Şuan için söylemem zor ama en kısa zamanda dediğiniz gibi yaparım
Şuan söylemezsen bir daha söyleyemezsin
Demir tavında dövülür
Tam zamanı geldik gördük olmaz diyorum, bitti
Evet 30 yaşında sizin ablanızla gitmeniz de bana göre garip, annemi özledim diye ağlamanız da garip ama onların tavrı da garip
Lakin bu yemek kültürleri değişik
toplumda eskiden yemek yapalım yiyelim ikram edelim diye uğraşılırken şimdi nasıl geçiştirelim modunda herkes
Halam babamı yazlığa davet etmiş 10 saat yol neyse gitmişler akşam önlerine bir şeyler koymuş
Sabah bir kalkmışlar ev sahibi yok denize gitmiş saatlerce gelmemiş
Aaaa demiş siz kalkınca kahvaltı mı yapıyorsunuz, alsaydınız bir şeyler biz günde iki öğün yiyor kahvaltıyı saati 1 de yapıyoruz akşam da salata meze takılıyoruz
Bu halam ki evinde kazan kazan yemek olur artanı buzdolabında koyulacak yer olmazdı
Yine babam hasta poşetle ilaç içiyor vs eskiden yataktan kalkınca hiçbir şey olmazsa ekinde peynir ekmek koşardı önce bir şeyler ye diye
Başka zaman bir yerde evime misafir geldi kalktım sabah hadi denize gidelim dediler kahvaltı hazırlamam lazım dedim sen bilirsin deyip gittiler kaç saat sonra bizim kahvaltı bitince geldiler bir de onlara kahvaltı hazırladık
Sonra dışarı çıktık öğle saati biz acıktık daha erken israf bu kadar yemek mi yenir dediler kendi paramızla yiyeceğimiz yemeğe karıştılar ki çocuğumuz var
Özetle kimsenin yemek kültürü beklentisi kimseyi tutmaz ama sıkıntı ablamla çıkacağız demenizde
Nişanlım ile görüşmeye x kente gidersem ablamla dışarı çıkacağız demem, nişanlı ile çıkarız ablam da uygunsa evde kalır olmazsa da ona bir güzergah veririz o gezer
Nişanlı ile yapılacak avm gezme ev bakma vs abla ile gidilmez biz ablamla çıkacağız vs denmez