Canım benim ben yıllardır veriyorum annem yeri geliyo ne zaman verdin dio her ay eline sayıyorum bi miktar alışverişini yapıyorum kardeşime kıyafet ayakkabı alıyorum ama hiç teşekkür etmedi birşey demedi üstüne birde ya iki kez verdin lafinımı yapıyorsun dedi bende böyle kabul ettim napiyim. Çeyizini kendim aldım nişanımı kendim yapicam sevgilime takimelbisesini ben alicam. Anneme düğünde bana takacağı bilezikleri bile ben aldim. Bir beklentin olmayınca okadar mutlu oluyorsunki. Valla kendimi üzemem hiçbirşey için. Para kazaniliyo ama evde huzur olmayinca bi ise yaramazKarşıdaki insan sizi düşünüyorsa tabikide seve seve yapılır ama karşıdaki kendi çıkarları için senide savuruyorsa bi yerdee insanda artık yeter diyor önceden bende siz gibi düşünürdüm
Yoo hiç de değil dünyaya bi çocuk getirmesini biliyosa bakıp büyütmesini de bilecek bez parasıyla konu sahibinin çalıştığı paranın ne alakası var?Ayrıca hepsini gectim ben size geri öderim demiş sözünü yutmuş adam.Size bu ana baba hakkını kim öğretti bilmiyorum ama tamamen yanlış haberiniz olsunBaban cok hakli o zaman sen de babanin bu zamna kadar senin icin odedigi paralari ver bez parandan basla hesaplamaya senin verdiklerin agir cikarsa odesin baban
Çok haklısın canım ama birine yapılıpta seninde ihtiyacın varken üstelik sürekli sen onu düşünüp iyilik yapyoken onun sana bu şekilde dönmesi insanın moralini bozuyorCanım benim ben yıllardır veriyorum annem yeri geliyo ne zaman verdin dio her ay eline sayıyorum bi miktar alışverişini yapıyorum kardeşime kıyafet ayakkabı alıyorum ama hiç teşekkür etmedi birşey demedi üstüne birde ya iki kez verdin lafinımı yapıyorsun dedi bende böyle kabul ettim napiyim. Çeyizini kendim aldım nişanımı kendim yapicam sevgilime takimelbisesini ben alicam. Anneme düğünde bana takacağı bilezikleri bile ben aldim. Bir beklentin olmayınca okadar mutlu oluyorsunki. Valla kendimi üzemem hiçbirşey için. Para kazaniliyo ama evde huzur olmayinca bi ise yaramaz
Kesinlikle canm dogru söyledinYoo hiç de değil dünyaya bi çocuk getirmesini biliyosa bakıp büyütmesini de bilecek bez parasıyla konu sahibinin çalıştığı paranın ne alakası var?Ayrıca hepsini gectim ben size geri öderim demiş sözünü yutmuş adam.Size bu ana baba hakkını kim öğretti bilmiyorum ama tamamen yanlış haberiniz olsun
Bizim komşu babam gibi aynı işte calisio kizinin evini düzdü altındaki arabasını verdi pahalı setler taktı düğünde. Bana babam hiçbirini yapamicak yapabilsede yapmaz yani ne gerek var okadarina der. Ben kabullendim zorda olsa sende kabullen. Birde annem sürekli para yok diye ağlıyo ama 60 bin tl dişlerini yaptırdı. Aylar geçti aradan ama biz hala şoktayızÇok haklısın canım ama birine yapılıpta seninde ihtiyacın varken üstelik sürekli sen onu düşünüp iyilik yapyoken onun sana bu şekilde dönmesi insanın moralini bozuyor
Ablanıza para verilmemiş. Sizin paranızla ablanızdan alınan borc kapatılmış. Babanız inanılmaz ayıp etmiş. Bundan sonraki maaşlarınızı asla vermeyin derim ben.Üzüldüğüm noktada bana verilen bir söz var ve tutulmadı üstelik ablama para verirkende ben ve sözlümün yanında verildi
O çocugada mahçubum evet aldıgıma ettiğime karışmaz ama sonuçta oda gördü insan ister istemez düşünüyor ev borcuna beraber gircez zor yani ben herşeyi geçtim ablama verilipte bizi ayırması insana zor geliyor
Baban cok hakli o zaman sen de babanin bu zamna kadar senin icin odedigi paralari ver bez parandan basla hesaplamaya senin verdiklerin agir cikarsa odesin baban
adım atamıyorum bu yüzden ortada kaldım sırf iyilik yaptugım için büyük ihtimal kiraya çıkcam bu gidişle sıfırdan kredi çekemem çnki çok zorKonu sahibi doğmayı secmedi ama anne babası cocuk sahibi olmayı seçti. Anne baba evladına bakmak zorunda evladı ise maddi olarak bu sekilde kazıklanmak zorunda degil.
Vermiyorum zaten ama şuan bana söz verilipte yapılmadıgı için sözlümle adım atamıyoruz çnki önden vermemiz gereken para var ne kadar fazla verirsek o kadar az kredi çekip borcumuzu kapatırız mesele dediğim gibi pra değil darıldıgım şey sözünü tutmayıp ablamlar burnundan getirip o kadar kötülük yapıp paralarını faiziyle isteyince sesisni çıkartmayıp ödeyen adam benim hayatımın önüne taş koydu oysaki ben onun bütün zorlu zamanlarından ilk elinden tutandım . Zoruma giden bu
kızlar benim büyük problemim var . Ailemin kul hakkına girdiğini düşünüyorum ve bu beni çok üzüyor ablam evli ve babam eniştemden borç aldı ve borcunu birşeklde ödedi... bizde senelerdir 2 kardeş çalışıyoruz eve veriyoruz hep .. ama bizden para alırkenden sizede vercez söz bankaya biriktirmeyin bana verin ben size ödiycem gerekirse fazla öderim dediler bekar oldugmuz için tabki verdik ailemize ve babam ablamın parasnı verdikten sonra bana dediki ne sana nede kardeşine para falan vermiycem kesinikle aklınızdan çıkarın bunu kimseye ben 50-60 milyar para veremem daha bekar çocuguma ben niye para ödiyeyim ha evli olmuş olsaydınız size öderdim eşinizle aranız bozulmasın diye ama evli degilsiniz daha baba evindeyken ben kimseye borçlu deglim dedi ve babamında ödeme durumu var ödemiş olsa öder yani tamamen kendisi ödemiycem diyor bu konu kapanmıştır dedi anluycagnız ablam kocasnın borcunu aldı bize verilen sözde o şekilde kapatıldı unutturulmaya çalışıldı ve ben 2 haftadır babamla konuşmuyorum çnki bir söz verildi ve yapmam diyor 2 ay sonra nişanım var ve ben ev almak istiyorum param babamda oldugu için adımda atamıyorum .. yarınn birgün mallar bölünse ablam bizim kazancımızdanda oay almış olacak hiçbir faydası yok bize ama bizim hakkımızdanda alacak bu benim zoruma gidiyor yani iyilik ettim kötülük buldum . Siz olsanız napardınız
Yerimde olsaydınız az bile dediğmi anlardınız . İnsanın kardeşine o şekilde hesap yapması tabiki çirkince insanı dedirtmek için herşeyi yapılınca o çizgiden çıkıyor insan . Üstelik dahada hiçbirşey olmamış gibi sizi saf yerine konulunca insan ne derse desin gözüne gözükmüyor cnm malesefAblanızla ilgili ciddi sıkıntılarınız var gibi duruyor. Nefret mi ediyorsunuz? Onun sucu yok ki verdiği borcu almış. Babamızda suç. Mala ortak olacak demek filan da çok çirkin bence.
Bilmiyorum bana aile arasinda para lafi garip geliyor oz babadan para sakinmak falan benim yetistirilis tarzima aykiriKonu sahibi doğmayı secmedi ama anne babası cocuk sahibi olmayı seçti. Anne baba evladına bakmak zorunda evladı ise maddi olarak bu sekilde kazıklanmak zorunda degil.
Canım düğün yaparım ama gerisine karışmam diyor . Ama borç alırken banada onada söz verildi . O na verildi bana yok hiçbirşey deniliyor .. üstelik ben yıllardır birikim yaptıgmı sanrkenBen olsam... O parayı babamdan direk değil de başka şekillerde almayı planlardım. Mesela artık vermeyin paranızı. Borç yaptım onu ödüyorum diyebilirsiniz. Evleneceğiniz sırada hiç param yok diyin. Mecbur alacak kız tarafının yapması gerekenleri. Siz de biraz fazla fazla alırsınız, iyilerini alırsınız.Üzülmeyin tepkinizi koyun ve artık para vermeyin.
Yoo hiç de değil dünyaya bi çocuk getirmesini biliyosa bakıp büyütmesini de bilecek bez parasıyla konu sahibinin çalıştığı paranın ne alakası var?Ayrıca hepsini gectim ben size geri öderim demiş sözünü yutmuş adam.Size bu ana baba hakkını kim öğretti bilmiyorum ama tamamen yanlış haberiniz olsun[/QUOTE. Ben lisans mezunu bir insanim ana baba hakkini gayet iyi biliyorum.Burasi madem fikir platformu ben de fikrimi soyledim.Onlarin hakkini 60 bin 70 binle odeyemeyiz.Babam istesin ben su an oturdugum evi satip veririm bana aykiri babaya borc para vermek
Tebrikler olmasi gereken bu:)Bizimkiler abime borc verdi sonra annem bu ay bana fazladan para verirmisin dedi verdim. Ayriyetten abimede verdim. 10 yildir calisiyorum deli gibi tatillere gittim herseyim var her istedigimi giydim yedim. Bazen kendime almayacağım 400 liralık spor ayakkabılarını anneme veya kardeşime aldim. Bitti gitti paralar ama mutluyum. Kenarda 5 param yokama her ay geliyo. Yine harciyorum. Ben abime kardeşime paramı değil canımı bile veririm. Tamam güzel değil olanlar ama bundan sonra evlenicez hazırlıkların var deyip az para verirsin böyle surat asmayla birşey geçmez eline
Babanız bir şekilde her şeyi yapmak zorunda çünkü paranızı almış. Bence sıkıştırın babanızı. Şahit de varsa bir avukada da danışabilirsiniz.Canım düğün yaparım ama gerisine karışmam diyor . Ama borç alırken banada onada söz verildi . O na verildi bana yok hiçbirşey deniliyor .. üstelik ben yıllardır birikim yaptıgmı sanrken
Zaten susuyorum birşey demiyorum kimseye içime kapandım çünkü çok zoruma gittiBen sana başka birşeyler söylemeye geldim sözlünle para mevzularına girme ev içinde olan ev içinde kalır. En melek adam bile bir gün gelir sen babandan para mı aldınki der kalırsın. Evlenmeden de ev almayın sakın nikahınız olsun bir birlikte yaşamaya başlayın evliliğinizi oturtun öyle mülk sahibi olun kimsenin garantisi yok başına hesaplanmadığını işler gelir madur olursun.
Nişan zamanı baban illaki yardımcı olur hemen gemileri yakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?