Aile yuzunden gelen ayrilik..

Bakin iste. Hayri burada zaten. ALLAH razi oksun diyebiliyorsun pesinden. ALLAH belani versin demiyorsun. Bu bile en buyuk nimet. En buyuk hayir.
ALLAH bazi insanlara akil fikir versin.
Allah merhamet versin..29 yaşındayım .. Ama 29 senenin en güzel zamanı kısa da olsa 10 ayiydi.. Bir ömre bedeldi.. Herşeyden geçerdim Onun için.. Allah büyüktür. Her dert kendince ağır. Benim imtihanım da çok ağır.. Severek ayrilanlara inanmazdım. Dedim mutlaka biri sogumustur.. Seven insan bırakmaz.. Gerçekten sevmemiştir diye düşünürdüm.. Ama öyle değilmiş.. Yaşayınca anladim .. Heleki aile olunca önünde asilamayacak bir engel.. Herşey Allahtan.. Allahtan tek dileğim onun mutlu olmasi.. ve bana sabır dayanma gücü vermesi.. Artık hayatla ilgili başka birşey istemiyorum..

Belkide hayırlısı budur. Daha şimdiden bunu sorun eden bir aile evlendikten sonra neler yapardı Allah bilir.

Adam soyuna kıran girmedi ya, daha iyi birisi çıkar elbette karşına.

Belkide hayırlısı budur. Daha şimdiden bunu sorun eden bir aile evlendikten sonra neler yapardı Allah bilir.

Adam soyuna kıran girmedi ya, daha iyi birisi çıkar elbette karşına.
Rabbim iyilerle karşılaştırsın herkesi.. Yani hayırlısı bu.. Cok zorladık ama olmadı. Rabbim ailesine merhamet versin.. Yokluğuna alışmak zaman alacak.. Ailesini Allaha biraktim.. Onlarla da hesabımız mahşerde..

Günahını bile bile yapıyorlar.. Kesinlikle öyle.. Herkesi kabul eder ama beni etmezler..Rabbime ve mahşere bıraktım.. Şuan tek mutluluğum mahşerde kavusacagimiz.. Duramazdı zaten de.. Kendi de söylüyordu.. Beni bir gün olsun incitmedi.. Rabbim mutlu eder onu İnşAllah..

Bosver demicem cunku desem de ise yaramicak biliyorum sana tek diyebilecegim sey

Simdiye kadar hic kalbini kirmamis olan insan evlenip ailesini tutunca en guvendigin yerlerinden kiriyo seni
Zaten bak seninki de aileciymis ve ailesi yuzunden boyle bi karar alabilmis dmek ki evlnseydiniz neler cekerdin mantikli dusun zaten uzulmeyeceksin

Adam senden cok hoslanmis.. O kadar. Seni evlenecek kadar sevmemis, sana asik degilmis. 29 yasindayim diyorsun, karsindaki adam da en az senin yaslarinda olmali.. O yaslarda bir erkek sevdi mi gozu hic birsey gormez. Erkeklerin aski kadininkinden gucludur, gercekten severse.. Seninki is ciddiye binince ailesini bahane etmis. Kaldi ki Alman gencini sunnetli sunnetsiz demeden kabul edebilmis bir aileden bahsediyorsun, demek ki bu konularda o kadar kapali fikirli de degiller..

Bosver, arkana bile bakma, unut, sen de sevme, degmez. Gozyaslarina yazik.. Pisman olur donerse senindir, donmezse zaten hic senin olmamistir..

Ben dindar bir müslümanım. Bununla birlikte komşum, arkadaşım, dünürüm vb. isterse patates dinine inansın saygı gösteririm arkadaşlıklarım da böyledir zaten her görüşten insan var. İyi insan olmak ayrı bir dine inanmak ayrı çünkü.

Fakat ne yazık ki toplumuzda tersi bir anlayış var pek hoşgörülü toplum değiliz bunu da kısa vadede değiştiremeyiz. Bağnaz ailelerin çocukları farklı kültürlerden evlilikler yaparsa sorun yaşıyorlar böyle, konu sahibi de ileride eminim iyi ki olmamış bu iş diyecektir. Şimdi acı çekmesi normal, ama böyle bir adamla evlense uzun vadede daha mutsuz olurdu. Aşk sevgi herşeye yetmiyor, ben de iki hafta önce evliliğimi bitirdim mesela sevsem de çok mutsuzdum.

Haklısınız.. Evet aileci. Ailesi yüzünden çok çekerdim .. Duygusal olarak düşününce insan korlesebiliyor.. uzulmemeliyim.. kabullendim zaten. Alismaliyim.. zaman alacak gibi..

Benim de annemi istememis babaannem mezhep yuzunden.
Babam soylemis olmaz demis baska kizlar söylemiş onu al bunu al diye.
Dedem cok super adamdi.
Olayi duymasi ile sana ne sen mi gircen koynuna gibi bir laf etmis.
Yuruyun istemeye gidiyoz demiş babaannem de sonra zaten alismis gördükçe.
Insanda ilk önce mantik olmasi gerek.

Evet doğru. Cok hoşlanmış da olabilir. Sadece sevgisini hissettim.. Birimiz daha çok sevdi belki de.. ki en çok seven taraf benim.. durumlar tam tersi olsaydi dinlemezdim ailemi bile.. evlenirdim.. düğün umrumda olmazdi yolun sonu ona çıkacaksa.. . Yani onu zaman gösterecek. Dönmezse de canı sağolsun.. Dönmesini beklemiyorum zaten.. Dua ediyorum sadece güzel günler için.. cok teşekkür ederim. Bu yönüyle düşünmemiştim..

Cok d
Cok dogru saraylim..

Alevilik mezheptir zaten müslümanlardan daha müslüman demenizgarip olmuş. Aleviler istenmez sevilmez. Toplum içinde iğrenç önyargılara maruz kaldılar. Hala da bunların yaşanıyor olması inanılır gibi değil. Bakın siz bile farklı bir dinmiş gibi konuşuyosunuz.

Konu sahibi gerçekten bu kadar dramatize etme. Büyük aşk yaşanmış gibi konuşma. 7 aydır birlikteymişsiniz annesi hayır demiş adam itiraz edememiş zaten. muhtemelen her konuda böyledir Adam.

Babası ilimliydi İlk basta.. O da vazgeçti.. teyzesi dışında hiç kimse istemiyor.. dedesine kadar.. onun kararı artık birşey diyemiyorum ona.. Gerçekten sevseydi savaşırım Bizim icin.. yoruldu.. annesi hergün agliyordu.. ki ben de kadın için üzüldüm.. vazgeçmek istedim defalarca.. bir anne benim yüzümden ağlıyor diye.. vazgeçemedim. Bırakmak istemedi.. Ama bugün bizi ailesine kurban verdi..

Cok buyutmuyor musun mahserde birlikte olacagiz falan fistan diyip duruyorsun.
Belki cocuk yeniden aşık olacak, evlenecek, yuva kuracak, colugu cocugu olacak. Ve cocuklarinin annesini cok cok sevecek? Unutulacak. Sende başkasıyla evleneceksin...Saçma sapan arabesk yapmayın yahu..

7 ay bir ömür gibi yaşadım.. belki tek taraflı yaşadım . Doğru kesinlikle.. Gerçekten sevseydi zaten savasirdiki onda o güç yok.. Ne diyeyim hayırlısı buymuş.. Evet aleviler halen görüyor o muameleyi.. kardeşimde sunniyle evli.. ama evlenene kadar orasını bir Allah bilir bir biz... Kız kaçtı.. ve çok mutlular şükürler olsun..

Haklısınız.. Evet aileci. Ailesi yüzünden çok çekerdim .. Duygusal olarak düşününce insan korlesebiliyor.. uzulmemeliyim.. kabullendim zaten. Alismaliyim.. zaman alacak gibi..

Bu dusuncelerler devam et kazanan sensin emin ol

Sarsmak acisindan super oluyor bunlar Ayiplamak olarak algilamiyorum.

Doğanın kanunu bu.. benim evliliğim bu saatten sonra mantık evliliği olur. Bu dunyadaki cehennemim.. Bunu hep söyleyerek ayrildik.. Şuanki duygusal ruh hali Bunu gerektiriyor.. acim çok taze.. sabah saat 6 da konuştuk onla . Ve daha uyku girmedi gözüme.. cok kötüyüm gerçekten..

İşte sizin babanız (ve de bonus olarak dedeniz) annenizin arkasında durmuş konu sahibinin sevgilisi yapmamış bunu demek ki konu sahibi kadar çok sevmemiş.

Yıllar önce benim de kültür farkının çok büyük olduğu bir ilişkim olmuştu. Ailem öğrendi istemedi tabi. Ama çok çok aşık olmuştum herşeyi göze almak istedim ama baktım karşıdaki adamda iş yok. İçim yana yana bıraktım ama nasıl bir acıydı. Yokluğunu düşündükçe kalbime bir ağrı saplanırdı pis bir acıydı, yıllarca unutamayacağım sandım sonra eşimle tanıştım sattım aşk acısını falan eşimi çok daha güzel sevdim eskilere dair hiç ama hiçbir şey hatırlamadım. Sonradan boşandık eşimle ama farklı sebeplerden tabi.

Şimdi de acı çekiyorum mesela ama aşkın acısı bile güzel be Gul-Er . Ama en güzeli aşkın ve mantığın bir arada bulunması. Tek başına aşk bi halta yaramıyor.

Bu günler geçtiğinde arkana dönüp baktığında ne güzel hislerdi be iyi ki de yaşamışım diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…