• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası eğitim uçurumu

Ben kendi hayatimdan kisaca anlatmak istiyorum.
Ben kayinvalidemle denize girer, eglencelerde kayinpederimle bir duble rakimi bile icebilirim.
Cok rahat ve özgür bir hayatim var, evliligimde mutlu olmamin cogu nedenide bu, istedigim gibi olabilmek. Ben olmak.
Ben sahsen yapamazdim baska türlü.
Yani kültür farkiyla bunumu kaste ediyoruz? O zaman evet ben evlendigim insanda ailesinde bunlari aradim ve iyikide bu kriterleri aramisim, cünkü baska mutlu olmayacagimi bastan biliyordum.
Konusahibini sadece kritize ettigim tarafi, oglunu isterim ama annesini babasini degil, iste orda bir uyumsuzluk var, ya hep ya hic.
Yani bana dünyalari verselerdi sevdigim halde ailesini begenmedigim cok insanlar oldu, yapamazdim, niye hem kendimi hemde baskalarini mutsuz edeyim.
Ben neysem oyum, niye baskalari icin degiseyim?

Marjinal kötü birşey söylememiş. Konu sahibinin bahsettiği durumu bizzat yaşadığı için realist örneklerle bunu acıklamaya çalışmış. Aileler ve eşler arasındaki kültür/eğitim farkı sürekli karşımıza çıkan durumlardan biri değil mi? Bu konu da bunun örneklerinden biri olabilecek nitelikte. Banlanmasına çok üzüldüm.

Evet konusahibi yanlış kelimeler kullanmış ama özünde bir çekince söz konusu.

Eğer burada bir suclu varsa o da sırf sevgilisine yaranmak için ailesinin eğitimini küçük gören erkektir.

Marjinal kötü birşey söylememiş. Konu sahibinin bahsettiği durumu bizzat yaşadığı için realist örneklerle bunu acıklamaya çalışmış. Aileler ve eşler arasındaki kültür/eğitim farkı sürekli karşımıza çıkan durumlardan biri değil mi? Bu konu da bunun örneklerinden biri olabilecek nitelikte. Banlanmasına çok üzüldüm.

Eğer burada bir suclu varsa o da sırf sevgilisine yaranmak için ailesinin eğitimini küçük gören erkektir.

bu mantıkla bakarsak erkektede sorun yok ozaman
konu sahibi için çekince söz konusuysa
erkek te bunu anlayışla karşılıyor işte
hep dediğimiz bu değilmi anlayışlı sevgi dolu erkek eğitimlide :ssz:

bu mantıkla bakarsak erkektede sorun yok ozaman
konu sahibi için çekince söz konusuysa
erkek te bunu anlayışla karşılıyor işte
hep dediğimiz bu değilmi anlayışlı sevgi dolu erkek eğitimlide :ssz:

Olur mu hiç? Eşin durumu bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Sırf yaranmak ve şirin görünmek için "evet hayatım, tamam hayatım" derse ilerde patlar elinde.

Durumun göründüğü gibi olmadığını, ailesinin ilkokul mezunu ama şöyle şöyle olduğunu vs anlatması gerekiyor. Hani biz anlatıyoruz ya ; benim babam ilkokul mezunu ama şöyle yaptı, böyle geliştirdi kendini diye.

herkes bişeyler yazmış ama arkadaşın mesajı bu
aileler arasındaki farl yöresel kültür farkı değil
onun ailesi ilkokul benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar
sevgilimin ailesi sevgi duyup özleyebiliceğim insanlar değiller gerçekten anne baba demek istemiyorum :53::53:
buarada sevgilisinin kültürel ve sosyal yapısı arkadaşa çok uygunmuş :37:
sevgilisi bu ailenin çocuğu değilmi
ama o okumuş üni mezunu olmuş şiveli konuşmayan aklı başında biri olduğu için
sorun olmuyor
sadece eğitim sorun burda
farklı yerlere çekmeyin
sevgilisinin ailesi eğitimsiz olduğu için istemiyor hanfendi
çünki rezil olucam korkusu var
aile toplantılarında
kendi arkadaşlarının yanında tanıştırmaya utanacağı insanlar çünki

oyüzden sık görüşmek istmiyor ve anne baba demek istemiyor
ama şunu unutuyor terbiye ve saygı aileden öğrenilir
üniversite de değil

Evlenirlerse görecekki sevgilisiyle de uyumsuzluklar çıkacak.Aileler bir araya gelemeyecek.Konu sahibinin aşağılama amacında olduğunu sanmıyorum.Ama aileye hissettiği uyumsuzluk ömür boyu huzuruna mal olacaksa böyle bir evlilik yapmamalı.Bu tereddütünü burda danışmasında bir sakınca yok .Arada kültür farkı var demek aşağılamak demek değildir.Bir Amerikalıyla da aramızda kültür farkı vardır.İngiliz Fransız Alman arkadaşlarımız olabilir.Ama iş evlenmeye gelince yaşanılacak uyumsuzlukları düşünerek aile de dahil herşeyi tartmalı insan.Bir ömür geçireceğimiz insanları seçerken ince eleyip sık dokumalıyz.Sorun rezil olmaksa tanıştırmaz olur biterdi.Sohbet etmek , oturup biribirini anlamak , paylaşımların olması bunlar çok önemli şeyler.VİRÜS

Olur mu hiç? Eşin durumu bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Sırf yaranmak ve şirin görünmek için "evet hayatım, tamam hayatım" derse ilerde patlar elinde.

Durumun göründüğü gibi olmadığını, ailesinin ilkokul mezunu ama şöyle şöyle olduğunu vs anlatması gerekiyor. Hani biz anlatıyoruz ya ; benim babam ilkokul mezunu ama şöyle yaptı, böyle geliştirdi kendini diye.

patlarda hemde ne patlar
bütün bunları fitil fitil burnundan getirir valla evlendikten sonra

buraya yazıyorum

Son düzenleme:
Annemde babamda ilkokul mevzunu okumama sebepleri önceden köy yerinde maddi imkan yok daha ilk okul 2 de pamuk toplamaya götürmüş ailesi şimdiki gibi hür bir özgürlük yok ebe dede yanında kalacak okutulmamışlar kimi yargılarsın bu durumda okutmayan anne babaya mı yoksa okumuş ailenin kızını mı....... Sen bence sevgilinden emin ol önce ne demek yani tepki göstermemisi kusura bakma ama gerçekten çok öfkelendim ben annemle babamı şu dünyayı ayağıma serseler okumuş bi insana değişmem köylüyüm evet adam beni yanında yakıştıramıyorsa almasın arkadaş ben cahil anne babamla mutluyum varmı ötesi isteyen istediği tepkisini yazsın şu an bana ama bu böyle gerçekten şu an sinirden titriyorum okuyunca kan beynime sıçradı

yani eşinizin ailesini küçük görmediğiniz için pişman mısınız?

Küçük görmediğim için pişman değilim.Eğitimi isteyen herkes yapabilir diye düşünür , bunun bir üstünlük belirtisi olarak kabul etmem.Meslekler , memleketler , şive yada ağızlar ,ırklar insanlara kıymet vermek için kriter değillerdir.Ama aile kurmak , yeni bir aileye girmek , çocuk sahibi olmak için kriterdir.

Benim pişmanlığım bu farklılıkların bana ve ev huzuruma nasıl yansıyacağını görememekten kaynaklanıyor.

Babam yüksek okul mezunu.Yıllarını iş ev çalışarak geçirdi.Bizi de hep okumamız konusunda yönlendirdi.Evimizin dirliğini düzenini hep o gözetti.Kayınpederimin de bu kültürde olması gerekirmiş.Kayınvalidemin de ilkokul mezunu halamlar kadar mantıklı tutarlı olmasını isterdim.Kültür anlayış , yaşayış farkları çok çok önemli şeylermiş.Herkese saygı duyabilir kıymet verebiliriz vermeliyiz.Ama herkesle ömür boyu aile olamayız.Evlilikte seçici olmak zorundayız.

Yorumların tamamını görmediniz sanırım. İşletme mezunuyum diyen bir arkadaşı küçük görüp ailesine kadar dil uzattı.

Bir diğer arakadaşa da Sevgili Dingo diye bir hitapla başladı.

Yoksa elbetteki karşıt fikirli diye banlansa buna bende üzülürdüm ama saygının yitirilmesi bambaşka şey :19: İstediği yerden mezun olsun saygı olmayınca olmuyor işte :34:
[/B]

Yorumların tamamını görmediniz sanırım. İşletme mezunuyum diyen bir arkadaşı küçük görüp ailesine kadar dil uzattı.

Bir diğer arakadaşa da Sevgili Dingo diye bir hitapla başladı.

Yoksa elbetteki karşıt fikirli diye banlansa buna bende üzülürdüm ama saygının yitirilmesi bambaşka şey :19: İstediği yerden mezun olsun saygı olmayınca olmuyor işte :34:
[/B]

İkili muhabbetlere girdiği yerlere yorum yapmadım, onlar onun şahsi yorumları. Ben sadece konu ile ilgili yaptığı yorumun arkasında durdum. Evet marji benim arkadaşım, gidişine cok üzüldüm ama kim kime dingo dedi, kim kime ne dedi onları okumadım.

Ama etki tepkiyi doğurur.

tabi sevgilisine nasıl bahsetti onuda bilmiyoruz
eğer burda yazdığı gibi bahsetmişse ve sevgilisi buna olabilir dediyse nankörün teki
ama eksik bahsettiyse yani fazla görüşmesek senin için sorun olurmu gibilerinden
oda anlayışla karşılamış olabilir :44:

tabi sevgilisine nasıl bahsetti onuda bilmiyoruz
eğer burda yazdığı gibi bahsetmişse ve sevgilisi buna olabilir dediyse nankörün teki
ama eksik bahsettiyse yani fazla görüşmesek senin için sorun olurmu gibilerinden
oda anlayışla karşılamış olabilir :44:

Konusahibi bir mesaj yazıp dışardan izlemeyi tercih ettiği için bir çok nokta boş kaldı biz de burda birilerinin günahını alıyoruz :1:

İkili muhabbetlere girdiği yerlere yorum yapmadım, onlar onun şahsi yorumları. Ben sadece konu ile ilgili yaptığı yorumun arkasında durdum. Evet marji benim arkadaşım, gidişine cok üzüldüm ama kim kime dingo dedi, kim kime ne dedi onları okumadım.

Ama etki tepkiyi doğurur.

Belki de arkadaşınız olduğundan duygusa bakıyorsunuz ama dediğim gibi karşıt fikirli diye değil kişilerin durumlarını bilmeden ailesiyle beraber küçümsediği için banlandı.

Bende şahsi münakaşaya girmemeyi tercih edenlerdenim ama diğer yorumlar gibi birebir tartışma yorumlarını da gördüm.

Evet bir etki hatta birden çok etki vardı ama tepki kadar hakaret boyutlarına taşırılmadığından sadece o gitti.

Belki de arkadaşınız olduğundan duygusa bakıyorsunuz ama dediğim gibi karşıt fikirli diye değil kişilerin durumlarını bilmeden ailesiyle beraber küçümsediği için banlandı.

Bende şahsi münakaşaya girmemeyi tercih edenlerdenim ama diğer yorumlar gibi birebir tartışma yorumlarını da gördüm.

Evet bir etki hatta birden çok etki vardı ama tepki kadar hakaret boyutlarına taşırılmadığından sadece o gitti.

Yok gerçekten duygusal bakmıyorum; eğer baksaydım direk "marji sunu demiş sunu yazmış sizin yüzünüzden banlanmış" vs yazardım. Ben de onun gibi düşündüğüm icin onun yazdıkları üzerinden gittim.

Neyse şimdi biz de gümleyeceğiz :)

Evlenirlerse görecekki sevgilisiyle de uyumsuzluklar çıkacak.Aileler bir araya gelemeyecek.Konu sahibinin aşağılama amacında olduğunu sanmıyorum.Ama aileye hissettiği uyumsuzluk ömür boyu huzuruna mal olacaksa böyle bir evlilik yapmamalı.Bu tereddütünü burda danışmasında bir sakınca yok .Arada kültür farkı var demek aşağılamak demek değildir.Bir Amerikalıyla da aramızda kültür farkı vardır.İngiliz Fransız Alman arkadaşlarımız olabilir.Ama iş evlenmeye gelince yaşanılacak uyumsuzlukları düşünerek aile de dahil herşeyi tartmalı insan.Bir ömür geçireceğimiz insanları seçerken ince eleyip sık dokumalıyz.Sorun rezil olmaksa tanıştırmaz olur biterdi.Sohbet etmek , oturup biribirini anlamak , paylaşımların olması bunlar çok önemli şeyler.VİRÜS

arkadaşım konu sahibi eğitimsizlikten bahsediyor
ayrıca sevgilisiyle çok uyumlu olduğundan sorun çıkmadığındanki çıksa 8.5 yıldır birlikte olmazlardı heralde
amaailesinin ilk okulmezunu olması cahilce ve şiveli konuşmalarından rahatsız
birde anlamadığım kayınvalidesi ve kayınpederi üniversite mezunu olan arkadaşlar ne paylaşıyorsunuz
ne konuşuyorsunuz sohbetleriniz nasıl oluyor bir açıklarmısınız allah aşkına
yani belki haftada bir göreceğin insanların
sana saygılı ve iyidavrandıktan sonra
eğitimleri ve bu düzeyde cahilce diye nitelendirilen mubabtleri neden bu kadar önemli
ne konuşmayı hayal ediyorki :44::44:

Yok gerçekten duygusal bakmıyorum; eğer baksaydım direk "marji sunu demiş sunu yazmış sizin yüzünüzden banlanmış" vs yazardım. Ben de onun gibi düşündüğüm icin onun yazdıkları üzerinden gittim.

Neyse şimdi biz de gümleyeceğiz :)

Marj kötü birşey dememiş gibi bir söylemde bulunduğunuz için önceki geçen tatsız yorumlarını görmediğinizi düşünerek izah ettim. Bende taraflı bakacak olursam bu şekilde değil ' siz ' gibi bi gruplaşma da bulunurdum, sizinle aynı görüşte olmadığım için.. Zira birileri ile aynı fikirde olmak haklı / haksız her şekilde onu savunmak anlamına gelmez...

Öyle olsun :1:

Gelinini saymak ve iyi davranmak belli bir anlayışı gerektirir.Kadının saygı görmediği yerde geline mi saygı duyulacak.

Sevgiliyken kaç yıl geçerse geçsin hiçbir şey anlaşılmaz.Aynı eve girip aynı yolda ilerlemeye başlayınca her şey ortaya çıkar.Evliliklerde insanların beklentileri karşılanmazsa bir huzursuzluk illaki olur.Eğitim dediğimiz şey hayatınızı şekillendirir.Örneğin memur öğretmen bir ailenin evine her ay belli bir para girer.Çocukların eğitimi planlanır.Okul masrafları hesaplanır.Eşimi ve 2 kız kardeşi 14 yaşından itibaren çalışmışlar.Görümcelerim okumayacağız demiş , çalıştıkları ev çeyiz derken harcanmış.3 çocuğunun okuması için destek olmamış , çocukları ihtiyaçlarını çok küçük yaşlardan itibaren çalışarak karşılarken bir sorun görmemiş kendi kazancını biriktirmiş kayınvalidem , kazancını istediği gibi har vurup harman savurmuş kayınpederimle okumuş , çocuklarını okutmuş , evinin düzenini sağlamış babamı karşılaştırınca ....Evet diyorum ailelerin eğitimli olması çok önemli birşey.

Konu sahibi de daha çok işin başında.Birşeyler sezinlemiş.Eğer devam ederse bu farklılıkların ciddi sorunlar çıkaracağını bilmesi lazım.Allah herkese kendi gibi olanı nasip etsin.

Back
X