• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile mi yoksa eş mi fikirlerinizi bekliyorum

Canım inat diyorsun ve şimdi ki zamanı değil gelecegini düşün derim bi annen bi bacın atma onları bence yarın anam diyecen doğumun var hastalığın var özlem çok zor bende ailemden uzakta yaşıyorum ama küs kaplıcan annenle konuşturmaz annem desen adını anma diyecek kendi ailesiyle birlikte olucak sen onları gördükçe annenler aklına gelir burda okudum kıza ailene görüşmiyeceksin demiş eşi önce sorun yoktu ben görüşmem sen git annendir diye. Adam olanları düşünüp paranoyak olmuş sana da demiyecegi ne malım bırak gitsin söylemesi kolay ama işin ucunda pişman olmak var

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
zamanla daha iyi olur ara soğuyunca daha da ikna olur diye düşünüyorum ama bilemiyorum da çok iyi karar vermem lazım.. iki tarafta benim canım annem belki ana yüreği yumuşar ama bilemiyorum ki.. hiç böyle karşı karşıya kalmadık biz

bende öyle düşünüyorum o yanımda olduğunu gösterse aileme karşı benim yanımda dimdik dursa ve özürdilese belki bizimkilerde daha ılımlı bakar ama işte onu da ikna edemiyorum bizimkileri..

bu aile işleri işin içine girince çok kötü oluyor insanların tahammülü yok birbirine allah gerçekten yardımcın olsun ama diğer arkadaşlarda haklı yarın birgün kalkıp bişey söylese gidecek bir yerin olmayıp onun her söylediğine boyun eğmek zorunda kalmakta kötü tabiki kimse böyle olsun istemez rabbim bi çıkış yolu versin sana

bence aileniz altınları almamalıydı eşinizi haklı buldum biraz.(ama annenizinde haklı olduğu taraf vardır elbet erkek tarafı hiç bir şey yapmadı ben yaptım ben alıyım altın diye düşünmüş olabilir)

merhabalar.. eşimle 2 yıllık beraberliğimizi geçen hafta resmileştirdik ve mükemmel bir düğünle evlendik.. eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için bazı adetler gelenekler çatıştı düğünden sonra da takılan takılardan dolayı kavga ettik.. çok büyük bir tartışma oldu ve işe aileler de dahil oldu.. ailem geldi eşyalarımı topladı ve memlekete geri döndüm.. şimdi de eşim seni seviyorum istiyorum hiçbir şey önemli değil sadece sen kendin gel eşyalarını bile getirme sıfırdan başlayalım herşeye diyor.. ailemde dönersen evlatlıktan reddederiz diyor.. ne yapacağımı bilmiyorum.. iki tarafta benim parçam eşimi de ailemi de çok seviyorum.. sizce ne yapmalıyım?
Çok sert olacak belki ama, eşinize dönün, aileyle nasıl olsa barışırsınız, evlattır atılmaz hesabı. Ama tabi eşiniz buna değecek biriyse.
Farklı gelenekler her zaman sorun yaratır ama siz de evlenecek yaşa gelmişsiniz, eşyanızı anneniz topluyor, size nereye gideceğinizi söylüyor, ailelerin arasındaki kavga gurur meselesinden dolayı olan evliliğinize oluyor ve siz de çocuk gibi buna göz yumuyorsunuz, garipsedim.
Belki kavgayı biraz daha açarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.

hiç bir aile kızının yuvasını yıkmak istemez ..:19:
aileniz bu konuma gelecek ne yaşadınız kim bilir ..:26:
koca bulunur ama ailenizle asla kötü olmayın derim ..
:45:

aileni ezme konunu az çok okudum eşin kaşınmış önce aileni kırmış normalde küçükdür artı kızlarıyla evli saygı duyması hatta alttan bile alması lazımken seni kovmuş ailesinede haber vermiş erkek adamın derdine bak ya sen giderken hiç bişi etmemiş şimdi sadece sen gel yeter diyo sinirle yaptım diyo bir düşün yeni evlisin cicim ayı yeni heves heycan demek altınların yarısını bulamadım diye vs ailenle tartışıp seni evden kovuyor birde ailesini arıyor çocuk gibi hemen haberdar ediyor artı ailenle görümem asla diyor eşini seçtin gittin diyelim seni kovan o daha yeni evliyken yaşanmışlık yok kırgınlık birikinti hiç biri yok ailenle görüşmeyecek sen arada kalıp hep üzüleceksin sen ama onun ailesiyle görüşeceksin sen en ufak ailesiyle görüşme bir bişey demez sonra burnundan getirir sonra en ufak şeyde sinirden yeni evlenmiş karısı kovup bukadar olay yapan bir adam yarın evlilikde neler oluyo bi tartışmada tekrar seni kovarsa ne yapacaksın bu birrr artı ailenin gönlünü alıp özür dilemesi gerekmiyormu ailenden gelsin seni çok istiyor sadece madem sen önemlisin değerlisin sonrasında git sakın arada kalma olacakları bir düşün

düğünü ikimiz yapacağız ailelerden destek almayacağız diye konuştuk.. eşyalarımızı ortak aldık(mobilya, beyaz eşya) ama tabii kız çeyizi ayrı bir masraf ve yüklü hepsini ailem yaptı memleketteki düğünü falan da herşeyiyle ailem yaptı biz eşimin tarafındaki düğünü beraber yaptık.. nişandan iki hafta önce çeyizler geldiğinde iki aile arasında sıkıntı oldu oda mezhep farklılığından dolayı eşim beni kabul etmiyorsunuz diye başlattı tartışmayı ve yüzüğü attı sonra da onun ailesi olmaz falan deyip ikna etti biz barıştık tekrar.. annem de düğün öncesi böyle şeyler yapıyor ben güvenmiyorum bizim tarafın takılarını ben alıcam, bende kalsın dedi ve bileziklerim dışında kalan takıları aldı. Düğünden iki gün sonrada takılan takılara bakalım deyincede eşim takıların eksik olduğunu görünce evde kavga çıktı beni evden kovdu. madem ailen bana güvenmeyip takıları bırakmıyor kızlarını nasıl bıraktılar dedi. ya kalan bilezikleri de yollarsın dedi yada kendin eşyanı toplar çıkar gidersin evden dedi. Sonra arayıp ailesine haber vermiş evden çık git dedim bitti artık diye bende ondan sonra ailemi aradım onlarda geldiler herşeyi toplayıp çıktık evden. Şimdi de işte hiçbir şey istemiyorum o kızgınlıkla söyledim diyor ama ailemin yüzünü görmek istemiyor asla onlara gitmem diyor ailem de reddederiz seni diyor. Durum böyle yani kızlar. Sevmesem düşünmem asla ama çok da seviyorum. ne yapcam ben?
Şimdi annenizin takıları alması nedir? Bunu kayınvalide yapsa ortalık yıkılır, anne yapınca sorun yok. Eşiniz o konuda haklı. Takıları vermemeliydiniz. Onlar sizin, annenizin değil. Kavgada öfkeyle herşey söylenir, belki eşyalarını topla git demek biraz fazla ama affedilmeyecek gibi değil. Ama ben o yüzük atma olayına takıldım. İkide bir ayrılma havası esiyorsa sonuç pek iyi olmaz genelde. Ya sonunda boşanırsınız ya da sizi sürekli boşanmakla tehdit ederek istediğini yaptıracak gibi bir huy sezdim ben, öyle değildir inşallah.

ben kızımı ne zorluklarla ne duygularla büyütmüşüm çeyizini almışım düğününü yapmışım sonrasında düğünden hemen sonra kocası evden kovacak beni çağıracak gidecem heralde kızımı alır gelirim bir düşün senin evladın olsa tek bir damla göz yaşına dünyaları yıkmazmısın ve tekrar o kızım beni hatalı bir adam için bırakıp gitse birde olayın butarafından bak tamam seviyorsun ama kocan sevmiyormu madem seviyor ailen onlar senin öcümü gelsin özür dilesin eskiden millet kapılarda yatardı sevdiğini alabilmek için ya şimdi bu erkeklerin havası nedir anlamadım

hıc ıyı gorunmuyor bıten evlılık derım ben şimdıden..

bır erkegın bu denlı fevrı olması sıkıntı yaratacaktır ılerde..

umarım herşey gonlunuzce hayırlısıyla olur..

hıc ıyı gorunmuyor bıten evlılık derım ben şimdıden..

bır erkegın bu denlı fevrı olması sıkıntı yaratacaktır ılerde..

umarım herşey gonlunuzce hayırlısıyla olur..

Teşekkürler görüşünüz için..hayırlısı herşeyin

ben kızımı ne zorluklarla ne duygularla büyütmüşüm çeyizini almışım düğününü yapmışım sonrasında düğünden hemen sonra kocası evden kovacak beni çağıracak gidecem heralde kızımı alır gelirim bir düşün senin evladın olsa tek bir damla göz yaşına dünyaları yıkmazmısın ve tekrar o kızım beni hatalı bir adam için bırakıp gitse birde olayın butarafından bak tamam seviyorsun ama kocan sevmiyormu madem seviyor ailen onlar senin öcümü gelsin özür dilesin eskiden millet kapılarda yatardı sevdiğini alabilmek için ya şimdi bu erkeklerin havası nedir anlamadım

Maalesef o hala kendisini haklı görüyor ne gelir nede görüşür şuan için ailem de gelsin diye bekliyor sen bu evden gelin çıktın buraya döndün anca gelir kendi alır diyorlar..

düğünü ikimiz yapacağız ailelerden destek almayacağız diye konuştuk.. eşyalarımızı ortak aldık(mobilya, beyaz eşya) ama tabii kız çeyizi ayrı bir masraf ve yüklü hepsini ailem yaptı memleketteki düğünü falan da herşeyiyle ailem yaptı biz eşimin tarafındaki düğünü beraber yaptık.. nişandan iki hafta önce çeyizler geldiğinde iki aile arasında sıkıntı oldu oda mezhep farklılığından dolayı eşim beni kabul etmiyorsunuz diye başlattı tartışmayı ve yüzüğü attı sonra da onun ailesi olmaz falan deyip ikna etti biz barıştık tekrar.. annem de düğün öncesi böyle şeyler yapıyor ben güvenmiyorum bizim tarafın takılarını ben alıcam, bende kalsın dedi ve bileziklerim dışında kalan takıları aldı. Düğünden iki gün sonrada takılan takılara bakalım deyincede eşim takıların eksik olduğunu görünce evde kavga çıktı beni evden kovdu. madem ailen bana güvenmeyip takıları bırakmıyor kızlarını nasıl bıraktılar dedi. ya kalan bilezikleri de yollarsın dedi yada kendin eşyanı toplar çıkar gidersin evden dedi. Sonra arayıp ailesine haber vermiş evden çık git dedim bitti artık diye bende ondan sonra ailemi aradım onlarda geldiler herşeyi toplayıp çıktık evden. Şimdi de işte hiçbir şey istemiyorum o kızgınlıkla söyledim diyor ama ailemin yüzünü görmek istemiyor asla onlara gitmem diyor ailem de reddederiz seni diyor. Durum böyle yani kızlar. Sevmesem düşünmem asla ama çok da seviyorum. ne yapcam ben?

canım bak eşin daha bu kadar kısa sürede seni rahatlıkla kırıp evden çek git diyebilmişse emin ol sen aileni arkana alıpta geri dönersen artık bir dayanağın olmayacağını bilecek onun eline muhtaç olacağını bilecek ve Allah korusun ama hayatın kabusa dönecek ben bunun örneklerini maalesef bir çok kere çevremde gördüm senin yapacağın eğer seviyorsan ve dönmek istiyorsan önce ailenin iznini almak olmalı onlarının rızası olmadan gitme sonra olan sana olur bir kere bunu yapan bir daha yapmaktan çekinmez ama eşin pişman olmuş aklı başına gelmişse ailenin rızasını alsın senin de yanına alıp gitsin

canım bak eşin daha bu kadar kısa sürede seni rahatlıkla kırıp evden çek git diyebilmişse emin ol sen aileni arkana alıpta geri dönersen artık bir dayanağın olmayacağını bilecek onun eline muhtaç olacağını bilecek ve Allah korusun ama hayatın kabusa dönecek ben bunun örneklerini maalesef bir çok kere çevremde gördüm senin yapacağın eğer seviyorsan ve dönmek istiyorsan önce ailenin iznini almak olmalı onlarının rızası olmadan gitme sonra olan sana olur bir kere bunu yapan bir daha yapmaktan çekinmez ama eşin pişman olmuş aklı başına gelmişse ailenin rızasını alsın senin de yanına alıp gitsin
kesinlikle doğru söylüyorsun ailemin gönlü olmadan olursa ben eksikli gibi olacağım ama ailemde kabul etmiyor..aslında gelse özürdilese bizimkiler affedecek gibi ama o bunu yapmıyor işte..asla gitmem diyor.ikna etmem lazım sanırım ama iki tarafta inat işte maalesef

Esinden kesinlikle uzak dur seni iki defa birakmis ailenin kiymetini bil

merhabalar.. eşimle 2 yıllık beraberliğimizi geçen hafta resmileştirdik ve mükemmel bir düğünle evlendik.. eşimle farklı memleketlerden olduğumuz için bazı adetler gelenekler çatıştı düğünden sonra da takılan takılardan dolayı kavga ettik.. çok büyük bir tartışma oldu ve işe aileler de dahil oldu.. ailem geldi eşyalarımı topladı ve memlekete geri döndüm.. şimdi de eşim seni seviyorum istiyorum hiçbir şey önemli değil sadece sen kendin gel eşyalarını bile getirme sıfırdan başlayalım herşeye diyor.. ailemde dönersen evlatlıktan reddederiz diyor.. ne yapacağımı bilmiyorum.. iki tarafta benim parçam eşimi de ailemi de çok seviyorum.. sizce ne yapmalıyım?
Canım tereddüt bile etmeden aileni seç derim ben.Gerçekten zor bir durum ama hiçbir şey senin ailenden daha değerli ve önemli değil bunu unutma lütfen benden sana bir tavsiye..

Back
X