Aile yönetimi( maddi)

Neden maaşınızı eşinize vermek için bu kadar çaba?

Memur değiliz. Konu içeriği tüm çalışanlar memurdur gibi olmuş

Özel sektör çalışanıyız. Eşimin maaşı ev kredisi ödeniyor. Ben de diğer giderlere bakıyorum. Maaştan kalanıyla o da ödüyor bazı şeyleri.
Maaş ve kredi kartlarımız birbirimizde dolaşsa da, birbirimize havale eft yapsak da kimse bu bende duracak demez.

Kendi ihtiyacım için eşimden izin alamam. Ama hangi kartla alsam diye sorabilirim. Zira onun ki daha uygun olabilir..

Yani birini veli atamaya gerek yok. Paslaşarak da yaşayabilirsiniz..

Bu arada birikimi ben de yapıyorum başka bir hesapta. Para yönetmek çok zor değil..

sorumlulugu bolun ,ornegin ev kirasını esin odesin faturalari sen ode mutfak masrafini o odesin temizlik ihtiyaçlarını sen gibi ,
Herkes kendi hesabinda biriktirsin,ortsk yatirim yaparken herkesckendi hissesini üstüne alsin ,ben boyle yapardik yaklasik birbirine denk maaslar varsa

Evlendiğimiz ilk günden itibaren eşimin maaş kartı bendedir. Maaşı yattığı zaman çekerim , kendi hesabıma atarım , tüm ödemeler benim hesabım üzerinden yapılır. Benim maaş kartım eşimdedir ihtiyaç halinde kullanması adına. Ben de kredi kartımı hesabıma bağladım (yani hesabımdan kredi kartımı kullanarak para çekebiliyorum) , böylelikle ortak hesap benim hesabım olur , ikimizde fazla para harcamadığımız için kontrollü gideriz ve sormayız da birbirimize. Kimin ihtiyacı varsa kullanabilir. Birlik olmadan dirlik olmaz lafı hep aklımdadır.

Bi tanıdığım vardı . Her ay maaasını esıne vermıs sonra bosanmıslar hıc bırsey alamamış nafaka bile. Sonra hasta oldu borc içinde vefat etti. Kadınların genelinde şunu görüyorum ben para yönetimi işlerinden anlamam eşim yönetsin takip etsin diyorlar. Çalışmayı kazanmayı bilen insanlar para yönetimine gelince bilmiyorlar garip. Tabi burda maasının tamamını eşine verenleri kastediyorum. Ödemeler onun üzerindeyse otomatik ödeme talimatları ya da cekilen kredi vs. payınıza düşeni gönderirsiz. Ben yarısını veriyorum kendime ayırdığım kısmı da harcıyorum ay sonu elimde kalanı biriktiriyorum. Eşim de aynı şekilde

Biz ikimiz de calisiyoruz. Ortak hesabimiz var. Herkes faturasini falan odedikten sonra kendine biraz ayirir oraya atar. Ben bakici parasi veriyorum, ev alisverisi icin falan 1000tl ayiririm kendime. O da 1000tl civari ayirir

Ben bu maddi yönetim işlerini sevdiğim için 15’inde eşimin bütün maaşı benim hesaba aktarılır. Ben oradan ev borcu, araba borcu, aidat, fatura, ne varsa öderim. Defterimizde de yazar zaten gelen ve gidenler kalem kalem. Eşime de söylerim şu kadarını birikime ayırdım (hesaptan altın yapıyorum) şu kadar paramız kaldı. Öyle şeffaf şeffaf takılırız :)
Bu işi kim iyi beceriyorsa o yapmalı, ben bu konuda eşimden daha iyiyim ve ilgiliyim.

Siz paranızı aile bütçesine nasıl aktaracaginiza karar verebilirsiniz bunu eşinizin belirlemesine gerek yok.harclikmia cuzzi miktarmis ne demek.siz çalışmaya baslayana kadar nasıl donuyordu ev.
Bir de şöyle bir şey var ama bu kadın evlenmeyip yalnız yaşasaydı da masrafı olacaktı. Eşi olmasaydı faturası kirası olmayacakmıydı. Sadece erkeğe yüklemeyi doğru bulmuyorum

En çok karı koca çalışan memurlardan cevap bekliyorum ne demek ki ?
Eşim iş yeri sahibi ben de özel şirket çalışanıyım.
Bizim evde senin paran benim param hesabı olmaz.
Kazanılan para ortaya konur.
İçinden gerekli olan para alınır ödemeler yapılır kalanı da genelde benim hesabımda durur.
Bana bu tip şeyler çok garip geliyor.
Tabi eşinizle aranızdaki ilişkiyi bilemem.
Güvensizlik hakimse haklı da bulurum ama ortada böyle bir durum olmayınca yapılan bu tip hesaplar bana aşırı itici geliyor.
Eşime daha yeni genel bir vekalet verdim mesela.
Hatta esprisini de yaptım.
Üzerime ait olan her şeyi alıp satabilirsin diye, güldük geçtik.

En çok karı koca çalışan memurlardan cevap bekliyorum ne demek ki ?
Bence bunu kötü niyetli söylemedi
Memur eşlerin az çok kazancı bellidir ondan nasıl yönetiyorsunuz demiş, mesela eşim ticaretle uğraşsa aylık 30-40 bin kazansa ben de 5-6 bin kazansam evin finans yönetimi daha başka olurdu

Bizim ortak herşey. Öyle pek para tutabilen tipler değiliz. İkimizinde hobileri var gezeriz vs. Yalnız bu para mevzusunu çok takanları evlilikleri pek samimi gelmez bana. Bütün ödemeleri ortak yaparız kalan nakitide ortak harcarız.

9 aylık evliyim esımın maas kartı evlendıgımızden berı bendedır borcları faturaları vs ben oderım kalanıda kendı hesabıma aktarırım , 4 aydır bende calısıyorum ne var ne yoksa hepsı bende bırıkır ,

İkimizin de maaşı ortak hesapta toplanıyor.
Oradan bütün ödemeler yapılıyor.ben hesaba göre harcamamı yaparım.istediğim kadar hesptan harçlığımı alırım. eğer para artarsa altın hesabımıza aktarırız. Birimizin maaşıyla ev aldık.diğeriyke geçindik.araba aldık diğeriyle geçindik.

Bizim bütün maaşlar kiralar benim hesabıma yatıyor. Eşimde bana gönderiyor maaşının hepsini ben idare ediyorum. Ödemeleri yapıyorum kalanla yatırım yapıyorum ayrı gayrı yok biri bsy isterse alınır gezeriz tozariz ki biz çok harcıyoruz aslında ama kimse senden çok gitti az gitti hesabı yapmıyor. İkimiz içinse eğer sorun yok bence.

Genelleme yapmak yanlış. Eşim benden az kazanıyor ama bu konuda hiç kompleks yaptığını görmedim. Hatta kendi akrabalarının yanında bunu soylemisligi bile oldu.

yarın ne olacağını bilemezsin.
burada benzer çok konu var. yarın kocanın bunu sorun etmeyeceğini nereden biliyorsun?
bu toplumda yaşamış erkek eşinden bir tık önde olmak ister. kocan norveçte filan büyüdüyse bilemem.

kendini yönetebilen ailesini de yönetir, ben kendime söz geçiremiyorum mesela...

Peki ortaklaşa ev almayı düşünüyoruz.birikim nasıl olacak?
Valla komiksiniz sizin gibi kadınları hiç anlamadım ona verme fikrini bile nasıl düşünürsünüz benim annem babam 25 senelik evli babam anneme emekli kartını verdiği gibi annemin kaç para aldığı maaşı bile bilmez ikiside ortak 3 ev aldı ne oldu alınmıyormuymuş :) yapmayın ya Allah aşkına

Kocam norveçte büyümedi ama babasının annesine çok saygı duyduğu bir evde büyüdü ki bu da yeterli. Illa başka ülkelerde büyümesine gerek yok. Bu yetisitirlme tarzı ve karakter meselesi. Tabi kadin da eğer bunu adamına sokmuyorsa sorun olmuyor. Aşağılık kompleksi olan insanlar böyle şeyleri sorun ediyor. Amaç o eve para sokmaksa kimin ne kadar kazandığının bir önemi yok. Her türlü genellemeye karşıyım nadir de olsa karısının soyadını almak için mahkemeye başvuran adamların dosyalarına rastladım meslek hayatımda. Onlar da bu ülkede yetişmiş insanlar.

Fikrimi söylemeye geldım, alnımın teriyle yorula yorula calisip kazandığım parayı degıl kocam babam yönetemez.
Kazanırken olgun bireyim, is yönetmeye gelince bebek mıyım?
şöyle bi pencereden de bakabilrsinz,mesela severek evlenmişsinz ve bir hayaliniz var.Ev alacaksınz ve tüm yükü eşinizin omzuna bırakıp o evi eşinizin parasıyla almak ,üstelik sizinde elinz ekmek tuttuğu halde,eşinize haksızlık değil mi ? ortak hesap açılıp her iki tatafda maaşın bir kısmını oraya aktarmalı,hayalleri de beraber yaşamak istiyorlar ise beraber birikim yapmalılar.

bende gerçektn buraya gelen yorumlara şaşırdım.İnsan sevdiği hayatını ortaklaşa götürdüğü eşinden parasını malını mülkünü saklar mı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…