6 Ay göreve gidecek bu yüzden halletmemiz lazım aralıkta tekrar gidiyor. Gelince de nişan yapacağız düğünden önce saçma geliyor bana2027’de yapılacak olan evlilik için fazla abartmıyor musunuz?
Nişanı da düğünden bir kaç ay önce yaparsınız. Oldu bitti.
İşte bi organizasyon yapalım herkes gelsin sonra tanışırlarmış. Kuzenim evlendiğinde de böyle olmuştu ama ben eve davet vs uğraşmak istemiyorum. Anne babasını tekrar davet ederim belki ama herkes nişanda tanışır işteSevgilin haklı önce çekirdek aile bir kaç kez oturun da amcanla yengenler sonraya kalsın. O curcunada nasıl tanışacaklar.
Kuzenlerim evlenirken böyle oldu onlarda da böyle bu arada.Aileniz baya samimiyet istiyor belli tee amcalar,halalar,teyzeler vs tanışsın diyor.
Siz önce kendi ailenize bir seti çekin bence samimiyet istemiyorsanız.
Tanışmasın mı? Dedemler dıdısının dıdısı mıNe gereksiz işler..
Dıdınızın dıdısıda sevgilinizle tanışacak mı?
Hayırlı uğurlu olsun inşallah.6 Ay göreve gidecek bu yüzden halletmemiz lazım aralıkta tekrar gidiyor. Gelince de nişan yapacağız düğünden önce saçma geliyor bana
Bakalım bana kalsa bu ay evlenelim bitsin deHayırlı uğurlu olsun inşallah.
Bence öyle.. Daha isteme yok bir şey yok Dede ne alaka.Tanışmasın mı? Dedemler dıdısının dıdısı mı
cevap verjyorum; evetTanışmasın mı? Dedemler dıdısının dıdısı mı
tanışmada bir şey yok her iki aile de sırayla birbirlerine giderler herkes tanışır olur biter bu "aşırı" bi samimiyet demek değil rahat ol güzel ağırla güler yüzlü ol bu kadarYakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlişkim genel olarak sorunsuz diyebilirim ama ailevi anlamda bazı sıkıntılarım var. Hem kendi ailemle hem de kendimle ilgili bazı zorluklar yaşıyorum. Artık kendi yuvamı kurmak, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. Evlilik için düşündüğümüz tarih 2027.
Trafik kazası geçirdiğim dönemde, sevgilimin ailesi kalkıp İstanbul’a beni görmeye geldiler 12 saatlik yol. Ailem bu ziyarete başta çok sıcak bakmadı ama olan oldu diyerek evimize davet ettiler. sevgilimi ailem uzun süredir tanıyordu. Teklif aldıktan sonra da resmi olarak tanışmaları için evimize çağırdım. Aynı şekilde sevgilimin ailesiyle tanıştım, ancak henüz evlerine gitmedim.
Sevgilim gemi kaptanı ve İstanbul’da yaşıyor. Ailem bu evliliğe çok sıcak bakmıyor çünkü aramızda kültürel ve mezhepsel farklılıklar var. “Yapamazsın, yürümez” gibi şeyler söylüyorlar. Ama bir yandan da “yaşıtların evlendi, çocuk yaptı” gibi baskılar da yapıyorlar. Asla olmaz demiyorlar.
Bu yaz nişan yapmayı planlıyoruz. Nişan, söz ve isteme hepsini birlikte yapacağız. Sevgilim aileler tekrar görüşsün, biraz daha kaynaşma olsun istiyor. Annem ise bu işlerin belli bir usulü olduğunu, amcam, teyzem gibi akrabaların da tanışması gerektiğini söylüyor. Aslında sevgilimi iki dedemle, babaannem ve anneannemle, hatta hâlâ hayatta olan büyük dedemle bile tanıştırdım. Amcam ve kuzenlerim de sevgilimi tanıyor.
Bence böyle bir davete gerek yok ama sevgilim ailem İstanbul’a geliyor, seninkilerle tekrar görüşmek isteyecekler. En azından birlikte bir kahvaltıya gidelim, anneleri çağıralım dedi. Ben çok samimiyet istemiyorum. Mesela teyzemin dünürü ile tanışıyorum. Ne gerek var?
Benim ailemse Eylül gibi biz de gidelim diyor ama bir yandan da bizi çağırırlar mı ki diyorlar hevesli gibi gidecek miyiz diyorlar. Annem neden kimse arayıp sormuyor diye soruyor. Ben de “Numaranı vermedim,” dedim. Gerçi sevgilimin babasında babamın numarası var, ama şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulmadı. Zaten aileler tanışmış değil mi? Söz ve nişan yapacağım bu yeterli değil mi?
ayy nefret ederim akraba kalabaligindan
ben bir sekilde siyrildim atladim o asamayi, sana da kolayliklar diliyorum
bir de madem "beni aramadilar etmediler" tribunde ailen var, 2027 düğünü icin cok erken degil mi bunlar?
annen beklentileriyle seni yer bitirir
az da degil yani daha 2025 yazindayiz, iki sene
yerinde olsam sevgilim bir sonraki seferinden döndükten sonra baslardim bu şeylere
Bizde şöyle oluyor akraba tanışması gerçekten amca hala dayı teyze geliyor eve sonrasında kız erkek ailesine gidiyor sonra söz isteme nişan ayrı ayrı ama benim arkadaşım organizasyon evi açtı küçük düğün salonu gibi orayı tutacağım orda kahve ve yüzük dans böylece nişan isteme söz olacak bitecek. Ama öncesinde ailem gelsinler evimizde sevgilin gitmeden görelim bakalım nasıl insanlar nasıl insanlarla akraba olacağız kafasında ben de gerek yok o kadar yüz göz olmayın dedim kız vereceğiz sokakta mı bulduk sahipsiz ilgisiz mi sansınlar diyorayy nefret ederim akraba kalabaligindan
ben bir sekilde siyrildim atladim o asamayi, sana da kolayliklar diliyorum
bir de madem "beni aramadilar etmediler" tribunde ailen var, 2027 düğünü icin cok erken degil mi bunlar?
annen beklentileriyle seni yer bitirir
az da degil yani daha 2025 yazindayiz, iki sene
yerinde olsam sevgilim bir sonraki seferinden döndükten sonra baslardim bu şeylere
Benim için dedemler önemli çok severim ikisini de annemden babamdan önce onlar tanıdı. Amcam da denk geldi işte bir gün beraberken ara o da gelsin dediler.cevap verjyorum; evet
dede ne yaa 2 sene sonraki düğüne onca zamanda tanisir yani ne acelesi var?
ananla babanla ciksinlqr yemek yesinler vs ama teyzen dayin amcan ne alaka?
Onlar tanışmak istiyoruz demedi annem eve davet ederiz amcan teyzen dedenler gelir görürüz bize uyacaklar mı görüşleri nasıl görürüz dedi ben aleviyim bizde biraz zor dışarı evlilik özellikle kız için bu yüzden ailesini görelim edelim benim görmediğimi onlar görür diyor. Dedemler benim için önemli bu arada çok severim hatta küçükken babaannemle dedemin arasında yatmak için kuzenlerimle kavga ederdik dedem beni omzunda gezdirir şımartırdı hala da öyledir bu yüzden annemden babamdan önce tanıştırdım. Hala öyle beraber çıkarız gezeriz termosa çay koyarız börek yaparım gideriz otururuz bir yerde herkesin iletişimi farklı bu kadar iyi yeri olan adam sevgilimi neden tanımasın ki?Bence öyle.. Daha isteme yok bir şey yok Dede ne alaka.
Hatta sadece Dede yok ki bütün sülale tanışmak istiyor sizce normal mi bu?
Tanışmaya Anne babalar yeterli.
Bir işe ne kadar insan burnunu sokarsa o iş o kadar çabuk biter.
Onlar uzakta ama yani bizim gitmemiz sıkıntı. Geldiklerinde davet etmezsek ayıp mı olur ya da onlar mı aramalı ailemitanışmada bir şey yok her iki aile de sırayla birbirlerine giderler herkes tanışır olur biter bu "aşırı" bi samimiyet demek değil rahat ol güzel ağırla güler yüzlü ol bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?