Aynen öyle.Ailelerinden Alman damatlari bile var. ( Müslüman olmamış.) Ben Allaha biraktim. Insanı insandan ayiriyorlar. Allah büyük.. .Ona nasibimiz mahserdeymis dedim.. Bana seni orda bekliyor olacağım dedi. Cok üzgünüm. Ağlayarak yazıyorum şuan bunları.. Rabbim sabır versin.. Ramazan ayının hurmetine..10ay olmuş daha unutursun canım çok üzme kendini. Anlamadığım tek olay o'dur zaten "mezhep farklılığı". Dini farklı olsa ayila bayila alırlardı ama işte! Duyan da mezhep din zanneder ! Uzulme sakin canm bence en iyisi olmuş.İnan çok üzülurdn evlenseydin cunku böyle insanlar asla değişmezler !
O da aynısını söyledi. Kalbimi kirsaydi belki daha kolay olurdu.Arkamda duramadı durmadı da.. Durmazdi da.. Zaman geçer ama nasıl geçer.. alışmak zor.Alismaliyim.. kaderim üzülmek.. ben kaderimi kabullendim..Devam etseniz de sorun yaşardınız çünkü karşıdaki arkanızda durmazdı. Bazen hayatta böyle ayrılıkları yaşıyoruz işte, zamanla geçer canım
Haklısınız. Zaten ona kızgın değilim.Hakkımda yok .. Haklı. Sonuçta aileler de evleniyor ki ailesi ayrımcılık yapan bir aile. Mutlu olamazdık. Zaten şu saatten sonra eski biz olmazdık. Ne benim ne de onun hevesi kalmadi.Hayallerimiz vardı her ilişkide olduğu gibi.. Alışırım ama unutmam mümkün değil. Mahşerde birlikte olacağız.. O gün mutlu oluruz .. Rabbim büyük.. vardır bunda bir hayır.. Ağlarım sizlarim ama alışırım..Ben hak veriyorum acikcasi.. Ailenin istemedigi biriyle hayat kurmak cok zor. Ve kabul edelim ki kimse askina kavusamayinca olmuyor acisindan.o da uzulmustur ama uzun vadede en iyisi ikiniz icin de. Aile her zaman ese sevgiliye tercih edilmeli( eger fiziksel ya da psikolojik siddet uygulayan jnsanlar degilseler). Sizi de allah kurtarmis bosverin. Ya ilerleseydiniz ama bu farkiliklar yuzunden nisan nikah varken ayrilsaydiniz.
Üzülmek neden kaderin olsun ki. Dünyada hiç kimse sürekli mutlu ya da sürekli mutsuz değildir. Sadece mutluluğa mı ya da mutsuzluğa mı odaklanacağını kendisi seçer. Elbette şu dönem üzüleceksin normal bu ama kaderim sadece üzülmekten ibaret demeO da aynısını söyledi. Kalbimi kirsaydi belki daha kolay olurdu.Arkamda duramadı durmadı da.. Durmazdi da.. Zaman geçer ama nasıl geçer.. alışmak zor.Alismaliyim.. kaderim üzülmek.. ben kaderimi kabullendim..
Alevi sünnidir, 4 mezhep ayrılığı değldirMezhep ayrılığı nedir ya? Atiyorum biri sunni biri şafi mi? Cok anlamam bu islerden ama butun 4 mezhepte hak dinidir benim bilidgim.
Aman simdi bu yorumi bu konuyuda basarlar yine arap mi diye. Yazmaya cekiniyorum.
Ama saçmalık gercektende. 4 büyük mezhep var hepside musluman zaten. Bunun mezhep ayriligi nedir? Kim uydurmussa artik.
Ailerinde alman bile var diyorsun. Demekki bazi insanlar okadar cahil ki. Farkli mezhep diye kendi din kardeşini bile dışlıyor.
Valla bizde kiz alirken verirken hangi mezhepsin diye sorulmaz bile.
Mezhep ayrilgi diyince. Ne bileyim.Alevi sünnidir, 4 mezhep ayrılığı değldir
Kulun kula ettiğini Allah bile yapmıyor. Aynen öyle..Halen bu kafaların kalması ne acı.Gunahimiza giriyorlar. Allah büyük.. Ama cahile laf anlatamazsin.. Cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun .. dememişler boşuna.3 .4.nesiller ancak bitirir bu kafalari.. Rabbim büyüktür. Bu da benim sinavim.. Ruh esimdi. Ayniydik..Hiç kavga bile etmedik.. Sabır ettik.. ama olacağı yokmuş..Mezhep ayrılığı nedir ya? Atiyorum biri sunni biri şafi mi? Cok anlamam bu islerden ama butun 4 mezhepte hak dinidir benim bilidgim.
Aman simdi bu yorumi bu konuyuda basarlar yine arap mi diye. Yazmaya cekiniyorum.
Ama saçmalık gercektende. 4 büyük mezhep var hepside musluman zaten. Bunun mezhep ayriligi nedir? Kim uydurmussa artik.
Ailerinde alman bile var diyorsun. Demekki bazi insanlar okadar cahil ki. Farkli mezhep diye kendi din kardeşini bile dışlıyor.
Valla bizde kiz alirken verirken hangi mezhepsin diye sorulmaz bile.
Demekki hayırlısı boyleymis. Aileler istemedimi geecektende ne huzur ne mutluluk olur. Hayirlisi boyle imis cunku bak severek saygi ile ayrilmissiniz. Ilerde aileler tarafindan kavga edecek olsaydiniz kotu sekilde ayrilik yasayacaktiniz belkideKulun kula ettiğini Allah bile yapmıyor. Aynen öyle..Halen bu kafaların kalması ne acı.Gunahimiza giriyorlar. Allah büyük.. Ama cahile laf anlatamazsin.. Cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun .. dememişler boşuna.3 .4.nesiller ancak bitirir bu kafalari.. Rabbim büyüktür. Bu da benim sinavim.. Ruh esimdi. Ayniydik..Hiç kavga bile etmedik.. Sabır ettik.. ama olacağı yokmuş..
Ben aleviyim.. Ramazan orucunu da tutarım çok şükür. Alevi olduğum için istemedi ailesi. Kürt olsaydı kabul ederdik ama alevi dendi.. Canları sağolsun. Yapabileceğim bişey yok. Zamani geri alamam. Böyle olacagini başından tahmin etmeliydim..Mezhep ayrilgi diyince. Ne bileyim.
Alevi sunni.
Bizim alevi tandiklarimiz vardi. Muslumanlardan daha iyi muslumandi. Butun aleviler ayni degilki yada butun muslumanlar ayni degilki.
Bamazinda orucunda aleviler var. Muslumna yani. Yada namazdan oructan bihaber muslumanlar var. Oda musluman yani.
Artik gercektende fark ediyormu diye dusunmeden gecemiyorum. Onemli olan kimlikte yazan degil. Onemlinan yasam tarzi bana gore tabiiki.
ALLAH kardesimizin gonlune ferahlik versin.
Bu yorumunuz .. zırıl zırıl ağlıyorum suan.. boğazım düğüm düğüm.. Mahşerde kavuşuruz ama degil mi ..? Beni bekleyecek orda.. Kalbim paramparca. Ve başkasını sevebilmeyi düşünmek bile ihanet gibi.. Onu herseyimle sevdim.. Başlarken Allah dedik.. Şükürler ettik birbirimizi bulduğumuz için.. Bitirirken yine Allah dedik.. Hayırlısı buymuş.. sevdiğimizi söyleyerek ayrıldık.Rabbim dayanma gücü versin.. Ölünceye dek kalbimde sevgisini taşıyacağım..Tahmin edebiliyorum o yürek acısınıher nefes alışında acı soluk borunu yakar. Bir daha kimi sevebilirsin bu kadar. Ya seversen? Bu büyük aşkına ihanet olmaz mı? Allah'ım bir daha kimseyi böyle sevmeme izin verme diye dua edersin. Aylar boyunca ağladım. Bir yılı buldu. Allah duamı kabul etmedi. İyiki etmedi. Tekrar, çok seviyorum. Eğer evlenseydiniz, 'aşık olarak evlendik ama ailesi yüzünden ayrılıyoruz' temalı konular açmanız olasıydı. Aileyi karşına alarak kim mutlu olmuş. Zor olacak ama tekrar seveceksin, aşık olacaksın. Bazen bir türkü bazen bir koku gözlerimi dokduruyor, acı yakıyor soluk borumu geçmişi yad edip. Bu da sevgiye bir saygı duruş olsun diyorum gözlerimi silip, 'tüküreyim duygusal mod on' una deyip çok sevdiğimi arayıp gülmeye başlıyorum tekrar. Zor olacak ama geçecek, geçiyor
Benim ailem problem yapmadı.Ama sonradan onların bu kadar ayrımcı olması korkuttu ailemi. Bana bıraktılar. Ama onun ailesi kesinlikle istemedi. Rabbim.. Hayırlısı buymuş. Bizim kavuşmamız mutluluğumuz mahşere kaldı.. Başkada birşey yok. En güzel duyguları onla yaşadım.Bin kere Allah razı olsun ondan.. Rabbim sizlerden de razı olsun.. Bana destek olduğunuz için..Demekki hayırlısı boyleymis. Aileler istemedimi geecektende ne huzur ne mutluluk olur. Hayirlisi boyle imis cunku bak severek saygi ile ayrilmissiniz. Ilerde aileler tarafindan kavga edecek olsaydiniz kotu sekilde ayrilik yasayacaktiniz belkide
Beni de ağlattın.. Cennette olsun kavuşuruz değil mi? Diye sora sora gittim bende, kavuşuruz! Diye diye gitti o da. Bu sevgi nasıl silinirki diye diye geçti aylarım. Gece olunca gözyaşları yanaklarımı yaktı. Evlat acısı böyle birşey mi ki diye diye düşündüm acıyı. Kalp hastasıyım herhalde diye düşündüm uzun bir süre, ayrılık acısını anatomik bir acı sanıp. Türküler, şiirler, şarkılarda yaşadım onu. İnanki geçiyor. İnanki geçecek. Gerçekten çok seviyorum. Şu anda da çok seviyorum. Ölene dek sevgisi değil ama acısı içinde kalacak. Fakat unutacaksın. Ben bunu düşündüğümde bağıra bağıra ağlardım, unutmak istemiyorum diye. İyiki sevgisi ölene dek içimde kalmamış, iyiki unutmuşum. Sende söyleyeceksin bunları. Gerçekten, geçecek. Geçtiğine şükrettiğin günler göreceksin. ...Bu yorumunuz .. zırıl zırıl ağlıyorum suan.. boğazım düğüm düğüm.. Mahşerde kavuşuruz ama degil mi ..? Beni bekleyecek orda.. Kalbim paramparca. Ve başkasını sevebilmeyi düşünmek bile ihanet gibi.. Onu herseyimle sevdim.. Başlarken Allah dedik.. Şükürler ettik birbirimizi bulduğumuz için.. Bitirirken yine Allah dedik.. Hayırlısı buymuş.. sevdiğimizi söyleyerek ayrıldık.Rabbim dayanma gücü versin.. Ölünceye dek kalbimde sevgisini taşıyacağım..
Bakin iste. Hayri burada zaten. ALLAH razi oksun diyebiliyorsun pesinden. ALLAH belani versin demiyorsun. Bu bile en buyuk nimet. En buyuk hayir.Benim ailem problem yapmadı.Ama sonradan onların bu kadar ayrımcı olması korkuttu ailemi. Bana bıraktılar. Ama onun ailesi kesinlikle istemedi. Rabbim.. Hayırlısı buymuş. Bizim kavuşmamız mutluluğumuz mahşere kaldı.. Başkada birşey yok. En güzel duyguları onla yaşadım.Bin kere Allah razı olsun ondan.. Rabbim sizlerden de razı olsun.. Bana destek olduğunuz için..
Şuan sizin yasadiginizi yaşıyorum.. Ben inanıyorum .. Kavuşacağız.. İşte o zaman kimse engel olamayacak.. Fani dunyada başka hayatlarda olsak da son nefesimde bile onu anacağım.. Kızımız olacaktı.. Hayallerimiz vardı... Geçer değil mi.. geçmeli.. Öyle birşey ki uzak oturuyor ama haberi gelir hep. Içimden birşeyler söküldü gitti.. Onu kaybettim.. Yastayim.. şuanda da seviyorum dediniz Onun yerini tutuyor mu peki? Bir gün biyerde karsilassaniz içiniz yanmaz mi?Beni de ağlattın.. Cennette olsun kavuşuruz değil mi? Diye sora sora gittim bende, kavuşuruz! Diye diye gitti o da. Bu sevgi nasıl silinirki diye diye geçti aylarım. Gece olunca gözyaşları yanaklarımı yaktı. Evlat acısı böyle birşey mi ki diye diye düşündüm acıyı. Kalp hastasıyım herhalde diye düşündüm uzun bir süre, ayrılık acısını anatomik bir acı sanıp. Türküler, şiirler, şarkılarda yaşadım onu. İnanki geçiyor. İnanki geçecek. Gerçekten çok seviyorum. Şu anda da çok seviyorum. Ölene dek sevgisi değil ama acısı içinde kalacak. Fakat unutacaksın. Ben bunu düşündüğümde bağıra bağıra ağlardım, unutmak istemiyorum diye. İyiki sevgisi ölene dek içimde kalmamış, iyiki unutmuşum. Sende söyleyeceksin bunları. Gerçekten, geçecek. Geçtiğine şükrettiğin günler göreceksin. ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?