anlaşılmayacak birşey yok....birde ben bu altın davasını hiç anlamıyorum. Sevgiden önemli ne vardır ki.....
Bence de mal mülk para hiç önemli değil benim için ben çalışıyorum eşim çalışıyor sıkıntımız yok maddi anlamda ama yinede neden oluyor bilmiyorum maalesef.. konuşmak lazım ama iyi ikna etmek de lazım iki tarafı da..hiçbir şeye takatim kalmadı ama toparlanmam lazım sanırım

Aile herseyden önce gelir tamm Esin Can'ın herseyin ama gelip oturup ailenden özür dileyip gönüllerini alması gerekir hem yarın öbür gün bunu yada benzer bir olayı oldugunda arkam önemli anne baba destegi lazım kendini anne babanın yerine koy düğünün ertesi kızın böyle bir durum da olsa tepkini düşün şu yazdıklarını okuyunca eşin bana hiç güven vermedi yaşamak başka bişey iyi düşün önemli olan kızgın anında kendini frenlemek herne olursa olsun eşini kapıya koymak ta neyin nesi özür dilet ailenden seni seviyor gercekten istiyorsa zaten ailenin gönlünü alır

çok inat kendisi dediğinden asla dönmeyen bir yapısı var.. Benim babam yok tek annem bide kız kardeşim var çok üzülüyorum ama iki tarafta ikna olmuyor.. bana ne yardan geçerim ne serden yapıyorsun sen diyor..beni evden kovmasa yine aileme birşey demeyecektim toparlarız günden güne diye ama bende aradım olanları anlattım bizimkilere onlarda atladı geldi hemen sonra olan oldu işte..

çok zor bir durum ama aile herşeyin başında gelir olmaması gereken şeyler yapmış belki annen eşinin tavrını ölçmek için böyle bir şeye girişmiştir tavrıda ortada zaten. kol kırılır yen içinde kalır. sen barışırsın yarın birgün en ufacık bir kavganız olur daha sonra eşin sana sende ailen gibisin falan der çok zoruna gider çünkü insanın zoruna gidiyor. yaşayan bilir . yinede düşünmen gereken bir konu
teşekkürler fikriniz için.. çok iyi düşünmem lazım farkındayım ama toparlayamıyorum kendimi

Canım inat diyorsun ve şimdi ki zamanı değil gelecegini düşün derim bi annen bi bacın atma onları bence yarın anam diyecen doğumun var hastalığın var özlem çok zor bende ailemden uzakta yaşıyorum ama küs kaplıcan annenle konuşturmaz annem desen adını anma diyecek kendi ailesiyle birlikte olucak sen onları gördükçe annenler aklına gelir burda okudum kıza ailene görüşmiyeceksin demiş eşi önce sorun yoktu ben görüşmem sen git annendir diye. Adam olanları düşünüp paranoyak olmuş sana da demiyecegi ne malım bırak gitsin söylemesi kolay ama işin ucunda pişman olmak var

allah yardımcın olsun tatlım ama en baştaki sıkıntıyı eşin yapmış ailesini aramakla hiç aramayıp kendi aranızda halletmeye çalışılırdı ama şimdiki durumun çok kötü olmuş umarım sonu kötü olmaz sakinleşip sağlıklı düşünmeye başlamış ama sanırım senin ailen için bu çok zor olacak eşinin ikna olup aileni ikna etmesi lazım bence

allah yardımcın olsun tatlım ama en baştaki sıkıntıyı eşin yapmış ailesini aramakla hiç aramayıp kendi aranızda halletmeye çalışılırdı ama şimdiki durumun çok kötü olmuş umarım sonu kötü olmaz sakinleşip sağlıklı düşünmeye başlamış ama sanırım senin ailen için bu çok zor olacak eşinin ikna olup aileni ikna etmesi lazım bence
bende öyle düşünüyorum o yanımda olduğunu gösterse aileme karşı benim yanımda dimdik dursa ve özürdilese belki bizimkilerde daha ılımlı bakar ama işte onu da ikna edemiyorum bizimkileri..

Back
X