Valla panpacim Turkiye'ye donsen aile kuracaginin garantisi var mi ki? Turk erkekleri de yanarli donerli artik duzgun adam az.
Oyle tabi, Isvicre hayvanca pahali bir de evler falan cok eski ama 2000Franktan, yemekler de 5 para etmez ama 30-40Franktan basliyor komedi. Bence hayat kalitesi gayet dusuk ama nedense bu ulke de Almanya da hayat kalitesi yuksek olarak lanse ediliyor. 100 yillik dar duduk 50m2lik evde yasiyorsun, kendi evine zor sigiyorsun ama hayat cok kaliteli tabi tabi. Evinde rahat edemedikten sonra rahatlik olmuyor ki. Benim yine maddiyatim iyi, dairem sehrin nezih bir semtinde, ormana yakin, ferah gunes falan aliyor ama ortagelirli vatandaslarin hepsi ortak evlerde yasiyor. Hayat b.k gibi yani afedersin, insanlar 30lu yaslarinda hala ev paylasiyor paraya sebep.
Isvicre'de maaslar yine yuksek Almanya'da ortalama uiversite mezunu bir insan max 3000-3500Euro kazaniyor, o da %40 vergiden sonra max 2000Euro. Kiralar 800Eurodan basliyor, buyuk sehirlerde birikim falan hayal. Isvicre'nin vergi miktari %30du sanirim, hic kotu degil derim

Gecen yil aylik 2000Euro vergi oduyordum arkadas tek basian bir ev kalkindirir yani.
Neyse, Almancilarin sevdigim bir lafi var, burda para var ama hayat yok diyorlar. Gayet dogru ence, yani kadin-erkek iliskilerini gectim sosyal hayat asiri derecede bayik. Insanlar mal gibi, hayat cok sIkIci ve bayik. Isvicreli erkekler de kadinlar da ayrica bir kendini begenmis, nedense kendilerini bir b.k saniyorlar anlamadigim bir sekilde.

Bence butun Almanca konusulan ulkeler asagi yukari ayni. Hayatini yasayacaksan mezun olduktan sonra ya Lisbon, ya da Ingiltere taraflarina bak panpacim. 1yil daha takil don o zaman.