• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden habersiz polip ameliyatı ve enabız sıkıntısı

Ertelediğimi kim söyledi acaba önemsemedim sadece çalışıyordum işten ayrıldım tatile gittim dedem bizimle yaşamaya başladı sınava girdim vs önceliğim o değildi öyle derdim olsa kadın doğuma gitmem devlet hastanesinde de kayıtlarım var. Bakire görünme derdim yok anne babam bilsin istemiyorum sadece. Sen de çocuk sahibi olamıyorsun mesela kim önce kavuşacak sağlığına.

Gittim eski konularına baktım 6 7 senedir çocuk olmuyor kilolusun bana gelip sağlığın için boşvermişsin demeden önce chat gptye kendi hikayeni yaz ve sert yorumla yaz. Bence benden daha vahim durumdasın benim olayım 3-4 aylık bir sıkıntı. Demek ki son kişi olmuyorum:) benim bekaretimin ailemin derdinden önce kendi sıkıntına odaklan. Seks yapmamla da alakalı bir sıkıntı değil. Sırf yazmak için yazmayın ya biz bilmiyoruz chatgpt kullanmayı
Ben evliyim ve evlilik içinde çocuk sahibi olmak istemem en doğal hakkım. Evliliğimi ve çocuk isteğimle , senin bekar olarak yaşadığın seks hayatını kıyaslaman, son derece iğrenç ve seviyesiz. Bu konuyu tartışmaya değer görmüyorum.

Bir erkeğin Arzu nesnesi olmaya tabiki devam edebilirsin lakin o seni istemeyene kadar. Sen istediğin kadar tepesinden inme kendini zorla arzulatamadigin zaman olacak
Yat kalk dua et kocan hep seni arzulasın sıkılırsa başka koyna atmasın kendini. Senin mantığına göre erkek kadını kullanır, erkek kadından sıkılır.
Seks =

Eklentiler

• IMG_3689.webp
    IMG_3689.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba arkadaşlar rahmimde polip çıktı. bayağı sıkıntı yaşıyorum. Doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Annem cinsel hayatım olduğunu bilmiyor, söylemek de istemiyorum çünkü çok üzülür malesef durup dururken onu daha fazla üzmek istemiyorum, zaten mutsuz durumda. Bu yüzden ailemden habersiz olacağım.

Sürekli kanamam var bu da hayatımı zorlaştırıyor. Ayrıca cinsel ilişki de yaşayamıyorum büyümesinden korkuyorum zaten günübirlik bir işlemmiş. birkaç gün de evde kalmayacağım. anlamazlar.

Annem sağlık ocağında çalışıyor, aile hekimim de orada. Bu işlem onların ekranına düşer mi?

Doktor kürtaj gibi olacak, rahmi kazıyıp polipleri alacağız dedi. Polip biraz büyükmüş, sevgilim de ilişki sırasında hissettiğini söylüyor. Hastaneye konuşsam e nabıza işlenmese olur mu? Özelde olacağım böyle bir şey yapılabilir mi? Ya da özel kadın doğum klinikleri var onlardan birine mi gitsem acaba? E nabızda kürtaj yazarsa çok kötü olur.

korkum annemin bunu görüp yanlış anlaması. Bu işlemi olan veya bilen varsa fikirlerini bekliyorum. Ya da diğer şeyler için ne yapabilirim?
Ailene söylemelisin.sakin yalniz.ameliyata gireceğim deme

Türkiye gerçeklerinin tabii ki farkındayım ama bu sağlık sorunu sonuçta. Cerrahi bir işlemdense vajinal yolla halletmek her türlü daha mantıklı. Kızın kimseyle ilişkisi olmadığını farz edelim. Bir sağlıkçı ve bir anne olarak laparoskopi diye tutturamazdım diğer yol varken. Herkesin önceliği farklı işte.
anne değilim, bekara kadın boşamak kolay derler
ama kız çocuğum olsa 1.si hangi yöntem sağlıklı ise daha az komplikasyonlu ise direkt onu isterdim
2. ve daha önemlisi kızım böyle bir sorunu varken annem işlemde yanımda olsun tabii ki, desin isterdim (üstelik de sağlıkçı anne yani, ben de sağlıkla biraz alakalı bir bölüm mezunuyum) üzülürdüm yani kızım 1001 türlü hesap kitap yapıyor tartıyor + - ölçüyor. sonra "yok "diyor "bilmese daha iyi".

ancak burada konuyu açan kız tarafı, anne değil (yaş itibariyle anneye göre düşünmeye daha meyilli olabilirim)
o evde yaşıyor
evde kavgaya gürültüye maruz kalacak olan, gerilim yaşayacak olan da o
daha çok genç. yıllarca bunun tatavasını dinlemek de onun gözünde devasa bir sorun şu anda- muhtemelen.
aynı evde yaşıyo olmasa o bile çok şey değiştirirdi.
inşallah hiç bir komplikasyon yaşamadan atlatır ve sağlığına kavuşur.

ama kız çocuğum olsa 1.si hangi yöntem sağlıklı ise daha az komplikasyonlu ise direkt onu isterdim
2. ve daha önemlisi kızım böyle bir sorunu varken annem işlemde yanımda olsun tabii ki, desin isterdim (üstelik de sağlıkçı anne yani, ben de sağlıkla biraz alakalı bir bölüm mezunuyum) üzülürdüm yani kızım 1001 türlü hesap kitap yapıyor tartıyor + - ölçüyor. sonra "yok "diyor "bilmese daha iyi".

ancak burada konuyu açan kız tarafı, anne değil (yaş itibariyle anneye göre düşünmeye daha meyilli olabilirim)
o evde yaşıyor
daha çok genç. yıllarca bunun tatavasını dinlemek de onun gözünde devasa bir sorun şu anda- muhtemelen.
inşallah hiç bir komplikasyon yaşamadan atlatır ve sağlığına kavuşur
Anne, benim akranım çocuk sahibi de değilim elbetteki olsaydım böyle bir durumda kızımın yanında olmak isterdim lakin bunu ona çok küçük yaştan beri de aşılardım."Ne olursa olsun annen koşulsuzca hep senin yanında olmaya devam edecek"

Ben konu sahibini de anlıyorum ben de söylemek istemezdim onun yerinde olsam.Çunku destek görmekten ziyade yargılanacak bunun farkında.İnsan hoşuna gitmeyen durumlarla karşılamaktan kaçar ya saklayarak ya yalan söyleyerek gayet normal gayet insani bir karar.

Bence her ebeveyn şunu kavramalı.Cocuklariyla kendi değer yargıları çoğu zaman çatışacak ve herkes kendi doğrusunu yaşayacak,buna kimse engel olamaz.Kendi doğrularını dikte etmeye kalkarlarsa sadece haberleri olmayacak ama sonuç değişmeyecek.

yo değerlerinden bahsediyor. Gerçekten bir gün evliliğe karar verip evlenirsen o zaman olsun öncesinde onun bunun koynuna girme. Erkek arkadaşının koynuna da girme. Yarın ayrilirsiniz sen kullanıldığında kalırsın diyor. Müslüman Türk toplumundan kopuk yaşıyorsun herhal.
Toplumların dini olmaz, bireylerin dini olur ablam. Müslümanlık çok umrundaysa milletin, önce yaşanan hırsızlıklara, haksızlıklara, hukuksuzluklara, şiddete karşı dursunlar, sonra reşit bireylerin yatak odasına karışsınlar. Benim bildiğim “değerler” haksızlığa susmamak, suça ortak olmamak, çalmamak, iftira atmamak, kul hakkı yememek, mazlumu korumak gibi şeyler. Bunlara dikkat edenler de genelde güzel toplumumuzca makul insan görülmeyenler nedense.

Merhaba arkadaşlar rahmimde polip çıktı. bayağı sıkıntı yaşıyorum. Doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Annem cinsel hayatım olduğunu bilmiyor, söylemek de istemiyorum çünkü çok üzülür malesef durup dururken onu daha fazla üzmek istemiyorum, zaten mutsuz durumda. Bu yüzden ailemden habersiz olacağım.

Sürekli kanamam var bu da hayatımı zorlaştırıyor. Ayrıca cinsel ilişki de yaşayamıyorum büyümesinden korkuyorum zaten günübirlik bir işlemmiş. birkaç gün de evde kalmayacağım. anlamazlar.

Annem sağlık ocağında çalışıyor, aile hekimim de orada. Bu işlem onların ekranına düşer mi?

Doktor kürtaj gibi olacak, rahmi kazıyıp polipleri alacağız dedi. Polip biraz büyükmüş, sevgilim de ilişki sırasında hissettiğini söylüyor. Hastaneye konuşsam e nabıza işlenmese olur mu? Özelde olacağım böyle bir şey yapılabilir mi? Ya da özel kadın doğum klinikleri var onlardan birine mi gitsem acaba? E nabızda kürtaj yazarsa çok kötü olur.

korkum annemin bunu görüp yanlış anlaması. Bu işlemi olan veya bilen varsa fikirlerini bekliyorum. Ya da diğer şeyler için ne yapabilirim?
Kürtaj değil onun adı küretaj

Annem kayıtlı sağlık ocağında ebe bilgim dışında erişim olur mu haber gider mi diyorum bana şifreni neden veriyorsun diyorlar. Arkadaşım hamile kaldı Kıbrısta okuyordu orada kürtaj oldu ve sağlık ocağından aramışlar. Haliyle acabaa ameliyat haberi mi gidiyor dedim annene anlat ne olacak diyorlar. Bi benim ailem aşamadı bazı şeyleri herhalde bunu anlatsam evde huzurum kalmaz
Arıyorlar da seni yani.
Hayatımda çok saçma yorum gördüm bu kadarını görmedim. O zaman artık kocası arzulamayanlar ne olacak?
Nikah olunca arzu sonsuz mu oluyor?
Ne alaka?
Evli olunca çekip gidemiyor ya arzulamasa bile.o zaman cinsel hayatın olmasa bile,yanında zorla kalsa bile kullanılmış olmuyor hanımefendiye göre.önemli olan gidememesi.

Arıyorlar da seni yani.
ben aile hekimine hiç gitmedim, ilaçlarımı aile hekimi yazamıyor benim
ama bir aile hekimim var- ailemin de yaşadığı yerdeki doktor, onların da aile hekimi aynı. ben sürekli taşındığım için sürekli hekim değiştirmedim senelerdir orada kaldım.

geçen aradılar mammografi filan için, en azından büyük şehirlerde böyle evrak kayıt işlerini takip olaylarını baya yapıyorlar, duyduğum bildiğim kadarıyla.

ve bildiğim kadarıyla sisteme bi şekilde bHCG düştüğü anda gebe olarak takibe giriyorsun her türlü arıyorlar -tabi onlar aramadan sen zaten takiplerini yaptırıyorsan o ayrı. hatta takip edemedikleri gebeden sorumlu oluyorlarmış sistemsel bir cezası filan mı varmış neymiş. ebe bir kuzenim var o öyle bişeyler anlatmıştı. Suriyeli gebeleri bile ay ay takipte yani kız, ki ortak dil yok aralarında.

gebelik takibi şu anda 1. basamak sağlık sistemimizin en birinci vazifesi gibi bişey oldu

kötü bişey de değil esasen hatta 1. basamak hizmeti olarak o kadar personel, o kadar bina vs. kullanılıyor daha fazla bile takip rutin vs. yapmaları daha iyi bile olur.
ama işte böyle Türk toplumuna dair sorunlarımız da yok mu, var.

ben aile hekimine hiç gitmedim, ilaçlarımı aile hekimi yazamıyor benim
ama bir aile hekimim var- ailemin de yaşadığı yerdeki doktor, onların da aile hekimi aynı. ben sürekli taşındığım için sürekli hekim değiştirmedim senelerdir orada kaldım.

geçen aradılar mammografi filan için, en azından büyük şehirlerde böyle evrak kayıt işlerini takip olaylarını baya yapıyorlar, duyduğum bildiğim kadarıyla.

ve bildiğim kadarıyla sisteme bi şekilde bHCG düştüğü anda gebe olarak takibe giriyorsun her türlü arıyorlar -tabi onlar aramadan sen zaten takiplerini yaptırıyorsan o ayrı. hatta takip edemedikleri gebeden sorumlu oluyorlarmış sistemsel bir cezası filan mı varmış neymiş. ebe bir kuzenim var o öyle bişeyler anlatmıştı. Suriyeli gebeleri bile ay ay takipte yani kız, ki ortak dil yok aralarında.

gebelik takibi şu anda 1. basamak sağlık sistemimizin en birinci vazifesi gibi bişey oldu

kötü bişey de değil esasen hatta 1. basamak hizmeti olarak o kadar personel, o kadar bina vs. kullanılıyor daha fazla bile takip rutin vs. yapmaları daha iyi bile olur.
ama işte böyle Türk toplumuna dair sorunlarımız da yok mu, var.
Beni arayıp arayip sistemde bekar gorunuyorsunuz, hala bekar misiniz diyorlar :D
En sonunda hala bekarim, cok istiyorsaniz bulun birini evleneyim diyecegim o olacak :D

Ben evliyim ve evlilik içinde çocuk sahibi olmak istemem en doğal hakkım. Evliliğimi ve çocuk isteğimle , senin bekar olarak yaşadığın seks hayatını kıyaslaman, son derece iğrenç ve seviyesiz. Bu konuyu tartışmaya değer görmüyorum.
Tamam asıl derdin ne anlaşıldı bir de gelip bana sağlığını düşünmüyorsun deme

Bir erkeğin Arzu nesnesi olmaya tabiki devam edebilirsin lakin o seni istemeyene kadar. Sen istediğin kadar tepesinden inme kendini zorla arzulatamadigin zaman olacak
Sevgilimin arzu nesnesi değilsem şaşırırım zaten evlilik olunca da bitiyor. Dünden beri bebek gibi baktı bana pişman değilim iyi onunlayım dedim :)

o evde yaşıyor
inşallah hiç bir komplikasyon yaşamadan atlatır ve sağlığına kavuşur.
Anne, benim akranım çocuk sahibi de değilim elbetteki olsaydım böyle bir durumda kızımın yanında olmak isterdim lakin bunu ona çok küçük yaştan beri de aşılardım."Ne olursa olsun annen koşulsuzca hep senin yanında olmaya devam edecek"

Ben konu sahibini de anlıyorum ben de söylemek istemezdim onun yerinde olsam.Çunku destek görmekten ziyade yargılanacak bunun farkında.İnsan hoşuna gitmeyen durumlarla karşılamaktan kaçar ya saklayarak ya yalan söyleyerek gayet normal gayet insani bir karar.

Bence her ebeveyn şunu kavramalı.Cocuklariyla kendi değer yargıları çoğu zaman çatışacak ve herkes kendi doğrusunu yaşayacak,buna kimse engel olamaz.Kendi doğrularını dikte etmeye kalkarlarsa sadece haberleri olmayacak ama sonuç değişmeyecek.
Söylemedim söylemek isterdim ama anlayacak biri değil ev huzuru kalmayacak zaten yok. Sevgilimden iyice nefret edecek kafasında kuracak Allah kuracak. Henüz işim yok okulu bıraktım tekrar başlıyorum güvencem yok onlardan destek görüyorum ve bile bile onları kırmış üzmüş olacağım ne gerek var şimdi. Sorunsuz geçti

Teşekkür ederim sağlık ocağını taşıyamadım bu arada başvuru yapsam bile bir sonraki ay taşınıyormuş aman dedim bana ne ne olacaksa olsun ertelemedim girdim sorun yok abartılacak bir şey yok
Su anki operasyonda zaten anneniz gorse bile sorun cikmaz. Basvuru yaparsınız, en azindan ileride baska bir operasyon gerekirse saglik ocaginiz coktan tasinmis olur.

Back
X