Aile olduğumuzu anlaması için önerilerinize ihtiyacim var

Konuyu açış nedeninizi hatırlatayım önce eşinizin sizin bir aile olduğunuzu hatırlaması, buna neden olan ailenin yaptığı baskıyı mı ciddiye alıyorsunuz? Bir de hangi bilimsel gerekçeyle çok beklerseniz ileride olmaz diyorlar, siz sağlık kontrollerinizi aksatmayın, zamanı geldiğinde olur hayırlısıyla.
Çocuk güzel şey elbette ama daha sorunları çözülmemiş bir evlilikte sorunları çözmez daha karmaşık hale getirir.
Önce eşinizle sorunlarınızı çözün sonra çocuk düşünün, üstelik eşiniz henüz çocuk istemiyormuş üstteki arkadaşa yazdığınız cevabı yazmamışsınız saymak istiyorum

Ilginiz için tekrar teşekkür ederim sizi dinleyeceğim inşallah herseyin hayırlısıyla olsun istiyorum.

arkadaşın biri bu yazdığını yazmamışsın kabul etmiş ama ben sana tek bir şey söylemek istiyorum

iğrenç bir kafan var
Neden iğrenç bir kafam var . ? Eşim istemiyor ama geçen hamile olma ihtimalim olduğunu duyunca mutluluktan ne yapacağını şaşırdı . Sırf gurur yaptığı için çocuk istemiyorum demesini anlayacak kapasitedeyim . Kaldı ki o benim kocam , birine yamanmak için yada birinden para falan aksetmem için yapacağım bir durum yok .
Bence siz 'iğrenç ' yorumunuzu da alın .
İğrençliği hakedenlerde kullanın oldu mu .

Peki her büyük tartismamizda bunu yapmam eşimi bosvermislige sürüklemezmi esimi?

Ben yaptım ama tabiki de ilk başından beri yapmadım belli bı savaş verdim sabrettim çok uyardım çok anlattım en son kv çok agir şeyler söyledi bana gözüyle gördü eşim de. Hakliymissin dedi. O olaydan sonra bir kez daha yapmaya kalktığında evi terk ettim. Ona çok koydu evde yalnız kalmak o gün anladı bizim aile olduğumuzu ve tek başına ne kadar içerlediğini. Her fırsatta buna başvurmuyorum çünkü beni almaya geldiğinde o kadar üzülmüştü ki bir daha yapmama sözü verdirtti bana. Şimdi iyiken çok iyi davranıyorum her türlü ilgi alaka kendini önemli hissettirme arkasında durma.. ama ailesini haksızken korumaya kalktığında yemeğini yapıp önüne koyup yatakta da kadinligimi esirgememek dışında birşey yapmıyorum mutsuz takılıyorum. Modum dusuk olduğunda zaten dayanamiyor hatasını anlıyor ozurler diliyor falan filan. Yani sen şimdilik çok ileri gitmeden tepkini böyle durumlarda belli et arkadaşım. Terketmelik bı durum olmadıkça yapma ben çok ağır şeyler yaşadım da yaptım. Ama o kadar alıştır kendine o kadar huzur ver ki ona ailesi aranızı bozmaya kalktığında asla neşeli davranma mutsuz takıl biseyleri de esirgemeden. Erkekler kadınlarının yemeğinden camasirindan çok guleryuzune hasret kalıyor. O yüzden esirgeme diyorum ki başına kalkamasin. Suratsız falan derse de "ben iyiken çok iyiyim ama sen böyle olmasını istiyorsan beni üzdüğün şey ailemizi uzaklaştırmaya degiyorsa yapacak bişey yok" de. Benim en popüler cevabım susuyolar kalıyorlar. Valla bacım bu dertten öyle muzdariptim ki önüme gelene yardımcı olmaya çalışıyorum.. Hani herkes bırak git terket der evliliği bitirmek kolaydır devam ettirmek zordur ve meyvesi tatlıdır. Ben sana kaybetme korkusu yaşat diyorum..

Ne kadar tatlısınız. Allah daim etsin mutluluğunuzu umarım bu şekilde bizde huzura kavuşuruz aile olarak . Elimden geleni yapacağım:)

İlk iki paragraf aynen bizim yasadıklarımız

+1

en başında o kv seninle eşin yokken konuşmayıp eşin varken konuştuğunda hayırdır anne eşim yokken konuşmuyordun beni yok sayıyordun diye patavatsız şekilde konuşsaydiniz bunların hiçbiri olmayacaktı deli deliyi görünce sopasını saklarmış pat pat yüzüne söyle sana dert olacağına onlara olsun

Siz düzene girebildiniz mi?
bizim eşimle bir problemimiz yok.
eşim bana ara sor git gel demez
ben bozuldugum seylerde cevaplarını veririm.
ailesini de aramam sormam anca bayramlarda falan

benim sindiremediğim şeyler,
ben kv demin eşimin benimle evlenmesini istemediğini dile getirdiğini duydum,
ya o kadar cok sey kendı kulaklarımla duydum ki anlatamam.
eşim ailesi için ,ne kadar şanssızım derdi hep.

ne zaman eşim ailesine cehpe aldı, bagırdı cagırdı . benim eşimi de benim evliliğimi de kabul edeceksınız dedı
annesı ondan snr yön değiştirdi.
şimdi hep tatlı dil, hep bir yapmacıklıklar vs.
ben yemıyorum bu oyunları ama eşim ailem bizim iyiliğimizi istiyor bile demeye basladı:)

eşim unuttu yani herseyi, ama ben kendı içimde unutamadım
hatta yarın öbürgun hamıle kalsam kinim daha da artacak dıyorum hep

Çok farklı düşünceleri bar ortamda bir kelime söylenirse hoşlarına gitmeyen , yada kendini ifade etmek için birşey söylüyorsan eğer... terbiyesizlik yaptın, saygısızlık yaptın , olarak adlandiriyolar. Çok haklısınız cahillikten sustum hep . Sanırım şimdi yapsam bi önemi kalmaz ?

Ben görebilecek miyim acaba eşimin ailesinin iki yüzlülüğünü gördüğü günleri. Çünkü benim ki resmen tapıyor. Hatalı olduklarını asla düşünmüyor. Bende iki yüzlü davranamıyorum.

sen sessiz kalırsan zamanla görürsün
eşin de görüyordur ama senınle paylasmıyordur

ya desinler en başta ipler kopardı sen eşinle kavga ederdin ama inan tam kopardı evet bu saatten sonra yapsan olmaz ama şunu yap eşin yokken sende kötü ol işin varken iyi insanı oyna

ya desinler en başta ipler kopardı sen eşinle kavga ederdin ama inan tam kopardı evet bu saatten sonra yapsan olmaz ama şunu yap eşin yokken sende kötü ol işin varken iyi insanı oyna
Annesinin yaptığını yap diyorsunuz yani :)

Aynen öyle güzelim eşin varken annem canım de yokken adamdan bile sayma seni şikayet ederse de otur ben onu annem gibi gördüm niye böyle yapıyor diye ağla sızla
Vakit gelinlerin vaktidir insallah becerebilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…