Aile problemi

Babanız bir şekilde her şeyi yapmak zorunda çünkü paranızı almış. Bence sıkıştırın babanızı. Şahit de varsa bir avukada da danışabilirsiniz.
Ya adamın caninimi alsın adamın parası olsa vermezmi. Kötümü olsun ailesiyle ne demek avukat felan :S bu nasıl bi çözüm yolu

Tebrikler olmasi gereken bu:)
Tskrlr :) bende isterdim biriksin hiçkimseye vermiyim ama aile olunca insan önüne geçemiyor mezarami goturucem yarına çıkacağım belli degil

Aileler çok doğrucu değiller. Adam kızını dolandırmış.
Belki verir sinirle öyle söylemiştir diye düşünüyorum çnkü kul hakkı yiyen bir adam değil ama birden bana patlaması beni şok etti belkide gerçekten böyle düşünüyordur bilemem ama özünden iyi birdir babam beni zora sokarak kalbimi kırarak bırakması üzdü sadcee

babanızın vermem demesi hoş olmamış. ama sizinde erkek arkadaşınıza bu paradan bahsetmeniz de hoş olmamış. artı ev alcaksanız evlendikten sonra alır birlikte borç ödersiniz. sizin birikiminize güvenmemiştir heralde. nişanı babanıza yaptırın kenarda param yok malum diyip kız tarafının alması gereken herşeyi aldırın tabi bunu mümkünse erkek tarafına da yaptırın. sonra takılarınızı peşinat verip alırsınız evinizi. şunu da unutmayın o para sizin hakkınızsa Allah başka yerden verir size. ablanıza ödemiş olması da ablanızın suçu değil. benim annem bize ve ablamlara yüklü bir miktar para vermişti. biz geri ödedik ablamların durumu yoktu. şu an durumları var ama hiç öderiz lafı yok. ben bundan rahatsız değilim ama annem rahatsız ve aynı miktar parayı sana da vericem diyor. ben de kabul etmiyorum. hoş etsem de eşimin haber vermem kesinlikle. bir kenarda durur.

O kısmı ayrı tabi. Ben hiç vermeyecek ve sizin bu durumda kendinizi kötü hissettiğinizi anladım. Bekleyin biraz sabredin. Her şey yoluna girer. Biliyorum olay daha sıcakken insan öfkeleniyor. Babanızı siz daha iyi tanıyorsunuz, iyi huylu biriyse kızgınlıkla bağırmıştır.

artı bu durumu erkek arkadaşınız evlendikten sonra sizin aleyhinize kullanabilir. çünkü erkekler evlendikten sonra çok değişiyorlar. büyük ihtimal her sorunda bunu dile getirecektir. ki hakkı olmamasına rağmen. çünkü bekarlığınızda verdiğiniz para onu ilgilendirmez. siz tepkinizi sadece ailenize gösterin erkek arkadaşınıza da sonuçta babam vardır bir bildiği diyip kapatın konuyu

Bekar çocuğa vermem evlenince verirm diye algıladım ama yanlış mı anladım bilemedim.

Ablanizin da bir sucu yok, lutfen ona bilenmeyin. Ama gerçekten babanızın yaptığı kul hakkı. Hakkimi helal etmiyorum deyin ve artık kendi nisaniniz icin harcama yapin. Annenizin tavri nedir, ara buluculuk yapmaz mi

Yerinizde olsam ceyizimin taksitlerini babama ödetirim, buna mecbur. Bu kadarını da yapmazsa pes yani.

babanız yüzünden ablanızı cezalandırmanız ve kinlenmeniz doğru değil.

ok, " ölüm hak, miras helal " demişler ama, bana bunun hesabını yapmak yanlış geliyor... ne olursa olsun....

ki;

ablanız da böyle düşünüyorsa, yani sizin gibi.... miras kaldığında paylaşım yapılırken, sizin hakkınızı fazlasıyla verir...

yani ben de ablayım... ben öyle yapardım. madem babam vermiyor, merak etme ablacım... der... içini rahatlatırdım... ve allah geçinden versin tabii ki ama dediğimi de yapardım.

ama tekrar altını çiziyorum, miras konularının konuşulması bana ters geliyor...

babam, annem hayatta olsun... sağlıklı olsun... napıcam mirası.... bana onlar lazım, miras değil....

ve aynı olay bir arkadaşımın başına geldi ama o erkekti... evleirken vereceğim dedi babası, vermedi... bir şey değişmedi... hala baba-oğullar.... yani diyeceğim... bu olaylar gelip geçici... ama biraz sancılı... Sabır....

Sevgiler.

İllaki evlat kayiriliyor..yapılacak tek şey sınırları koyun ve kendinizi düşünün..

Ablamin herseyine koşulurken bana 2 kg muz alınıp gelindi.bende insana ihtiyacı olduğunu.da aynı şekilde hastane ziyareti yapacağım.evlendiginizde de karşı tarafa hep küçük dusurecekler.ama onlara göre büyük damat çok fena..yok öyle bir şey..şu hayatta herkes işine geldiği gibi..

Aynen öyle herkes kendi çıkarları dogrultusunda yaşıyor hayatı . Bende kendi çıkarları dogrultumda yaşayamadım hep ailemi düşündüm ama onşar düşünmeyince insan çok alınıp üzülüyor beklediği tavır ne karşılaştıgı tavır ne oluyor malesef

Söz verilipte tutulmamasi cok kotu olmuş, siz den borc aliyorum diye almiş sonucta .. Madem oyle butun ceyiz masraflarinizi babaniza yikin, caniniz ne istiyorsa gonlunuzce alisveris yapin. Olmaz derse benim kenarda param yok babam olarak yapmak senin vazifen diyin..

Bak bunu anlamışsaniz önünüzu çizmek daha kolay..çünkü insan herkese herşeyi konduruyor ama ailesine asla..ve ailenin yasattiklari daha çok koyuyor!
Bir sikintiniz oldugunda gidip danismayin ailenixe.bekarken sizi düşünmeyen evlendiğinde karşı tarafı düşünecek.. hayatta tüm kararları kendiniz verin ki pişman olsanız bile taşıyabilir olursunuz

Evet canım aynen öyle insan anlıyorda geç olsada buda bir tecrübe oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…