Aile ve çevre baskisi

guluverinseruveni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
19
6
1
32
Merhaba kızlar. .
Mezun olali 1 sene oldu henüz bi isim yok ama ailem olsun akraba çevre olsun baskılardan okadar yıldım sıkıldım ki anlatamam biri soruyo atanmadin mi biri soruyo evlen daha ne duruyorsun biri diyo yeter kursa gittiğin sınava girdiğin kimse demiyo ki bu kizda insan oda çabalıyor elinden geleni yapıyor ne yapıcam nerden basliycam hiç bilmiyroum gerçekten fikirlerinizi bekliyorum ...

Nasrettin hocanın fıkrasına bayılırım. Milletin agzı torba değil. Can sıkıcı bi durum. Elinden geldiğince sallama. Açıklama yapma. He he de geç. Canını sıkmamaya ciddiye almamaya çalış. Konuşurlar. Susmazlar

Canım şu hayat bana tek birşey öğretti.kimsenin ne dediğine bakma onlar her durumda eleştirecek birşey bulurlar inan.Sıkılma ,sabret emeğinin karşılığını bulacaksın mümkünse part time işler yapıp kendini oylayabilirsin.yada bölümünü bilmiyorum ama ing kurslarına yazılabilirsin.Sen çok değerlisin, bunu kimsenin yok etmesine izin verme

Ekonometri okudum yeni bitirdim ingilizce kursunu birazda o sıktı canimi aslında sınava girmiştim pek yapamadım bide bukadar konuşan olunca kendimi aptal boş hiçbi ise yaramayan biri olarak görmeye başladım ..

cnm aynısı bana oluor yasım 30 . doktora yapıyorum bıyandanda parttıme calısıorum ama ınan hevesım bıle kalmadı artık. gercektende kendım de kalıcı işim olsun istiyorum. ama vardır bıyerlerde rızkım dıye dusunuyorum.

Partime bende is bakıyorum orası oylede işte insanın canı sıkılıyor sınava giriyorsun ayrı bi moral bozukluğu sanki diyorum napsam ne etsem de boşa çabalıyorum sonu yine başarısızlık mutsuzluk

Okudun da noldu
Bak işsizsin
Bkz; yaşlı teyze sözleri

Terslemek lazım, baban da olsa tersleyeceksin. Ben de yeni mezunum, Haziran sonunda bitti ama iş miş yok tabi, açıkçası şu aralar benim de canım birşey yapmak istemiyor keyfimin kahyası mı kimse sonuçta... Ama bence bu işin çözümü terslemek. Baban da olsa, annen de olsa. Ben bu sene KPSS'ye girdim gerçi bizden pek alım da yok ama öylesine girdim, zaten yurttayken kendi vize ve finallerime zor çalışırdım, kpss'ye çalışamadım tabi doğal olarak. E şimdi gelen puanla bir şey yapılamıyor ama zaten amaç yüksek puan almak değildi. Neyse son zamanlarda çok fazla memur alınıyor ya hani, alınanların da çoğu öğretmen, polis, sağlık personelleri... En büyük ağırlık bunlarda ama hani o haberlerde bilmem kaç bin memur alınacak lafını bizimkiler her duyduğunda bana "sen de başvur" deyip duruyorlar. Dilimde tüy bitti, şu an aldıkları benim alanımdan değil diyorum anlatamıyorum. Sağlık okumuş insanı alıyorlar diyorum bu defa da e sen orada bir iş yapamaz mısın sana göre de vardır... Neyse sonra geçiştirmeyi denedim, he he bakarım, araştırırım falan denedim çeneler yine kapanmadı. Bu defa "sen beğenmiyorsun" demeye başladılar. Kpss puanım tutmuyor diyorum bu kez de niye çalışmadın diyorlar. Yahu nasıl bir ortamda yaşadığımı anlatmaktan gına geldi. En sonunda tersledim, ben tersleyince geri vites yaptılar ben de sakinleşip güzellikle anlattım. Anneme de geçen gün dayanamadım, karışma bana dedim. Kızdı tabi. Yani bundan sonra ne yapsam bilmiyorum, he he deyip geçeceğim. Açıklayınca hiç anlamıyorlar çünkü. Allah'tan bendekilerde evlen baskısı yok yoksa iyice delirirdim. Şimdilik ehliyetimin olmayışını öne sürdüm bakalım, ehliyetim olmadığı için özel sektörde düzgün iş bulamıyorum falan dedim. O bana birkaç ay kazandırır kursa yazılacağım, ben de bu süre içerisinde elbette bulacağım, hep böyle kalmayacak. Ki düşün benim daha 2 ay anca bitti. Şu devirde ne kadar zor iş bulmak. Kafamda bişey var mesela özel sektörle alakalı ama sınavına girmem lazım o da Aralık'ta. Onu söyledim kaç kere ama anlamıyorlar. Mezun olacağım ay çok hevesliydim, bol bol başvururdum ilanlara hevesle. Şimdi de başvuruyorum ama biri arayıp da mülakata çağıracak diye ödüm kopuyor, niye bilmiyorum. Hiç bozmak istemiyorum şimdilik.

Ne güzel anlattın aynı seyleri duymus yaşamışiz bu süreçte çok yipranamdan bi şekilde bi iş buluruz ınsallah yoksa çok zor hersey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…