• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile yapımız çok mu tuhaf...

İnan yalnız değilsin toplumun dörtte üçünün ailesi böyle bence belki daha yukarıdadır oran. Hepsinde içkici baba , ezilen anne senaryosunda değildir belki ama genel olarak babalar ezen,anneler ezilen. Çocuklar sevgisiz ortamda büyüyor. Ailesi iyi olanlar ,sevgiyi,ilgiyi tam alıp babası annesine eziyet etmeyenler hemen belli oluyor zaten. Bakarsan onlar daha az bela alır başına, daha cesur, daha özgüvenli ve daha merhametsiz olur diğerlerine göre. Çok takılma aile mevzusuna, bir süreliğine durak sonra başka istasyona geçeceksin. Umarım senin kuracagin aile çok iyi olur, orada mutlu olursun

hayat insanların psikolojisini bozuyor. psikolojik rahatsızlıklar da kar topu gibi yuvarlanıp çığ oluyor. aile içindeki problemler katlanarak büyüyor. ailede herkes birbirine gıcık, herkes birbirine kötü davranıyor. tamam. ama sorsalar eminim ki annen de baban da ailesi ve birbirleri için canını verir. seviyorlardır yani. sen de onları seviyorsundur. bir gün yaşlandıklarında, ölüm döşeğinde yattıklarında, öldüklerinde anlarsın ne kadar derinden sevdiğini.
umarım aileniz huzura kavuşur.
:(

Kendim'den bir şeyler katamayacağım ama çokca anladım ,çokca iç'den hissettim ,zor sevgisizlik kaç yaşın da olursanız olun hep bir eksiklik ,hep bir özlem duyacaksınız ,dilerim bu ilgisizlik yanlışa sürüklemez ve yeniden yüzünüz tebessümlerle taç bulur...

:KK42::KK42::KK42:

Şuan yanımda olsan sıkı sıkı sarılırdım sana :KK43: çocukluğu elinden alınmış bir anne ....gördüğünü değil ,görmediğini yaşatmanin derdinde ...bütün kalp kırıklıklarına rağmen ,dimdik ...evladına aşık ..geçmişteki hatalarin zinciri olmaktan kurtulmuş ...sana diyecek bir lafım yok ..tebrik ediyorum ..üzüntünü derin kalbi duygularla paylaşıyorum ..umarım bundan sonrası planladığın gibi olur ,çok sever ve sevilirsin ...

Senin de söylediğin gibi ,beşer ,şaşar ! Sasirmamiz dileğiyle ..:KK200:

Konu sahibi ,aynı duygularla senin için de aynı seyi hissediyorum ..umarım güzel yarınlara gebe sikintilardir. .
Teşekkür ederim desteğin için :KK200:

Bizim ailede kimse kimseyi sevdiğini soyleyemez.annemle babam birbirlerini hic sevmez yıllardır kavga ettiler babam icki icti hep annemi dövdü babaaneme filan kotu davrandi yani kotu bir insabdi genel olarak.parasida olmadi hic.annemde onu sevemedi tabi davranislarindan.bizimlede hic ilgilenmedi babam.cok sorumsuz biriydi.annemde bir başına hem calisip hem bize bakti.22 yaşındayım suan.annemle babam ayrilmadilar.2 kere boşanmanın esigine geldi.anneme diyorum ayrilin herkes icin daha iyi diye.oda diyor kizin bu sokaklara duser.sizin icin ilerisi aileniz icin bu durum iyi olmaz diyor.beljide söyleyemediği başka sebebi vardır bilmiyorum.bu sekilde büyüdük.ben anneme babama hiç seni seviyorum diyemedim.ne annecim ne babacim hic diyemedim.suanda diyemiyorum alismamisim cunku.babalar gunu ne zamab onu bile bilmiyorum bavam bazen seni seviyorum der ama hic inananmam.belkide anneme babaanneme başkalarına yaptıklarını bildigim icin nefret besledim.bilmiyorum neden böyleyiz ailece aramizda bir sogukluk var hep
Yalnız değilsin. o kadar çok aile var ki böyle. insan eşini işini arkadaşını secebiliyor da aileyi secemiyor.

gördüğüm kadarıyla bu tip aileleri olan kadınlar hayatta daha güçlü oluyorlar. Belki de onceden sınandiklari için.

Annenize onu sevdiğinizi söylemeye çalışın. İlk adımı siz atın, sizin için çabalamış ne güzel ona sevgiyi söyleme ve göstermeyi öğretin. Gidip boynuna sarılarak başlayın işe, ikinize de iyi gelir.

Tek cocuk musunuz? Annenizle bir olup o babayi evire cevire dovebilirdiniz aslinda. Yetiskin iki kadin bir erkekle basa cikar ,hele ki sarhosken. Annenizin bahaneleri cogalir,erkeksiz yasayamayan kadinlardan demek ki. Olabilir,bu da onun secimi. Siz artik kendi hayatinizi kurabilecek yastasiniz nasilsa.

Bu konuda eşime çok çok üzülürüm bacılar.5 kardeş hepside sinirlidir mesela.Anne babadan sevgi görmemişler.Yani annelerinin kucaklarına yatsalar git hele git felan demiş.Babasının yüzüne 5 kereden fazla dokunamamış hatırlamıyor yani dokunduğunu.
Evlendiğimiz ilk senelerde çok zorluk çektim bu sebeple.Annem ve babam eşimin anne babasının tam tersidir.3 sene felan sürdü bu durumu kabullenmesi.Yani eşim hep zannedermiş ki herkesin annesi babası öyle.İsimleri dışında bir hitapları olmamış eşime ve kardeşlerine.
34 yaşımdayım geçende eşim ''annen size halen bebek gibi davranıyor çok garipsiyorum '' dedi.Ne desem bilemedim.Şimdi desem ki yaş kaç olursa olsun her çocuk annesinin bir bebeğidir bu kez iyice dibe çökecek.Güldüm geçtim.
Haa şunuda belirteyim ki eşim babasından görmediği ama görmek istediği tüm davranışları çocuklarına sergiler.Kızımız babaya aşık mesela.Babasız uyumaz.Çocuklarına fazlasıyla düşkündür eşim sağolsun.

canım bazen insanlar kopamaz sana sacmada gelse bu böyle benimde yıllardır kötü ilişki içinde evli bir tanıdıgım var ama kadın bosnmıyor korkuyor bence bu yastan sonra ne olacak diye.

bende seni seviyorum demedim yıllardır anne babama vunku onlarla aramızdaki ilişki böyle degil alısmamısız bazı seyler davranıslada belli olur

sen aileni böyle kabul et kendi yoluna bak

Gördüğünüz kötü davranışları çocuklarınıza yasatmayarak kendi yaşadığınız kötü durumu iyiye çevirmiş olursunuz böylece.
İnanın çoğumuz böyle ailede buyudu..
Anne babalarimiz çocuğu insan yerine koymayan kişilerin evlatlariydilar.
Sevgi gosterememeleri de normal geliyor böyle olunca.
Tabi ki olmasaydı iyiydi ama günümüz şartları gibi kendilerini geliştirme fırsatları da yoktu.
Annem bizim çocuklara sesimizi yukselttigimizi görse der mesela, biz bilmiyorduk bağırdım, kızdım size ama siz okudunuz bilgilisiniz arastiriyorsunuz bagirmayin çocuklarınıza der. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.

Back
X