Kürtaj (küretaj) kazıma işlemi demek. Rahimde bebek de olsa polip de olsa onun kazınarak alınması işleminin adı bu. Sadece bebek için kullanılmıyor. Anneniz fark ederse durumu açıklarsınız.
işte durumu açıklayamaz ki kız
şimdi,
polip aldırdığını, çocuk aldırmadığını açıklar o konuda bir sorunu yok
zaten tanısı/şikayetleri var ; servikal polip kalınlaşma aşırı kanama vs. diye, burası OK. bi kere gebe olsa bHCG'si sisteme hemen düşüyor zaten, o durumda bişey görecek olan anne herşeyden önce bir kere pozitif test sonucunu görürdü. (burada da bebek mi aldırıyorsun diyen sivri zeka arkadaşlar şimdiye kadar annenin test sonucunu göreceğini neden düşünemiyor bilemiyorum hakketen)
ama bakire olsa yapılacak işlem (mümkünse) laporaskopik bir yöntemle yapılırdı onun da işlem kodu filan farklı oluyor + kadın doğumda laparoskopik işlemleri her hastane/doktor filan yapmıyor bildiğim kadarıyla. kadın doğumlarda genelde hele hele de rahim içine vajinal yolla işlem yapmaya alışkınlar, genelde de daha güvenli.
hatta ülkemizde bazıları için bekaret ciddi şekilde tabu olduğu için bakire bir kadına illa ama illa vajinal yolla bir işlem yapılması gerekiyorsa bunu özellikle raporlatan filan oluyor.
üstelik de kadın ebeymiş. yani tüm bunları biliyordur.
bu işlem vajinal yolla yapılınca kadın "kızımın bir sağlık sorunu olmuş ve bana söylememiş bile, gitmiş işlem geçirmiş, ben nasıl bir anneyim ki haberim bile olmadı" demiycekmiş, "vah kızım bakire değilmiş vajinal yolla işlem yapılmış, benim kızım evlenmeden nasıl sevişebilir" diyecekmiş.
ve de diyebilir.
sağlık personeli diye kimse bekareti önemsemiyordur, kızımın cinsel hayatı olabilir diyordur diye bişey yok.
kadınla yaşıt hemşire kuzenim var, 3 kızı da tıp okuyor, konu sahibinden az küçükler ama yakın yaşlardalar sevişiyorlarsa ve anne bunu öğrenirse ortalık yıkılır, kızları doğduklarına pişman eder. gayet de modern, Çankayada yaşayan vs. bir anne ama sevişemez kimse evlenmeden, öyle yani...